PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanki motor garantide deil bıktım sürekli para vermekten.



superboycu
10 Mart 2015, 22:08
Arkadaşlar Mondial 100mg superboy motorum var.
sürekli bi yerlerine bişey oluyor , gidiyorum servise para alıyorlar.
bugünde 40km gittim 3 saat oturdum ve tekrar geldim gelirken subapların vurduğunu duydun sırıl sırıl gittim adamlar ayar lazım dedi kaça mal olur dedim xxtl dedi . bıktım artık para ödemekten onu geçtim beni sinir eden durum şuki , Motorum vites deyken çalışmıyor depriyaja bakmak gerekiyor ve öyle çalışıyor oradaki depriyaja basmayı algılayan küçük buton bozuldu ona bile para aldılar . km bakımları ücretli arkadaşlar sizce doğrumu yapıyorlar yoksa para koparmakmı amaç çünki bulunduğum yer köy yeri ve herkez mondial kullanıyor ve kafalarına göre işler yapıyorlar yardım edin arkadaşlar ne yapmam gerek ?

osis
10 Mart 2015, 22:20
En yakin başka servis nerde bide onu dene bide eyer imkanin varsa japona geç birde ufak tefek şeyleri kendin yapabiliyorsan yap. Ve motoru hor kullanma hor kullanmaya gelmez onlar birde sifir aldiysan 1 sene kullan sat yanliş anlama ok

tuna_tour
10 Mart 2015, 22:20
sat kurtul

AydınOğlu09
10 Mart 2015, 22:21
Motorum vites deyken çalışmıyor depriyaja bakmak gerekiyor ve öyle çalışıyor

Zaten normal olanı bu dostum. km bakımları elbette ücretli, garanti herşeyi kapsamaz elektirik kısmı bunada dahil. Ama ufak tefek şeylerede para almaması lazım tamircilerin. benim gittiğim öyleydi en azından

Tamircini değiştirmeni tavsiye ederim

bu markalar anca ürünü satana kadar varlar daha sonra garanti falan yok bizzat yaşadım bu olayları çünkü

dadas607
10 Mart 2015, 22:24
Japon al diyen arkadaş akıl verme para ver de alsın. Soruna çözüm üretelim diye başlık açıyorlar çok bilmiş birkaç arkadaş gelip japon al diyor .

sedat_57
10 Mart 2015, 22:25
boşta çalışmıyorsa boş müşürü bozulmuş motor kendini viteste zannediyor bide debriyaj müşürü arızası var ondada viteste debriyaja bassanda çalışmıyor

illa boşa alman lazım bunlar garantiye girer kullanıcı bozamaz ama servis işte..

superboycu
10 Mart 2015, 22:33
Arkadaşlar bilmişlik yapanlara karşı birşey yazmayakki umursamadığımızı anlarlar belki.

Yorumlarınız için teşekkürler bu subap ayarı fiyatı alıyorlar ünüversite örencisiyim param olmuyor gene para lazım oluyor ne yapmamı önerirsiniz başka servis yok :/

shooter1
10 Mart 2015, 22:46
benim gibi servise gitme sanayiden düzgün bir usta bul misal benim ustam emekli ve bu işi zevki yapan biri olduğu için paraya pek önem vermez servisin 60 tl ye yaptığı yağ değişimini ve ne yağı olduğu belli değil benim ustam 30 tl ye yapıyor ve castrol marka yağ kullanıyor kutular kesinlikle açılmamış

redlion999
10 Mart 2015, 22:53
Km bakımı ücretlidir.. Onun dışındaki arızalara garantideyken para verilmez hadi işçilik için biraz verilir diyelim.. Kanunim varken biliyorum onların yapacakları iş kalsın derim ben..(sym vardı onlarda aynı gerçi) El yatkınsa netteki yada yakındaki parçacılardan alıp kendiniz yapabilirsiniz.. Olmazsa kendinize kazıklamayan bir usta bulun.. Ben usta için 100 km yol gidiyorum mesela.. Ancak iyi ustalar çin mallarına bakmaz onu da söyleyeyim.. Benim önerim kendiniz yapın.. Ne demişler kötü motor sahibini usta yapar..

