PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Pulsar 200 NS mı Yamaha YBR 125 mi



Sayfa : [1] 2

cagrii
11 Şubat 2015, 17:46
Selamlar Arkadaşlar
Motora yeni başlıyorum.Ekipmanlarımı da alıyorum.Sıra geldi motoru almaya. Araştırmalarım sonucunda birkaç model belirledim kendime fazla uzatmadan bunları sunayım sizlere

Yamaha YBR 125 ESD: Motor kendini kanıtlamış bir motor.Uzun yıllardır kullanılıyor ve sorun yaşayan pek yok.Fiyatı kendi cc hacmindeki motorlara göre yüksek.Fakat gerek kasa yapısı gerekse sorunsuzluğundan dolayı almayı düşündüğüm bir motor.Yakıt tüketimi de oldukça uygun bu motorun.

Bajaj Pulsar 200 NS:Bajaj markası'nın birçok ünlü motosiklet markalarına ürün sağladığını araştırmalarım sonucunda buldum.200 cc bir motor ve fiyatı oldukça iddialı.Fakat motorun yamaha'ya göre yeni olması ve markanın ülkemizde yeni yeni faaliyet sunması kafamı karıştırıyor.Yedek parça v.s. konularda yamahanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.Etkileyen yönü açıkcası fiyatı ve sunduğu güç oldu.Yakıt tüketimi açısından da yapılan yorumlar gayet iç acıcı.3 buji kullanılmış motorda...

Kafam burada karıştı.5.000 lira yamaha'nın 125 cc 'lik efsane motoruna mı yoksa yeni ülkemize gelmiş olan yamaha'ya göre güçlü olan 8.000 liralık fiyat etiketi ile 200 cc lik pulsar mı ?

Sorunsuz bir motor istiyorum.Yeni başlıyorum haliyle hırpalanacak motor.Uzun süreler de değiştirmek istemiyorum motoru.Hızı pek seven bir yapım yok.Yeri geldiğinde dağ,tepe yeri geldiğinde otoban,şehirlerarası yollar yapacağım. bunları üst üste koyduğum zaman her iki motor arasında çelişkide kalıyorum.

Motorda boy önemli bir hususmuş.Boyum 1.70 kilom ise 72.

Bu arada 2 motoru da "0" olarak almayı düşünüyorum.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

demirkask
11 Şubat 2015, 17:55
Bajaj 15 bini devirdi sorunsuz (forum konularına bakarsanız görürsünüz)

Performans dahil çoğu şeyde Bajaj üstün plastik parça kalitesinde tartışılır.

ENİGMA
11 Şubat 2015, 17:55
Ybr 125 altından yapılmış dahi olsa bi süre sonra yetmeyecek otobandan bahsetmişin otobanda ybr zayıf kalır pulsar al derim ben ikiside çok zıt seçenekler ama madem böyle bir düşüncen var ben pulsar 200 ns derim

Uğur
11 Şubat 2015, 17:56
Ybr ile başlayın,tecrübe edinin. Sonra Bajaj'la devam edin :)

Ybr yeni başlayanlar için idealdir,gaz tepkisi,gidişi hata telafi eder,Bajaj Ybr'ye gore cok güçlü,seri.

Bence makulu 100-150 cc arası bir motosikletle en az 5000 km yapıp,kademe kademe cc yükseltmek.

agrasiwe
11 Şubat 2015, 17:56
hayırlı uğurlu olsun,

şu anda senin durumunda olsam düşünmeden pulsar alırdım, ybr pulsara göre ağır kalır, tipi zaten hiç hoşuma gitmemiştir ybr' nin. Pulsarda sorunsuz motordur. Ufak tefek sorunları hariç, dişe gelmeyecek küçük sorunlar olur onlarda halledilir. Parçaları ucuzdur, neredeyse bir sene olacak piyasaya gireli, daha lanet edilen bir sorununu görmedim. Güçlüdür bende şuan kullanıyorum. Ybr az yakar ama pulsardan çok çok az değil. Ybr nin parçaları ucuz değildir, bakımı felanda sanırım pulsarla ya aynıdır yada daha pahalıdır. Bajajın komik parça fiyatları var orasıda bir gerçek. Fiyat karşılaştırmasına girersek ben açıkçası çok zor durumda kalmadığım sürece yamaha almam.

