PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 150ZC acil



seriousman
11 Haziran 2015, 17:22
Selamun aleykum arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.2.EL Mondial 150 ZC 2007 MODEL Gümüş Gri arkasında bagajı var 8000 KM'de 2012 Trafiğe çıkışlı motor aldım.Motorun bazı yerlerinde soyulmalar mevcut ön panelde ki vidalar paslı ve paslı bir çok yeri mevcut onun haricinde başka bir şeyi yok.Motoru Vitesli de öğrendim ama bulunduğum şehirde 2.EL uygun bir vitesli bulamadım scooter aldım vitesli mi alsaydım diye hala kendi kendime düşünüyorum.

1-Motora gerçeği söylemek gerekirse 1450 TL ye aldım.Tabi ki motor piyasalarını çok bilmem çünkü hep araba kullandım bu zamana kadar , fiyatı nasıl uygun mudur piyasası bu mudur bunların ?

2--Öncelikle şu son sıralar bir şey farkettim yolda giderken özellikle iki kişi olduğu zaman hafiften hızlanıyorum motorun altından sanki yere sürtüyormuş gibi ses geliyor acaba bunun sebebi ne olabilir ?

3-Şu sıralar burada yağmurlar arttı ve motor açıkta durduğu için ıslanıyor ıslanmasının ne tür dezavantajları olabilir.Mesela aldığımda böyle bir sorun yoktu şimdi arka freni sıktığımda cızz diye ses geliyor frenlerden yağmurda durduğu için mi oldu acaba ve çözümü nedir ?

4-Motorum kalkışlarda felan seri atik ama son gaz uzun yolda basıyorum tek kişiyken en fazla 70 bilemedin 80'e zor çıkıyor.İki kişi ise 60'ı geçmiyor yani çabuk hızlanıyor ama takılı kalıyor 60-70 ler de.Ben biraz daha hızlı bir şey bekliyordum 150'lik aldım sırf bu yüzden.Nedeni nedir bir sorun mu var veya bu motor en fazla bu kadar mı gider ?

5-Açıkça söylemek gerekirse ben görüntüye dikkat eden birisiyim ve motorumda paslı çivileri soyulmuş renkleri paslanmış tarafları görünce moralim bozulmuyor değil valla güzel bir bakıma ihtiyacı var motorun ama benim elimden ne gelebilir ? Bir servise götürüp baştan aşağı vidalarını dahi değiştirip gerekirse boyatıp veya onun gibi bir şey yaptırsam nasıl olur fikirleriniz neler ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------

Olum milletin konularına takır takır yazıyorsunuz yanlış bir şey mi yazdım ? Niye kimse cevap vermiyor :pr: