PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ... ve asfalta yapıştım



Sayfa : [1] 2

40yapar
27 Şubat 2015, 02:33
Akşam 19:30 sularında Mecidiyeköy yönüne giderken haliç köprüsü üzerinde ilk kazamı yaptım. Trafik yoğundu ve yaklaşık 25-30 km hızla akıyordu. Ben de sağdaki aradan 30-35 km hızla ilerliyordum. Aklıma da bir an dün FSM'de beyaz fiddle ile hayatını kaybeden rahmetli kardeşimiz gelmişti. Bazen korna bazen de selektör yaparak sorunsuzca ilerliyordum.

Derken tam da bir otomobilin yanından geçerken bu otomobil zınk diye önüme kırda. Aniden! Her şey 2 metre içinde gelişti. Kaçacak yerim de zamanım da yoktu. Otomobilin tekerine yandan çarptım. Daha doğrusu o benim motora yandan girdi tam geçerken. Son bir hamle kaçmaya çalışmışım demek ki, hatırlamıyorum. Büyük bir gürültüyle havaya uçtuğumu ve arabanın önündeki asfalta yapıştığımı hatırlıyorum.

Bir anlık bilinç kaybı yaşadım. Kendime geldiğimde ilk gördüğüm şey parçalı bulutlu gökyüzü oldu. Yerimde kalkmadım hemen. İyi miyim diye sordum, iyiydim. Çok şükür ki korumalarım tamdı. Poğaça almaya bile tam koruma giderim. Ve bunun faydasını gördüm bugün. Sol bacağımda acı vardı ama. Derken etrafıma toplanan insanları fark ettim. Yardım ettiler, kaldırdılar.

Kendime tam olarak geldiğimde kaskımı çıkardım. Sol bacağımın gittikçe ısındığını tatlı tatlı sızladığını fark ettim. Çarpan araçtan 3 genç indi. Üzgündüler çok. Öndeki ani fren yapınca mecburen sağa kırdık dediler. ben ileriyi iyi okuyordum ama, öndeki aracın frenini görmediğim gibi onu fren yapmasını gerektirecek bir şey de görmemiştim. Öyle hatırlıyorum yani. Ama bana çarpan gençlerin samimi üzüntülerine de inanıyorum tabi. Medeni insanlardı, adam arabasının sol tarafını dert etmedi bile, hastaneye gidelim, eve bırakalım, iyi misin gibi hep benimle ilgilendiler.

kasko işleri için tutanak dolduralım dedim. Öyle ya, dünyanın parasını veriyorsak ödesinler masrafları. Kendi bilgilerini yazıp tutanağı verdiler. Amacım bir an önce, hazır sıcakken eve gitmekti. Ağrım artarsa hastaneye giderdim hemen.

Eve geldim, soyundum dökündüm. Sol dizimin yukarısında kasığıma doğru avuç içi büyüklüğünde bir morluk var ama ortası 2 cm çap boyutlarında kan toplamış. Gidona mı çarptım, motorla arabanın arada mı kaldım, n'aptım bilmiyorum. Scooter olduğu için bilekte, dizde birşey yok bu arada.

Kevlar pantolon vardı, çok çok hafif bi aşınma olmuş sol yanımda. Normal kot olsaydı dayanmazdı zannımca. Kemik hastanesinin 100 mt yanında oturuyorum. 3-4 saat sonra baktım ağrılar arttı, hastaneye gittim hemen. Ağır derecede yumuşak doku zedelenmesi var ama kırık çıkık çatlak yok çok şükür.

Bu arada halen sağ omuz ve sırtımda hafif tatlı ağrı var. Boyunluk vardı, düşünce kafanın sert bir şekilde savrulmasını önleyip darbeyi omuzlara verdi demek ki! Allah icad edenden de satandan da bin kere razı olsun.

Kazadan sonra 2-3 motorcu durdu, yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordu. Aynı şekilde kaş göz işaretiyle yoklayanlar oldu. Motorlu abinin biri hiç sorma gereği bile duymadı, hemen durdu. 10 dakika benimle ilgilendi. Çok güzel bi abiydi. Candı, can! Buralardaysa da bir kere daha teşekkür ediyorum kendisine. Hiçbirinin tekeri taşa değmesin. Ha, bakıp geçen sığırlar da oldu tabi, CBF 150 idi çoğu!

