PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayallere giden yolda



semih1963
23 Şubat 2015, 14:59
Merhaba arkadaşlar (abilerim,ablalarım) yaklaşık 1Senedir okul harçlıklarımdan para biriktiriyorum ve bu para 2000TL yi buldu.Amacım bu parayı sadece motosiklet için kullanmak.Öncelikle bi kask almayı düşünüyorum (LS2 FF351) ama içimde birazda olsa korku var.Evdekiler baya kızabilirler(Motosiklet konusu acılınca kızıyorlar)
Sizce ne yapmalıyım?
Motosikleti alana kadar hiç bişe almayayım mı yoksa önce ekipmanları alıp gözlerini mi alıştırayım ?
(Yaşım 16 ehliyet parasını ayıracağım)

bekotr2
23 Şubat 2015, 15:31
Yaşım 17 cbr 250 ye sahibim yaklaşık 4 yıldır süren motor sevdam vardı 2 yıl önce kafaya koydum ekipman dizmeye başladım 21 martta ehliyet sınavım var annemin motorumdan haberim yok babam ise almak istediğimde karşı çıktı biriktirdiğim parayla habersiz sadece abimin haberi olarak aldım anlık kararla çıktım karşısına babamın bir şey diyemedi söylendi sonra kaza bela vermesin allah dedi eğer ikna olmuyorlarsa yolundan vaz geçmek istemiyorsan da al çık karşılarına ama Küba çita tarzı bi çin malı almanı tavsiye etmem eski al sağlam al

Pekbipicadam
23 Şubat 2015, 15:34
Biriktirdiğin paranın tümünü kullanarak anca orta halli koruma ekipmanları edinebilirsin bunlarda seni her mevsimde korumayacaktır, bunun yerine hayallerini biraz ertele , okulunu bitir , bilinçlen , işe girip para kazanmaya başka ve bundan sonra motor hayalini gerçekleştir , normal koşullarda önünde uzun bir hayat var , acele edip bu hayatı kısaltıp veya sakat kalıp daha kötü koşullarda devam etme, paranı kazanıp herşeyi rahat rahat alıp kafan rahat motor kullanırken daha çok zevk alacaksın. Tabi sadece nacizane bir tavsiye.

EldekiDebryj
23 Şubat 2015, 15:35
Moto gpde yarismayacagin icin "bence"
Bu ise 2-3 sene sonrada baslasan bisey kaybedecegini dusunmuyorum, bu sure icerisindede asagidakiler icin para biriktirirsin:
Koruma ekipmanları (kask,mont,eldiven,dizlik,sirtlik vs.)
Motosiklet egitimi
Ehliyet
Alacağın motosiklet

KutlayGül
23 Şubat 2015, 15:42
Henüz çok gençsin güzel kardeşim. Yanında abilik edecek birisi yoksa bence 18ine kadar bekle. Hem para biriktirmiş olursun hem de ailenin güvenini kazanırsın biraz daha. Ben babamla 1 ay küs kalmıştım motosiklet yüzünden fakat o zaman 23 yaşındaydım. Motosikletin verdiği zevk ayrı bir konu ama üzerine binen sorumluluk daha büyük. Bunu asla aklından çıkarma.

Ben senin yerinde olsam ilk ehliyetimi alır, kıyafetlerimi tamamlardım. Yavaş yavaş alıştırmak daha iyi. Ben öyle yapamımştım çünkü ailemden uzaktaydım. Güvenlik için herşeyi yaptığını, sorumluluk alabilecek olgunluğa geldiğini görünce ailen eskisi kadar ses çıkarmayacaktır.

semih1963
23 Şubat 2015, 15:44
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama bu yaşıma kadar her yaz jawa motor sürdüm ve o motorda öğrendim sürmeyi ozamanlar hiç bişe demiyolardı ama şimdi kendi motorumu almak isteyince kızmaya başladılar.Motosiklet sevigisi sardı artık heryerimi bir şekilde ikna edeceğim.
Ayrıca babamda eski jawa kullanıcılarından geçen sene oda ehliyet aldı.Bu arada çoğu akrabam motosiklet sürücüsü.