orhan0911
11 Şubat 2015, 18:16
hayırlı uğurlu olsun,

şu anda senin durumunda olsam düşünmeden pulsar alırdım, ybr pulsara göre ağır kalır, tipi zaten hiç hoşuma gitmemiştir ybr' nin. Pulsarda sorunsuz motordur. Ufak tefek sorunları hariç, dişe gelmeyecek küçük sorunlar olur onlarda halledilir. Parçaları ucuzdur, neredeyse bir sene olacak piyasaya gireli, daha lanet edilen bir sorununu görmedim. Güçlüdür bende şuan kullanıyorum. Ybr az yakar ama pulsardan çok çok az değil. Ybr nin parçaları ucuz değildir, bakımı felanda sanırım pulsarla ya aynıdır yada daha pahalıdır. Bajajın komik parça fiyatları var orasıda bir gerçek. Fiyat karşılaştırmasına girersek ben açıkçası çok zor durumda kalmadığım sürece yamaha almam.
http://i.hizliresim.com/XBkLYD.jpg (http://hizliresim.com/XBkLYD)

gerçekten parça fiyatları çok ucuz bende kymco xciting 250i vardı sağ marş bel grenajı ve ekzoz plastiğine 400 tl para verdim pulsarı almadan önce parça fiyatlarına baktık komik bunun yanında yamaha da farklı değil bilesin
http://i.hizliresim.com/1YvMn5.jpg (http://hizliresim.com/1YvMn5)

tekoklava
11 Şubat 2015, 18:36
Başlardan yerimi alayim
Maddi durumum iyi dersen ybr alip 1sene binip tecrube kazan
Sonra pulsar alip yoluna devam edersin
Veya başka makina

rebel_punto
11 Şubat 2015, 18:42
Ybr mi Bajaj discovery mi diye sorsan daha işine yarar cevaplar alırdın.

Şu haliyle sadece pulsar alın derim. Ama karsilastiracak yönleri az.

Tİme_shİft42
11 Şubat 2015, 18:44
Ybryi alıpda arkama bakmam yeri geldimi otoban yeri geldimi sehirler arası yol felan yaparım diyorsun yani :queen:

orhan0911
11 Şubat 2015, 18:45
https://www.youtube.com/watch?v=4WtYN-AfvHY

inceleyin

nofearyns
11 Şubat 2015, 19:01
Birader 125cc 5000tl'lik motorla 200cc 8000tl'lik motormu karşılaştırılır veya iki motor arasında mı kalınır hiç ne yaptın kardeş tipleri arasında kalsan fiyatı karar verdirir, fiyatları arasında kalsan(!)sınıfı karar verdirir.... :santa:

cagrii
11 Şubat 2015, 19:45
demirkask
Plastik konusunda altın elbiseli adam'da abs plastik kullanılmadığını belirtmişti.Sizce artıları ve eksileri nelerdir bu motorun ?

ENİGMA
Haklısın bu hususta.Sonucta 125 cc sınırları belli. Seriliği de aynı şekilde.Otoban unsurunu belirttim.Fakat gazı açıp 100 üstü hızlarda gitmem.Aslında otobanı da sevmem.Herneyse benim ihtiyaclarımın hepsini en ekonomik duzeyde karşılamasını isterim.Sorun açısından da temkinli yaklaşıyorum bajaj'a.Forumda başlığına girdiğimde pulsar 200ns'in pek iç açıcı yorum ile karşılaşmadım.

Uğur Ak
Aslında haklısınız.Lakin motor'u bir defa alıp devam etmek istiyorum.Uzun yıllar bisiklet tecrübem var.Yani demem o ki motoru alıp bir daha kolay kolay değiştirmeyeceğim. Devam edeceğim Belki 10 sene belki daha fazla.(parantez açmak istiyorum burada "Allah nasip ederse" ).Durum boyle olunca isteklerimi en optimal düzeyde karşılamasını istiyorum.Sorun herkesin de istemeyeceği gibi ben de istemiyorum.Oyle motorum 150 ile gitsin rüzgarı arkama alınca 170 olsun gibi beklentilerim yok . Fakat biraz seri olmasının şehir içinde sıkıştığım zaman kaçma açısından iyi olacağını düşünüyorum.

agrasiwe
Aktif kullanıcısınız madem ki detaylı olarak ne diyebilirsiniz bu motor hakkında ? yakıt konusunu araştırdım 3 buji ile tüketim oldukça az (mış).arada da azımsanmayacak bir fiyat farkı var 5-8 bin. herşeyi geçtim ilk motorum olacak hevesim epey yüksek.beni üzmemesini isterim motorun.Cebimi üzmemesini isterim.Herneyse istekler sınırsızdır kaynaklar kıttır(iktisad der :))

orhan0911
Motor epey güzel duruyor.İyi günlerde kullanın.Parça fiyatları ucuz diyorsunuz peki bu parçaların bulunması ve gelmesi ne kadar sürüyor ?

nofearyns
Motorların markalarını karşılaştırıyorum diyelim buna.Sonucta teknik açıdan pulsar 200 ns 'in üstünlüğü bariz bir şekilde ortada. İngilizlerin bir sözü var " Ucuz alacak kadar zengin değilim" diye ben aslında bunu sorguluyorum bu ortamda. 200cc motorlar arasında pulsar'in fiyatı oldukça makul.Su soğutmalı, Çift disk frenli,24 beygirli bunlar zaten YBR 125'i eziyor. Bu bir gerçek.

tekoklava
Yukarıda başka bir arkadaşımıza da belirttiğim gibi bir defa almayı düşünüyorum motoru.Bundan dolayı hangisini alırsam onunla devam edeceğim.


Cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. İlginiz yeterli oluyor inanın.

oluroyle
11 Şubat 2015, 20:53
Merhaba,

Parça fiyatları konusuna da önem verin derim.
Satın almadan önce parça fiyatlarını karşılaştırın..
Hatta bakımları kaç binde yapılıyor ona bakın derim..
Birde servis imkanını karşılaştırın derim..Bana göre ne kadar yaktığıda bir kıstastır,yazmış olayım..
Serviste çok önemli, eğerki bilindik tanıdık motosiklet ustanız yoksa, servise götürmek zorunda kalırsınız belli mi olur..

Aklıma şu an için bunlar geliyor..Yukardaki sebeplerle ben ybr125 derdim

Kazasız belasız şimdiden

Sabırsız
11 Şubat 2015, 21:08
YBR derim bajaj bir sure sonra sorun çıkarır diye düşünüyorum hem başlangıç motoru YBR yi 80.000 km kullananlar var

Bajajin performansı fazla gelebilir başlangıç olduğu için

tolgaersoz
11 Şubat 2015, 23:37
Selamlar karşılaştırma hatalı olmuş arkadaşlarında söylediği gibi pulsar200ns kullanıcısıyım 4 ay önce sıfır olarak satın aldım su anda 7000 km devirdim bakım harici herhangi bir problemim olmadı.Motoru dağ bayır çayır orman hafif arazi aklına gelebilecek heryere soktum hiçbir problem yaşamadım.Kurye bir arkadaşımın 35000 km yaptıgını kendi gözlerimle gördüm görmesem inanmazdım ama gerçekten bakım harici herhangi bir problem yaşamadıgını söyledi.Ben motosikleti orjinal lastikleri ile 4000km kullandım sıkıntı yaşamadım.Kar kış demeden bindiğim için sava mc32 kış lastiği aldım ve yoluma devam ediyorum çok şükür herhangi bir sıkıntımız olmadı.Motosiklet ile ilgili aklına takılan herhangi bir sorun olur ise aktif bir kullanıcısı olarak sorularını yanıtlayabilirim.Ayrıca motosikleti satın almaya karar verdiğinde satın alacagın kurumu çok iyi araştır belirle satış sonrası desteği vb çok önemli herkesin tekeri düz bassın allaha emanet olun.

Artes
11 Şubat 2015, 23:38
Ybr, pulsarın yanında mopet gibi kalıyor :)

cagrii
11 Şubat 2015, 23:58
oluroyle
Katılıyorum işte bu ikilemlerden dolayı Güçlü bir motor ile Yarı gücündeki bir motoru karşılaştırıyorum.Servis ağı da önemli bir faktör.Bunlar üst üste gelince aklımda başka bir şimşek çaktı: " Yeni gelen bir firma istenilen satışı gerçekleştiremez ise gitmez mi pazardan ?".Kapitalizm dünyasındayız kar ettirmeyen şey her ne ise kapanır. yamaha uzun senelerdir ülkemizde.Motorları da kendini kanıtladı.Fiyatları yüksek olabilir fakat uzun senelerdir ülkemizde.bajaj yeni geldi.

Sabırsız
Bende sizin gibi düşünüyorum fakat bir defa motor alıp artık nasip ise bu defteri kapatmayı düşünüyorum.Oyle hıza da merakım yok.Uzun yolda şehir içinde 90-100 bandında rahat bir şekilde beni de kendini de yormadan gitsin yeter.

tolgaersoz

Selamlar. Teknik özellikler açısından haklısınız.Hemen Hemen pulsar ybr'nin 2 katı kadar güçlü.35000 güzel bir rakam açıkcası.bakım harici motor'da problem yaşamaması da güzel bir sonuc 35000 km olarak düşünüldüğünde. Aklıma takılan birçok soru var aslında.Yedek Parça ağı , Servislerinin ilgisi ilgilenmesi , Motorun Güncel yakıt tüketimi litre olarak v.s v.s. . Çok sorum var sorumdan çok heycanım var.Uzun süredir araba kullanıyordum.Arabamı sattım açıkcası aramıyor değilim olsa rahat olur.Neyse yakıtından şikayetçiydim 50-60 kuruş arasında bir tüketimi vardı.Bu da fazla geldi açıkcası.Şimdi nasipse alacağım motorun az yakmasını istiyorum. biraz da gitsin istiyorum.Kullanması ve Sürüş pozisyonunun rahat olmasını istiyorum.Çok şey istiyorum fazla para vermek istemiyorum :) ( oyle bir dünya yok aslında :)) ) . Şehir içinde fazla kullanmam motoru kullanacağım daha çok şehirlerarası yollar ilçe yolları olur.

