PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk kazamda motosikletten soğudum ne yapabilirim ?



demirkask
30 Ekim 2014, 23:21
Merhabalar yaşım 21 3 yıldır motosiklet kullanmaktayım ilk defa kaza yaptım ve en az 10'a yakın kaza atlattım bu yüzden motosikletten soğudum ailemde artık bırakmamı istiyor ne yapacağımı şaşırdım ne yapmalıyım ? yardımcı olacak önerisi olan abilerim var mı ?

kazada hiçbir aracın suçu yok köy yolunda mıcırda kaydı arka teker yan yatıp sürüklendim ve yaklaşık 300 tllik eşyam zarar gördü motordada 300-400 tllik masraf var.

movibiker
30 Ekim 2014, 23:26
geçmiş olsun bahsettiğin kaza motosikletin cilvesi,kayıp düşmüşsün sadece,ekipman varsa sende çizik bile olmamıştır büyük ihtimal,aynı şey arbada da oluyor köy yolunda kayıp şarampole uçan ve çok daha büyük hasar alan birçok insan var.dikkatli sürmek lazım.

COQ
30 Ekim 2014, 23:54
Hazır soğumuşken bırakın bence.
Bu fırsatı kaçırmayın.
Kaç defa düştüm
Hastane köşelerinde benim hiç hatırlamadığım ama ailemin hiç unutmadığı nice kayıp günlerim var.
Ama yine de soğuyamadım meretten.
Bi soğusam ben de bırakacağım.
Sen hazır soğumuşken fırsatı kaçırma.
Hayatta başarılar dilerim.

memer
30 Ekim 2014, 23:58
Geçmiş olsun, kaza yapınca, yakın arkadaşın kaza yapınca veya kaza yapan birini görünce insan doğalolarak tereddüt ediyor, içinde motor sürme sevgisi varsa bu sevgiyi insan engelleyemeyip birsüre sonra tekrar bıraktığı yerden devamediyor. İstersen bırakmayı dene ama başaramayacaksın. :) motorunu sürmene engel bir dutum yoksa, hemen ufak birturat . Kendin sonra karar vereceksin :)

solmyr
30 Ekim 2014, 23:59
özel bir şey yapmaya gerek yok. sevmek zorunda değilsiniz ki. mantıksız geliyorsa bırakın. coq haklı.

movibiker
31 Ekim 2014, 00:08
şurda toplasan 10.000 km motosiklet sürmüşlüğüm var,hep korkardım düşmekten,birkaç ufak kazam var ama hiç yere düşmekle sonuçlanmamıştı hiçbiri,6 ay önce çok kısa bir mesafede kasksız(evet benim gibi güvenlik delisi biri olarak)sürüş yaparken motorla kayıp asfalta yapıştım ama ne yapışmak dudak dudağa öpüştüm resmen asfaltla,bir hafta kalçam ağırdı,dirseğim kanadı,o kazadan sonra daha bir motor sevgisi başladı bende.neden derseniz,ben motordan düşersem öleceğimi zannederdim hep,ama öyle olmadığını gördüm,insan denilen canlı çok daha dayanıklı.

fullpusat1
31 Ekim 2014, 00:17
geçmiş olsun öncelikle bu bahsettiğiniz ekipmanlar okadar koruyormu cidden

ogzcngdk
31 Ekim 2014, 00:18
bencede bırakın soğuduysan yapacak bişey yok

çiko-0
31 Ekim 2014, 00:25
bişeyi kafanda çözmen gerek. motosikletten soğumanın ailenle bi alakası var mı. bence bu senin için çok önemli.

JafJaf
31 Ekim 2014, 00:34
movibiker harika bir yorum olmuş, da süpermen değiliz sonuçta.
ben de en fazla ölürüm diye düşünüyordum da, sol elimde bir kemik kırıldı diye 2-3 hafta alçıda kaldı.
ölmekten ziyade sakat kalmak daha zor bence o dayanıklı vücuda o kadar da güvenme, su anda iki kolumda sürtünmeden dolayı iz var, ikiside en az 15 santim :) deve de kulak hesabı bu sürtünme olayları.
1-2 kaza geçirdim, 3-5 defa düştüm, birçok kaza atlattım, bir elim kırıldı halen tam iyi değil elim, yinede sürmek istiyorum, sürüyorum :flower:

motosiklet üstünde kaporta biziz ona göre kararını ver.

rebitek
31 Ekim 2014, 00:34
Ekipmana yaklaşık 2 bin tl verdim ama şu ana kadar bir çok kez düştüm, (arazide tabi) ve allaha şükür hala hiç bir şeyim yok.