Bu kazadan çıkardığım ders şu ki, ne kadar ileri bakarsan bak, ne kadar çok bilgiyi toplarsan topla her zaman en kötü ihtimali düşünmek ve ona hazırlıklı olmak zorundasın. Ve korumalar! Eğer sadece bir iki morlukla bu kazayı atlattıysam korumalarım sayesindedir.

Umarım ki bir daha başka hiçbirimiz tür bir yazı yazmayız bu foruma!

Sağlıcakla kalın,
Sabah evden çıkarken sevdiklerinize onları sevdiğinizi söylemeyi ya da en azından şımarık bir öpcükle ayrılmayı unutmayın ;)

Sinan Er
27 Şubat 2015, 02:38
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın inşallah.

Onurhan D
27 Şubat 2015, 02:41
Geçmiş olsun.

40yapar
27 Şubat 2015, 02:43
Sağolun arkadaşlar, eksik olmayın. Allah kimseye o korkuyu yaşatmasın. 30-35 km hızla giderken böyle oluyorsa 100'ü, 120'yi düşünemiyorum bile.

afyonlu003
27 Şubat 2015, 03:08
Allah beterinden saklasın kardeşim zor bi durum.. Şunu da belirtmek isterim gene duranlar olmuş ben kaza ettiğimde yanımda minibüs vardı kalktığımı görünce topukladı gitti arkadan gelen arabalarda yavaşladı baktı geçti gitti sadece bi teyze geldi.. Ondan da Allâh razi olsun ambulansı falan aradı yoksa kimsenin gelip yardım edeceği yoktu.

Yiğit_
27 Şubat 2015, 03:25
Hayırlı olsun

GP500-1st
27 Şubat 2015, 03:25
geçmiş olsun. Kaza yapmak aslında sanıldığından daha kolay ve şans işi.

Geçen basın ekpreste kafasına esip hiç sinyal vaya 4 liyü yakmadan yol ayrımına girmeyen ama beni ayrımdaki orta bariyerlere sıkıştırıp bir anda orda duran bir mal öldürüyordu. hiç tahmin etmediğim şekilde orta bariyere 50-60 la patlıyordum. yolum olmadığı halde bariyere girmemek için yan yola zor attım kendimi.

yine elimizden gelen tek şey son derece dikkatli olmak ve motora maksimum hakimiyet! Gerisi Allaha veya motora binmemeye kalıyor

Sykkuno
27 Şubat 2015, 03:30
geçmiş olsun tekrardan.

40yapar
27 Şubat 2015, 03:33
teşekkürler arkadaşlar. hakkatten de pamuk ipliğine bağlıyız. ve gerçekten de hiç beklemediğin anda kopuyor film. başlarkenki korkuyu ve tedirginliği çok kaybetmemeliyiz sanki. bir de birbirimize olan desteğimizi

gursus
27 Şubat 2015, 03:33
çok geçmiş olsun, hepimiz bu gibi durumlara hazırlıklı olmalıyız bir kere daha hatırlatıyor korumanın önemini,umarım en son kazanız olur.Hepsi birer tecrübe yaşayana da burda okuyanlara da,paylaşım için teşekkürler.

40yapar
27 Şubat 2015, 03:42
çok geçmiş olsun, hepimiz bu gibi durumlara hazırlıklı olmalıyız bir kere daha hatırlatıyor korumanın önemini,umarım en son kazanız olur.Hepsi birer tecrübe yaşayana da burda okuyanlara da,paylaşım için teşekkürler.

Valla çarpma anı gözümün önünden gitmiyor ondan mıdır yoksa sol bacak roberto carlos bacağı gibi şisti ondan mıdır, uyuyamıyorum. Fazlasıyla tecrübe edindim bugün. Bir nusibet bin nasihattan hayırlıdır demişler ya hani, şans torbamdan düşen bilyeyi tecrübe tormabama atmaya çalışacağım artık. Allah hepimizi beterinden saklasın.