Artes
O kadar da bitirmeyelim motoru :)

Uğur
12 Şubat 2015, 00:21
Bence ybr alın. Hem tecrübe olur,hemde ısrarla üzerinde durduğum nokta başlangıç için hataları affeder.

Benim kullandığım ybr 9 yaşında. Ama yeni motor almışsın hayırlı olsun diyen çok kişiyle karşılaştım :)

Motor şu an 38.250 km'de. 23.250 km'dir bende. Yağ,buji,arka balata,hava filtresi dışında tek kuruş masraf açmadı ekstradan.

Otobanda defalarca 10.000 devir 110-115 km hızla gittim,geldim. En ufak bir mekanik ve motor sorunu çıkarmadı.

Üzerindeki zincir-dişli,debriyaj balataları,gaz teli,fren telleri vs hala orjinal,değişme istemedi.

Yakıt olarak 2.0 litre ortalamaları çok gördüm.

Yani sınıfının bence en iyi commuteri ybr.

Parça kalitesi çok iyi,yedek parça fiyatları yüksek ama yan sanayi diye bir seçenek var,onlarda ziyadesiyle iş görüyor.

Pulsar'a gelince kıyaslama yapmamak lazım,çünkü Pulsar ayrı bir segment.

Kafanızı biraz daha karıştırdık sanırım :P

ahe
12 Şubat 2015, 00:31
pulsar kullanan birisi siyah depo istemiş mavi depo göndermişler düz mavi pulsar tr bile yok nasıl oluyor bilmiyorum kararı siz verin en küçük örnek kendi kendine stop etme sorunu var videosu vardı bir arkadaş çekmiş bulamıyorum şimdi ama bence sıkıntı bir motor.bence kumar ya...

cagrii
12 Şubat 2015, 00:38
Uğur Bey veya Uğur :)
Dediğiniz gibi kafam iyice karıştı ve çorba oldu.Siz de limonu ve bir tutam tuzu eksik etmediniz.Sağolun ( İşin espirisi tabi :) )

Dediğiniz gibi sorunsuz her ne hikmetse bu ybr.Kendini defalarca kanıtlamış bir motor.Bildiğim kadarıyla dünya turu yapan da vardı.Kurye'lerde var oldukça fazla düz mantık yürütünce kuryede varsa sorunsuzdur diye düşünüyorum.2.0 ortalamalar oldukça düşük.Toplu taşımdan daha ucuz ( tabi giderleri saymazsak sigorta + vergi + bakım maliyetleri + v.s.). Ekonomi yapmak için almıyorum motoru.Daha çok hayalim.

Bu sınıfta rekabet eden 3 motor var ybr,cbf,apache
diğer ikisinden ybr güç olarak düşük olmasına rağmen tercih ediliyor.Yani var bir olayı.Hafifliği konusunda etkiliyor.Yeni öğrenecek biri için hükmetmek önemli bir husus.

imtarky
12 Şubat 2015, 00:42
Motora yeni başlıyorsunuz ve otoban dağ tepeden bahsediyorsunuz ? ayrıca YBR'nin yetmeyeceğini söylemiş biriside.

Yapmayın etmeyin bence YBR ile başlayıp alıştıktan sonra yüksek bir CC'ye geçin.

YBR size yeterli gelecektir yetmemezliği falan olmaz. Alışın öğrenin sonra isterseniz yüksek CC'ye geçersiniz YBR elde kalacak bir motor değil sizi zararada uğratmaz.

mezit
12 Şubat 2015, 00:44
herkes fikrini söylüyor bende sölimm pulsar...:)

cagrii
12 Şubat 2015, 00:44
ahe
Ufak tefek yanlışlıklar tabi olabilir.Burada çok önemli bir sorun değil fakat stop etme sorunu sorundan kabul edilebilir.Bu gibi sorunlar da kafamı kurcalıyor sonucta yeni motor daha doğrusu ülkemize yeni gelmiş bir motor. Kronik sorunları olabilir.dediğiniz gibi kumar. Cezbettiren de az paraya çok olanak sunması.Aslında bizileri de kumara iten az şeye çok şey vermesi değil mi ? 30 kofteye bir ekmek 10 kofteye bir ekmek.Herneyse konuyu dağıtmakta üstüme yok :)

Uğur
12 Şubat 2015, 00:47
Uğur Bey veya Uğur :)
Dediğiniz gibi kafam iyice karıştı ve çorba oldu.Siz de limonu ve bir tutam tuzu eksik etmediniz.Sağolun ( İşin espirisi tabi :) )

Dediğiniz gibi sorunsuz her ne hikmetse bu ybr.Kendini defalarca kanıtlamış bir motor.Bildiğim kadarıyla dünya turu yapan da vardı.Kurye'lerde var oldukça fazla düz mantık yürütünce kuryede varsa sorunsuzdur diye düşünüyorum.2.0 ortalamalar oldukça düşük.Toplu taşımdan daha ucuz ( tabi giderleri saymazsak sigorta + vergi + bakım maliyetleri + v.s.). Ekonomi yapmak için almıyorum motoru.Daha çok hayalim.

