PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Montu Önerisi



xeelbug
10 Nisan 2015, 00:18
Merhabalar, ben üniversite öğrencisiyim part time çalışıyorum aynı zamanda ve motor almak istedim ve başlangıç olarak ybr125 aldım. Daha .ok yeniyim motor işinde ve kask dışında hiç bir ekipmanım yok(trafiğe çıkmıyorum). Öğrenci olduğum için bütçem de kısıtlı, ben korumalı, düşük-orta bütçeli bir yazlık motor montu alsam, kışın için de windstopper tarzı polar alıp ikisini beraber giysem, kışın beni idare eder mi? Kışın genelde 20 dk lık yol yaparım sabah ayrı akşam ayrı. Eldiven dizlik, pantalon olayına daha giremiyorum bütçeden dolayı maalesef. Uygun, korumalı, sportif mont ve ayrıca windstopper tarzı kaliteli(4 mevsim kullanabileceğim için) polar tavsiyeleriniz bekliyorum. ya da mağzalardan bakarken nelere diikat etmeliyim. Teşekkürler :)

EK: Ya da bu tarzlara ne dersiniz çok adi olur sanırım ama bunların markalıları varsa işime yarar.
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/rmax-4-mevsim-motosiklet-montu-3-cikar-katmanli-160740156

Hiç bilgim ve tecrübem yok gerçekten, yardımlarınız bekliyorum :)

Ali1903
10 Nisan 2015, 00:19
Bu konuya gelen cevap benimde ilgi alanımdadır. Takip

elpantt
10 Nisan 2015, 00:23
bende takipdeyim

CHaTaN
10 Nisan 2015, 00:25
Ben bu foruma giripte selamsız sabahsız aklıma bir soru geldi sorayım da gideyim mantığını. bir ortama girince önce kendinizi tanıtmazmısınız?

Ben soru sormaya karşı değilim ama ilk mesajı soru olup cevabını da alıp hadi bana eyvallah diyen kişilere çok yanıt vermek içimden gelmiyor. Birde takipçiler var sanki bu konular daha önce hiç konuşulmamış gibi

Üniversite öğrencisisiniz madem arama tuşunun ne işe yaradığını da biliyorsunuzdur. Ben üşenmedim mont tavsiyesi yazdım aramaya ve sonuç o da ne

Yaklaşık 5.820 sonuç (0,33 saniye)

Zuzuuw
10 Nisan 2015, 00:32
4Riders Roma 250 TL

Kışın sadece bu montu kullan, yazın içliğini çıkar kullan. Yazın biraz trafikte terlersin ama kışın üşümezsin.
http://www.motomaxonlineshop.com/pictures/2014517144149_roma_front.jpg

xeelbug
10 Nisan 2015, 00:42
Buranın jargonunu daha önceki takip ettiğim için biliyorum ama üyeliği motor alınca aldım ve bu yüzden önce kendimi tanıtmaya çalıştım. Arama konusunda da yalan söylemek olmasın ama ilk sayfalardakilerin çoğuna baktıma ama benim istediğim gibi bi soru-cevap bulamadım. Benim sorduğum yalnızca mont değil. Saygılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

Çok teşekkürler önerin için. Siz bunu gösterince aklıma bu tarz başka montlar aklıma geldi ve buldum, bunu beğenmiştim ama içinin çıkması kötüdür kesin demiştim, eğer idare edebilir seviyedeyse; bu monta ne dersiniz,
http://www.feyizoglu.com/7154-Kislik-Sport-Mont_48839.html#0

Daha kaliteli ve güzel durduğu için söylüyorum ama 4Riders daha kaliteliyse tercihim şekilden çok kaliteliden yana olur. Sizce hangisi? :)

shadowmaster
10 Nisan 2015, 01:58
Cevabım çok hoşuna gitmeyecek muhtemelen ama söylemek durumundayım ;
Özellikle bu şehirde, motosiklet pantolunu (full korumalı ve dizlik kaval kemiği koruması CE onaylı sert) , eldeki tüm eklemleri koruyacak (sert) düzenekte eldiven ve sana söylenecek 100 farklı fikre rağmen, motosiklet botun olmadan trafiğe çıkma değerli kardeşim.
Mont soruna gelince, çok farklı marka ve model var. Ama kısaca cevaplamam gerekirse, yazlık montun içine giyeceğin termal takviyeler, kışın seni soğuktan korusa da, sudan ve yağmurdan korumaz ne yazık ki. Bu yüzden bizlerin bir yazlık, bir de kışlık montu olması ya da ısıtıcı katmanı ve yağmur astarı çıkabilen bir montumuz olması gerekiyor. Montta da elbette mutlaka CE onaylı, omuz, dirsek ve sırt koruması olmak zorunda.
Fazlaca korunaklı gelebilir sana yazdıklarım ama yaşım 49 ve söylediğim herşeyin ardında bir tecrübe var. Geçen yıl bir arkadaşım, scooter ile kaza yaptı. Kask, mont, eldiveni tamamdı. Ama kalın, gündelik bir bot vardı ayağında. Araç yandan çarptı kendisine, ayak bileği ve kaval kemiğini 14 aydır toparlamaya çalıştılar. Maalesef bu korumalı kıyafet denen şeyin eksikliğini anladığımızda çok geç oluyor. Onun için FULL KORUMA :)

xeelbug
10 Nisan 2015, 07:31
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için, ben de bunları tamamlamadan trafiğe çıkmayı düşünmüyorum zaten :)