PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Yaptım (Otobüse Çarptım)



justlook78
12 Şubat 2015, 01:09
Arkadaşlar kardan dolayı kaskin vizoru sürekli doluyordu ve yol gözükmüyordu vizoru açtığımda ise kar aynı igne batar gibi yüzümü acitiyor diye vizoru kapatıp sağ şeride geçtim yavaşça ezbere gidiyordum. Zaten sadece araba farlarini trafik ışıklarını biraz da şerit çizgilerini görebiliyordum. Herneyse çevre yolundan gidiyorum trafik ışıklarına yaklastigimda zaten az olan hizimi 50-60 a kadar düşürdüm derken ileride ani bir fren lambası gördüm arka frene sonuna kadar bastım birazda ön frene bastım kayıp düşmemek için ancak motoru durduramadım. Artık otobüse carpacagim kesinleşince bodozlama çarpma yayım diye ön freni sonuna kadar sıkıp bilerek yan yaptırdım motoru kedimi motordan atamadan otobüse çarptım ve ilk olarak tampona kafamı vurdum ardından boynum sağ omzuma doğru katlandı ve otobusun altına girdim. İlk baş çarpana kadar soğuk kanlılığımi korudum ama boynum katlanında çatır çutur kemik seslerini duyduktan sonra aklım başımdan gitti son ses AA diye bağırdım hemen otobüsün altından çıktım kaskı falan kafamdan çıkarıp kaldırıma up uzun yattım o ara otobüstekiler inip basıma toplandı. Derken olay yerinden şansıma ambulans geçiyormuş apar topar bindirilip hastahaneye götürüldüm. Direk boyunluk takmışlardı zaten ambulansta. Acilde film falan çekip serum taktilar 1 saatte müşade altında tuttular. Hastahanedeyken trafik polisi gelmişti zaten. Alkol testi yaptı gerekli soruları sordu daha sonra motorun yanına gidip fotoğraf cekmeye ve tutanak tutmaya gitti. Acilden çıkıncada karakola ifade vermeye gittim anlayacağınız dün aksam 7 den gece 1 e kadar hastahane ve karakollarda uğraştım. Allahtan ne canımsa bir şey oldu nede ceza yedim.

sdirer
12 Şubat 2015, 01:11
büyük geçmiş olsun. Allah kötüsünden saklasın. :)

yav hemşerim kurye misin sen? kötülemek için sormuyorum, ben kardan bir gün önce motoru bırakırım toplu taşımaya geçerim kardan bir sün sonra motora çıkarım onun için diyorum hani mesleğinse anlayacağım... ama karda 2 teker; hem de motorlusuna binmek aranmak gibi sanki?

oluroyle
12 Şubat 2015, 01:15
Merhaba ,

Kaza geliyorum demis.. Geçmiş olsun.. Madem göremiyordunuz, haybeye ezbere surmeye niye devam ettiniz, hata etmissiniz..

mezit
12 Şubat 2015, 01:16
ALLAH beterinden saklasın..ucuz atlatmışsınız.. size tavsiyem tekraradan muayne olun ne olur ne olmaz..hemen ayaklanmışınız.. ilk müdehale apor topar gibi geldi bana .

crxforever
12 Şubat 2015, 01:17
geçmiş olsun.
buğu önleyici camlar var kasklar için . basit bir konfor aracı gibi görünse de güvenliği arttırıcı bir şey. ibret aldım en kısa sürede edinmeyi düşünüyorum. motorunuz ne marka bilmiyorum ama uygun ebatta kış lastiği var ise gerçekten işe yarıyor. çok daha geç kilitliyor.

justlook78
12 Şubat 2015, 01:18
Hocam yapcak birşeyim yoktuki vizoru temizliyorum 200 metre gitmeden aynı oluyor tıpkı buz katmanı gibi birikiyor camın üzerinde.

shooter1
12 Şubat 2015, 01:19
geçmiş olsun

Şuayyip
12 Şubat 2015, 01:19
Geçmiş olsun. Sana bişey olmamış ya gerisi önemli değil.