movibiker
31 Ekim 2014, 00:38
jafjaf yok aga demek istediğim insan darbe alıp acı çekince daha bir bağlanıyor bu merete :queen:
bu arada ekipman insanı korumaz olur mu yav,eğitimi alıp ekipmanı giyip motoruda dikkatli ve yavaş kullanırsan hiçbişey olmaz,olursada zaten ondan sonrası kaderdir.

oznkrçm
31 Ekim 2014, 00:49
movibiker harika bir yorum olmuş, da süpermen değiliz sonuçta.
ben de en fazla ölürüm diye düşünüyordum da, sol elimde bir kemik kırıldı diye 2-3 hafta alçıda kaldı.
ölmekten ziyade sakat kalmak daha zor bence o dayanıklı vücuda o kadar da güvenme, su anda iki kolumda sürtünmeden dolayı iz var, ikiside en az 15 santim :) deve de kulak hesabı bu sürtünme olayları.
1-2 kaza geçirdim, 3-5 defa düştüm, birçok kaza atlattım, bir elim kırıldı halen tam iyi değil elim, yinede sürmek istiyorum, sürüyorum :flower:

motosiklet üstünde kaporta biziz ona göre kararını ver.

Yaklaşık olarak 2 yıl önce ben de bir kaza geçirdim. İki kolumda yanık izleri oluştu, sağ elimde 3 parmak ve bilek kırık. Elimi tam olarak yumruk yapamıyorum ama gaz ve freni kullanabilecek kadar iyiyim. Kısacası bu iş heves işi biraz da.

demirkask
31 Ekim 2014, 01:37
Geçmiş olsun dileklerini ileten abilerime/kardeşlerime teşekkür ederim bırakmak aklımda var ama daha bugün yaptım kazayı belki ileride pişman olacağım bilemiyorum ama araba kullanamıyorum boğuyor beni sürmeyi geçtim araç içinde bile duramıyorum 15 dakikalık yolda çoçukluğumdan beri motora hevesli biriyim bilemiyorum gerçekten kaza kötü birşey düşmanımın başına bile gelmesin.

motorcu48
31 Ekim 2014, 01:48
kaza yapmayan motorcu yoktur eğerki o kaza yapılmaz ise sürücü altındaki aracın ölüm saçtığını anlayamaz.ilk zamanlar böyle hissedebilirsin zamanla düzelir geçmiş olsun

telike
31 Ekim 2014, 02:25
öncelikle geçmiş olsun. ekipman kullanmazsanız dikkatli olmazsanız yazılı yazısız tüm kurallara uymazsanız motosiklet şeytan işi olur. şeytan insanın içinde arkadaşlar. suç senindir bi başkasınındır yolundur hava şartlarınındır bişeyindir fakat zararı sen görürsün. yukarıda deneyimlerini yazmış onlarca arkadaş var. kaydım düştüm şöyle kolumda iz var şöyle bacağım kırıldı. kolum alçıda, yara izleri var vs. hangi birisi korumalıydı? motosiklet ceketi o yanıkları korumayacak mıydı? motocross yarışçısı arkadaşım antrenman için piste armorsuz girdiği 3. turda rampa atlaşısında yere konamıyor ve kolunu kırıyor. söylediği şu "korumayı giysem hiçbişe olmazdı kendi hatam" kolu daha iyileşmeden debriyajı sıkabildiği an alçıyı söküp atıyor. bu kadar basit bu iş.

motosikleti herhangi bir sebepten dolayı bırakabilirsin. sağlık olur aile olur kendi istediğin olru her ne olursa olsun. eğer onlarca kaza yapmışsan veya atlatmışsan burada motosiklete atmak değil de kendinde sorumluluk aramak gerekir.
bir arkadaş forumda yazıyor. "bilmem kaçıncı kazam" bu sefer de şu suçluydu. hiç kendi hatalı değil ama.

ha dediğim gibi karar senin. kimseye kulak asma ailen ve öncelikle kendinden başka. ama her kazadan sonra düşmeden sonra neredeyse hepimiz lanet olsun bu motora deriz. güvenlik önemli bir etken değildir. en önemli etkendir. süreceksen bile lütfen ceketin pantolonun eldivenin olsun. (kaskı söylemiyorum bile)
özellikle dizlik demiyorum. çünkü dizlik krosta çizmenin içine doğru sokulur ve kross ekipmanıdır. bu yüzden dizlik değil pantolon.

