PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVM de çocuğun koluna kask düştü



Alper_tim
07 Ağustos 2015, 18:09
kazanın böylesi
Türkiye de ne zaman yaralancağınız ne zaman başınıza bi iş geleceği belli olmaz

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29751451.asp?_sgm_campaign=scn_a004422478d7c000&_sgm_source=29751451&_sgm_action=Click-Dynamic

Usercom
07 Ağustos 2015, 18:30
ilk defa bir moderatörün açtığı başlığa yazıyorum çok heyecanlıyım hangi kamera çekiyor acaba :cherry:

öncelikle çocuğun yaşadığı çok büyük talihsizlik ona ve ailesine çok büyük geçmiş olsun

öte yandan "çocuğumun başına insan da düşebilirdi" diye babaya çok şaşırdım avmlerde branda olması lazım diyene ayrı şaşırdım

sizin gibi paranoyaklar oldukça göğe de branda çekmek lazım taş yağmayacağı ne malum :sunny:

her 10 aracın birinde silah varsa benim de silahlanmam şart mı?

bunlar hep yeni moda olan "aşırı korumacı ebeveyn davranışı" örnekleri çocuğun özgüven geliştirmesi önünde bir engel


https://www.youtube.com/watch?v=N2flHjqzu9w

konunun dışına çıktıysan özür dilerim ama bilinçsiz olarak yetiştirilen çocuklar ile bir neslin içine edilmesi konusunda çok doluyum :mrgreen:

polemos
07 Ağustos 2015, 18:43
Motosiklet yine tehlike saçmış.

Interstellar
07 Ağustos 2015, 19:59
avm'de önlem yok demiş çocuğun ailesi ama cidden bu işin hiç bir zaman sonu yok. insanın olduğu her yerde hata olur. yarın öbür gün o güvenlik için yapılan korkuluklar düşer. yani kısacası "Gözcüleri kim gözleyecek" :)

Usercom
08 Ağustos 2015, 13:44
bunu neden haber yaparlar acaba :silent:

acaba çocuğun babası ünlü menajer olmasaydı haber olur muydu bu olay :silent:


https://www.youtube.com/watch?v=rE5m4fuZTO4

ekonomisi inşaat ile dönen bir ülkede AVM olması kadar doğal bir şey yok tabi

Shrieker
08 Ağustos 2015, 14:15
Avm'lerde kat arasında güvenlik filesi olması fikrinin neresi garip anlayamadım.

Mengu16
08 Ağustos 2015, 14:17
Konu başlığında çocuğun başına düştü yazıyor ama kask koluna düşmüş. İyiki öyle olmuş ama neden öyle başlık atıyorsunuz sayın mod :cherry:

Alper_tim
08 Ağustos 2015, 15:07
Konu başlığında çocuğun başına düştü yazıyor ama kask koluna düşmüş. İyiki öyle olmuş ama neden öyle başlık atıyorsunuz sayın mod :cherry:

düzelttim :mrgreen:

smiles
08 Ağustos 2015, 16:27
Pisi pisine ölenler ülkesi memleketim için garip bir istek olmuş. Ama işte arabesk bakış açısı ile modern bakış açısı arasındaki fark, işte tam bu noktada ortaya çıkıyor.
Güvenlik önlemleri dediğimiz şey bir bütün olarak ortaya çıkmadı. Zaman içerisinde, gerçekleşen kazalardan ders almak sureti ile, deneyler, araştırmalar, tartışmalar sonucunda oluşturuldu ve hala gelişmeye devam etmekte. Modern bir ülkede böyle bir olay meydana geldiği zaman, olayın önlenebilirlik boyutu tartışılır (eğer yasalarda yok ise)ve hemen bir uygulama getirilir. O noktadan sonra uygulamayanın vay haline...
Bizde çok farklı gelişiyor. Sadece canın yanan kişi ve çerçevenin dışını gçörebilen bir kaç kişi bir süre için olayı tartışır ve sonra olay unutulur. Çocuk ölmediği için aile işin peşini bırakır. Zaten aynı kişinin başına benzer bir olay gelme ihtimali nedir ki?
Batı medeniyetlerinde insan hayatı değerlidir. Bunun sosyolojik ve ekonomik sebepleri olabilir ama sonuç olarak her şey insanlar zarar görmesin diye ayarlanır.
Bizim gibi geri kalmış toplumlarda, istemesini bilmediğimiz için, bizim için kanun çıkarmasını beklediğimiz insanlarda da o görgü, o eğitim, o basiret olmadığı için, "abartmayın canım" ile olaylar geçiştirilir ve farklı boyutlara çekilir. Kimi "o da olabilir, bu da düşebilir, dışarı çıkmayalım mı" der, diğeri canı yanan, mağdur kişiye sataşır, öbürü "bu işin sonu yok koyver gitsin der", "babası ünlü onun için haber olmuş" der... der de der.
Yaklaşımlar bu şekilde olunca, bugün çocuğun koluna kask düşer, yarın kafasına kolon yıkılır, bina altında kalır, otobüs ezer... önemli olan olay değil, ona yaklaşım biçimidir. Sorgulamaktan korkup, çözümsüzlüğün altında kalmaktan çekinmemek gerek.