40yapar
12 Şubat 2015, 01:19
(...) vizoru kapatıp sağ şeride geçtim yavaşça ezbere gidiyordum.
(...) zaten az olan hizimi 50-60 a kadar düşürdüm (...)

Çok geçmiş olsun! Ama başlığı yanlış açmışsın. Zira buna kaza değil intihar girişimi denir.
Allah beterinden korusun.
Sağlıcakla kal,

Karalı
12 Şubat 2015, 01:22
Geçmiş olsun kazadan sonrası çok yorar adamı hastane karakol bilmem'ne zor iş yani arkadaş bu havalarda'da binmeyin canınızın kıymetini bilin

justlook78
12 Şubat 2015, 01:24
Gittim bu gün zaten beyin cerrahi bölümüne yönlendirdiler Bel - Boyun - Baş hepsini de çeken Mr cihazina benzeyen bi cihazla çektiler Doktor tüm omurlara baktı sıkıntı olmadığını söyledi kas zedelenmesinden dolayı bir kaç gün acı cekecegim sadece. 5 günde rapor verdi ancak işteki sigortalılik sürem daha dolmamis galiba o sebeple raporu veremedi hastahaneden çıkıp işe gittim. :(

yeknet
12 Şubat 2015, 01:26
Geçmiş olsun ama arkadaş sakat kalmadığına şükür etmiyor da hastanede karakolda zaman kaybetmiş şikayet ediyor, ceza yemediği için de zil takıp oynayacak sanki. şaka mı bu yoksa. Kardeşim ölümden dönmüşsün sanki başkasının ağzından konuşur gibi rahatsın. Ben olsam herhalde tövbe eder hayatımdan motosiklet ile ilgili konuları silerdim.

Tİme_shİft42
12 Şubat 2015, 01:27
İş yerindekilerle konuş amiriyle müdürüyle durumu anlat o şekilde çalışma git evine yat :rendeer:

justlook78
12 Şubat 2015, 01:28
Kendi motorum olsa binmemde kurye olunca mecbur biniliyor hocam. El oğlu anlamıyor her yağışta paketmi kapatayacağız diyor. Tüm kuryeler ben kaza yapamadan önce ısrarla uyarmamiza rağmen ana bayiden izin alınamadı galiba paketin kapanması için.

oluroyle
12 Şubat 2015, 01:30
Hocam yapcak birþeyim yoktuki vizoru temizliyorum 200 metre gitmeden ayný oluyor týpký buz katmaný gibi birikiyor camýn üzerinde.

Ahh ya.. Yapacak şey belliymis, illa seyir almaniz gerekiyorsa takip mesafesine dahi dikkat etmemissiniz,durabilecek hizda olmaniz gerekirdi.. Hele de hava şartları motor surmenize engelse, gerekli yeterli ekipmaniniz yoksa yine surmemelisiniz..
Canınızdan olabilirdiniz,ucuz atlatmissiniz..

Kazayi dusunun, hatalarinizin farkina varin :cat: aksi halde aynı hatayi tekrarlamak istemezsiniz, mario degilseniz..

Kuryeymissiniz, simdi gordum hakkinizi arayin, size kış günü yeterli ekipmani ne diye sağlamıyor bunlar ?

Kelimeler kifayetsiz. Çok üzüldümm... Geçmiş olsun

justlook78
12 Şubat 2015, 01:35
Yok hocam geçip gidince anlatırken rahat olunuyorda yaşarken ne çektiğimi kafamdan neler geçtiğini ben bilirim, Motora tövbe etme kısmına gelince başta düşünmedim değil hatta bugün ilk kullanisimda bayağı korkarak sürdüm ama insan sürekli korku içinde kullanınca daha çok dikkatsizlestigini ve hata yaptığını farkettim aksama doğru motorla barıştım. :) Korku kalmadi aksine deneyim kazandım ve artık daha dikkattliyim. Birşey olmadığı içinde Allaha şükürler olsun.

serkanADH13
12 Şubat 2015, 01:36
Geçmiş Olsun,,,

tinerci
12 Şubat 2015, 01:37
Boyunlukların fiyatı ucuzlatılmalı. "Çok gerekli tedbirleri bir ekipman ama hepimizin alamayacağı kadar pahalı.
Geçmiş olsun.