F54
27 Şubat 2015, 03:57
Geçmiş olsun
Motorda her daim gözler kulaklar açık olacak trafiği iyi okuyacaksın dikkatini yola verip ilerlemeye devam edeceksin gerisi şans

Guven
27 Şubat 2015, 05:00
Geçmiş olsun arkadaşım.

boudberg
27 Şubat 2015, 05:03
çok geçmiş olsun.
çarşamba günü fsm köprüsünde yaşanan talihsiz olaydan 1-2 dakika önce de ben aynı yerden geçmiştim ( aylardır bitmek bilmeyen kısmi tadilatlara, yol bakım onarım çalışmalarına rağmen özellikle o sağ şeridin asfalttan çok denizdeki dalgalara benzeyen haline küfür ede ede!!! )
ve akabinde kötü haberi duyduğumda nedense hiç şaşırmadım. allah ailesine sevdiklerine sabır versin.
arkadaşlar her yerde olduğu gibi şu emniyet şeritlerinde de çok dikkatli ve yavaş olmamız lazım. hatta hiç kullanmamak en iyisi aslında. şerit aralarında her hangi bir durumda kaçabilecek alanımız oluyor fakat emniyet şeridinde malesef demir bariyerler veya daha kötüsü uçurumlarla araçlar arasında başka hiç bir şansımız olmuyor. unutmayın ki bir aracın emniyet şeridine girecekken sinyal verme kuralı yoktur! yani bir araç emniyet şeridine heran dalabilir evet ve sizde emniyet şeridinde o araçla çarpışırsanız hiçbir şekilde haklı olmuyorsunuz.. kuralları iyi bilmek lazım. tamam yoğun trafikte mecburen kullanıyoruz ama full dikkat ve çok yavaş olmakta yarar var. ne kadar yavaş olursak olalım duran trafikteki araçlardan yine daha hızlı yol almış olacağız birde öyle düşünün :)
tekrar çok geçmiş olsun.

logan07
27 Şubat 2015, 07:18
Çok geçmiş olsun allah beterinden korusun. Sanırım seni böyle bir durumdan kurtarabilecek tek şey gürültülü bir egzosmuş.

Darkcity2000
27 Şubat 2015, 07:40
Gecmis olsun boyunluk ne kullaniyorsunuz linki varmi?

EmirŞengezer
27 Şubat 2015, 09:59
Çok geçmiş olsun. Şerit dışındaki yerleri çoğumuz kullanıyoruz özellikle İstanbulda.. Emniyet şeridi olsun e5 de soldaki ince şerit olsun her an bir araç önüme kıracakmış gibi bir paranoya oluştu bende.. O yüzden mümkün mertebe yasal şeritten gitmek lazım.

Ben de boyunluk modelini sorayım.. ve kullanımı rahat mı? kafayı döndürüp arkaya bakabiliyor musunuz?

Mertcan39
27 Şubat 2015, 10:01
Geçmiş olsun yerdrn kalkamamk iyi bilirim allah bi daha gostermesin

CompanERROR
27 Şubat 2015, 10:35
Direksiyon dersinde hocam öndeki ani frende yapsa yada sağdan soldan gelen bir araçta olsa asla ani şerit değiştirme. Senin hatanı başkalarına mal etme derdi. Çok doğru demiş. Geçmiş olsun.

cemmoto41
27 Şubat 2015, 10:36
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

40yapar
27 Şubat 2015, 10:50
herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi bunları yazmak zorunda bırakmasın. her ne kadar gına gelmiş olsa da "az daha koy ybr al" cümlesini yazıyor olmak isterdim şu an.

Kullandığım boyunluk bu ve hiç ama hiç rahatsız etmiyor. Çok çok memnunum. http://www.n11.com/alpinestars-bionic-pro-boyunluk-P37436480?cid=604001&gclid=CIaMzr_RgcQCFSrMtAodPR0Ajw

Bu arada motoru yetkili servise bırakacağım bugün. Bol gürültülü bir egzoz da taktırmak boynumun borcu olsun :) Hayatımdaki ilk kazam, ilk tutanağım vs vs. bakalım neler göreceğiz, ne gibi çakallarla muhatap olacağız

Salih_T
27 Şubat 2015, 11:21
Çok geçmiş olsun, Allah c.c. beterinden korusun...

oenaj
27 Şubat 2015, 11:25
Çok geçmiş olsun hocam,
Allah kazadan beledan uzak tutsun hepimizi,,,

BIYIKLI
27 Şubat 2015, 11:26
Büyük geçmiş olsun. 2007 yılında benzer kaza geçirdim. Bende sadece kask vardı ve hayatımı ona borçluyum. Omuzum çıktı ve sol ayak bileğim senelerce ağrı yaptı. Tam koruma giydiğin için seni tebrik ederim.

