PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla öldüren İst. Emn. Müd. Tutukl



Sayfa : 1 2 [3] 4

aytacaksel
19 Ağustos 2015, 00:55
Ülke diken üstünde dün ramideki trafik şubenin karşı kaldırımının çaprazına motoru çektim kaskta interkom var bi yandan müzik dinliyorum bi yandan arkadaşı aramaya hazırlanıyorum baktım bi ses geliyor sürekli kafamı çevirdim polis 30 metre öteden çek motorunu diyor sana ne zararım var buradan dedim bıdı bıdı bişeyler söyledi arkadaş gelecek onu bekliyorum bi yere gittiğim yok dedim az ileriye araya çek dedi eli boynunda asılı olan silah üzerinde. Demek istemem şu ki ortalık terörist saldırılarından geçilmiyor polisler haliyle amerikan polisi moduna girmişler dikkatli olmak lazım.

Videoda polis fevri davranmış aşırı güç kullanmış diyeceğimde karşında bi adam var motoru çekiyor elinde silah taşıyor ne yapabilirsin ki? Kuru sıkı olduğunu nereden bileceksin? Bana soracak olursanız iki tarafa da yazık olmuş. Önüne mi kırdı senin ananı avradını de bas gaza git silah alıp dönmek hele hele polis lojmanını basmak nedir?

https://www.youtube.com/watch?v=LZvKMJj5aLk

polisleri sevmem fakat adam hakli.. dogru karar vermis bence.

kordinaryus
19 Ağustos 2015, 04:28
Etkisiz hale getirseydi diyenler bu videoyu iyi izleyin.

Kendisine silah çeken birini etkisiz hale getirmek kahramanlık olur ve bu devirde kahramanlar malesef çok yaşamıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=qkJmhFbUPJE

hocam, noktayı koymuşsunuz. bu devirde, bu ülkede kahramanlar çok yaşayamıyor. silahın kuru sıkı olduğunu bilmesi 'imkansız'. gerçek silah olduğunu düşünmek zorunda. gerçek silahla yapılan bir 'etkisiz hale getirme' denemesini ise yaptığım alıntıda görebiliriz.

2 alternatif senaryo gerçekleşebilirdi. o polisin yerinde biz olabilirdik. sıradan insanlar olarak. sevdikleri, sevenleri, geride bırakacağı yarım hikayeleri olanlar. o silah çekildiğinde korkacaktık. özür dileyecektik belki. namluyla karşı karşıya gelmemiş insanlar 'ben korkmazdım elinden alırdım' demesin. namlu soğuktur. belki alnımıza dayanacaktı o silah. eşimizin, çocuğumuzun önünde küfürler yiyecektik. hırpalanacaktık. 3. sayfa haberlerine konu olmamak için, arkamızda yetim bırakmamak için pasif kalacaktık. kendinizi eli silahlı birinin önünde, küfür edilerek yumruklandığınız şekilde, karşı koyamadığınız şekilde hayal edin. sonra o arkadaş motoruna binip gidecekti. ömür boyu yüreğimize bir çivi çakmış olacaktı.

ikinci senaryo ise, polisin etkisiz hale getirmek istemesi. antalya'da silah gösterip 'benzin verin' diyen birini etkisiz hale getirmeye çalıştığı gibi, deneyebilirdi polis. 'dur oğlum sakin ol' derdi belki. 'bırak elindekini' derdi. 'yapma' derdi. belki eline hamle yapardı, silahı alıp uzaklaştırmak için. belki başarılı olurdu, belki de olamazdı. olamasaydı, uğur gökcan gibi, 'pisi pisine' ölecekti. hiç uğruna.

allah cümlemizi korusun.

aloavera
19 Ağustos 2015, 05:34
Arkadaşlar merhumu tanımama rağmen dün bu haberi okuduğumdan beri bu olaya canım sıkkın.

Haberi ilk okuduğumda kurusıkı tabancanın sonradan olay yerine konduğunu düşündüm ancak video açık açık kurusıkı tabancanın arkadaşın elinde olduğunu gösterdi bizlere.

Ancak videoyu dikkatli izlediğinizde;
* merhumun pantolonun sağ tarafı yırtık olduğu gözleniyor.
* kurusıkı silahını vurulma anına kadar doğrultmadığı gibi sadece sağ tarafında bacak hizasında tutuyor.
* ayrıca ailesi 3 kurşun izinden bahsediyor ancak kamera kayıtlarında bir kurşunun direk kafasına hedef alınarak sıkıldığını net gösteriyor.
* merhumun ailesinin gazetelerde yer alan ifadesine göre merhumun vücudunda darp izlerinin olması

şimdi sorulması gereken sorular;

* olay öncesi genç merhumun ile ne gibi bir hadise yaşandığının tespiti muhtemelen olay yerine geldiğine göre ayrıca pantolonun yırtık olduğuna göre olay öncesinde sıkıştırma ve ciddi bir darp söz konusu olma ihtimali yüksek. bu durumda motorun incelenmesi ve daha önce yaşanmış hadise için görgü tanıklarının bulunması gerekmektedir.

* merhumun polisin evini nasıl bulduğu ve polisin evin önünde neden beklediği ve evine gitmediği? acaba merhumu ile olay öncesi yaşanan olayda yerini belirtip kendine delil yaratılacak yanında bir kaç kişi ile kamera önünde gerçekleşmesini istediği bir planmıydı?

* tecrübeli bir polisin neden merhumu etkisiz hale getirmeyip direk boynunu hedef aldığı?