Onurhan D
12 Şubat 2015, 01:56
Geçmiş olsun karlı havada ne işiniz var motorla Allahtan bişe olmamış boyunluk takmak zorunda kalmamışsınız ben 3.5 ay boyunluk takmak zorunda kalmıştım(basketbol potasının tepesinden boynumun üstüne düştüm nası olur demeyin oluyo 8. Sınıftaydım :) ) hiç bi şekilde çıkartmanız yasak kaşıntıdan kokusundan artık katlanılmaz oluyo uyku deseniz oda yok robota dönüyosunuz ayrıca çıkarttığımda boynum o kadar incelmişti ki zürafaya benzemiştim tam bi psikoloji bozma aracı yani.Bu yüzdrn boynunuza bişe olmadığı için çok sevindim.

hakikiteker
12 Şubat 2015, 02:01
Boyunlukların fiyatı ucuzlatılmalı. "Çok gerekli tedbirleri bir ekipman ama hepimizin alamayacağı kadar pahalı.
Geçmiş olsun.

Katılıyorum, bir boyunluk tulum parasına olmamalı:pr:

sadi81
12 Şubat 2015, 02:11
Geçmiş olsun kardeş Allah beterinden saklasın

Darkcity2000
12 Şubat 2015, 02:40
gecmis olsun bu gibi durumda kaski srn cikarmasaydin keske..

sdirer
12 Şubat 2015, 02:43
vay arkadaş, hastahaneden çık işe git. vay anasını sayın seyirciler. sene olmuş 2015 düzene gel...

ee bu ülkenin başbakanuı ölen madenci yakınlarına ölmek sizin işiniz diyor; 1862 de ingilterede madenci ölüyordu diyor sonra da cumhurunbaşkanı seçiliyorsa, senin de hastahanenin kapısından çıkıp çalışman olağandır. bu durumdan Almanya şanşölyesi Angela Merkel sorumludur.
ne diyeyim?

crxforever
12 Şubat 2015, 05:43
Kendi motorum olsa binmemde kurye olunca mecbur biniliyor hocam. El oğlu anlamıyor her yağışta paketmi kapatayacağız diyor. Tüm kuryeler ben kaza yapamadan önce ısrarla uyarmamiza rağmen ana bayiden izin alınamadı galiba paketin kapanması için.

hocam birlik olursanız bu şekilde karda pakete çıkartamazlar.hiç olmazsa bölgeyi daraltabilirler.ona da yanaşmıyorlarsa gideceğiniz yere çok yavaş gidin.zaten karda gidilmesi gereken hızlar bellidir. giden bir daha gelemez böylece astarı yüzünden pahalı çıkar yine paketi kapatırlar :bounce:

yoğunluk olur yetiştirirsin hepsini senden kralı yoktur. bir kaza bela olur kimse sahip çıkmaz.

serkanksk
12 Şubat 2015, 09:55
Kardeşim allah beterinden saklasın.Görüş yok vizör buz kaplı diyorsun 50-60 km\hz dan bahsediyorsun.Sen canına hiç mi acımıyorsun.Allah esirgesin bir daha..

Uykusuzcorap
12 Şubat 2015, 10:23
Çok gecmiş olsun ucuz atlatmışsınız

atillatopal9
12 Şubat 2015, 10:37
Geçmiş olsun. kuryesiniz sanırım.
Allah kolaylık versin. çok zor bu havalarda kuryelik :( :(

yemek söylediğinizde havalar soğukken,yağışlıyken, kesinlikle bahşişinizi çok görmeyin arkadaşlar...
12 saat çalışıp 50 TL almak kötü bir şey...
Allah tüm kuryelerin, soğuk hava şartlarında motor süren tüm kardeşlerimizin,abilerimizin,ablalarimizin yardımcısı olsun

