PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koruma Ekipmanı Kaza Testi (Tecrübesi)



g3rilla
24 Şubat 2015, 00:00
Öncelikle hepinize merhaba , forumda yeniyim. Umarım yanlış yere konu açmıyorumdur. Başlıkta da bahsettiğim gibi kazada kullandığınız ekipman marka modelini merak ediyorum ve koruma görevini yerine getirdi mi getiremedi mi bunu merak ediyorum . Özellikle eldiven ,dizlik , mont, ayakkabı olarak yazarsanız sevinirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

O kadar insan bakmış kimsede kaza yapmadı mı ? Ne yetenekli insanlar var :)

şimşek54
24 Şubat 2015, 00:25
takipteyimm :salut:

4Vaqrant
24 Şubat 2015, 00:29
1500km oldu daha nasip olmadi allah göstertmesin

tuna_tour
24 Şubat 2015, 00:32
öncelikle hoşgeldin, bence burda cevap bekleme bu konularla ilgili 100 lerce konu var forumu karıştır cevabı bulursun

Pekbipicadam
24 Şubat 2015, 10:27
Geçen sene nisan başında 4riders deri mont , grex kask , hudson deriden aldığım deri eldivenlerle düşük sürat de, köprü bağlantısında , orta şeritten emniyete geçerken bir anlık dalgınlıkla gidonun sol ucunu bir minibüsün arka lambasına çaktım ve emniyet şeridine doğru düştüm , normal kanvas bir pantalonum vardı sadece biraz aşındı ( açılma yırtılma yok ) Kaskımın çene kısmını sürüklenme sonunda bariyere vurdum çok düşük sürat de herhangi bir sıkıntı yok, montum da çizik dahi yok , eldivenlerde yırtılma aşınma herhangi bir hasar yok , ancak manetle gidon arasında parmağım sıkıştı sanırım onda biraz hasar vardı. Kullandığım malzemelerde herhangi bir sıkıntı yok, halen kullanmaya devam ediyorum. Soruna cevap olmuştur umarım.

HAZZILHAR
24 Şubat 2015, 11:41
Ben de şu kombinasyon ile bir kaza yaptım:

Kask: Nolan N64
Dizlik: Prosev Mafsallı
Mont: Richa Discovery (600 Dense Cordura) Tekstil
Eldiven: Prosev'in dandik bir takım kemik korumalı eldiveni

Bu ekipmanlar artık eskidi diye sürekli giydi geçen sene ki atayım diye. Olay şöyle gelişti Fenerbahçe Stadı'na gelirken (Yaklaşık 70 ile gidyordum) Kurbağalıdere köprüsünü geçince ters yoldan çıkan araca vurmamak için panik fren yaptım. Motosiklet bir tarafa ben bir tarafa. 10 saniye kadar sürüklenip kafamı bir aracın lastiğine çarparak durdum. Kalkarken farkettim ki sağ kolumunu üzerinde kaymışım. Montumda parmak ucu kadar bir delik vardı dirsek korumasının olduğu yerde. Dirseğimde ve daha doğrusu belden yukarıda hiçbir problem yaşamadım. Kask da iyi bir koruma sağladı, çünkü biraz sert vurdum başımı ki boynum incindi. Üstelik direk vizörden vurmama rağmen vizörde biraz çizik var. Prosev dizlik sürtünme esnasında gayet yeterliydi ama deri eldiveni için aynı şeyi söyleyemiycem. Eldivenin dışı eridiğinden elim yaralanmıştı. Bir de bu kazadan sonra kalça korumalı iç şort veya pantolon almaya karar verdim. Çünkü korumasız olan tek bölge orasıydı ve eve gittiğimde kalçamın sağ yanından dizime kadar mosmordu. 1-2 hafta düzgün oturamadım ağrı yapıyordu. Daha kötüsü leğen kemiğimi kırabilirdim ki çok şükür sıkıntıyı atlattım. Bu olay 2013'te yaşanmıştır.

Gelelim diğer büyük kazama;

Bunu da kask dışında hiçbir koruma olmadan 1100'lük Dragstar kullanırken yaptım. Sonuçta biraz sıkıntılıydı. O dönem modelini hatırlamadığım eski bir SHOEI kaskım vardı. Üzerimde deri mont (korumasız), blucin, spor ayakkabı filan vardı. Ne kadar güzel değil mi ? Sene 2009 aylardan Mart. Yağmurlar yeni durmuş ve hava ufaktan açmaya başlamıştı. Haftasonu aldım mototru bu kıyafetle gezdim ama akşam arkadaşımdan dönerken oldu ne olduysa. O dönem İstanbul Kadıköy Göztepe'de oturuyorum. Minibüs caddesinde Göztepe benzinciye yaklaşırken süratim 80'di. Bir minibüs durup kalkıyordu Erenköy'den beri. Ben de sıkılıp solundan geçeyim dedim yol boş nasıl olsa. Tam yaklaşırken sola kırdı, ben gazı bırakıp sağa kırdım ki frenle uçmayayım diye. O sırada yolcu mu durdurdu ne olduysa o da sağa kırdı ve motoru sola yatırarak minibüsün altına girdim. Ön tekerim minibüsün arka tekerinin önüne girince Minibüs ilk başta farketmeyip bacağımın üstündeki motorla bir 5-10 metre kadar sürükledi beni. Sonra millet bağırınca durdu ve indi. Elinde sopayla geliyordu ama beni görünce sopayı attı, "gardaş bir şeyin var mı" diye sordu. Ben güç bela motoru kaldırın üstümden diyebildim. Neyse birkaç kişi motoru kaldırdılar üstümden ben ayağa kalkınca yerimde duramayıp tekrar yere düştüm. Baygınlık geçirmişim. Hastanede uyandığımda 1-2 arkadaşım vardı yanımda. Sol bacağım eriyen kottan dolayı biraz yaralanmış ama çok şükür kıvrılan koruma demirinden dolayı çok fazla yerle temas etmemişti. Sol köprücük kemiğim kırık, sol omzum çıkıktı. Bir de beyin sarsıntısı geçirmişim ki bayılma sebebim oymuş. Daha sonra ekipmanları gösterdi arkadaşlar kaskı görünce şok oldum. Dış kabuğu soldan bildiğin erimiş, içindeki köpükleri fırlamıştı. Demek ki minibüs sandığımdan uzun sürüklemiş beni. Deri montumda nokta kadar delik bile yok ama her yeri çizik. Hala giyerim günlük olarak. İki elim de berbat haldeydi. Kıytırık deri bir eldiven takmıştım çünkü ve eriyip gitmişti. 3 hafta boyunlukla gezdim ve bu kazadan sonra 2013 yılına kadar motosiklete korkudan ara verdim. 6 ay önce dayanamayıp daha ufak (250 cc) bir motosikletle geri döndüm.

Neden bu 2 kazamı anlattım ? Çünkü ekipmansız yaptığım kaza bana ders oldu. 2013'teki kaza arkadaşımın motosikletiyleydi ve bütün masrafını karşıladım. Ama ekipmanlarım yerinde olduğundan neredeyse sıfır zarar gördüm. Lütfen ekipmanda paranızın alabileceğinin en iyisini alın. Tasarruf yapmayın.