PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön kampana fren tutmuyor sebebi nedir?



Valentinik
22 Şubat 2015, 17:33
Merhaba arkadaşlar. Eskilerden kalma bir elektrikli motorum var. Frenler tamamen bitmişti arka ön fren balatalarını ve tellerini yeni değiştim. Aslında 2 frende çok sağlam tutuyodu ve hiç sorun yoktu. Ne olduysa geçen gün oldu. Motorla biyere gitmek zorunda kaldım aslında ana yollar açıktı ama bizim sokaklarda çok kar vardı, karda baya patinaj çektirmeme rağmen sonunda çıkardım ama yola çıkınca ön fren nerdeyse hiç tutmuyordu bugün birdaha çıkardım ve ön freni iyice sıkmama rağmen frene bastığımda çok az tutuyor ve normal yolda giderken sürekli bir sürtme sesi geliyor ve bazen tak tak diye sesde geliyor. Acaba bunun sebebi nedir? Balata ıslandığı için yapıyor olabilirmi yada balata kırılmış olabilirmi? Bugün bütün motorcular kapalı o yüzden biyere götüremedim balata kırıldıysa bidaha toplayamam diye kendimde açıp bakmadım böyle kullanırsam bir sorun çıkarmı?

erensipahi
22 Şubat 2015, 21:36
Balata değişcek bitmiş yine bu elektrikliler her ay fren balatası bitiriyor bizzat eskiden kullandığım için söylüyorum :) biraz kaliteli bi balata varsa ondan alın biraz daha fazla dayanacaktır balata kırılmaz bu arada çok zor bi ihtimal kırılsa teker dönmez

mtgemlik
22 Şubat 2015, 22:08
Büyük ihtimal su girmiştir içine. Su girdiği zaman frende zayıflama oluyor. Benim çok geldi başıma. Basınca tutmuyordu, çok fazla basıncada şak diye kitliyordu. Kuruduktan sonra düzeldi.

Sametari
01 Mayıs 2018, 11:50
Merhaba kardesim ayni sorun benim arka tekerde oldu. Ben ilkte kampananin teli cikti zanneddim ama kampana kirilmis tak tak diye sesler ve cizirtilar o sebeple geliyo

BikeManiac
01 Mayıs 2018, 13:36
Kampana içinde yay var, büyük bir ihtimal yay yerinden çıkmıstır ya da kırılmıştır.

darkmotor
01 Mayıs 2018, 16:23
Pas sökücü sık wd40,würth de olabilir hemen tutmaya başlar. Fakat herzaman motorun diskli olanı makbuldür , kampana fren ön tekerde hiç sağlıklı değil.

levend84
01 Mayıs 2018, 16:35
Pas sökücü sık wd40,würth de olabilir hemen tutmaya başlar. Fakat herzaman motorun diskli olanı makbuldür , kampana fren ön tekerde hiç sağlıklı değil.

Wd40 sıkılmaz,içeriğinde yağlayıcı özellik vardır.

Balata spreyi kullanılır,yüzeyde yağ filmi bırakmadan akıp gider.

Not:Her mekanik aksama WD40 vb.türevli ürünler kullanılmaz

fatih.met
01 Mayıs 2018, 17:19
benim motorun arka kampanası zayıf tutuyordu ve herkesin "kampana iyi değil" demesine kulak asaraktan bende hakkaten kötüymüş düşüncesine kapılmıştım fakat iki ay önce falan arka kampanayı söktüm temizlemek için ve kampana balatanın itildiği dış duvarı tiner ile iyice sildikten sonra ve mekanızmayıda bir güzel yağladıktan sonra motoru geri topladım ve şimdi fren öyle bir tutuyorki yani diskmiş kampanaymış bu kavramlar gidiyor kafadan çünkü bastımmı tutuyor basmadımmı normal.

şimdi arka teker çok rahat kitlendiği için çok hafif basıyorum pedala çünkü hiç zorlamadan bile arka teker kitliyor.