yasdal
12 Şubat 2015, 10:46
Arkadaşlar kardan dolayı kaskin vizoru sürekli doluyordu ve yol gözükmüyordu vizoru açtığımda ise kar aynı igne batar gibi yüzümü acitiyor diye vizoru kapatıp sağ şeride geçtim yavaşça ezbere gidiyordum. Zaten sadece araba farlarini trafik ışıklarını biraz da şerit çizgilerini görebiliyordum. Herneyse çevre yolundan gidiyorum trafik ışıklarına yaklastigimda zaten az olan hizimi 50-60 a kadar düşürdüm derken ileride ani bir fren lambası gördüm arka frene sonuna kadar bastım birazda ön frene bastım kayıp düşmemek için ancak motoru durduramadım. Artık otobüse carpacagim kesinleşince bodozlama çarpma yayım diye ön freni sonuna kadar sıkıp bilerek yan yaptırdım motoru kedimi motordan atamadan otobüse çarptım ve ilk olarak tampona kafamı vurdum ardından boynum sağ omzuma doğru katlandı ve otobusun altına girdim. İlk baş çarpana kadar soğuk kanlılığımi korudum ama boynum katlanında çatır çutur kemik seslerini duyduktan sonra aklım başımdan gitti son ses AA diye bağırdım hemen otobüsün altından çıktım kaskı falan kafamdan çıkarıp kaldırıma up uzun yattım o ara otobüstekiler inip basıma toplandı. Derken olay yerinden şansıma ambulans geçiyormuş apar topar bindirilip hastahaneye götürüldüm. Direk boyunluk takmışlardı zaten ambulansta. Acilde film falan çekip serum taktilar 1 saatte müşade altında tuttular. Hastahanedeyken trafik polisi gelmişti zaten. Alkol testi yaptı gerekli soruları sordu daha sonra motorun yanına gidip fotoğraf cekmeye ve tutanak tutmaya gitti. Acilden çıkıncada karakola ifade vermeye gittim anlayacağınız dün aksam 7 den gece 1 e kadar hastahane ve karakollarda uğraştım. Allahtan ne canımsa bir şey oldu nede ceza yedim.

Bi tavsiye "just look"

karacabeg
12 Şubat 2015, 11:42
Aynı kaskı kullanma artık bence değiştirt. Birde risk almadan kullan veya riski azalt Allah korumuş eğer hiç bir şey olmadan evine dönsen eminim ballıyım bugün bir şey olmadı diye geçirecektin içinden işte bu çok riskli kullandığın için oluyor. Risklerini azalt canından daha önemli hiç bir şey yok.
Üzülerek, Geçmiş olsun

Pekbipicadam
12 Şubat 2015, 11:53
Geçmiş olsun , ben kurye değilim ancak genede motor kullanıyorum karda ( zevk veya manyaklık herkese göre farklı olabilir ) kar yağdığı gün aynı sıkıntı bende vardı vizor devamlı kar kaplanıyordu çevre yolunda hızımı düşürüp sıksık camı temizlemek zorunda kaldım ama ezbere motor sürmek pek akıllıca değil ( karda kullanmak çok akıllıca dimi demeyin :) ) madem motor kullanmak zorundasın o kaskın camını da 10 saniyede 1 de olsa elinle silmek zorundasın , her zaman bu kadar şanslı olmaya bilirsin. Tekerin düz bassın.

justlook78
12 Şubat 2015, 12:01
hocam birlik olursanız bu şekilde karda pakete çıkartamazlar.hiç olmazsa bölgeyi daraltabilirler.ona da yanaşmıyorlarsa gideceğiniz yere çok yavaş gidin.zaten karda gidilmesi gereken hızlar bellidir. giden bir daha gelemez böylece astarı yüzünden pahalı çıkar yine paketi kapatırlar :bounce:

yoğunluk olur yetiştirirsin hepsini senden kralı yoktur. bir kaza bela olur kimse sahip çıkmaz.