* merhumun ailesinin 3 kurşundan bahsetmesi eğer öyle bir şey varsa görüntüde etkisiz hale getirilmiş ve boynundan vurulmuş durumda iken merhumun neden 2 kurşun daha sıkılması? ve o görüntüler neden yayınlanmadı?

* ayrıca haberlerde bahsi geçen polisin eşi hiç bir şekilde görüntüde yer almaması olay yerinde olmadığını gösteriyor.

açıkçası hepimiz İstanbul trafiğinde ciddi ruhsal problemli insanlarla karşılaşıyoruz her gün sinirlerimiz bozuluyor. bazen bizlerde problemli insanlar olabiliyoruz.

bir düşünün hangi olay sizi yaşamış olduğunuz olay karşısında birinin evine kadar götürmeye cesaret ettirebilir? ve gözünüzü karartabilir?? bence öncelikle bu soruyu sormalısınız kendinize....

yaşanmış bu hadisede her iki taraf için gerçekten yazık olmuş. belkide incir çekirdeğini doldurmayacak bir olay dır. kim bilir Allah hepimizi böyle hadiselerden uzak tutsun ve korusun diyorum...

ahmetkorkmaz
19 Ağustos 2015, 06:46
hocam sanırım videoyu izlemediniz. adam motordan iner inmez tabancayı belinden cıkarıyor ve mermıyı agzına veriyor..şimdi terörün tırmandıgı asker polisin hainnce direk arkalarından şehit edildiği bir ortamda direk silah doğrultunca adam o refleksle silahın kuru sıkı oldugunu bilemez allah rahmet eylesin ne diyeyim...saniyelik hat ölüme neden oluyor...

Evet bende videoyu sonradan izledim. Haber yeniydi malum.

Ortada o kadar çok onurunu yitirmiş insan var ki, aklıma hiç iyi bir şey gelmiyor.

Motosikletli bir yerde kaşınmış.

AurorAbeam
19 Ağustos 2015, 07:39
Benim anlamadığım, motorcu kişi silahla tehdit edecek olsa tehdit ettiği kişiye öylece yanını, arkasını dönerek neden diğer bir kişiyle muhabbet eder pozisyonda durur?

2.si; polisin silahı ateşlemesini dikkatle izleyin. Sanki hayatında hiç eline almamış, korkak hareketle yaşlı adamın arkasından uzanıp elinin ucuyla ateş ediyor resmen. Bu nasıl polistir?

afu35
19 Ağustos 2015, 07:49
Bazı arkadaşlar aksiyon filmlerinden çok etkilenmiş. Eğer birisi size bu kadar yakın mesafeden silah çeker de üzerinizde silah olursa bi deneyin bakalım koluna bacağınan sıkıp etkisiz hale getirmeyi. Adamın ilk yapacağı iş kafanıza sıkmak olur. Gerçek hayatta bacağa gelen mermiyle saldırgan etkisiz hale gelmez arkadaşlar. Merminin kemiğe gelip adamın yere düşmesi gibi istisnalar hariç. Ayrıca durdurup konuşmak veya elindeki silaha yeltenmek de intihar olur. Ve hepsinden önemlisi bunları yapmak için yürek lazım. Her yüz insandan sadece beşi sizi direk öldürmeden etkisiz hale getirmeyi dener o şansı da beklemeyin kimseye ateş edemeyeceğiniz silahı doğrultmayın.
Polisi kahraman olmamakla suçluyorsunuz. Bir de değişik videolarla örnek verenler var aynı durumlar mı? biraz insaf.

Exzina
19 Ağustos 2015, 08:44
ya bu görüntülerde benden başka kimse adamın vurulduktan sonra yaşadığını, bilincinin yerinde olduğunu ve polis yardım etmediği gibi diğer insanları uzaklaştırdığını görmüyor mu?

tanertc
19 Ağustos 2015, 09:03
İlk basta polise haksızlık yapmışım motorcunun silahı yoktur vs diyerek. Görüntüyü izledim. Motorcu kaptırmış geldi. Pantalonu yırtık öncesinde haşat edilmiş anlaşılan ve bir yerden silah bulup gelmiş gibi görünüyor. Bu videoda izlediğimiz hale getirtildiğini anlamak çok mu zor. O motorcuyu bu şekilde vuran o emniyet müdürünün Allah belasını versin. Böyle insan mı öldürülür.

KUVVETMİRA
19 Ağustos 2015, 09:21
kameralardaki görüntülerin detaylı analizindense işin toplumsal boyutuyla ilgilenmeyi öneriyorum.
olayın motorcuya üzülmek ya da polise kızmakla ilgili kısmı muhtemelen bu hafta sonu gelmeden unutulacaktır.
çünkü ateş düştüğü yeri yakar.

toplumsal boyutu şu şekilde açabiliriz;
birincisi adaletin topal olduğu coğrafyalarda insanların "kendi işini kendi çözmek" yaklaşımı zihinlerinde bir köşede uyuklayan bir yılan vaziyetinde yer tutar.
yani trafikte biriyle döğüştüğünüzde aklınıza gelen ilk çözüm adalet mekanizmasını işletmek değil hasmınızın yüzünü yumruklamaktır.

