PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bugün geçirdiğim ufak kaza ve koruma hakkında



by*cambaz
10 Nisan 2015, 00:24
arkadaslar önümde ani fren yapan araca vurmamak için frene sert basınca direk düştüm ve biraz sürüklendim.tahmini hızım 25-35km idi.10-15 metre sürüklenmişim.üzerimde sadece kask vardı.sağ dizim ve sağ avucumun içi bayağı soyuldu.motor arkadasımın seyhan 150 idi.ben xtreme max kullanıyorum.

soruma gelirsek haftada 3-4 kez gidis gelis 30 km sürüşlerim oluyor.yaz mevsimine uygun hangi korumayı alabilirim.bütçem fazla yok.motorumla cross yapmıyorum.genelde asfalt yolda kullanıyorum

buarada korumasız yola çıkmayın.hızım çok düşük olmasına rağmen bayağı hasar aldım.Allah korusun demekki 80 ile düsseymişim neolurdu

CHaTaN
10 Nisan 2015, 00:30
Keşke düşmeden önce alsaymışsın korumalarını. Ama neyse Allah beterinden saklasın ve çok geçmiş olsun.

Yaklaşık bir bütçe belirlersen sana herkes daha yardımcı olacaktır. Birde korumadan kastın ne?
bellik, dizlik, sırtlık mı?
korumalı mont, pantolon, bot, eldiven mi?

Sj's
10 Nisan 2015, 01:48
Kardesim 2000 lira biriktir bot dizlik/pantalon eldiven ve mont ne varsa al, onlarsiz motora binme. Kaskini bilmiyorum o yuzden o konuda bir sey diyemiyorum.

Kisaca her birimizin "kask var mont var tamam" ya da "kask var mont var eldiven var, bota vs gerek yok" kafasindan cikmasi lazim. Yaz geliyor, sortla motor surmeye kalkanimiz olacak biz de buradan onlara gore "gerizekali gibi" motor pantalonu bot eldiven mont kask kombinasyonuyla pistigimiz icin kuryeci muamelesi gormeye devam edecegiz ama cogu kazadan yuruyerek kalkacagiz.

Al abi, hepsini al. Hepsi lazim. Marka vs onemli degil butcen neye elveriyorsa hepsini alman lazim.

shadowmaster
10 Nisan 2015, 01:49
Geçmiş olsun. Ne yazık ki korumanın gerekliliği "müsibet" bir olayla pekişmiş kafanda...
Merak ettim, sürüş eğitimin var mı ve daha önce boş alanda (kuru ve ıslak zeminde) panik fren çalıştın mı ? Bir de fren yaptığın sırada konumun nasıldı ?

by*cambaz
10 Nisan 2015, 23:11
valla motor tecrübem var ama kaza nasıl düştüğümü hala anlayamadım.koruma olarak suan cross kaskım ve eldivenlerim var.asfalt sürüşleri için mont ve dizlik almayı düşünüyorum.yada yaz aksamları için mont çokmu sıcak olur.yerine dirseklik yeterli olur mu?bütcem max 500tl

leokaplann
11 Nisan 2015, 00:18
benimde daha bot dizlik ve motosiklet pantolonu eksik : ( yazda geliyor yazlık mont almak lazım :( bu ay kredi kartımın borcunu ödeyip taksitle bot ve dizlik almayı planlıyorum. (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-ayakkabi-bot-motosiklet-yarim-bot-yazlik-bot-ucretsiz-kargo-moto-life-208446924/detay)

shadowmaster
11 Nisan 2015, 00:51
valla motor tecrübem var ama kaza nasıl düştüğümü hala anlayamadım.koruma olarak suan cross kaskım ve eldivenlerim var.asfalt sürüşleri için mont ve dizlik almayı düşünüyorum.yada yaz aksamları için mont çokmu sıcak olur.yerine dirseklik yeterli olur mu?bütcem max 500tl

Motor tecrübesi başka, panik fren eğitimi bambaşka birşey, ben de eğitim alana kadar farkında değildim o yüzden sordum.
Dizlik yerine, sert CE onaylı diz ve kaval kemiği korumalı pantolon, mont için de yine sert dirsek, omuz ve sırt korumalı mont öneririm. Trafikte montun önünü açıp terlemezsin, hızlanınca da her 10km 1 derece düşük hisetmemizi sağlıyor zaten :)
Kaza anında dışarıdan takılan dizlik ve dirsek korumaları ilk darbede düz gelen etkiyi yok eder, sürtünme anında sıyrılıp bir işe yaramayacaktır.