PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıç motoru



cemmoto41
19 Nisan 2015, 15:29
Öncelikle motora başlama konusu üstünde çok durduğum bir konudur burada yorum yapmasamda her konuyu takip ediyorum her türlü motor tipiyle ilgili soru sordum sayılır bu sorumda enduro ile ilgili olacak
XT 660 R ile başlanabilir mi daha önce motor tecrübem var

essegesse
19 Nisan 2015, 15:39
Deneme bile!!!

cemmoto41
19 Nisan 2015, 15:41
53 hp ve son hız videosunda 250 cc ss ler kadar hız yapıyor ben direkt bir aşkla motor alacak biri değilim 1 yıldır hepsini araştırıyorum daha çok bilgi almak için sordum

Darkcity2000
19 Nisan 2015, 15:55
olabilir...motor kullanmisligin varsa..ama egitim almadan mltorun limitlerini bilmeden tavsiye olunmaz8

cemmoto41
19 Nisan 2015, 16:01
Tabi maddi imkan yettiği kadar gerekli gereksiz her türlü eğitim alınmalı

rca
19 Nisan 2015, 16:30
Bana şimdi çok kızacaklar ama yine de kişisel fikrimi açıklayacağım. Şimdi her insan evladının kabiliyet ve adaptasyon hızı bir değil, bir ybr125 üzerine falan çık önce, baktın tereyağından kıl çeker gibi sıkıntısız kullanıyorsun, 0 hata ile motora bir kaç saat sonra hakim oluyorsun o vakit 600rr bile hayal değil ama büyük risk! Nitekim ben belki 1 yıl bu tür başlama hikayelerini okuyup, tüm o uyarı ve mantıklı açıklamalara rağmen böyle yapmaktan kendimi alı koyamadım. 25 yaşında ve tehlikelerin bilincindeyim, kendi limitlerimi iyi biliyorum ve asla temkini elden bırakmıyorum, o aletin üzerindeyken ASLA AMA ASLA risk almıyorum. Ama yine de kendimden başka kimseye ÖNERMİYORUM böyle bir başlangıcı, çünkü ben sadece kendimi biliyorum, kendimin farkındayım.

Motosiklet ile uzun bir birliktelik düşünüyorsan sanırım gidip 250cc alıp en az bir sezonu geçirmek en zevkli ve de en doğru yolu, sanıyorum çünkü bilmiyorum, hiç sürmedim ama bunca tecrübeli insan yanılıyor olamaz. Benim durumum farklıydı, ya ölümü dahi göze alıp çocukluk hayalimdeki tipi & sesi beni cezbedecek 600cc motoru alıp kullanacaktım, ya da hiç girmeyecektim bu motosiklet dünyasına... Zaten farkedebileceğin üzere içimdeki de iki teker aşkı değil, her zaman olduğu gibi hayallerimin peşinden koşma arzusu, belki de çıkış noktam çok farklı sizlerden.

SuleymanE
19 Nisan 2015, 16:58
Alınır mı? alınır. Motosiklet tecrüben de olduğuna göre kullanabilir misin? elbet kullanırsın.

Ancak sana almanı önerir miyim? Asla ! kesinlikle önermiyorum !

Şimdi yanlış anlama ama motosikleti kullanmak var, kullanmak var. Motosiklet sürmek çok zor bir olgu değil. Az dikkat az deneme ile sakin sakin sürmeye başlarsın. Ama motosiklete tamamen hakim olarak, güvenli şekilde sürmek? işte bu hem zaman alan hemde zor bir eylem.

Sen ne kadar ben yavaş sürerim, herşeye dikkat ederim desen de güzide belediyelerimizin virajın ortasına kafam kadar çukur açıp sana süpriz yapmayacağının garantisi yok. Yada apaçi otomobil tayfasının abuk subuk hiç beklemediğin anda üzerine arabayı kırmayacağının, seni sıkıştırmayacağının garantisi yok. İşte bu panik anında vereceğin anlık tepkiler senin yaşamla ölüm arasındaki bağın olacaktır.
Yapılan hatalarda düşük cc li motosikletlerin hata affetme payları gerçekten daha yüksek.

Yüzlerce kez söyledik yine söylemeye devam edeceğiz; istisnaların kaideyi bozmadığını unutmayın, mümkünse daha ufak cc bir motosikletle başlayın.
Keyifle binin, yavaş yavaş cc büyütün, uzun yıllar mutlu mesut kullanın.
Begendiğiniz motosiklet biryere kaçmıyor, bu sene değil seneye binersiniz olur biter. Yeterki sizlere birşey olmasın.

Ali1903
19 Nisan 2015, 17:06
İnsanların dilinde tüğ kalmadı. ALINMAZ ALINMAZ diye diye. Israrla acmaya devam ediyorsunuz konuları. 125 cc ile başla vur kır parçala öyle devam etsen niye bu hız merakı ?

cemmoto41
19 Nisan 2015, 17:47
Beyefendi benim hayabusa alacak imkanım da var ben hızdan bahsetmiyorum ben uzun süreli yolculuk istiyorum dün bir arkadaş 125 cc r125 ile yaptığı 1208 km gibi bir mesafe idi sanırsam keyifle okudum sadece ben son zamanlarda okuduğum yazılarda Supersport lardan soğudum o yüzden enduro istiyorum kendime en uygun araç olarak bunu bulabildim Rx3 hiç beğenmedim açıkçası