bizi daha çok rahatsız eden ve konuyla ilgilendiren diger konu da ülkemizde en iyi çalışan kurum olan "adam kayırma" yaklaşımıdır.
olayı duyduktan sonra refleks olarak ilk tepkimiz "o kuru sıkı silahın polisi korumak için uydurulduğu" olmuştur.
bu tepkiyi polisi şahsen tanıdığımız ve çok zalim bir insan olduğunu bildiğimiz için değil, böyle işlerin sıklıkla yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için veriyoruz elbette.
bulunduğumuz konumun, sahip olduğumuz tanıdık ve akraba-i taallukatın nimetlerinden mümkün mertebe faydalanmayı öğütleyen bu sistemi kendi ellerimizle kurduk.
son tahlilde tetiği çeken de vurulan da kendi ellerimizle kurduğumuz bu sistemin kurbanları.
ve hesaplarıma göre değişim için 425 seneye ihtiyacımız var.

schumacher__
19 Ağustos 2015, 09:38
-Öncesinde her ne olursa olsun silahla polis lojmanı basmaya çalışırsan bu intihar demektir. Gider şikayette bulunursun, dava açarsın ama böyle bir hareket hem de böyle bir dönemde intihardan başka birşey değildir.
-Videoyu dikkatli izlerseniz motorcu geliyor, silahı çekiyor, mermiyi sürüyor, diğer adamla konuşurken bizim polis yandan gelip silahı motorcunun kafasına dayıyor ve bekliyor. - Muhtemelen at silahını diyor diye tahmin ediyorum - Eleman hala daha akıllanmıyor ve silahı polise doğrulttuğu anda polis adamı vuruyor.

Yani öyle geldi direk kafasına sıktı gibi bir durum yok. Nefsi müdafaanın birebir canlı örneği. Kaldı ki bu adam bir polis, emniyet müdürü ve ülkenin mevcut hali de ortada. Şahsen ben polisin ceza bile alacağını sanmıyorum. Motorcu arkadaş öfkesinin ve akılsızlığının bedelini canıyla ödemiş, yazık olmuştur.
Bilgisayar başında elinden vursaydı, bacağından vursaydı diyen arkadaşları bir de üzerine silah doğrultulduğunda görmek isterim, şahsen tanık olduğum olaylardan gördüğüm en baba adam bile silahı gördüğünde aklı gidiyor.

mgora
19 Ağustos 2015, 09:48
Bu tahlili bu forumda bekleyeceğim son adam sendin bu arada.



kameralardaki görüntülerin detaylı analizindense işin toplumsal boyutuyla ilgilenmeyi öneriyorum.
olayın motorcuya üzülmek ya da polise kızmakla ilgili kısmı muhtemelen bu hafta sonu gelmeden unutulacaktır.
çünkü ateş düştüğü yeri yakar.

toplumsal boyutu şu şekilde açabiliriz;
birincisi adaletin topal olduğu coğrafyalarda insanların "kendi işini kendi çözmek" yaklaşımı zihinlerinde bir köşede uyuklayan bir yılan vaziyetinde yer tutar.
yani trafikte biriyle döğüştüğünüzde aklınıza gelen ilk çözüm adalet mekanizmasını işletmek değil hasmınızın yüzünü yumruklamaktır.

bizi daha çok rahatsız eden ve konuyla ilgilendiren diger konu da ülkemizde en iyi çalışan kurum olan "adam kayırma" yaklaşımıdır.
olayı duyduktan sonra refleks olarak ilk tepkimiz "o kuru sıkı silahın polisi korumak için uydurulduğu" olmuştur.
bu tepkiyi polisi şahsen tanıdığımız ve çok zalim bir insan olduğunu bildiğimiz için değil, böyle işlerin sıklıkla yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için veriyoruz elbette.
bulunduğumuz konumun, sahip olduğumuz tanıdık ve akraba-i taallukatın nimetlerinden mümkün mertebe faydalanmayı öğütleyen bu sistemi kendi ellerimizle kurduk.
son tahlilde tetiği çeken de vurulan da kendi ellerimizle kurduğumuz bu sistemin kurbanları.
ve hesaplarıma göre değişim için 425 seneye ihtiyacımız var.

tamerozkul
19 Ağustos 2015, 09:54
Emniyet muduru o iki kursunu motorcu arkadas etkisiz hale geldikden sonra sikmis ise bariz suclu kastan adam oldurmek ama ilk kursuna kadar adam hakli insanlar polisi neden sevmez anlamiyorum yarin basina bi iş gelse seni polis kurtarir

Ercument
19 Ağustos 2015, 10:25
Benim videoda gördüğüm, bir silahlı adam diğeri silahsız bir adam karşılıklı konuşurken üçüncü bir kişi silahsız adamın arkasından gelip kenara iterek diğerini vuruyor.

Mamba09
19 Ağustos 2015, 10:44
Motosiklet kullandığınız için motosikletliyi savunmak zorunda değilsiniz. Motosiklet sürücüsü hatalı. Ya sen nasıl bir magandasında, silah buluyosun adamın evini buluyosun geliyosun. Kimisi diyor ki silahı yere doğru tutuyor. Arkadaş adamın hayatına bir kasıt var sonuçta. Silah var mı var? O an "aşağıya bakıyor silah vurmayayım" bari diyemez. Ha ne diyebilir? Kafasına değilde eline ve bacağına sıkayım diyebilir. Ama motosikletlinin bi olay yaşandıysa bile sonradan adamın evine gitmesi falan, bunlar sokaktaki magandanın işi. Öldüğü için kimse bence laf etmemeli, adam oraya silahla gidiyor. Öldürmeyi veya ölmeyi göze alıyor. Peki silah almayıp, silahsız şekilde gitseydi olur muydu bu?

aytacaksel
19 Ağustos 2015, 10:46
tam olarak 14. saniyede, adam kuru siki tabancayi polisin yuzune dogrultuyor, ondan sonra polis adami vuruyor.

youtubeda tam ekran yapin, space tusuyla pause/play yapin yavas yavas ilerletin kareleri goreceksiniz.

