PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekipman



Erem Orhan
28 Kasım 2014, 08:37
Arkadaşlar merhaba.
Önümüzdeki kış allah nasip ederse tvs apache 150 yeni kasa almayı düşünüyorum fakat ekipman olarak 2000 3000 tlyi geçmeyecek şekilde mont pantolon ve kask almayı düşünüyorum.Revit mi alsam yoksa Nolan yeterli olur mu? 4 mevsimler yaz kış işimi görür mü ne dersiniz?Birde çeneden açılır kasklar sağlam mı acaba?

ümitfidan
28 Kasım 2014, 08:50
istedigin markayi alabilirsin fakat cene acilir kask alma bence cunku kafa sac olan bolgeden ibaret degil.yani kapali kask lar disindaki kasklar mantikli gelmiyor bana

YouSuffer
28 Kasım 2014, 09:21
Kapalı kask al. Mont pantolon bot eldiven balaklava ve kask. Markaya bakma her markada güzel ürünler var. Bütçene uygun şekilde en iyilerini al

Darkcity2000
28 Kasım 2014, 09:23
Cene acilir kaliteli kask alabilirsin eger apache ile pistlerde yarismayacaksan.. iyi markalarin cene acilirlar olmak sarti ile...

harung
28 Kasım 2014, 09:48
Mont özellikle kisin usutur kesinlikle kışlık monyun yerini tutmaz kaskı da fullface al çene açılır sağlıklı değil kaza anında %12 gibi birşey yanılmıyorsam önce çene vuruyor..

mithrelios
28 Kasım 2014, 11:50
Ben olsam tam kapalı kask tercih ederdim. Kaza anında çeneye aldığın ilk darbede mekanizmanın zarar görmesi halinde, asfalta ikinci bir temasta yüzünü koruyamaz. Ayrıca, ağırlıkları tam kapalı kasklara göre daha fazla oluyor ve ses konusunda da daha kötüler. Pratik bir avantaj sundukları yadsınamaz ama bence kaskın amacı zaten pratik olması değil güvenli olması.

Rev'it ürünlerini ben eskiden beri beğeniyorum. Ancak marka değil de modellere bakarsanız daha iyi edersiniz.

4 mevsim olanlar benim yazın da kışın da işimi görmüyor :D. Yazın terletir fazla gelir, kışın üşütür. Yaz için file mont almak, kış için de 4 mevsim kullanılacaksa altına montun içliklerinden ekstra bişeyler giymek (polar gibi olan termal içlikler vb olabilir) gerekir. Benim pantolonun içliği var misal, 4 mevsim ama yaz için içliğini çıkarıp havalandırmaları açsan bile ağır geliyor, bu mevsimde de içliğe rağmen 15dk üzeri sürüşlerde üşütüyor.

Gerçi ben Ankara'dayım sizin Aydın'da olduğunuz düşünülürse, kışın ve baharda 4 mevsimler güzel çalışabilir, yağışlar için yağmurlukla birleştiklerinde.

nofearyns
28 Kasım 2014, 18:28
Montu Alpinestars (http://www.motovento.com/?p=categories&gl=motovento&cl=Ceket&i=572)'dan alabilirsin koruması gayet iyidir. Kaskı (http://www.kaskcim.com/) full face al bencede koruma önemli.

ALYEDZ
28 Kasım 2014, 18:43
valla bende alacam kapalı kask şimdiki adi bişey

ne kafama oturuyor nede tam koruma saglıyor

özellikle tecrübesizlikten iyi oturtmadan seçmişim kafada gezince kaza riski artıyor bi de acemi olunca iş hepten zorlaşıyor.

Erem Orhan
28 Kasım 2014, 21:44
Herkese çok teşekkür ederim öncelikle, 4 mevsim mont anlaşılan çokda çözüm değil gibi peki o zamn ayrı ayrı alayım en güzeli.Çeneden açılır kask da ise altın elbiseli adamda da izledim, dediğiniz gibi kazalarda çene parçalanıp çok kötü sonuçlara yol alıyormuş.Bi arkadaşı çenden açılır kask ile kaza yapıp nakil olmuş.Peki siyah sarı mı giyineyim yoksa, siyah olupta reflektörlü olması yeterlimidir?