PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateşeleme Bobini Arızası olabilir mi?



madcenter
22 Şubat 2015, 17:51
Merhaba arkadaşlar

Sorunu detaylı olarak yazmaya çalışacağım Aracın Bujisi yeni ve orjinal parça daha önceden motor soğukken marşa bastığımızda normalşekilde çalışırdı fakat sıcak motor hafif gaz vermeden çalışmıyordu Sebebini öğrenmek için bujiyi yerinden söküp boşta deneme yaptım buji kesik kesik ateşler gibiydi yolda sürüşü ise bazen nadiren ufak bir patlama sesi duyabilirdiniz Kar yağdığında motoru çalıştımadım

bugun kullandığımda başıma gelenler; düşük devirde herhangi bir sorun yok çalışıyor devir yükselince kesiklik yapmaya başlıyor ve patlatıyor 5 bin deviri geçemiyorsun gazı kesip devrin düşmesini beklersek tekrar 5 bin devire kadar normal denebilecek şekilde ilerlenebiliyor Enjektör sisteminin nasıl çalıştığından emin değilim acaba devir yükseldiğinde fazladan benzin püskürtüyor olabilir mi yoksa endüksiyon bobini mi arızalı?

Şimdiden teşekkürler

hakikiteker
23 Şubat 2015, 01:21
Zengin karışım yapıyor sanırım. Sistemde giren hava için oksijen sensörü varsa, bence onda arıza var. Enjektörde arıza olduğunu sanmıyorum çünkü olağanüstü sağlam tasarımdalar. Bujide de sorun olsa kendini devirle değil, yanma kalitesi ve dolayısıyla çıkış gücüyle belli eder diye düşünüyorum. Çok emin olamadan yazdım ama benim bir yanlışım varsa doğru teşhis gelir birkaç yorum içerisinde.

madcenter
25 Şubat 2015, 18:58
Teşekkürler cevap için sorunu halletttim bugün
Nasıl hallettiğimi anlatacağım belki bir arkadaşa faydası dokunur

Bu arıza ilk olarak kendini gösterdiğinde daha önceden sorun yarattığını düşündüğüm oksitlenmiş bir söket vardı teknik kitapında endiksiyon bobini okuyucusu diye geçen söktüm temizledim motosiklet düzeldi bugün sağlam diye güvenip işimi halletmek için bindim dönerken yine aynı şekilde arıza ortaya çıktı tekrar sökete yöneldim yine düzelir gibi oldu ama uzun sürmedi tekrar yolda bıraktı derken tesadüfen enjektöre giden kablolardan birinin sıcaktan çatlamış ve hafif ayrık olduğunu fark ettim içinden bir kaç telde kopmuş orayla oynayınca normale döndü hatta harika oldu rolanti düşmesi vardı oda düzeldi meğer ben endiksiyon bobini söketi ile uğraşırken bu kabloyu yerinden oynatıyormuşum o yüzden kısa süreli temas edip sorunu geçici olarak çözüyormuşum şuan motosiklet harika enjektör valfi artık normal çalışıyor önceden voltaj yetersizliğinden verimli çalışmıyordu bu yüzden boğulan motor yakamadığı benzini egzostan atıyordu neyse ki düzeldi :)