saygılar arkadaşlar

oluroyle
31 Ekim 2014, 02:27
Merhaba,

Çok duyduğum bir söz var , ben düşmemiş motorcuya motorcu demem der kimileri..Sanırım bende kaza yaptıktan sonra bu lafın özünde neyi ifade ettiğini anlıyorum. Kaza yaptıktan sonra elbette önce can sonra canan,cananın durumu da iyiyse bineyim,gideyim düştüğüm yerden uzaklaşalım gözüyle bakmıştım olaya..ama cananımın durumu iyi değildi.. herneyse,

Şimdi diyorum ki, gerçek motorcu sırf düştü diye hayatından çıkartmaz,çıkartamaz cananını.. Aksine tereddütte etse,kazadan ötürü bir korku oluşsada,tekrar binmek ister.Ben hemen sürmek,sürmeye devam etmek istemiştim içten ice..İçime oflamış,keşke hala sürüyor olsaydım demiştim,içime..Gerçek sevdalı,sevdasından nasıl vazgeçebilir ki?

Siz gerçekten sevdalısı mısınız, bunun hesabını yapın bence. Sürmeye devam etmek istiyor musunuz yoksa istemiyor musunuz? Biliniz ki, sürmeye devam ettiğiniz müddetçe ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun elbetteki düşmeyide göze alacaksınız.

21 yaşındasınız, çalışıyor musunuz? Geliriniz varsa elbetteki maddi açıdan hasarınızı karşılamaya gücünüz varsa,gerekeni yapacaksınız. İlk işiniz ekipmanlarınızı tamamlamak olacak,eğitim almak olacak..Bir dahaki sefere düştüğünüzde maddi,manevi,fiziki neyse alabileceğiniz hasarları minimize edeceksiniz. Ha geliriniz yoksa , aile desteği alıyorsanız iş değişir.

Geçmiş olsun..

lickup
31 Ekim 2014, 02:41
emin ol bu düşüşün sana katkıları büyük olacak tabi bırakmazsan motosikleti. Bizzat yaşadım biliyorum. Her sene mutlaka bi kere yatırırım motoru ve o beni 1 sene boyunca götürür. :queen: İnsanın motor üzerinde kendine güveni geldiği zaman asıl tehlike başlıyor. Şuan sağ omuz kapsülüm bozuk durumda üzerine düşmemden dolayı. Elimi ani savurursam çıkıyor kolum hemen. Ama kader ve bu öyle bir zehirki kopamıyor insan.

JafJaf
31 Ekim 2014, 14:22
Önce ki yorumu arkadaşa bi neyi cevap olarak yazmıştım, tepki almışım sanki.
Yaptığım bilmem nelerden övündüğüm sakın sanılmasın, insan vücudu o kadar da dayanıklı değil, ekipman şart, full giyinipte ölümsüz olacakta değiliz.
Arkadaş kaza geçirmiş, ülke de bir otonun diğer otoya saygısı yok, motosiklet üstündeyiz, her an her şey olabilir.

Talhaboy
31 Ekim 2014, 16:08
Türkiye şartları göz önüne alındığında COQ'un yorumuna katılmamak elde değil. Maalesef ülkemizde kazaların büyük kısmı 3. şahısların(genellikle otomobil sürücüleri) hatası yüzünden meydana geliyor. Kaza geçiren insan da daha sonra sağlığına kavuşsa bile tekrar motosiklete bindiğinde paranoyak oluyor. Hep bir yerden tehlike gelecekmiş gibi hissediyor.

Eğer imkânın varsa öncelikle güvenli sürüş eğitimi almanı öneririm. Doğru oturuştan, panik frene çok önemli ve hayati bilgiler öğretiliyor. Motosikletten düşmenin de bir tekniği, adabı var. İleri düzey eğitimlerde güvenli düşüş eğitimi de veriliyor.

