PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şafak 70



yigitap
26 Şubat 2015, 00:07
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben üniversite 1. sınıf öğrencisi aynı zamanda part-time olarak çalışan biriyim. Kendimi bildim bileli ne için olduğunu bilmeden okullarda dershanelerde dirsek çürüttüm. 20 yıldır her gün aynı döngüyü yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. E hayliyle ergenlik zamanlarımız gençlik zamanlarımız sıralarda dirsek çürüterek geçince psikolojimiz de bundan büyük ölçüde etkilendi. Hayatımda 20 senedir çok az beni hayata bağlayabilecek olaylar oldu. Bir yandan ailevi sorunlar bir yandan dersler bir yandan başka başka sorunlar derken artık lise son senelerimde iyice bunalmaya başladım. Hele bir de lise bittikten sonra üniversite kazanamayıp 1 sene daha hazırlandığım sene beni çok yıprattı. Hayatımda 1 gün olsun telaşsız rahatça sokaklarda yürüyemedim. Benim seçimim olmamasına rağmen bana bu hayatı yaşayacaksın dediler, yaşıyorum. Ve artık son zamanlarda çok yıprandım. Gelelim olayın motosiklet ile ilgili olan bölümüne...

Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir içimde motosiklet alma isteğiyle yanıp tutuşuyorum. Belki de bu klişe hayatıma bir renk katmak istediğimden. Son zamanlarda artık o kadar çok bunaldım ki. Neden olduğunu tam olarak bilmiyorum. Motorcu olma fikri aklımdan 1 gün olsun çıkmıyor. Motorla yatıp motorla kalkıyorum arkadaşlar. Sırf motosiklet alabilmek için bu sene işe girdim. İlk girdiğim iş yerinde şansım yaver gitmedi sorunlar yaşadım ayrıldım. Para biriktiremedim. Şimdi ise başka bir işteyim ve para biriktiriyorum. Aslında ilk önce bankalardan kredi çekmek istemiştim. Bir çok bankaya gittim. En dandik bankalara bile. Olmadı arkadaşlar vermediler. Öğrenciyiz diye. En son kredi çekme girişimimde ise aileme karşı büyük sorunlala karşılaştım abimin üzerine kredi çekmek istediğim için. Ben de artık dedim ki kendi alnımın teriyle kazandığım parayı biriktirip motorumu alacağım ve başım dik bir şekilde gerekirse ailemin karşısına çıkacağım...


Gözüm artık hiçbir şey görmüyor arkadaşlar. Belki de bunalımdayım depresyondayım bilemiyorum. Motor alsam motorcu olsam sanki düzelecekmişim gibime geliyor. Bu sıkıcı hayatıma bir renk katabilecekmişim gibi geliyor. Geçen hafta ehliyet kursunun eğitimine gittik 1-2 tur bindik. O bindiğim dandik çin malı dediğimiz mondial motor bile bana o kadar güzel geldi ki. Kendini çok özgür ve kendine güvenli hissediyorsun. Belki de 20 yıllık hayatımda yaşadığım en güzel deneyimdi.


Ufak bir hesap yaptım arkadaşlar. Hesaba göre 70 gün sonra iyi kötü bir motor alabilecek parayı çıkartabiliyorum. Tabi ki ekipmanlarla birlikte. Artık hergün yorgunluktan ölsem de, gözlerimin altı çökse de, sigaradan dişlerim sararsa da, ne olursa olsun inadım inat. O motoru alacağım ve ben de bir motorcu olacağım. Motosikleti hayat tarzım haline getireceğim. Evet şafak 70 arkadaşlar. Buradan bakıldığında karanlık gibi gözükse de aslında çok bir şey değil. Çok sabır etmek gerekiyor. Her gün okuldan çıktığımda sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gelse de elbet o gün de gelecek. İnşallah bir sorun çıkmaz da alırım. İnşallah paramı sorunsuz şekilde biriktirebilirim. Allah izin sıhhat verirse yaklaşık 70 gün sonra ilk motorumlayım. Bana dua edin arkadaşlar.


ŞAFAK 70...

MD.Murat
26 Şubat 2015, 00:13
kolay gelsin umarım yakın zamanda istediğin motora kavuşursun :)

Uğur
26 Şubat 2015, 00:42
Allah yardimcin olsun,tez zamanda motosikletine kavusman dilegiyle :)

Bugraaa
26 Şubat 2015, 00:54
Fotograflari eklemeyi unutma :) hayirlisi olsun

Darkcity2000
26 Şubat 2015, 01:05
Derlerki psikologlarin is yerlerinin onunde park etmis motor goremezsiniz...