sezer0696
23 Şubat 2015, 15:53
18 yaşını beklemene gerek yok fazla acılma yeter bişe olmaz kendine gore bi motor al ekipman olur kendi kendine mesela ben hiç bişeyim yoktu kask eldiven felan hiç bişey motoru aldım kaskımda oldu eldivenimde montumda tulumumda birisi dedi sezer bende kaskvar bırısı dedi bende montvar oyle oyle oldu hatta fazladan bi tane kaskımda var motoru al kasın benden

hakikiteker
23 Şubat 2015, 16:15
Eğer alacağın motosiklet türü belli ise önce ekipman almaya başla. Ben ekipmanlarımı alırken hem hevesimi kısa süreli doyurdum hem de ailem biraz biraz duruma alıştı. Her zaman ailen açısından düşün ve empati kur; ben ekipmanı önce alırken, kazanın kaza olduğunu ve belki motoru ilk aldığında başıma gelebileceğini düşündüm. Senin de böyle düşünmeni, seni sevenlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeni tavsiye ederim. Çok araştır ve en azından internetten öğrendiklerinle kendini eğit ki başına bir şey gelme olasılığı tedbirsizlikten olmasın.

semih1963
23 Şubat 2015, 16:29
Alacağım tür şuanlık biriktirdiğim para açısından 2.el cup düşünüyorum (Mahalle içinde kullanmak için) ehliyeti aldıktan sonra büyüteceğim.

KutlayGül
23 Şubat 2015, 18:34
Tecrüben varmış ne güzel. cup motor alacağım diyorsun, o da aklı başında seçim. aileni tatlı dille alıştırmaya çalış. dik başlılık etme. kasksız asla sürmem diye sakin sakin anlat. bir de kask ve eldiven almadan sakın motora elini değme. Sıcaktan terlemek şöyle kaza yapmaktan daha zor değil:


https://www.youtube.com/watch?v=x-4DBfR-NKI

dadas607
23 Şubat 2015, 18:39
Sapık mısın hocam niye şu videoyu her yere koyuyorsun Allah Allah

KutlayGül
23 Şubat 2015, 21:45
Sapık mısın hocam niye şu videoyu her yere koyuyorsun Allah Allah

ne diyorsun birader, ilk defa bugün gördüm videoyu. sapık filan nasıl laf öyle.

bu motosiklet çocuk oyuncağı değil. neyle uğraştığını bilmeyen adam binmesin.

dadas607
23 Şubat 2015, 21:59
Ortaya koyulmaz öyle videolar, bize şimdi gelipte oyuncak moyuncak ayağı yapmayın koyduğun vidyo +18 bu sitede kardeşlerimiz var .

Trevor
23 Şubat 2015, 22:22
Bende senin gibiyim sanırım ama önce üniversiteyi bitirip bi işe girdikten sonra motor almayı planlıyorum daha çok var ama yılmayacağım her gün her gece motor hayali kursamda sabır sabır sabır...

KutlayGül
23 Şubat 2015, 22:36
Ortaya koyulmaz öyle videolar, bize şimdi gelipte oyuncak moyuncak ayağı yapmayın koyduğun vidyo +18 bu sitede kardeşlerimiz var .

ehliyet için o yaş sınırı boşuna konmamış zaten. derdim olayı kişiselleştirmek ya da milletin gözünü korkutmak değil. hepimiz o yaştan geçtik. bana birşey olmaz diyerek motora binip, canını kaybeden çok genç oldu. "sen motoru al, gerisini halledersin" tarzı yorumları görünce bu belalar başkasının başına gelmesin diye uyarıyorum.

halilom
23 Şubat 2015, 22:51
Koyulan video çok da abes değil bu işlerin şakası yok yaşını bekle ehliyetini al sonra ekipman sonra motor. :cat:

dadas607
24 Şubat 2015, 13:26
ehliyet için o yaş sınırı boşuna konmamış zaten. derdim olayı kişiselleştirmek ya da milletin gözünü korkutmak değil. hepimiz o yaştan geçtik. bana birşey olmaz diyerek motora binip, canını kaybeden çok genç oldu. "sen motoru al, gerisini halledersin" tarzı yorumları görünce bu belalar başkasının başına gelmesin diye uyarıyorum.

Uyarıyorsun da başına +18 yaz sen direk siteye koymuşssun tıklamadan görüyoruz insan bi kötü oluyor tabi