İkinci olarak ta kesinlikle güvenlik ekipmanların tam olsun. Sadece kask takmak seni belki hayatta tutar ama eldivenin, ceketin, dizliğin koruduğu yerleri korumaz. Eğitim ve full koruma kesinlikle güvenini yerine getirecektir.

ulassal
31 Ekim 2014, 16:35
bence birak. cunku hep tedirgin bineceksin ve normalde olmuycak hatalar yapabilirsin. birgun cok istersen yine baslarsin

demirkask
31 Ekim 2014, 17:30
Ekipman üzerinde çok durulmuş üzerimde korumalı mont eldivenler ve LS2'nin kaskı vardı onlar olmasıydı hız önemli değil zemine sert düştüm ve kafamı vurdum kask kalitesiz olsaydı daha ağır yaralanma olabilirdi yani ekipmanlarım tam sayılırdı sadece dizlik takmadığım için 2 dizimdende yaralandım başka hiçbirşeyim yok şükür.

antilop_skul
31 Ekim 2014, 17:54
gecmis olsub bende cok kaza atlartim ve 3 4 kere kaza yaptim allaha sukur kalici bi hasar olmadi fakat kaza yapanlari girdukce motora binsim geliyor kensimi alikoyamiorum elimden geldigince korumali biniyorum kask dizlik mutlaja takiyorum cok surat ve dikkatsi kullanimda kaza orani yuksek o yuzden max 110ile otobanda seysir ediyorum fazla hiza ne hacet 10 dk gec git saglikli git heaabindayim olumden kprkmam ama arkamdakileri uzkekten korkuyorum o yuzden dikkatli kullanirim tabi olacagi varsa olur tani bos konustum ama soguyacak bise yok ekipmanini tak devam et

Seko
31 Ekim 2014, 17:57
Sorun kaza yapman değil de 10 defa kaza atlatmış olman. Sürüş şeklini sorgulaman lazım. Bir şeyleri yanlış yapıyor olmalısın.

sarıdev
31 Ekim 2014, 18:14
O kadar çok etken var ki kazaya sebep olan.Hatalı fren yapmak.kötü lastik.sürüş tecrübesizliği.karşı taraftaki sürücünün ya da yayanın hatası.motosikletin frenlerinin iyi tutmaması.acelecilik.hava şartlarının kötü olması.giyilen ekipmanın sürüş esnasında rahatsız etmesi.motosikleti limitlerinde kullanmamak.bazen kısmetsizlik bile bir etken 1 sn ile kurtulduğum kazalar olmuştur.

Maslak
31 Ekim 2014, 18:45
Sen bırak kardeş hiç gerek yok motor tutku işi sevgi işidir bunu söylüyosan zaten olay bitmiştir.. Yukarda arkadaşın birisi bir gün istersen tekrar başlarsın yazmış ama sen kesin başlama kardeş benden söylemesi bak çok pişman olusun bu kafa ile yapma bunu

burak5353
31 Ekim 2014, 22:12
geçmiş olsun ama abi zaman her seyin ilacı zamanla alısırsın ailen alısır

sahin08
31 Ekim 2014, 23:09
kaza yapınca daha gerçek geliyor herşey
nekadar dikkat etsekte motosiklette bi lastiğin yarılmasını sağ şeritten 40 ile giden aracın sol şeritte soluğu alması yada mıcırda seken taşın seni düşürebileceği gibi öngoremeyeceğin olayların belki canına mal olacaği gerçeği var
4 teker daha güvenli belki ama her birimiz (en azından ben) bunları kabul ederek sevdik motoru
benimde ailem karşı kaza da yaptım serçe parmağım yamuk kaynadı sırtım halaa ağrıyor 3 ay oldu ama halaa her pazar motor ustundeyim
karar senin

hyletsurucu
31 Ekim 2014, 23:26
soğuduysan yol yakınken tamamen bırak dostum...yolda motorla bütünleşemezsen kaza kaçınılmaz olur...önce kendini sonra motoru tanımanda fayda war...

Karalı
31 Ekim 2014, 23:26
Eee soğudum diyorsun bırak o zaman neyi soruyorsun anlamadım

blackhhat
05 Kasım 2014, 18:37
Ben kaza yaptığımda omzumu kırmıştım.Bir daha üzerine çıkmam diye düşünüyordum o dönem.Omuzum iyileşir iyileşmez tekrar üzerindeydim motorun.Acilde çalışmamdan ötürü çok fazla motosiklet kazası geçiren kişi gördüm.50-60 ile giderken hayatını kaybedenler ,parmak ,kol ,bacağını kaybedenler vs.Bu saydıklarım hep küçük cc motosiklet ile kaza yapanlar aynı zamanda.Motosikleti ne kadar iyi kullanırsan kullan her an başına bir şey gelebilir.Ben tüm bu gördüklerime rağmen soğuyamıyorum. Kendime en çok sorduğum soru ise şu.Bir gün kaza yapar ve sakat kalırsam keşke imkanım varken bıraksaydım dermiyim. Sanki silah zoru ile motosiklet kullandırtıyorlar sana. Soğuduysan bırak. Niye kasıyorsun ki.