şimşek54
26 Şubat 2015, 01:06
Allah gönlüne göre versin abi :)

kinqdai
26 Şubat 2015, 01:25
Dostum hayırlısını dilemekten başka bişey gelmez elimden. Hakkında en hayırlısı ne ise olsun, fakat psikolojin bu kadar bozuk ve hayattan çok beklentin yokken motor seni iyi etmez (nacizane kendi şahsi görüşüm). Aynı şeyleri yaşadım motorun üstündeyken hele birde ailenle yada kafana takılcak bir şeyle yola çıkıyorsan gözün yolda olsada beynin hala o konuyu tartışıyor ve güzel sonuçlar çıkartmıyor ortaya. Psikolojine çok takmışsın hayatını akışına göre yaşa. Motor bir çözüm olabilir bu konuda 2 yönlüde iyi ve kötü. İnş kardeşim hakkında hayırlısı olur inş motorunu aldıktan sonra hür dikkat sadece kafan normalken motor kullanırsın burdaki hiç kimse kötü çözümü istemez.

Kazasız belasız sürüşler dilerim herkeze.

ALYEDZ
26 Şubat 2015, 01:29
en kısa zamanda motoruna kavusman dileğiyle...

yigitap
26 Şubat 2015, 09:06
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler ederim hepiniz sağolun varolun.

@kinqdai

Hocam dediklerinizde çok haklısınız ama bu işe bilinçli olarak başlıyorum ve hayatımın değerini biliyorum öyle kafam bozuk olduğunda mantıksız hareketler yapıp kendimi tehlikeye atmayacağım. Zaten motor işine eğitim alarak başladım başlangıç eğitimim var ve motoru aldıktan sonra güvenli sürüş eğitimi de almayı planlıyorum. Ayrıca ekipmanlarım da tam olacak. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

///MPOWER
26 Şubat 2015, 09:47
Belki de bunalımdayım depresyondayım bilemiyorum. Motor alsam motorcu olsam sanki düzelecekmişim gibime geliyor. Bu sıkıcı hayatıma bir renk katabilecekmişim gibi geliyor.

Kesinlikle garantisini veririm kardeşim evet motor tek başına seni bu ruh halinden çok başka durumlarda hissettirir pozitif olarak tecrübeyle sabit :) azminede saygı duyuyorum insanın bir amaca yönelip onun için elinden gelen mücadeleyi vermesi bence büyük bir erdem fakat bir fakat varki orasına katılmıyorum o konuda, bu azminin gözünü köreltecek kadar çok olması (veya ben öyle sezdim bilmiyorum) yani kendini ailenden, çevrenden hatta kendinden bile soyutlama sırf motor alabilmek için. Hepimizin yaşadığı şeyler ailenin izin vermemesi sevdiklerinin karşı çıkması ama bu mevzuları aşabilmek için daha esnek yöntemler kullan hiçbirini karşına alma ya motor ya biz (veya ben) dedirtecek kıvama getirme gelme.

Benim tavsiyelerim yorumum bundan ibaret ALLAH kalbine, niyetine göre versin inşallah.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)

Mexico
26 Şubat 2015, 11:15
Bir ara okurken, ben bu yazıyı ne zaman yazdım dedim ciddiyim.
Hikayemiz çok benziyor. Motoru alınca iyi olacaksın merak etme. Ama bu motorcu olmaktan çok, kendine güvenin geldiği için olacak. Bir şeyler yapabildiğini görmek seni dahada itecek. Bende öğrenci ve çalışanım üni 3. sınıfım. Çok şükür motorumun borcu falan kalmadı. Tek başıma aldım. Motorumu seviyorum,en önemlisi artık kendime güveniyorum. Sıkma canını sen motor aldıktan sonra herkes şaşıracak,kimileri bok atacak. "He" de geç. İstediğin zamanda özel mesaj atabilirsin,derdini dinlerim :wiinkk:

abeciMotoru
26 Şubat 2015, 11:38
yolun açık olsun kardeşim, umarım herşey gönlünce olur :)

Murat.K.
26 Şubat 2015, 12:12
şafağınız gayet aydınlık. 70 gün nedir ki... o kadar hızlı geçer ki.

Seko
26 Şubat 2015, 15:02
Almadan önce tercihini de yaz ki bilen arkadaşlar fikirlerini söylesinler. O kadar çaba sarfediyorsun, sonra sıkıntı yaşama.

oenaj
26 Şubat 2015, 15:15
sigaradan dişlerim sararsa da,

Bence para biriktirmeye katkısı olsun diye sigaraya da ara ver,
Bu sayede bırakırsın belkide,,,

yigitap
26 Şubat 2015, 15:58
@///MPOWER


Kesinlikle garantisini veririm kardeşim evet motor tek başına seni bu ruh halinden çok başka durumlarda hissettirir pozitif olarak tecrübeyle sabit azminede saygı duyuyorum insanın bir amaca yönelip onun için elinden gelen mücadeleyi vermesi bence büyük bir erdem fakat bir fakat varki orasına katılmıyorum o konuda, bu azminin gözünü köreltecek kadar çok olması (veya ben öyle sezdim bilmiyorum) yani kendini ailenden, çevrenden hatta kendinden bile soyutlama sırf motor alabilmek için. Hepimizin yaşadığı şeyler ailenin izin vermemesi sevdiklerinin karşı çıkması ama bu mevzuları aşabilmek için daha esnek yöntemler kullan hiçbirini karşına alma ya motor ya biz (veya ben) dedirtecek kıvama getirme gelme.

