PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza geçirdim polisi aramalı mıydım tutanak tutulmalı mıydı tereddüt ettim ?



tunahan2626
05 Eylül 2015, 22:10
Dar bir caddede, sadece gel git olan , sollamaya müsait bir caddede(Yer işaretlemeleri kesik çizgi Devamlı çizgi değil) Yani sollama izni olan bir caddede tıkalı trafikte motosikletimle sollamamı sinyallerimle kontrullü olarak gerçekleştirdim ve 2 aracın arasına girdim önlere gidip . yaklaşık 25 30 km hızlaydım tam araya girdim sinyalimi kapatım arkamdaki kıçıma kadar yaklaştı. Önümdeki ani bir frenleme yaptı(Takip mesafem durabilmek için gayet misait) Fakat arkamdaki bana çarpmasın diye geç frenleme yaptım tabi bu gereğinden ani bir frenleme oldu. Tam motosikletle devrilecekken altımdan attım motosikleti motosiklet kayarak gitti. Bende yere düştüm Allaha şükür sağlık açısından önemli bir şey olmadı . Granaj çizildi sadece. Granajların fiyatları ne kadar pahalı biliyoruz. aradan 20 saniye geçmeden yardım eli uzattı vatandaşlar motoru kaldırdık emni,yetli bir yere park ettik ve hemen su ikram ettiler kolumu falan yıkadık. 5 dakika falan kendime anca geldim kaza etkisindeydim motosikletimi kontrol ettim hiç bir problem yok. Servise de götürdüm granaj hariç problemi gözükmüyor. Kafama takılan şu ki beni arkadan sıkıştıran ve önde ani fren yapan arabaları şikayet etse miydim. 3-5 kuruşluk granaj için değil de ! Ben ucuz atlattım , Diğer araçlara da emniyetsiz şekilde hayatlarını tehlikeye atacak şekilde kullanıyorlarsa ... Ah polisi arasa mıydım ...?

Mengu16
05 Eylül 2015, 22:12
Ciddi isen geçmiş olsun :salut:

hamzasimsek
05 Eylül 2015, 22:20
geçmis olsun polisi arayip yada karakola gidip trafigi tehlikeye atmaktan şikayetciyim diyebilırsiniz bu size maddi ve manevi bişey kazandirmaz. Görgü şahidi yada delil olmali ozaman ilk cevirmede yada evine ceza gönderirlerdi. Orda ben sizden şikayetciyim demiş olsaydiniz şahit alkol testi araç kusur kontrolü yapip kesin işlem yapilirdi.

tunahan2626
05 Eylül 2015, 22:28
#hamzasimsek @hamzasimsek sevgli dostum/abim/kardeşim olayın şokundayken direk kaskımı yeniledim servise gidip kazalı kask kullanmak istemedim yeni bir kask aldım o anda polisi aramak geldi aklıma ama içimde buruk bir his vardı direk servise koşturdum koluma pansuman yaptım falan derken eve geldim. Polisi arasaydım acaba onlara gereken ceza gelir miydi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------


Ciddi isen geçmiş olsun :salut:

Teşekkürler allah kimsenin başına vermesin böyle kazalar

kordinaryus
06 Eylül 2015, 00:38
önde ani fren yapan kişiyi şikayet edemezsiniz. arkadan çarpan suçludur takip mesafesinden dolayı. takip mesafesini korusaydınız ve arkadaki araç size çarpsaydı o zaman o suçlu olurdu. şikayet edip her şeyi yaptırabilirdiniz.

hamzasimsek
06 Eylül 2015, 01:43
geçmiş olsun tekrar

İlker41
06 Eylül 2015, 18:37
geçmiş ölsun şikayette etsen bir şeye yaramaz sana bir şey olmadığına şükredelim.

Fyz.01
06 Eylül 2015, 20:38
bu tür kazaya polis bakmaz ki. devlet bize aramızda tutanak tutma hakkı verdiği için.. çok çok polis gelir tutanağınız yoksa tutanak verir ve gider. kimin haklı olduğuna polis değil ekspert karar verir zaten.

A.Türker
06 Eylül 2015, 21:06
arkadaşlar bu elemanın ehliyeti yok boşuna demeç vermeyin polise gitse kendi suçlu çıkardı. önceki konularını inceleyebilirsiniz. hem 25-30la gidiyorsa nasıl motosikleti atınca motosiklet sürüklenip gidiyor? umarım gerçek değildir gerçekse geçmiş olsun kardeş lütfen biraz daha dikkatli git.