Bu sınıfta rekabet eden 3 motor var ybr,cbf,apache
diğer ikisinden ybr güç olarak düşük olmasına rağmen tercih ediliyor.Yani var bir olayı.Hafifliği konusunda etkiliyor.Yeni öğrenecek biri için hükmetmek önemli bir husus.

Uğur demeniz daha iyi,bey kim ben kimim :P

Konuya donecek olursak Ybr sağlam/ekonomik vs... Ancak uzun yolda stabil max hızı 100. İşte rüzgarı gorurse niye gitmiyor bu yahu da dedirtiyor adama. :)

Ama diğer konularda gerçekten sizi üzmez.

Mesela bazen çok agresif sürüşlerde iyi ki motor güçsüzmüş diyebiliyorum,yoksa çok aracın arka tamponuna imza atabilirdim :)

Mesela bir ağabeyimize de aldık 2013 modelini. Bakımın b'sini yapmaz motora 11000 km'ye geldi,tek tık yok. İşte geçen bir kaza yaptı o zaman aklına geldi,hazır parça değişecekken bakımı da yapalım diye :cherry:

Ama ben kendimi bilirim,oyle ani gaz acmam efendi efendi sürerim derseniz Pulsar ile de başlanabilir.

Pulsar ile baslayıp birde eğitim alırsanız o zaman gayet iyi olur.

Seko
12 Şubat 2015, 00:49
Fuara 3 hafta kalmışken, yeni modelleri görmeden motor alınmaz.

cagrii
12 Şubat 2015, 00:51
imtarky
evet bahsediyorum.Fakat bir kalibrasyon sürecinden sonra bunları yaparım.Motor zaten tehlikeli trafikte iyice ortalama süratin yüksek olduğu otobana çıkmak motor kullanmayı bilmeyen biri için çok tehlikeli olur.Forum'un güzel yanı da bu herkes birşey soyluyor bilgi alışverişi oluyor. Bir daha motor değiştirmek istemiyorum diye birşey soylemiştim. fakat dediğiniz gibi ybr zarar ettirecek bir motor değil.kendini uzun yıllar kanıtlamış bir motor.ybr konusunda taşlar iyice oturmaya başladı.

mezit
12 Şubat 2015, 00:56
kafama takıldı neden ybr modelininin 180 veya 200 lük motor hacimli üretmiyor.. :silent: delide satar

cagrii
12 Şubat 2015, 01:07
Uğur Ak
O halde Uğur diyorum :) Ben de çağrı
125 cc granajsız bir motor. gitmesin 100'den sonra da çok onemli değil.Doğayla savaşmaya da gerek yok :)
klişe gelecek fakat a noktasından b noktasına güvenli bir şekilde götürsün yeter:)zaten hız belli bir süreden sonra yorucu oluyor.
motosiklet dünyasının cefakarı olarak nitelendirebiliriz o halde ybr'yi. 11.000 km ve sorunsuz üstelik bakımsız.Şimdi kendimi bilirim diyebiliyorum fakat acemilikte hata yapmam demiyorum.bu hataları da emebilecek bir motor yararıma da olur diye düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------

Seko
Fuara da gitmeyi düşünüyorum.Fakat yeni modellerin sorunsuzluğu hakkında pek bir bilgi sahibi olamam diye düşünüyorum.Yeri gelmişken fuar'da fiyatlar bayi fiyatlarına göre farklı oluyor mu ?

Seko
12 Şubat 2015, 11:24
Olacağını sanmıyorum ama yine gidip görmekte fayda var. Bu arada ben olsam YBR yerine CBF150'yi alırdım. Uzun yolda falan çok rahat ama o da YBR kadar veya biraz daha iyi gider, performans bekleme.

MD.Murat
12 Şubat 2015, 12:36
Iki motora da sahip oldum.
Maddi durum sıkıntısızsa ybr alıp 1 sene kullanın sonra pulsar düşünün derim.en güvenlisi bu olur.
Maddi sıkıntı varsa 2. El ybr alıp 1 sene sonra aynı civarda satabilirsiniz piyasası çok hareketlidir.