Benim tavsiyelerim yorumum bundan ibaret ALLAH kalbine, niyetine göre versin inşallah.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun

Hocam tabi ki gözümü köreltecek kadar bir heves değil. Zaten ne olursa olsun bir hevesin insanin gözünü karartmamasi gerek. Ailem konusunda annem motora ikna oldu fakat babam alirsan gider direk satarim diyor. Ama illaki o da ikna olacak. Benim bu konuda çok kararli olduğumu ve bu işi bilinçli olarak yapacagimi bilmesi lazim. Son zamanlarda artik çok bunaldigim için yegane cikis yolumu motosiklet olarak belirledim yani durum bu. İyi dilekleriniz için çok tesekkur ediyorum.

@Mexico


Bir ara okurken, ben bu yazıyı ne zaman yazdım dedim ciddiyim.
Hikayemiz çok benziyor. Motoru alınca iyi olacaksın merak etme. Ama bu motorcu olmaktan çok, kendine güvenin geldiği için olacak. Bir şeyler yapabildiğini görmek seni dahada itecek. Bende öğrenci ve çalışanım üni 3. sınıfım. Çok şükür motorumun borcu falan kalmadı. Tek başıma aldım. Motorumu seviyorum,en önemlisi artık kendime güveniyorum. Sıkma canını sen motor aldıktan sonra herkes şaşıracak,kimileri bok atacak. "He" de geç. İstediğin zamanda özel mesaj atabilirsin,derdini dinlerim

Hocam kendim gibi birinin daha olduğunu bilmek beni mutlu etti :) Dediğiniz gibi belirli bir yaştan sonra insanin birseyleri kendi basina yapabilmesi gerçekten kendine güven veriyor. Bu konuda da en iyisi motosiklet ve araba galiba. Tabi motorcu olmak insana ayrıca bir güven veriyor çünkü ayri bir cesaret istiyor bence. Ben motoru aldiktan sonra kim ne derse desin elbette kiskanan olacaktır gerçek dost da o gün belli olur zaten. Yorumunuz için çok tesekkur ediyorum tekeriniz düz bassin.


@abeciMotoru


yolun açık olsun kardeşim, umarım herşey gönlünce olur

Çok sagolun hocam tesekkur ederim.


@Murat.K.


şafağınız gayet aydınlık. 70 gün nedir ki... o kadar hızlı geçer ki.

Hocam 70 gün çok gibi gözüküyor ama sayılı gün elbet cabuk geçer. Bu süreçte önemli olan inşallah Allah izin verir de sorunsuz bir şekilde parami biriktiririm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

@Seko

Almadan önce tercihini de yaz ki bilen arkadaşlar fikirlerini söylesinler. O kadar çaba sarfediyorsun, sonra sıkıntı yaşama

Tabi ki hocam almadan önce detaylica bir arastirma yapacagim.

@oenaj

Bence para biriktirmeye katkısı olsun diye sigaraya da ara ver,
Bu sayede bırakırsın belkide,,,

Hocam sigara iste öyle bir meret ki boyle bir durumdayken bile birakamiyorsun. Ama son bir kararla hayatimdan komple silebilirim belki sigarayi.

ozhanhrmann2
26 Şubat 2015, 16:33
bende lise 3 öğrencisiyim yaza ehlıyete yazılıp ybr almayı düşünüyorum, bende motorla yatıp motorla kalkıyorum her an aklımda hiç çıkmıyor 2 ay sonra sen yaz sonunada ben inşallah hadi hayırlısıyla :)

oluroyle
26 Şubat 2015, 18:09
Derlerki psikologlarin is yerlerinin onunde park etmis motor goremezsiniz...

Ne güzel demisler..

Darkin
26 Şubat 2015, 18:31
70 gün dediğin nedir dostum, yıllarca bekleyen arkadaşlarımız var, sen de diyorsun ya 2 senedir bekliyorum diye.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, dikkatli sür.

TATLIHIZ
26 Şubat 2015, 22:57
Kendimi gördüm bi anda ben :) Buraya 16 yasındayken üye olmustum,Tabi o zman hak getire ilk ehliyet 17 de o yüzden motor motor dedik ilk işim cayocagında calısmak oldu ve günlük 20 lira alıyordum komik bi rakam kendim dahil bir cok arkadasımda gülüyordu orda 3 Ay calıstım yaz döneminde hemen ehliyete yazıldım ve 1 aylık paramı bagladım,tabi okul girdi araya ve staj girdi ehliyeti almıstım o sırada staj param biraz daha birikim sayesinde ilk araba lazım dedik motorun parasını arabaya bagladık :) Yasım suanda 20 Sükür okulumu bitirdim işe girdim. 2 Yıldırda araba kullanıyorum Ve Suanda istedigim motoru alabilcek güvene sahip oldum ve o zman bana gülen arkadaslarım suanda ana babasının parasına arabasına bakıyorlar..

Demem o durki AZA KANAAT ETMEYEN COGU BULAMAZ.... yanındayız kardesim hayallerinden vazgecme köpek gibi calıs krallar gibi ye ...