Aynen hocam kuryelerin hepside ayrı ayrı kazalar yaptık olaysız günümüz nadir geçiyor. Ama işten topluca çıkacağız. Bakalım o zaman ne yapacaklar bir şekilde ders vermemiz lazım bu zalımlara :D

Bune
12 Şubat 2015, 13:28
Öncelikle geçmiş olsun, zaten az olan hızını nasıl 50-60 a düşürüyorsun anlamadım :sunny:

Bu arada bende salı günü kara yakalandığımda eve az kala bi ışık altında durup motorumla selfie çekmeye çalışmıştım ama dün binmedim, bu havalarda motora binmek için illa kurye olmaya gerek yok biraz deli olmak yeterli bence :mrgreen:

http://i.hizliresim.com/58Vo2M.jpg

gokhangp
12 Şubat 2015, 13:30
geçmiş olsun

tamerozkul
12 Şubat 2015, 14:00
Ge c mis olsun

Ahmanamra
12 Şubat 2015, 14:14
Geçmiş olsun kardeş Allah beterinden saklasın. Emek parası işte yapacak bişi yok . Ama sürüşünüzü güvenli hale getirmekte sizin elinizde yine. Görüş olmayan sürüş sürüş değildir zaten .

Sepetçioğlu
12 Şubat 2015, 15:32
Çok geçmiş olsun, sizinkisi çok zor zanaat, gitseniz bir dert gitmeseniz bir dert, Allah kolaylık versin.

arican
12 Şubat 2015, 16:36
Çok geçmiş olsun. Umarım iyisinizdir.

SCelen
12 Şubat 2015, 16:51
Arkadaşlar yeri gelmişken sorayım bende şu buhar işinden şikayetçiyim sabahları akşamları işe gidiş geliş için kullanıyorum 10km. Vizör buhar yaptığından dolayı vizörü açmak zorunda kalıyorum lakin kar veya yağmur yağarken iğne gibi vuruyorlar yüzüme mecbur kapatmak zorunda kalıyorum.

Vizöre iç taraftan yapıştırılan şeffaf bant gibi bişey görmüştüm biyerde onun sayesinde buhar olmuyordu. Bilen varmıdır nedir? Nerden alınır?

Bu arada geçmiş olsun hocam

crxforever
12 Şubat 2015, 17:01
Aynen hocam kuryelerin hepside ayrı ayrı kazalar yaptık olaysız günümüz nadir geçiyor. Ama işten topluca çıkacağız. Bakalım o zaman ne yapacaklar bir şekilde ders vermemiz lazım bu zalımlara :D

büyük bir firma ise kalemi kuvvetli bir arkadaş merkeze mail de atabilir . kış lastiği kaliteli ekipman vs gibi şeyler talep edebilirsiniz.
paket servis başlı başına bir iş ve hayatında en azından motosiklet kullanmış birisi başına geçmeli diye düşünüyorum.

to1ga
12 Şubat 2015, 19:34
Yorumları okumadım ama boynumdan ses geldiğini DUYDUM demişsin. ve çat diye kaskını çıkarmışsın.. gerçekten şaşırdım kaldım.. ölmek istiyosan git direk boğaza..

biyeybaraküs
12 Şubat 2015, 19:41
geçmiş olsun zaten motorda yenisin heleki kuryelik birde karda buzda çok dikkat et çok

Cronos
12 Şubat 2015, 21:29
Geçmiş olsun Allah korumuş. Lütfen daha dikkatli olun bu havalarda hele ki çevre yolunu kullanmak pek akıllı işi değil başka yollardan gitseydiniz sokak araları vs?.. Daha iyi olmazmıydı? Bu havalarda sadece böyle yapın düzelince yine çevre yollarını kullanın. Zaten o karda kışta arabaların camlarıda buğulu olduğu için hele ki otobüsçüler hiç bişeyi görmez adamların da nevri dönüyor çok dikkatli olun.