Ybr şehirler arası uzun yokuş gördümu yeri gelecek dip gazda 60 km sa ya düşecek. Stabil gideceği hız 80 ( rahatlık açısından)
Pulsara binince ybr bisiklet gibi geliyor gerçekten. 120 gibi stabil seyredilebilir.

TurboBusa96
23 Şubat 2015, 21:53
Bencede YBR al derim.

motorcu48
23 Şubat 2015, 22:36
eğer ilk motorun olacak ise pulsarı tercih edeceğini biliyorum yalnız tecrubeli bir kullanıcı isen yamaha ybr125 sormadan alırdın :))
diğerleri geçiçi işçiyken ybr ise kadrolu elamandır

sezer0696
23 Şubat 2015, 23:22
ybr kullanışlı uzun omurlu yedek parcasıda ucuz bajaj daha hızlı daha seri ama soru işareti kalıyo kafada bajaj diyince benim ybr almanı tavsiye ederim uzun omurlu olur cistak cistak gezersin hem ilk motorunmus daha iyi olur senin icin bide tvs apacheye bak biraz daha kaslı şekil duruyo gorunus olarak dijital ekran biraz daha seri biraz daha hızlı ybrden hıza onem vermiyosan durus gorunus saglamlık bajajdanda ybrdende daha iyidir ybrden 900 tl pahalı yedek parcalarıda biraz oyle ama güzel motor tavsiye ederim

MFTaşkıran
24 Şubat 2015, 00:22
Şimdi ben de bir şeyler söyleyeyim. Ben de motor kullanmaya başlayalı çok olmadı daha öğreneceğim çok şey var. Şöyle ki ben ehliyetimi aldım ve kursun verdiği 100 lük ve sanki 100 yıldır işkence edilmiş gibi yıpranmış motorlarından sonra kullandığım ve aslında motosiklet sürmeyi öğrendiğim i motorsiklet Pulsar. Gerçekten kendine hakim olup tecrübe edene kadar gazı açmam gaza gelmem diyorsan ben Pulsar'ı öneririm. Çünkü her ne kadar bunu aldıktan sonra değiştirmeyeceğim desekte bir süre sonra bazı şeyler yetmemeye başlıyor. Karar tabi ki senin.

cagrii
25 Şubat 2015, 21:24
MD.Murat
Tavsiyen için teşekkür ederim.Motorun çok hız yapması onemli değil açıkcası.Sağlamlık ve güven konusu onemli.Yakıt tüketimi de ayrı bir faktör.Gerçi benzinli otomobilden sonra fazla sorun yapmayacağı açık motorun :)

Seko
Tavsiyen için teşekkür ederim. Honda için yağ yakma ve yakıt tüketiminin fazla olması gibi problemleri var soyletinleri dolaşıyor.

TurboBusa96
Teşekkür ederim.

motorcu48
Teşekkür ederim.Tecrübem yok bisiklet tecrübem çok.Az çok mantıkları yakın.Ybr için katılıyorum 10 seneden fazladır piyasada.Oldukça da fazla tutuluyor.

sezer0696
Teşekkür ederim.TVS dediğin gibi duruş açısından etkileyici.Fiyatı da yüksek ona göre. Bajaj soru işareti yeni girdiği için ülkemiz pazarına.

MFTaşkıran
Soylediklerine katılıyorum.Bajaj 125 cc klansmanında değil 200cc ve güçlü.Acemi insan için gaza gelme gibi konular onem arz eder.O yüzden nispeten düşük güçte bir motor alıp tecrübe edinmek lazım.Bazen maddiyatı çok onemsiyoruz az yaksın ucuz olsun.Fakat maddiyattan önemli olan birşey var hayatta kalmak canımızın sağlığı.İşte tecrübesiz insan motorda ne yapacağını pek bilmez bundan dolayı hataları affedecek bir öğretici lazım bunun da ybr ayarında bir motor olduğunu düşünüyorum.






Arkadaşlar yardımı geçen herkese çok teşekkür ederim.Motorumu almış bulunmaktayım.Tercihim Yamaha YBR 125 ESD oldu.Bajaj her ne kadar aklımı kurcalasa da acemi biri için tecrübesi olmayan biri için yani benim için güçsüz motorun hatalarımı daha affetici olduğuna inandım,inandırıldım.Hayırlısı olması dileğiyle.

emc2
25 Şubat 2015, 22:16
Hayırlı olsun güzel günlerde bilmeniz dileğiyle. Tekeriniz düz bassin

essegesse
15 Aralık 2015, 21:14
BEN BİLİYORUM BÖYLE,HIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL DİYENLERİ !!!!