Havaların güzel gittiği şu günlerde dikkat edelim, kıştan çıktık iplerimizi kopardık. :)

Tekrar geçmiş olsun, Allah beterinden hepimizi korusun.

mkbk
27 Şubat 2015, 11:32
Çok geçmiş olsun kardeş

Mexico
27 Şubat 2015, 11:32
Çok çok geçmiş olsun. Umarım tekrarını yaşamazsınız.

BlackGhost
27 Şubat 2015, 11:40
geçmiş olsun kardeşim.

atakan06
27 Şubat 2015, 11:52
Geçmiş olsun.

karacabeg
27 Şubat 2015, 11:53
Allah korumuş çok geçmiş olsun. Korumaların gerçekten iyiymiş, iyi ki üşengeçlik yapmamışsın.

celikat
27 Şubat 2015, 11:58
Kendime tam olarak geldiğimde kaskımı çıkardım. Sol bacağımın gittikçe ısındığını tatlı tatlı sızladığını fark ettim. Çarpan araçtan 3 genç indi. Üzgündüler çok. Öndeki ani fren yapınca mecburen sağa kırdık dediler. ben ileriyi iyi okuyordum ama, öndeki aracın frenini görmediğim gibi onu fren yapmasını gerektirecek bir şey de görmemiştim. Öyle hatırlıyorum yani. Ama bana çarpan gençlerin samimi üzüntülerine de inanıyorum tabi. Medeni insanlardı, adam arabasının sol tarafını dert etmedi bile, hastaneye gidelim, eve bırakalım, iyi misin gibi hep benimle ilgilendiler.


demek öndeki araç aniden durunca mecburen sağa kırmışlar. peki güvenli sürüş mesafesinden kimse bahsetmemiş mi bu gerizekalılara? niye öndeki arabanın dibinden takip ediyormuş acaba, sorsaydın keşke?

geçmiş olsun.

oluroyle
27 Şubat 2015, 12:13
Geçmiş olsun , iki araç arasında ilerlerken dikkatli temkin ederek seyralmak gerek . Bir defasinda kirmizi ışıkta durmuş araçlar içerisinde ilerlerken yeşil yaninca kocaman kamilkoc otobüsu uzerime kirdi iki araç arasında sıkışmıştım :)) halbuki yeşil yaninca serit degistirmeye ne diye kalkiyosun, orta şeritte ama sol seride geçecek , sol şerit dolu haliyle, sola kirdi biraz ..

Aşırı dikkat etmek gerek, ben o zaman dusunememistim, halbuki trafikte otobüs dolmuslardan uzak dururum takip mesefesini. Trafik çok sikisik ve yavaş oldugu zamanlar sahi korurum . Ansızın duruverir. Trafik yavas diye atlayan insanlar oluverir, motor araç gibi görünür olamayabiliyor.

cenx vt800c
27 Şubat 2015, 12:33
gecmiş olsun kardeşim.
herkese ıyı surusler...

Darkcity2000
27 Şubat 2015, 12:41
Boyunluk hareketlerini kisitliyormu kafani cevirip bakmayi vs..

atoprak
27 Şubat 2015, 12:52
Geçmiş olsun ... Allah beterinden saklasın ..
Ekipmanın önemini bir kez daha görmüş olduk ...
Ekimana önem vermeyen, polis ceza kesiyor diye ancak kask takan arkadaşlara duyrulur...

40yapar
27 Şubat 2015, 14:43
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Samimi olarak üzüldüğünüzü biliyorum. Bazı konularda farklı düşündüğümüz, gergin denebilecek tartışmalara girdiğimiz arkadaşlar bile samimi ve medenice geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. Konu sağlık olunca hepimiz karşıdakiyle empati yapabiliyoruz. Bu duyguyu barındıran tüm forum arkadaşlarımı selamlıyorum. Hiçbirinizi tanımıyorum ama hepinizi çok seviyorum.

Trafik yoğundu, araçlar dip dibeydi. Uygun takip mesafesi olsa sağa kırmayacaktı elbette. Ama oldu işte bir kere. Çok da üzüldüler hakkaten. En az benim kadar korktular. Kaza yaptığım insanların medeni insanlar olmasına da sevindim ayrıca. Napıyosun, görmüyor musun diye böğrünen tipler de olabilirdi.