Seko
19 Ağustos 2015, 10:59
Ortada bir silah çekme varsa ki var, emniyet müdürü doğru olanı yapmış. Başta haberi okuduğumda ben de küfretmiştim ama sonra izleyince fikrim değişti. Polisin sokakta bıçak da dahil silah çeken herkesi sorgusuz sualsiz vurması taraftarıyım. Tabi her seferinde öldürmek zorunda değil ama gerektiğinde saldırgan vurulmalı. Bugüne dek vurulmadığı için bir sürü insan polisin gözünün önünde bıçaklanarak öldürüldü. Sen efendi motorcuysan ne işin var kurusıkı tabancayla ? Tabancana güvenip milleti kovalarsan olacağı da budur. Silahı çıkarmasa ölmeyecekti.

GP500-1st
19 Ağustos 2015, 11:14
Tamam polis haklı durıyor videoyu izleyince ve elindeki silahı polisin yüzüne kaldırırken polis boynundan vurarak yere indiriyor adamı ama...

Şimdi arkadaşlarının söylediğiği pantolanun yırtık olması detayı midemi bulandırdı çok. yani motorlu sıkıştırılıp yere düşürülmüş haklı bir şekilde tartışırken aracın içindeki birden fazla polis veya erkek tarafından da darp edilerek çileden çıkmış kafayı sıyırmış hissiyatını aldım şimdi.

Polisinde önündeki adamın arkasına saklanıp silah daha kendine doğrultmamışken direk yüzüne doğru dayaması da aradaki husumetten dolayı bir düşünce planı da olabilir çünkü, husumet kendinin ve silahı gördüğü anda o tecrubedeki bir polis 2-3 tane bacaklarına saydırabilirdi.

bunlar varsayım tabi ama polisler melek değil arkadaşlar, ellerindeki gücü ve olanakları genelde istisnasız kullanırlar. Birini ezme ve dövme konusunda baya vukuatlılar, hele birde müdür, müdür yardımcısıysa.

Çünkü polis tarafından darp edilirsen polisi polise sikayet edersin ki bu kısım bizim ülkemizde baya sıkıntılıdır daha da mağdur ederler sıradan bir ülke vatandaşı iseniz

lycantrophic
19 Ağustos 2015, 11:34
Bacağına sıkabilirdi diyorsunuz da adam vurulunca refleksle gayet oradakilerin kafasına, göğsüne sıkar? İzmitte müteahitle mağaza sahibini birbirine girmişti, müteahit korumasını bacaktan vurmuş, öbürü de çekmiş göğsünden vurmuş bunu. Ne etkisiz hale getirmesi bacaktan vurmakla? Kim kimi öyle etkisiz hale getirmiş? Adam en kötü yere düşer. Polisi ben de çok sevmem savunmam ama bu durumda doğruya doğru adam cidden haklı, evinin önüne kadar birisi takip etse sizi silah çekip yanınıza gelse siz ne hissedersiniz acaba? Ülke de toptan kafayı yedi o ayrı konu. Olayın öncesine de bişey diyemem, ama bu durumda motosiklet sürücüsü kendini öldürtmüş, polis de ceza yemez bu görüntülerden sonra, yememesi de gerekir.

Görüntülerde de polis direkt vurmuyor dikkat edin, motosikletli silahı doğrultmaya başlayınca basıyor tetiğe, muhtemelen öncesinde silahı atmasını söylemiştir. Adam net kendini savunmuş daha ne yapacak? Bacaktan vursun filan hikaye, şu durumda yapılacak en salakça şey olurdu.

Seko
19 Ağustos 2015, 11:39
Vurma kısmını bir kenara bırakırsak, o adamın neden pantolonunun o halde olduğunu da sorgulamak lazım. Emniyet müdürü muhtemelen adama bir şekilde zarar verdirmiş (sıkıştırma ya da dayak), sonra da polis olmasının verdiği avantajı kullanarak çekip gitmiş. Memlekette herkesin hayran olduğu Kurtlar Vadisi kültürünün polis olarak vücuda gelmiş hali... Vurma olayında haklı bile olsa polis kimliğini halka zorbalık yapmak için kullanmışsa o adam en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu ceza vurma cezasından bile ağır olmalıdır.

okay kömür
19 Ağustos 2015, 11:44
Yani sizin ortanıza biri motordan inip silahı çekip girse bacağından mı vurursunuz ki bacağından vursa adam o can havliyle bu sefer hepsini delik deşik edicek.

AttilaXtreme
19 Ağustos 2015, 12:26
Silahlı eylemciyi vurmak bu kadar kolay değil bu ülkede. Adamların cenazesini yüzler binler onbinler kaldrıyor. Ülke içinde ve dışında kamuoyu oluşuyor. Ama motorcunun sahibi yok nasıl olsa. Sıkıştır sürtün vur direksiyonla akıllı telefonunu kurcalarken veya yanındaki manitaya yazarken devir olmadı sık kafasına olsun bitsin. Nasıl olsa adımız çıkmış ya! Motorcular kendi aralarında toplanıp bu ahlaksızlıkları teşhir etmedikçe yollarda ölümle dans etmeye devam edeceğiz.

