PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopru Uzerindeki Sag Bosluga Dikkat Ltf



Siyah&Beyaz
17 Mayıs 2015, 19:58
Merhabalar, kopru uzerindeki sag bosluk diyorum cunku orada aslinda serit kalmiyor. Biliyorsunuz araclarin sagindan az bir bosluktan ilerliyoruz Bogazici koprusunde. Burada ne hikmetse zaten daracik bir serit olmasina ragmen bazi motorcu arkadaslar yardirip ilerlemek istiyorlar. Haliyle eger bosluk dolu ise, sola gecip araclarin arasindan hizlanip sonra tekrar saga gecerek ondeki motorculari geciyorlar. Bekleseler 1 dk kaybederler en fazla ama neyse. Gecen gun bu sag bosluktan 60 km civari hizla ilerlerken solumdaki duran trafigin icinden saniyorum 3-4 araba ileriden bir arkadas sagdaki bosluga cikti. Normalde bekledigim bir tehdit ama bu sefer arkadas trafik de durdugu icin o kadar yavas cikti ki. Isin kotusu bakmadi bile gelen var mi diye. Frenlere asildim sag sol yalpaladim ama Allah'a sukur carpmadan ve dusmeden yavasladim. Tabii arkamdakinin tedbirli gelmis olmasi da sansti. O yuzden diyorum ki lutfen iceriden gelip bu bosluga girecek arkadaslarimiz bir zahmet arkadan gelen var mi baksinlar. Bugune kadar 2 ciddi tehlike atlattim. Ikisinde de karsi tarafta araba degil motosiklet vardi.

shadowmaster
17 Mayıs 2015, 20:00
O boşluğu eğer trafik tam durmuyorsa kullanmamayı tercih ediyorum. Ufacık bir nemde beyaz şeridin üstü buz pisti gibi kayıyor ayrıca...

Nikkfurie
17 Mayıs 2015, 20:48
o bosluktan duran trafikte 60 km hızla geçmeniz sizin en büyük hataniz..

mucoist
17 Mayıs 2015, 20:57
Şu sıralarda köprüde çalışma var. En sağdan gitmek her zamankinden çok daha tehlikeli. Yukarıda çalışanlardan kafanıza bir şey düşmesi işten bile değil.

Siyah&Beyaz
17 Mayıs 2015, 21:05
o bosluktan duran trafikte 60 km hızla geçmeniz sizin en büyük hataniz..

Haklisiniz ama arkadakilerden kufur yememek adina 30-40 ile de gidilmiyor. Ya aradan gidicez ki en tehlikelisi. Ya da arabalar gibi bekliycez sirada. O da tost olma tehlikesi nedeniyle tercih edilecek gibi degil.

berkay3212
17 Mayıs 2015, 21:08
Genelde trafikte çoğumuz aralara girerken arkadan başka bir motorcu varmı diye bakmıyoruz maalesef. Ama köprünün bahsettiğiniz kısmı gerçekten aşırı motosiklet trafiği olan bir yer.

RmMuR
17 Mayıs 2015, 21:35
O bosluga girenler arkaya nasil bakicak. Oldukca sikintili bir durum.
Zaten girerken arkaya bakacak pozisyonu olmaz. Bu bosluktan ilerleyen bizler soldan katilimlari izlemek zorundayiz.

Asil problem soldan bu bosluga katilanlarin buyuk ve yuksek araclarin onundem hic gorunmeden cikmalari. Bu durumda onlarin katilmalarini kollayamayiz. Soldan bu bosluga giren arkadaslar, lutfen kendiniz gosterecek kucuk araclarin onunden buraya girin ki sizleri gorebilelim.

Her halukarda trafigin hizina uyum saglamamiz gerek. Trafik yavaslamissa bizde yavasliycaz. Durmussa biz durmiycaz ama hemen durabilecek bir hizda gitmek gerek.

Bune
17 Mayıs 2015, 22:29
Trafikte araçlardan çok diğer mootosiklet sürücülerinden çekiyorum, dibime çok giren olursa da frenleri sıkıyorum benim fren lambaları hassas dokunur dokunmaz yanıyor öyle olunca arkamdaki araçta olsa motosiklette olsa mesafeyi açıyorlar biraz.

nvrmnd
17 Mayıs 2015, 22:43
en cok bu durumdan korkarım bende koprude.. özellikle yuksek ve uzun aracların (metrobus, otobus) yanından geceken öndünden bir motosiklet fırlicak diye korna cala cala gecerim genelde hep uzun aracları...

mete_han
17 Mayıs 2015, 22:52
ben ne araclardan ne yol durumundan korkmam genelde...sadece diğer bir motorcu arkadaşımdan korkarım...çünkü benim gibi düşünerek hareket ediyorsa muhtemelen aradan dereden bir yerden önüme fırlayacak...