Daha önce de belirttiğim gibi korumalarımdan asla taviz vermiyorum ve dün de en az şansım ve anamın duası kadar korumalarımın beni koruduğunu öğrenmiş oldum. Kevlar pantolon ne işe yarar, kalcadaki sas-tec koruma ne işe yarar dün itibariyle test ettim. sağ omzumda ve sırtımın sağ tarafında hafif bi ağrı var, tam da boyun korumanın bastığı yerler. Ama boynumda hiçbir ağrı sızı yok. Tam tersi hatta daha kötüsü de olabilirdi. Hiçbir şekilde görüşü, sollama öncesi omuz üzerinden cankurtaran bakışını engellemiyor boyunluk. Geri geri park ederken motorun arkasını tam anlamıyla göremiyorsun ama, o kadar döndürmüyor kafayı. Ama geri geri park ederken şimdiye kadar hiç sorunla karşılaşmadım. Haa bir de erkek sürücüler benzincide pisuvarı kullanmak isteyince birtakım sorunlar yaşayabilecekler ;)

Bir de arkadaşlar aklımızda bulunsun. Kaza yapan birini gördüğümüzde, yapacak çok birşeyimiz olmasa bile en azından iyi misin sorusunu soralım. O durumda ilaç gibi geliyor. Yukarıda bir arkadaşımız yazmış, kendisiyle ilgilenen olmadı diye. Gerçekten çok zor bir durum. Allah kimseye o çaresizlikte o korkuyu yaşatmasın. Biri yanınıza yanaşınca yalnız olmadığınızı anlıyorsunuz, seni daha iyi anlayabilecek biri var yanında. Güç alıyorsun, güveniyorsun. Size çarpan kişinin ve diğer araçların da haliyle tavrı değişiyor. Bu önemli bir konu. Bu satırları okuyan arkadaşlar, çok birşey yapacak olmasanız da en azından iyi misin sorusunu soralım lütfen.

Bu arada motoru servise bıraktım. karenajlar gitti haliyle. Karşı taraf da ehliyet ruhsat vs fotokopisini yollayacak bugün. Onları da servise ulaştıracağım. Umarım çok uzun sürmez bu işler.

Sağlıcakla kalın,

shooter1
27 Şubat 2015, 16:00
geçmiş olsun

Machair
27 Şubat 2015, 16:47
Öncelikle geçmiş olsun.

Daha dün gece bende bir kaza atlattım. Tek fark benim önüme çıkan bir motosikletli idi. Gece 11:00'den sonra İzmir İnciraltı'ndaki Çifte Kumrulardan kalkıp Fahrettin Altay'daki evime gidiyordum. 5 km yol. Arayol 1 km sonra ana yola bağlanıyor. Bu 3 km lik kısım 3 şerit. Öncelikli hata bende ki yolun boş, asfaltın yeni ve yolun 3 şerit olmasına aldanıp hız sınırı 50 olan yerde 100'e çıktım. Karşı şerit ile aramızda kaldırım taşından refüj var. Ortası 1-2 metre çimenlik. Bu refüjlerde aralarda boşluk olur. Su kanalı vs için. 50 cm 1 metrelik boşluklar. Pizzacıların en sevdiği deliklerdir. Agora alışveriş merkezinin önünde yol çatal yapar. 1 şerit sağa, döner kavşağa bağlanmaya 2 şerit sola battı çıktıya gider. İşte tam o ayrıma gelmeden önce refüjdeki o yarıktan Cup motorlu, koruma namına hiçbir şeyi olmayan arkadaş yola atladı. Çıktığı yer dar bu yüzden yola diklemesine çıktı şeride dönünceye kadar orta şeride ön lastiği soktu. O hiçbir şeyin farkında değildi belki. Belki s..ine takmadı. Ama ben taktım. Arka freni kitlemeden, ön tekeri kaydırmadan nasıl kombine yapacağım düşüncesi ile paniklemişken orta şeritteki tek araç sağ ayrıma yanaştı ve bana arada boşluk açıldı. O salağa bir şey demiyorum. Ben kendime kızıyorum 5 saniyelik zevk uğruna defansif sürüşten vazgeçtiğim için. Benim kaskım montum eldivenim botum vardı. Vursam uçsam yine kalkardım belki ayağa. Ama o yandan 190 kiloyu yedi mi geberecekti. Böyle işte.