Bir de şu çalınan motorlar ve polis mevzusu da yanlış bence. Bu kadar çalıntı motor ile polisin bireysel olarak baş etmesi zor. Kanunla plakası olmayan motora benzin satılmasını yasaklarsın olur biter. Sahte plakaya kadar hepsinin takibi kolaylaşır. Bizim de bu kadar canımız yanmaz.

kurubuz
19 Ağustos 2015, 13:00
Kamera görüntüleri internete düştü http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29845786.asp

Adam güvenliğin arkasına saklanarak doğrudan boynuna ateş etmiş. Kurbanın yüzü adama dönük bile değil. Polis silahını gösterip " at silahını " diyebilirdi . Çocuk pisi pisine ölmüş.

efendy06
19 Ağustos 2015, 13:13
Yetersiz bilgi ile gereksiz yorumlar yapılabiliyor. Söylenenler komplo teorisinden ibaret. Adamın silahı varmıydı yoksa polis mi koydu? Polis lojmanının önünde motorcunun ne işi var? Arada tartışma olmadı ise, bu polis müdürü lojmanın önünde motorcu mu avlıyor? Motorcu kuru sıkıyı nerden buldu? Hadi trafikte sivildi amir, tartıştı, polis lojmanında polis lojmanı yazar, orada da mı anlamadı tartıştığının polis olduğunu?

Hikaye her açıdan eksik. Bu kadar eksik bilgi ile doğru yorum yapamazsınız.

Benim söyleyebileceğim, ölene Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, bir de hapse giren amire ve ailesine geçmiş olsun.

Thracian
19 Ağustos 2015, 13:25
Ne kadar tartışsakta işin içinden çıkamayacağız.Bu olayda benim gördüğüm asıl geneli ilgilendiren konu olayın daha ayrıntıları ortaya çıkmadan polis teşkilatından her türlü pisliği yapabileceğini beklememiz ve buna göre kafamızda senaryolar kurmamız.Buna ben de dahilim.Ne diyelim asıl görevi halkı korumak olan polis teşkilatını halkın can ve güveliği tehtid eder hale getirenler ve polis teşkilatının imajını halkın gözünde beş paralık edenler utansın.

Herşey bir kenara olay anın görüntüleri ortaya çıkasada olayın öncesine dair,hiç bir görüntü yada tanık yok.
-Gerçekten polis müdürü ve motorulu arkadaş arasında mı olay?Çünkü adam motordan indiği gibi güvenlik görevlisine ve orada yaşlı adama doğru gidip birşeyler anlatmaya çalışıyor.Polis müdürüne dönüp bakmıyor bile.
-Bir çok arkadaşın dediği gibi video da en azından gördüğümüz kadarıyla sadece tek kurşun atılıyor.Ama haberlerde 3 farklı yerinden vurulduğu yazıyor?Silah otomatik yada brust dediğimiz modda bile olsa o kadar yakın mesafeden o kadar farklı yerlere gitmez kurşunlar.
-Facebook profiline baktığımızda gayet sessiz sakin birisine benziyen bu adam nasıl oldu da başka bir adamı kuru sıkı ile evine takip edecek kadar gözü döndü.Bu olayın öncesinde gerçekten neler oldu?Gerçekten de polis müdürü ile trafik konusunda bir atışma mı oldu yoksa orada olay yerinde bulunan başka birisi ile başka bir konuda mı atışma oldu?Kuru sıkı silahı nerden buldu?Adamın evini nasıl buldu?
-Bu izlediğimiz görüntüler acaba gerçekten de bu olaya mı ait?

Levent
19 Ağustos 2015, 13:38
Tartıştığınız birisi gidip elinde silah ile gelirse sizi vurabileceğinden başka birşey düşünmezsiniz. Konuyu polis yada vatandaş olarak değilde, kendi kendinize düşünün.

Allah rahmet eylesin. Keşke sonu bu olmasaymış. Biz türkler duygusal insanlarız. Amerikada ölmek için polise silah çekmenize bile gerek yok.

fatih.
19 Ağustos 2015, 14:19
herkes yazıyor çiziyor 3 4 kişinin ifadesiyle olayı yürütüyor
kimsenin dikkatini çekmedimi acaba sadece benmi görüyorum
ölen vatandaş amirle tartışma yaşamış ifadelerine göre bilmem nerde (yanında eşi bilmem neside varmış????)
ama kamera görüntülerinde motordan iner inmez en sağ taraftaki adama yöneliyor???????
diğer 2 kurşun ne zaman sıkıldı adamın üstü başı pert olmuş zaten
bakın bu olayı 4 kişinin ifadesine göre yürütmeyin
altında farklı şeyler var olayın (bana göre)
o polis lojmanının içine elini kolunu kimse sallayarak giremez

melihbesikci
19 Ağustos 2015, 15:44
Polisi pek sevmesem de burada polis haklı gibi duruyor. Bir düşünün, polis lojmanında emniyet müdürünün önünü kesip silah çekeceksin? Adamlar zaten diken üstünde, her gün 1'er 2'şer şehit ediliyor. Polisin zaten onun kuru sıkı olup olmadığını bilmesine imkan yok. Bir noktadan sonra ya ben ya o düşüncesine kapılır insan.

Motorlu arkadaş biraz canına susamış. Ya kafası iyiydi böyle bir işe kalkıştı, ya da deli cesareti vardı. Sonuçta rahmetli oldu, allah rahmet eylesin. Polisin nefsi müdafaadan serbest kalacağını tahmin ediyorum.

Grozny
19 Ağustos 2015, 16:02
Ortalık zaten karışık emniyet müdürü olacaksınız evinize kadar biri takip edip silah çekicek sizde aynı şeyi yapmayacaksınız ? Geçin bu ayakları ..

afu35
19 Ağustos 2015, 16:21
[QUOTE=efendy06;3704030]Yetersiz bilgi ile gereksiz yorumlar yapılabiliyor. Söylenenler komplo teorisinden ibaret. Adamın silahı varmıydı yoksa polis mi koydu?

Siz baya geriden geliyorsunuz. Hiç bir yorumu okumadan nasıl yorumlara gereksiz diyebiliyorsunuz onu anlamadım.

kalidor
19 Ağustos 2015, 16:21
Polis kendini ve ailesini korumak meşruyeti olarak haklı ama neden 3 mermi ve öldürücü bölgelere ateş etmek? Bacağından vursa o can havliyle elindeki silah büyük ihtimalle düşer. Basından öğrendiğim kadarıyla 3 mermi yemiş maktul...Polis profesyonel davranmalı ve karşı tarafa nasıl silah bıraktırabilirim anlayışını benimsemeli...Sanırım polis arkadaşımızda dönemin terör saldırısı olabilirliğinden etkilenmiş.Kişisel bir husumet olduğunu zannetmiyorum.

izmir3535
19 Ağustos 2015, 16:26
Bu ülkede polis'in ne olduğu belli kimse polisi korumaya kalkmasın.Eli sopalı polis lerin sokak aralarında demokrasi diye bağıran genç insanları nasıl döverek öldüedüklerini gördük.gezi parkı olaylarında bütün polisler sicil numaralarını kapttılar .kasklarındaki sicil numaralarınıda bantla kapattılar.vatandaş öldürülesiye dövülüyor ama kim olduğu belli değil.ve kimse bir sey yapamadı emir büyük yerden.VATANDAŞA EJDARHA OLAN POLİS PKK LILARA ÖRGÜTÇÜLERE CİV CİV OLUYOR.dahada ötesi yokkkk..ölen gencin aileside mi karşı taraftan birinin canını alsın böyle mi olsun sistem.

HalilSefaköy
19 Ağustos 2015, 16:27
söz gezi kafalılarda bacağına sıksaydı keşke direk ölümcül bölgeye sıkması yanlış olmuş bence ceza alabilir polis

Dostum bacağına niye sıksın :) Adam sonra konuşacak...
Güzelce örtbas edilmiş işte. Ben de kurusıkı sahibiyim.
Bırak elinde tutmayı beline bile takamazsın yasaktır.
Ama adam polis olduğunu söyleyip uyarmalıydı düzgünce.
Mantıklı veya mantıksız ; Karşıdaki sıkmadan sıkamazsın. Ceza almasının sebebi bu.

kalidor
19 Ağustos 2015, 16:35
Yanlış düşünüyorsun. Polis okullarında suçluya minimum zahiyatla ele geçirmek öğretilir.Silah kullanacaksan eğer; Önce ayağına, baktın baş edemiyorsun hedef gözetmeksizin ateş edilir. Bu olayda böyle bir durum yok.Polis arkadaş sanırım ailesine bir tehdit olacağını düşündü ve bu polis doktrinini o heyecanla unuttu.

ibrahimrt
19 Ağustos 2015, 17:49
Yanlış düşünüyorsun. Polis okullarında suçluya minimum zahiyatla ele geçirmek öğretilir.Silah kullanacaksan eğer; Önce ayağına, baktın baş edemiyorsun hedef gözetmeksizin ateş edilir. Bu olayda böyle bir durum yok.Polis arkadaş sanırım ailesine bir tehdit olacağını düşündü ve bu polis doktrinini o heyecanla unuttu.

Allah aşkına arkadaşlar ya size bir iki polis bağırdı çağırdı diye su polis dusmanliginiz niye. Olayın öncesi ve sonrası bilmiyorum beni ilgilendirmez ama senin 5 metre karşın da birisi sana silah dogrultacak sen ayağına sıkacaksın. Kimsenin ayağa sıkma ya götü yemez. Senin ki yiyorsa helal olsun kardeşim
Bir polis olarak su forumdan soğuyorum inanın.

tugayriri
19 Ağustos 2015, 18:05
Polislerin hepsi böyle acımasız.

myagdi
19 Ağustos 2015, 18:47
polisin sizin desteğinize ihtiyacı yok birader;

belinde silahı,
elinde yetkisi,
emrinde kamera kaydı silecek, gerekirse delil karartıp şahit yıldıracak onca memuru,
savcı, hakim kankası,
siyasi desteği mevcut.

garip motorcunun kimi var? videoda gördüğümüz kadarıyla usulca dibine yaklaşmış, öndeki beyaz gömlekli şahsın arkasına saklanarak direkt kafasına sıkmış. adamın kalbinden bir, omzundan bir kurşun daha çıkıyor! zaten kafasından vurulmuş, ölmüş insana iki defa daha ateş etmiş demek. bu nasıl bir kin, nasıl bir nefret anlanmıyorum?

dahası bu işte bir gariplik var.
daha yoldayken, tartışmaya bile girmeden bir telefonla motorcuyu ekiplere aldırmak varken,
hiç kendini yormadan arabanın kırmızı-mavi çakarlarını yaksan zaten kaçacak adamla tartışmak, sonra vuruşmayı benim aklım almıyor.

