PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar bilgin biri konuya bi bakabilir mi ?



smtaytgn
16 Mart 2015, 11:46
Öncelikle herkese merhabalar , bankaya borcu olduğu için kişi noter satışı veremiyor borcunu kapatıp öyle vermesi gerekiyor . Bu kişi borçlu olduğu halde aracına vekalet yani pay hakkı doğurabilir mi ? Ben bir araç alacağım inşallah anlattığım olay gibi... Araç polis yolu ile satış işlemi yapılacaktır yani önce ben motorsikletin borcunu kapatıp sonra noterde satış işlemi yapacağız peki bildiğiniz dilekçe yazısıda var mıdır kendimi güvene almak için arkadaşlar ? Şimdiden bilgilerinize sağlık.

Bilen biri yazsın lütfen acil.


Saygılar.

Murat.K.
16 Mart 2015, 11:55
banka borcu ne kadar? motorun satış fiyatı ne kadar?

daha önce bir kaç kez karşılaştığım bir durum var. kişi aracını satmak istiyor ama kredi borcu yüzünden satışı yok. motoru borcu ile devrediyor. bankaya gidip kalan kredi borcunu üstleniyorsun.

örnek:

motor satış fiyatı 9000 TL
Kalan kredi borcu 3500 TL
fark : 5500 TL

5,500 ü motor sahibine verip beraber banka üzerinden kalan krediyi devir alırsanız motor bedelinin tamamını ödemiş olursunuz. ama dediğim gibi halen yapılabiliyor mu emin eğilim. daha önce özel durumlarda borç devredilebiliyor idi.

smtaytgn
16 Mart 2015, 12:05
Dostum kişi üzerine ehliyetsiz kullandığından dolayı 1,500 oğluna 1500 babasına faizi ile 3,500 olmuş borç adam diyor ki önce maliyeye gidelim borcu kapatalım sonra noterde satısı veririm sana diyor. Adam il sağlık müdürlüğünde çalışıyor sizce sıkıntı olabilir mi satışda ?

Darkcity2000
16 Mart 2015, 14:02
problem olmaz ruhsati anahtari sana verir once notere gidersiniz uzerinde ne var yok satisa engel varmi hepsi cikar bu bilgiye gore borclari yatirir sonra deviri yaparsiniz, yalniz noteredeki sahisa sorun yatar yatmaz sistemde gorunurmu diye bazen gecmesi vakit alabilir

akbird
16 Mart 2015, 14:15
adam isterse sorun yaratabilir. sen parayı kişiyle banka yoluyla havale yap. motosiklet ücreti diyede havaleye sebebi yazdır. motorun anahtarla ruhsatınıda al sen. onlar ödemeiy yapıncada devrini alırısn.

metinkilic
16 Mart 2015, 14:37
Bu işler karşılıklı güvene dayanan işler. Ancak ülkemizde babana bile güvenme derler. O yüzden yukarıda arkadaşın yazdığı gibi yapın. Bankadan havale yapın parayı adamın hesabına. Havale açıklamasında; ..... plakalı motorun satış bedeli diye. Adam borçlarını kapatsın satışı size versin. Borçları kapattıktan sonra satış vermez ise, yani üç kağıtçılık yapmaya kalkar ise, bankadan yaptığınız havale sizin deliliniz. Mahkemeye kendiniz bir dilekçe yazıp verirsiniz. Süreç 1 yılda tamamlanır ama parayı adamdan tahsil edersiniz. Benim başıma geldiği için yazıyorum.

Murat.K.
16 Mart 2015, 15:03
ben olsam ne yaparım?

vatandaşı tanımıyorum belki gayet sözünün eri bir adamdır lakin artık 3 kuruş için şerefini sözünü hiçe sayan adamlar var. ben ortaokul ve lise sıralarını beraber paylaştığım 20 yıllık arkadaşımın 1500 lira için ne maymunluklar yaptığına şahit oldum. yanlış anlaşılma olmasın bu adamın altında porshe marka jip, kabataşta denize nazır şirket ofisi, adada yazlığı, yazlığının önünde hususi teknesi var. yani 1500 lira büyük para değil ama işte çiğ süt emmiş olmasın insan...

o yüzden rica eder, gidelim siz borcunuzu harcınızı ödeyin bende noterde satışa istinaden bütün paraya size nakit teslim edeyim der işin içinden çıkardım. ne piyasadaki tek motor onun motoru nede tek satıcı o.

copycat
16 Mart 2015, 15:53
ödemenin banka üzerinden yapılması söylenmiş çok doğru.

bunun haricinde istersen satış sözleşmesi de yapabilirsin. x plakalı x motor ve şasi nolu aracın satışı şu şartlarda yapılacak diye sözleşme yaz. ödeme kısmına x tl vergi borcu kalan y tl banka have ile satıcıya ödenecek. satıcı borcun kapanması ile derhal satışı verecektir gibi hussui şartları yaz. sonuna da satışın verilmemesi durumunda 10x tl cezai bedel satıcı tarafından alıcıya ödenecek dersen adam bayagı tırsar. hatta bu işlerden anlıyorsan çekişme durumunda yetkili olacak ilgili mahkemeyi dahi sözleşmede belirtebilirsin.

Motor_Derili
16 Mart 2015, 22:40
Bir aracın noter kanalıyla devri (satışı) yapılmadığı sürece hiç bir hak iddia edemezsiniz. Bu ister bankaya havale olsun isterseniz satış vaadi sözleşmesi olsun. Bu sebeple risk almak istemiyorsanız borcunu birinden borç alıp kapatsın satıştan sonra da gidip borcunu ödesin. Hiç birşey yapamazsa bile kredi kartından falan nakit çeker ertesi günü yatırır 10-15 TL faiz öder en fazla. Bu kadar basitken riske girme. Noter haricinde söylenenlere de itibar etme. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve yine 2918 e dayalı Karayolları Trafik Yönetmeliği nde de belirtildiği üzere devir için tek geçerli işlem Noter satışıdır.