Bendeki kanuni crossta sürekli arıza çıkarırdı ufak tefek.. Enteresan tarafı bir sorun bittiğinde diğeri başlar bunlarda.. Eliniz cebinizden hiç çıkmaz..En son vites düşmüştü yola o gün satılığa koymuştum zaten..

Sübap ayarı biraz zahmetli benim bildiğim bilmiyorsanız motor kısmını ustalara bırakın..

5 liralık iş için 3 liralık motor kullanıyorsunuz 2 lirayı vermek koymasın size..

superboycu
10 Mart 2015, 23:00
Motoru tamamen gezmek amaçlı yani gezmeden kasıt günde 40km ama bu şekilde arızaları felan beni bitirdi , kafaya takan birisiyim adamlar sürekli para koparmanın peşindeler.

Bune
11 Mart 2015, 00:27
Arkadaşlar km bakımlarının nesi ücretli? Garanti kitapçığı var elinizdeki ürünün adamlar oradan sayfa yırtıp alıyorlar şu km' de geldi şu km bakımı yapıldı diye bunun parasını da siz ödeyecekseniz garantinin anlamı ne?

Tvs ve sürat motora bu yüzden hayranım hiç bir zaman beni yüz üstü bırakmadılar yada bakıma gittiğimde para istemediler. Filtreler değişecekse onun parasını ve yağın parasını veririm eğer filtreler değişmeyecekse yağımı da kendim dışardan aldıysam elimi kolumu sallar giderim. Budur yani.

nines
11 Mart 2015, 01:56
Arkadaşlar km bakımlarının nesi ücretli? Garanti kitapçığı var elinizdeki ürünün adamlar oradan sayfa yırtıp alıyorlar şu km' de geldi şu km bakımı yapıldı diye bunun parasını da siz ödeyecekseniz garantinin anlamı ne?

Tvs ve sürat motora bu yüzden hayranım hiç bir zaman beni yüz üstü bırakmadılar yada bakıma gittiğimde para istemediler. Filtreler değişecekse onun parasını ve yağın parasını veririm eğer filtreler değişmeyecekse yağımı da kendim dışardan aldıysam elimi kolumu sallar giderim. Budur yani.

dostum arabalardaki olayın aynısı. hani sıfır araba alırsın derler 3 yıl garantili ama bilmem kaçıncı km'de yetkili servise gelip bakım yaptırıcan sonra bilmem kaçıncı km diye gider. ve hepsini ödersin. motordada durum aynı. doğru yanlış onu tartışmıyorum orası apayrı bir mesele ama durum bu. garanti kapsamına girme olayına gelince bazı uyanık servisler gerekli parçayı motoru garanti kapsamına sokarak alıp sürücüye aga bu garantiye girmiyor deyip satabiliyorlar. bence tek servisle yetinme başka servislerede soruştur. eski motorumda bir servis garantiye girmez parayla alacaksın derken öteki servis abi olurmu öyle şey bu girmeyecekse ne girecek demişti. ve herşeyi garanti kapsamında çözmüştük. bu yüzden servislere DİKKAT!!!

hakikiteker
12 Mart 2015, 18:38
Ayıplı mal olayı da var, bazı koşulları var tabii ki. Umarım servise her gittiğinde servis kaydı yaptırmışsındır, yoksa hiçbir beklentiye girme.

Macit250
12 Mart 2015, 19:00
Garanti neleri kapsıyor öncelikle kağıdı açıp iyice bir okuyun.Ondan sonraki yapacağınız sıkıntıların hepsi kullanıcı hatası zaten.Kullandığın motosikleti nasıl kullandığını firma bilmiyorki herşey kullanıcı hatasına giriyor direk.