cahil desen değil, ergen desen değil, 51 yaşına anlı-şanlı birinci sınıf emniyet müdürü ekşın mı aramış? bu adamın şoförü, koruması en azından lojmanın nöbetçisi yok mu?
motorcu ne cesaretle polis lojmanına dalabiliyor?
beyaz elbiseli güvenlikçilerde en ufak bir panik yok, nasıl oluyor?

bu olay hakkıyla soruşturulsa kesinlikle altından başka şeyler çıkar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------

sayın emniyet müdürümüz yolda giderken sopa-tornavidayla birbirine dalmış bir minibüsçü gruba denk gelseydi

bakın eli roketli terörist demiyorum, eli sopalı, tornavidalı minibüsçü diyorum

kafasını öte yana çevirip kaçar mıydı?
olay yerine ekip mi çağırırdı, yoksa aynı kahramanlıkla öne mi atılırdı?

redlion999
19 Ağustos 2015, 19:58
Yine iyi yaşamış motorcu..

Adam elinde silah tartışıyor polis de bunu doğrultmadığı için vurmamalıydı öyle mi? Polisin tek suçu silahı çıkarttığı gibi vurmaması bence boşuna riske atmış hayatını.. Vahşi batı mı burası elimizde silah hakkımızı arayalım? Git mahkemeye başvur dava aç vs.. Ülke de hak hukuk olmasa da öyle hakkını ara.. Elde silah adam kovalamak mı doğru olan?

Bu arada sonraki ateş etmeler de doğru bence.. Adamın yedek silahı olup olmadığını bilemez son bir hamle ile uzanıp ateş etme ihtimali var..

metecel
19 Ağustos 2015, 21:10
Hepinizin atladığı bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Ailesinin konuştuğu videoda, maktulun ağabeyi, kardeşinin o akşam alkol almış olduğunu söylüyor. Bence maktul alkolün etkisi ile böyle yaptı.
Bence olay şöyle gelişmiş olabilir:
Bir şekilde maktulun motoru ve emn. müdürünün arabası bir şekilde karı karşıya geldi. Maktul bu arada yere düştü, pantolonu da bu arada yırtıldı. Aralarında belki ufak bir tartışma geçti ve sonra ayrıldılar. Ancak maktul, emn. müdürünün bazı laflarını alkolün etkisi ile hazmedemedi ve geldi otomobilin önünü kesti. Sonra yine ayrıldılar. Maktul arabayı lojmanlara kadar takip etti. Ancak otomobildeki sürücünün silahını görmş olmasına rağmen, yine alkolin etkisi ile gitti ve yakın bir yerden kurusukı silahı aldı. Lojmanlara tekrar geldi ve lojmankapıdaki güvenlikleri görmesine rağmen, yine alkolin etkisi silahın ağzına mermiyi verdi. Güvenliğin yanına yanaştı ve o arada belki ilk güvenliğe "nerede o bilmem ne ettiğim, onu geberteceğim/öldüreceğ,m " gibisinden bir laf etti. Bu küfürü duyan emniyet müdürü de çekilmiş ve ağzına mermi verilmiş silahla vurulmuş olacğaını düşündüğü için, çekti vurdu. 51 yaşındaki emn. müdürü en az 30 yıllık polis olmalıdır. Birçok egosunu aşmış, sinirlerine hakim birisi olmalıdır. Emn. müdürünün yerinde biz olsak, inanın hepimiz aynı davranırdık.

Maktule gerçekten yazık oldu, ancak aldığı alkolün etkisi ile bu olaylara sebep old. Üstelik ailesine ait videoda kardeşi, babası, annesi "o çok efendi biri idi" demelerine rağmen, alkol bu işi yaptırdı. Şahsi kanaatim maktul öldüğü ile kalacak. Emn. müdürünün ceza alacağını zannetmem, çünkü yasalara göre haklı çıkacaktır. Ayrıca ikisi arasında geçmiş bütün olayları ve tartışmaları da mahkemeye anlatacaktır.

enxdesign
19 Ağustos 2015, 23:16
Bazı arkadaşlar videoyu gözüyle izlemiyor sanırsam. Motora biniyorsunuz diye motosikletli genci tutmanız gerekmiyor.

Yukarıda birinin yazdığı gibi 14ncü saniyede eleman silahı polisin kafasına doğrultuyor. Belki de iki tarafta aynı anda tetiğe basıyor. Tabi biri kuru sıkı, biri gerçek silah.

rasta07
20 Ağustos 2015, 20:12
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/349201/Once_dayak_sonra_3_kursun.html
Arkadaşlar yukaradı ki linkte yeni görüntülerde var , arabadan iner inmez tekme tokat vurmalar filan , biz 3 kurşun nerede derken adam kafasına sıktığı ilk kurşunla yere düşme arasında 2 kurşun daha sıkmış ! Yetmemiş demek kafaya tek kurşun...

Ayrıca yere düşme sonrası 2 saatlik görüntülerde ne ambulans ne müdahale , ne ailesine bir haber ...