EKONOMİ
12 Şubat 2015, 22:40
buhar işinden şikayetçiyim

sirke ile camı silmek buğulanmayı önlüyor diye duydum
ama denemedim henüz

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Geçmiş olsun,
kas krampları olursa buz koy şişen ağrıyan yere.günde 4-5 kere 10 ar dakikalık seanslar halinde
cabral kas gevşetici kullan kasta kramp varsa
duramaz olursan acile git iğne yapıyorlar güçlü kas gevşetici ve ağrı kesici,


Kimse abs den bahsetmemiş
abs olsaydı 2 frene de sonuna kadar basardın
bu sırada da manevra yapabilirdin, en azından otobüsün yanından geçecek kadar manevra yapsan yeterdi

otobüsün esneyecek bir tarafı yok bildiğim kadarıyla
otobüsleri full demir yapıyorlar devletin malı eskimesin diye
tabi vatandaşa da ne olursa diye düşünen yok

Buradan araçlarının önüne ve arkasına demir taktıran arkadaşlara sesleniyorum
yanlış yapıyorsunuz

Mertcan39
12 Şubat 2015, 23:50
geçmiş olsun allahtan birşeyiniz yokmuş :)

justlook78
13 Şubat 2015, 00:56
Geçmiş olsun Allah korumuş. Lütfen daha dikkatli olun bu havalarda hele ki çevre yolunu kullanmak pek akıllı işi değil başka yollardan gitseydiniz sokak araları vs?.. Daha iyi olmazmıydı? Bu havalarda sadece böyle yapın düzelince yine çevre yollarını kullanın. Zaten o karda kışta arabaların camlarıda buğulu olduğu için hele ki otobüsçüler hiç bişeyi görmez adamların da nevri dönüyor çok dikkatli olun.

İşte bende tam çevre yolundan mahalleye bağlanan yola geçilen trafik ışıklarının önünde kaza yaptım benimde niyetim oydu zaten.

biker34
13 Şubat 2015, 22:21
büyük geçmiş olsun

polo34
15 Mart 2015, 11:31
duramayacağınız bir süratle, kaçış alternatifinizin olmadığı bir şeritte umarım bir daha öyle pozisyon almazsınız, kaporta vücudumuz olunca öyle zamanlarda varacağınız yere biraz daha geç gitseniz de olur ... motorun kaydığını anladığınız zamanlarda emniyet şeridi ile sağ şerit sınırında çok yavaş sürersiniz, böylece kaza riskini en aza indirirsiniz ...

Utku Onar
15 Mart 2015, 17:12
ben şöyle bir şey almayı düşünüyorum hiç yoktan iyidir http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-boyun-koruma-pmu1728

justlook78
15 Mart 2015, 23:44
ben şöyle bir şey almayı düşünüyorum hiç yoktan iyidir http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-boyun-koruma-pmu1728

Hocam boyunluklara çok pahalı diyorlardı bunun fiyatı uygun ama kalitesi nasıl ki acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------


duramayacağınız bir süratle, kaçış alternatifinizin olmadığı bir şeritte umarım bir daha öyle pozisyon almazsınız, kaporta vücudumuz olunca öyle zamanlarda varacağınız yere biraz daha geç gitseniz de olur ... motorun kaydığını anladığınız zamanlarda emniyet şeridi ile sağ şerit sınırında çok yavaş sürersiniz, böylece kaza riskini en aza indirirsiniz ...

Hocam emniyet şeridi yokki :( zaten trafikte sap çok şeridin biraz sağına yada soluna yanassak ya sağıma ya soluma giriyorlar sağ seritteytim 3 şeritli yolda sollamaya usenip tek şeride benle beraber sigmaya çalışıyor dingiller. O akşam cok hızlı olmama rağmen normal şartlarda rahat durabilecegim yerde hava şartlarından, görüş olmadığından ayrıca otobüsün sinyalsiz yanaşması ve motorun frenlerinin gazabı yüzünden yaptık kazayi bide arkadan yoğun trafik geliyordu aynada gözüme ışık geldiği için görüş çok azalmıştı herşey ustuste gelince kocaman belediye otobüsünü göremedim. :(

superboycu
16 Mart 2015, 00:49
nasıl ceza almadın ?
Arkadan çarpan trafik kurallarına göre %99 suçludur.