Neyse tekrar geçmiş olsun.

40yapar
27 Şubat 2015, 16:53
Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Vallahi de badirelerle dolu bir hayata atılıyoruz iki tekere her bindiğimizde. Ama siz yine de tam korumada ısrar ederek en doğrusunu yapıyorsunuz.

Ancak şu var ki siz şu anki halinizle "aslında öyle yapmasaydım da olurdu" diyebiliyorsunuz. Ben onu da diyemiyorum. Bugün de olsa yarın da olsa mecburen aynı yerden gitmek zorundayım. Ya da 25 dakikada gideceğim yolu 2,5 saatte gideceğim. Zor bir hayatımız var vesselam!

EKONOMİ
27 Şubat 2015, 18:04
Ha, bakıp geçen sığırlar da oldu tabi, CBF 150 idi çoğu!



Bakıp geçen neden sığır oluyor onu anlamadım
milletin işi var gücü var
her gelen duracak evine veya hastaneye kadar konvoy şeklinde seni mi takip edecek

bu arada sana çarpan da medeni insan oluyor nasıl oluyorsa

kavramları/haklıyı haksızı birbirine karıştırmışsın
kazanın etkisiyledir belki de

bakıp geçeceğine onlar da sana çarpsaydı medeni insan derdin belki de

bir iki kişi acili aradı mı yeter
yetkisi olmayan kişinin müdahale etmemesi belki de daha iyi
sakatlanmaların bir bölümü kurtarma bahanesiyle yaralıyı taşımaya/çıkarmaya çalışmaktan oluyor

insanlardan çok beklenti içine girme
rusya olsa bakıp bakıp geçiyorlar hiç umurlarında olmuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

geçmiş olsun

arkadaşlar
motor kazası rezillik,
hiç yaşamamanızı isterim
motor sürüyorsanız bu durumların bilincinde olun

sdirer
27 Şubat 2015, 18:08
çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

ccc67
27 Şubat 2015, 18:27
Çok gecmis olsun

Sokollu
27 Şubat 2015, 18:34
Çok geçmiş olsun bu kadar dikkatli ve bilinçli bir sürüş halinde (forumdaki yorumlarınızdan da belli oluyordu ezbere gitmediğiniz) böyle talihsiz ama ufak bir kaza atlattığınızı görünce içim sıkıldı. Ne kadar çok risk alıyoruz aslında, her park halinde duran araç, yol kenarındaki yaya, yanına girdiğimiz her taşıt potansiyel patlama nedeni. Dün gece kaldırımdan beni yola atlayan iki sokak köpeğini görünce istemsiz sol viraja attım kendimi, neyse ki mesafe vardı arkadaki araç ile. İleride durup kendisine durumu izah edip özür diledim. Belki de o adamın önüne atlasaydı o köpekler benim üstüme çıkacaktı. Allah korusun , en büyük kazanız bu olsun.

Apices
27 Şubat 2015, 18:42
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın inşallah.

40yapar
27 Şubat 2015, 18:49
Bakıp geçen neden sığır oluyor onu anlamadım
milletin işi var gücü var
her gelen duracak evine veya hastaneye kadar konvoy şeklinde seni mi takip edecek

bu arada sana çarpan da medeni insan oluyor nasıl oluyorsa

kavramları/haklıyı haksızı birbirine karıştırmışsın
kazanın etkisiyledir belki de

bakıp geçeceğine onlar da sana çarpsaydı medeni insan derdin belki de

bir iki kişi acili aradı mı yeter
yetkisi olmayan kişinin müdahale etmemesi belki de daha iyi
sakatlanmaların bir bölümü kurtarma bahanesiyle yaralıyı taşımaya/çıkarmaya çalışmaktan oluyor

insanlardan çok beklenti içine girme
rusya olsa bakıp bakıp geçiyorlar hiç umurlarında olmuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

geçmiş olsun

arkadaşlar
motor kazası rezillik,
hiç yaşamamanızı isterim
motor sürüyorsanız bu durumların bilincinde olun

Gecmis olsun dilegin icin tesekkur ederim. Umarim ki iki teker uzerindeki tek derdin cantaya ceza yazildi mi yazilmadi mi tereddutun olur.
Bakip gecen neden sigir? Belki de haklisin. Ama hani nasreddin hocanin bir lafi var ya 'bana doktor degil ağactan dusen birini cagirin, o anlar halimden' diye. Belki de oyle bir psikolojidir benimki. Umarim sen de gunun birinde agactan düsmezsin.
Saglicakla kal

Freye
27 Şubat 2015, 18:55
çok geçmiş olsun hocam
inşallah bir daha böyle bir olay yaşamazsınız.