Ybr alın,bakalım ne kadar zaman kullanabileceksiniz?

ayzek
15 Aralık 2015, 21:19
Pulsarın 150 ns versiyonuda satışa çıkıyor bence fazlasıyla işini görür test etme imkanım olmadı ama torklu diyolar ybr den bir kaç tık daha seri ve tahminimce daha hızlı gider işini fazlasıyla görür ama ne olursa olsun dene içine sinsin alacaksan öyle al

eXcitinG
07 Mayıs 2016, 02:48
Merhaba bende ortalama 4 yildir 100 ve 150 lik yuki kuba lifan kullandim halen kullaniyorum bir kere yagmurlu havada frenler iyi tutmadigi icin araca arkadan vurdum yere yapistim parmagim incildi onun haricinde birsey olmadi cok sukur kask mont dizlik vardi uzerimde genelde o sekilde dolasiyorum yaz kis bazen 40 km lik yola gidiyorum motorlar yavas geliyor arabalara orantili bakinca hep solluyorlar acaba artik bir 200 250 cc alsam fena olurmu niyetim pulsar rs diger modeline boyum yetmiyor dogru duzgun ns modeline acaba rs modeline o kadar para eder mi onun boyunda daha kaliteli motor ne olabilir sizce yazlari gezilere katiliyorum surekli geri de kalmaktan da sikildim acikcasi :)

*Heka
07 Mayıs 2016, 03:39
Alakasız ama bu modeli de inceleyin, Haojue 150-9.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------

Tüm mesajları okumam uzun sürdü, doğru seçim. Hayırlı olsun.

Zuzuuw
08 Mayıs 2016, 14:02
http://i.hizliresim.com/XBkLYD.jpg (http://hizliresim.com/XBkLYD)

gerçekten parça fiyatları çok ucuz bende kymco xciting 250i vardı sağ marş bel grenajı ve ekzoz plastiğine 400 tl para verdim pulsarı almadan önce parça fiyatlarına baktık komik bunun yanında yamaha da farklı değil bilesin
http://i.hizliresim.com/1YvMn5.jpg (http://hizliresim.com/1YvMn5)

Ön siperliğin markası modeli nedir ?

Dumlupınar
08 Mayıs 2016, 14:09
biraz gücü seven motor basınca gitsin isteyen birisi yeni başlıyor bile olsa 3 ay sonra ybr den sıkılır. pulsar hacmine göre çok iyi kaçan bi makina..

Seko
08 Mayıs 2016, 14:13
Bajaj düşmanının 10 yıllık uykudan uyanışı...

AttilaXtreme
08 Mayıs 2016, 15:24
Pulsar geldiği günden bugüne bir kısmı kuryelere olmak üzere 3500 adet motor satmış. Bu sene bile millet sıraya girip pulsar bekliyor bayide tır boşalır boşalmaz pulsarlar kapışılıyor bu kadar insan salak bir pulsar kötücüleri akıllı.

Bendeki 30bin oldu gram problem yaşamadım. Yeğenimde var onun da kilometresi bu civarlarda. 200bine dayanmış kurye arkadaşlar var. Çalıştığım işyerinin sol duvar bitişiği motor tamirhanesi sağ bitişiği cafe/kıraathane. Her gün en az on motorcu gelip gidiyor. Herkes memnun. Problem yaşadım diyen birkaç kişi ve elbette o kadar olacak. Sonuçta kul yapısı bu alet ve her marka için normal bu kadar şikayet olması. Üstelik Kuralkan babasının malı gibi sahip çıkıyor şikayeti olana. Ben problem yaşadım da sahip çıkılmadı diyen yok.

Bu kadar motor satıp bugünkü yasalarla ortadan kaybolacak ithalatçının geri zekalı olması lazım. Hadi diyelim ki bişey oldu ve ithalatçı kayboldu, bu kadar motora parça getirip pazarlayacak adam damı çıkmayacak. Üstelik yıl 2016 ve interneti deli gibi kullanıyoruz. Dışarıdan getirtip yürütemiyecek miyiz motorları. Artık bu şüpheler eskidi. 2 yılda gerek Kuralkan gerek Bajaj gerekse Pulsar kendini ispat etti bu camiaya. Pulsar konusunda şüphe belirtmenin tezvirattan öte bir anlamı yok. Satış miktarı bile gösteriyor kalite ile başarısını.

İLGİLİSİNE NOT: Pulsar'ın ikinci el fiyatı da neredeyse sıfırı ile aynı.

Haa! Başlangıç motoru olarak tavsiye etmem. Güçlü seri bir motor. Acemiye bela olur. İlk motor olarak almayın.

Dumlupınar
08 Mayıs 2016, 15:27
Pulsar geldiği günden bugüne bir kısmı kuryelere olmak üzere 3500 adet motor satmış. Bu sene bile millet sıraya girip pulsar bekliyor bayide tır boşalır boşalmaz pulsarlar kapışılıyor bu kadar insan salak bir pulsar kötücüleri akıllı.

