PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikir Verebilirmisiniz önemli..



mustafa_akin
25 Şubat 2015, 22:09
arkadaşlar merhaba, bu gün bi motor aldım. motorugarajıma koydum ruhsatıda bende 5 kuruş para vermedim henüz. şimdi sorum:
- bu motor rehinli ve hacizli görünüyor. ön ödeme olarak 1 ya da 1,5 milyar versem çünkü son iki üç taksitini kapatmak için para istedi sahibi
. kalanınıda satış anında vercek olsam sıkıntı yaşarmıyım?

CHaTaN
25 Şubat 2015, 22:14
Rehinli araç alırken dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Araç sahibinin borcunu kapatması ve bundan sonra satış yapılması gerekiyor. Yada sizin beraber bankaya gidip senin borcu üzerine alman gerekiyor. Şimdi sen adama parayı verirsin adamda borcunu kapamaz sıkıntı olur. Sana borcunu da kapamadan üstüne satış yapamaz. Ben olsam bu araçtan uzak dururum. İstismara çok açık bir durum. Sen parayı ödersin ödersin en son adam derki abi borcumu kapatamıyorum biraz destek ol. Olmaz olmaz değil neler neler oluyor canım yurdumda. Sen sen ol noterde satış esnası haricinde kimseye hiçbir para verme. Motor senin garajında olsa bile verme.

72kaya
25 Şubat 2015, 22:15
kimlik fotokopilerinin çekili olduğu bir kağıda durumu anlatan bilgi yazıp karşılıklı imzalayın. verdiğin parayı ve ndn verdiğini belirt. motor da sendeyse sıkıntı olmaz.

banro
25 Şubat 2015, 22:58
Bankadan satıcının hesabına havale yap, açıklamalar kısmına plakayı yazıp, satınalma ön ödemesi diye yaz.Sonradan sorun olursa belgen olur. Ben olsam sorunsuz motor alır uzak dururdum.Önerim, para peşin devir hemen.

Motor_Derili
25 Şubat 2015, 22:59
Resmi olarak devir almadığın sürece yani noterden, ne yaparsan yap ne imzalarsan imzala kanunen hiçbir hak iddia edemezsin.

Darkcity2000
25 Şubat 2015, 23:27
baska motormu yok

07mehmet07
25 Şubat 2015, 23:28
1- Öncelikle üzerinde rehin veya haciz vergi borcu vs. borcu olan hiçbir araç bankanın muvafakatı olmadığı sürece satılamaz noterlik sistemi buna müsade etmez "araç üzerinde hak mahrumiyeti var" der ve satışa devam ettirmez.
2- Banka muvafakatı dediğimiz şey bankanın "... plakalı ... şasi numaralı .... motor no'lu araç üzerinde ki rehnin kalkmasına ve satışının yapılmasına rızamız vardır" diye bir yazıdır trafik bunu noter onaylı ister notere onaylatırsınız trafikten rehni kaldırırsınız ondan sonra satışını yaparsınız ancak bu bankaların en son başvurduğu bir yoldur ve genelde kredili araçların kredisi ödenemediği takdirde uygulaır ve satıştan sonra rehin yeni alıcı adına tekrar araç üzerine konur, tabi bunun içinde banka sizden bir evrak alacaktır ve siz borcu kabul etmiş sayılırsınız.
3- Adama parayı elden verirsen ve karşılıksı imzaladığınız bir yazı almazsan adamda art niyetli bir adamsa hiçbir hak elde edemezsin, banka kanalıyla gönderirsen veya elinden yazı alırsanda böyle bir durum sana sadece mahkemede faydalı olur onda da seni dolandıran adamı mahkeme bulacak mahkemeye çağıracak mahkeme sonuçlanacak falan derken olan senin pisikolojine, zamanına ve parana olur.

Sonuç olarak benim anladığım bu adam pek iyi niyetli değil ya da işin nasıl olduğunu sen gibi o da bilmiyor çünkü bir kaç taksidini ödemek hiçbirşeyi çözmez

mustafa_akin
25 Şubat 2015, 23:45
verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. mantık riski kabul etmez elbet. fakat motoru çok iyi bir fiyata alıyorum. hatta sahibi çok yakın arkadaşı vesilesiyle hızlı oldu. tamamen tertemiz sıfır niteliğinde CBF 150 2014 model km si 4800 ben 4700 TL ye alıyorum bayi de son kalan 2014 leri 5800 TLden verdi. plakası ve ruhatı çıkarılmış olması koruma demiri bakımları rodajı derken 7000 liralık motordan bahsediyoruz. Bütün parayı verecek riski bende almam. yarın bi duruma bakıp sizleride buradan bilgiendireyim :) umarım yarın karlı bir gün olur. yakın ilgi için herkese teşekkürler..

ALYEDZ
26 Şubat 2015, 01:48
kafanı yorduguna değmez. böyle alengirli işlere bulaşmayın bence

mustafa_akin
27 Şubat 2015, 19:32
arkadaşlar sonucu burada paylaşacaktım. sizlerede aktarayım. iş bütün günümü aldı. motorun sahibi üzerinde değil motor, sahibide geldi motorun kalan taksitlerini 1200 TL olarak ben verdim ön ödeme şeklinde. Güvendim açıkçası. Vergiyi biz hallederiz dediler, geçtik vergi dairesine hacizi kaldırttık trafikten silindi. motor taksidinden doğan rehini de öğlenleyin ödedik sistemde açılması akşam 16:40 ta oldu hemen noterdende satışı alıp paranın kalan kısmını orada verdim.
herhangi bir kazıklanma olmadı açıkçası kafada 2000 TL kardayım. tamamen sıfır sayılır rodajdan bile yeni çıkmış motor. sadece 3 ay kullanılabilmiş.
Ekonominin altın kuralı RİSK EŞİTTİR GETİRİ oldu . girdiğim riske değdi tabi karşı taraf güven vermeseydi bende girmezdim..

banro
28 Şubat 2015, 17:01
Hayırlı olsun. Güle güle kullan.