Adventure58
27 Şubat 2015, 19:35
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın inşallah.

sardokar
27 Şubat 2015, 22:12
Ha, bakıp geçen sığırlar da oldu tabi, CBF 150 idi çoğu!


Öncelikle geçmiş olsun. Sizinde belirttiğiniz gibi korumalarınızın tam olması sizi olası daha büyük sıkıntılardan kurtarmış. Allah daha kötüsünü göstermesin.
Her şey iyi güzel ama şu mesajınızdaki bu kısım olmamış. Duyarsızlık eden, sizin tabirinizle sığırlık yapanların CBF 150 olması neyi gösteriyor anlamadım. Bir motora binen kitleyi sığır olarak lanse etmeseydiniz iyiydi.

Siyah&Beyaz
27 Şubat 2015, 22:52
Gecmis olsun. Her an hepimizin basina gelebilecek bir kaza. Ben de mecburen emniyet seridi ve sag kenari kullaniyorum. Zaten baska turlu motosikletin bir anlami yok Istanbul'da. Ara seritleri kullanan arkadaslarimiz aman dikkat esas tehlike orada. Cunku araclar yer degistiriyor. Ama emniyet seridine giren daha nadir. Tabii emniyeti kullanirken ben de psikopat gibi hep ileriyi kolluyorum. Frenler basladiginda ani durumda biri saga kirabilir seklinde bir senaryo hep aklimda. Frenleri gorur gormez yavasliyorum. Mumkun oldugunca otobuslerin sagindan gecmemeye gecersem de cok daha temkinli olmaya calisiyorum. Ozellikle kopru uzerinde. Ama arkadasimizin anlattigi sekilde hemen yanindaki veya cok yakinindaki direksiyonu kirdiginda yapacak hicbir sey yok. Bu riski bertaraf edemeyiz. Dusuk surat ve full koruma olursak hasari azaltabiliriz. Arkadasimiz da bu sayede onemli bir hasar almamis cok sukur. Emniyet seridindeyken farkedilmeyi artirmak icin surekli sinyal acik ve arada kornaya basarak gidiyorum arti olarak. Bir de tabii egsoz sesimiz guclu olursa fark edilme kolay olur. Benim motorun maalesef sesi cok yetersiz. Sonradan egsoz takinca cezaya tabii diye bildigim icin egzosu degistirmiyorum. Tekrar gecmis olsun.

cool113
27 Şubat 2015, 23:21
geçmiş olsun

akupunktur01
27 Şubat 2015, 23:23
Öncelikle çok geçmiş olsun, ama bu bahsettiğiniz durumdan gerçekten de kaçışımız yok maalesef. Durmayan arkadaşlar konusunda sana katılıyorum, en azından bir yan gözle bakıp ihtiyaç olup olmadığını sorup geçmesi oradaki kaza yapmış insanı tedavi etmese de en azından moral olur. Ama arkadaşın dediği gibi müdahele konusunda bilgisiz kişilerin de dokunmaması daha doğru olacaktır. Ben bir doktorum ve geçen sene durduğum bir motosiklet kazasında neler neler yapmaya çalışanları gördüm, Allah'tan oradaydım da engelledim. Her gelene doktor olduğumu belirtmek zorunda olduğum için kızmıştım o sırada ama beni uyaranlar doğruyu yapıyormuş sonra anladım. Müdahele edene mesleği veya tecrübesi mutlaka sorulmalı, şüphelenilirse engel olunmalı..
Ayrıca yazım kurallarına ve dilimize olan saygın için de tekrar teşekkür ederim; malum satırlarca Türkçe cinayeti işleyen çok arkadaş var burada. Belki onlara önemsiz ve basit bir konu gibi gelebilir ama ben hemen her yerde uyarmaya devam ediyorum, kendi hatalarımı da kabul edip düzeltmeye çalışarak.