Hukuken haklı olabilir ama bence vicdanlar da haksız durumda polis memuru..

sagat
20 Ağustos 2015, 20:23
görgü tanıkları "“Güvenlik sakinleştirmeye çalışırken polis vurdu çocuğu. Ne ambulans geldi, ne ailesine haber verildi. Çocuk 3 saat kanlar içinde yerde yattı. Başına ve kalbine nişan aldı.”

hey yavrum yemişler öyle nefsi müdafayı, sevgi pıtırcıklarına da selamlar. inşallah bu hayvana ceza vermezler de trafiğe tekrar çıkıp kendini savunan armutların bir kaçına trafikte denk gelip önce taciz eder sonra döver sonra da vurur.
siz insanım diye geziyorsunuz ya ben insan değilim.

zileliorhan
24 Ağustos 2015, 18:53
Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz serbest (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1119708-emniyet-mudur-yardimcisi-celal-yilmaz-serbest)
Gökay USANMAZ / İSTANBUL
İstanbul Halkalı'da, trafik kavgası nedeniyle motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancayla öldüren 1'nci Sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, itiraz üzerine serbest kaldı.
Olayın meşru müdafa sınırları içinde yaşandığı yolundaki itirazı kabul eden üst mahkeme, Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi.
Yılmaz, 8 gündür cezaevindeydi.

mozgur
24 Ağustos 2015, 19:02
Eh 4 sene ceza alır o da paraya çevrilir olay kapanır gider. Herifi bir güzel döv, yetmedi bir de kafasına kurşun sık, o da yetmedi 2 tane de yerdeyken sık(iyice etkisiz hale getirmek için!), üstüne bir de terörist yaftası vur merhuma, sonra da gelip burada birileri koskaca emniyet müdürü öyle şey yapmaz diye bıdı bıdı yapsın, en son da 5000 TL tazminat öde serbest kal.


Yok bilemezmişiz ne olduğunu, yok efendi adamış polis müdürü yok şöyle olnuş, yok böyle olmuş.

Hiç birbirimizi kandırmayalım. Hergün gördüklerinizi bir toplayın kafanızda. Ben size ne olduğunu söyleyeyim. Yolda motorcuyu sıkıştırır, motorcu tepki verince de ana avrat küfrü basar, üstüne bir de sağa çekip hırpalar, motorcu yediremeyip geri dönünce de çeker silahı vurur.

Sanki her gün görmediğiniz şey yollarda.

Mamba09
24 Ağustos 2015, 20:41
arkadaş bu ne saçma şey böyle ya? yahu o adamın kaçma şüphesi çok mu önemli? o adam bir insanı öldürmüş. bu adam elini kolunu sallaya sallaya evine nasıl gidebilir? nasıl karısıyla uyuyabilir rahat rahat? o adamın yeri cezaevidir.

zileliorhan
28 Ağustos 2015, 17:42
Ahmet Sülüşoğlu ile ilgili flaş gelişme: Celal Yılmaz hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemi.
(http://www.haberturk.com/gundem/haber/1121464-celal-yilmaz-hakkinda-12-yildan-18-yila-kadar-hapis-istemi)
Gökay USANMAZ / İSTANBUL

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancasıyla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz hakkında, 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul Halkalı'da tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu, 3 kurşunla vurarak öldürdüğü geerkçesiyle tutuklanan, itiraz üzerine 8 gün sonra tahliye edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'a dava açıldı. Yılmaz için, haksız tahrik altında kasten öldürmek suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

16 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, Eski Özel Harekatçı, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Celal Yılmaz, trafikte tartıştıktan sonra kendisini takip eden motosikletli 32 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu'nu Halkalı Polis Lojmanı'nın girişinde vurarak öldürmüştü. Olayın ardından 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp silahıyla teslim olan Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklanmıştı. Yılmaz, öldürdüğü gencin kendisine silah çektiğini ve meşru müdafadan silahını kullandığını iddia etmişti. Ölen gencin yakınları ise Celal Yılmaz'ın, öldürmek amacıyla ateş ettiğini, bu durumun meşru müdafa sokulamayacağını öne sürmüştü. Yılmaz, avukatının itirazı üzerine 24 Ağustos tarihinde tahliye edilmişti.

Darkcity2000
28 Ağustos 2015, 19:34
Balistik incelemede kuru siki silahin mermi namluya suruldugu 3 el igne izi bulundugu mermide ama sikistigi icin ates almadigi yaziyor.. yani emniyetin onune gel , silahi kur, tetige 3 kere bas... mesru.mudefa degilde nedir adam kacarken arkasindan vurmuyor ya.. hergun kac guvenlik.mensubu oluyor goruyorsunuz iste bu kadar hassas gunlerde silagla nizamiyeye ya terorist gelir yada man kafa..

zileliorhan
19 Kasım 2015, 17:03
Serbest bırakılan emniyet müdürü itiraz üzerine tekrar tutuklandı (an itibarı ile TV'den)

ZümeR
19 Kasım 2015, 17:28
http://www.internethaber.com/istanbul-emniyet-mudur-yardimcisi-yilmaz-tutuklandi-1488258h.htm


Adam tartışıyor orada kavga etmiyor, terörist olsa senle o kadar laf-çene kavgası etmez.
Tavuk öldürür gibi adamın boynuna kadar silahı uzatıyor birde. Nefsi müdafa felan dicem oda yok.
Halk ağzıyla artis işte.
Tekme tokat kavga edersin çekersin tetiği nefsi müdafadır kim vurduya gider.
Bırak yatsın 18 yıl artis şey.

weirdo1
19 Kasım 2015, 21:24
Soğuk kanlilikla cenesine dayayip sikiyor işte neresi nefsi mudafa.
Bide bu görüntüleri ailesi izliyor.
Empati yapmak bile istemeyecegim bi durum.
Allah rahmet eylesin.
Ego 20 yildan aşağı çıkamaz umarım.

tanertc
19 Kasım 2015, 23:04
Umarım içerde dudaklarından öperler.