Bendeki 30bin oldu gram problem yaşamadım. Yeğenimde var onun da kilometresi bu civarlarda. 200bine dayanmış kurye arkadaşlar var. Çalıştığım işyerinin sol duvar bitişiği motor tamirhanesi sağ bitişiği cafe/kıraathane. Her gün en az on motorcu gelip gidiyor. Herkes memnun. Problem yaşadım diyen birkaç kişi ve elbette o kadar olacak. Sonuçta kul yapısı bu alet ve her marka için normal bu kadar şikayet olması. Üstelik Kuralkan babasının malı gibi sahip çıkıyor şikayeti olana. Ben problem yaşadım da sahip çıkılmadı diyen yok.

Bu kadar motor satıp bugünkü yasalarla ortadan kaybolacak ithalatçının geri zekalı olması lazım. Hadi diyelim ki bişey oldu ve ithalatçı kayboldu, bu kadar motora parça getirip pazarlayacak adam damı çıkmayacak. Üstelik yıl 2016 ve interneti deli gibi kullanıyoruz. Dışarıdan getirtip yürütemiyecek miyiz motorları. Artık bu şüpheler eskidi. 2 yılda gerek Kuralkan gerek Bajaj gerekse Pulsar kendini ispat etti bu camiaya. Pulsar konusunda şüphe belirtmenin tezvirattan öte bir anlamı yok. Satış miktarı bile gösteriyor kalite ile başarısını.

Haa! Başlangıç motoru olarak tavsiye etmem. Güçlü seri bir motor. Acemiye bela olur. İlk motor olarak almayın.

+1 :cat:............

istanbu_gezg
08 Mayıs 2016, 15:37
bence cbf 150 almalısın enjskyion disk fren su sogutma gibi saçma sapan özellikler yok sade ve sorunsuz

redmap
08 Mayıs 2016, 17:24
bence cbf 150 almalısın enjskyion disk fren su sogutma gibi saçma sapan özellikler yok sade ve sorunsuz
:bestmt:

https://www.youtube.com/watch?v=omqKGnrDvnY

EverHarD*
08 Mayıs 2016, 18:26
:bestmt:
https://www.youtube.com/watch?v=omqKGnrDvnY

hahahahahhahahahahhahaha cbf ci arkadaşlarım hahahahahhahaha

Lucien
08 Mayıs 2016, 18:35
Fazla tartışılacak bir konu değil gibi cevap pulsar

larnon
08 Mayıs 2016, 18:36
Pulsar geldiği günden bugüne bir kısmı kuryelere olmak üzere 3500 adet motor satmış. Bu sene bile millet sıraya girip pulsar bekliyor bayide tır boşalır boşalmaz pulsarlar kapışılıyor bu kadar insan salak bir pulsar kötücüleri akıllı.

Bendeki 30bin oldu gram problem yaşamadım. Yeğenimde var onun da kilometresi bu civarlarda. 200bine dayanmış kurye arkadaşlar var. Çalıştığım işyerinin sol duvar bitişiği motor tamirhanesi sağ bitişiği cafe/kıraathane. Her gün en az on motorcu gelip gidiyor. Herkes memnun. Problem yaşadım diyen birkaç kişi ve elbette o kadar olacak. Sonuçta kul yapısı bu alet ve her marka için normal bu kadar şikayet olması. Üstelik Kuralkan babasının malı gibi sahip çıkıyor şikayeti olana. Ben problem yaşadım da sahip çıkılmadı diyen yok.

Bu kadar motor satıp bugünkü yasalarla ortadan kaybolacak ithalatçının geri zekalı olması lazım. Hadi diyelim ki bişey oldu ve ithalatçı kayboldu, bu kadar motora parça getirip pazarlayacak adam damı çıkmayacak. Üstelik yıl 2016 ve interneti deli gibi kullanıyoruz. Dışarıdan getirtip yürütemiyecek miyiz motorları. Artık bu şüpheler eskidi. 2 yılda gerek Kuralkan gerek Bajaj gerekse Pulsar kendini ispat etti bu camiaya. Pulsar konusunda şüphe belirtmenin tezvirattan öte bir anlamı yok. Satış miktarı bile gösteriyor kalite ile başarısını.

İLGİLİSİNE NOT: Pulsar'ın ikinci el fiyatı da neredeyse sıfırı ile aynı.

Haa! Başlangıç motoru olarak tavsiye etmem. Güçlü seri bir motor. Acemiye bela olur. İlk motor olarak almayın.

200 000 km yapmış o kurye arkadaşlar neredeler acaba? Birde onların yorumunu almak lazım. NS200 başlığında göremedim o yüzden soruyorum.