PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk defa vitesli motor sürdüm



emo132
29 Ekim 2014, 22:14
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar vitesli bir motor sürdüm sanırım en son yazın başlarında vitesli sürmüştüm ve ikiye bile atmamıştım sadece 1 deydi ve ehliyeti almama az kaldığı için bir arkadaşımdan eski model bi honda cg125 aldım bi kaç günlüğüne al öğren alış iyice diye verdi sağolsun neyse şimdi benim bir sorum var öncelikle bu motorun vitesleri diğer tarz motorlardan çok daha farklı yani vitesler 1-N-2-3-4 diye gitmiyor. N-1-2-3-4 diye gidiyo ve sanırım 4 den sonra tekrar boşa atıyo orayı tam çözemedim bunda vitesi yükseltmek için ayağımın altıyla basıyorum küçültmek içinse üstüyle pedalı yukarı çekiyorum ehliyeti alırken bu viteslere alışmam sorun yaratırmı? Birde viteslere alışmada zorluk çekiyorum motoru ilk aldığımda 4-5 kere istop ettirdim sonra kaldırabildim motoru, motorun ibresinde hiçbir şey çalışmıyor yani boşta oldğunu anlamak biraz zor oluyo, sorunum şurda 1. si motoru kaldırırken biraz sert kaldırıyorum istop etmesin diye hafif gaz veriyorum ve debriyajı bırakıyorum (birden değil) ama motor sert kalkıyo biraz daha fazla gaz versem tekere gelir o derece sonra veren arkadaşım bana debriyajı yavaş bırak dedi debriyajı çok yavaş bırakarak kaldırdım ve rahat birşekilde kalktı bunu hızlı şekilde nasıl ayarlarım kendime? 2. si gaz konusunda biraz sıkıntım var kısaca şöyle özetliyim arkamda bir artçı olsa sürekli kafa yerim, 3.sü motoru hep motor freniyle yavaşlatmaya çalışıyorum vites 2 de normal şekilde gidiyorum vitesi yukarı çekiyorum ve debriyajı yavaşca bırakıyorum bazen tekeri kitliyo bazen ben öne gömülüyorum motor freni yaparken neye dikkat etmem gerekir? birde vites yükseltirken şöyle yapıyorum mesela 1. viteste giderken iyice hızlanıyorum sonra debriyajla beraber gazı kapatıp 2 ye takıyorum sonra hafif gaz veriyorum devir hafif yükseliyo sonra debriyajı bırakıyorum devir azalıyo ve kavrıyo bunun motora bir zararı varmıdır? Bunlar dışında herşeyim çok iyi yokuşlarda dur kalkta sıkıntı yaşamıyorum vites geçişim 10 dk da alıştım çok seri vites atıyorum debriyaja basmamla vitesi atmam bir oluyo.

Darkcity2000
29 Ekim 2014, 22:49
farkli bir sanzuman olmamis... kursun verdigi egitimle girsen daha iyiydi.. motora selam caktirmanda bilek hassasiyetinin henuz oturmadigindan...zamanla gelisecek..

hakikiteker
29 Ekim 2014, 23:07
Debriyaj ayarını hızlı bir şekilde uygulaman için durduğun yerde gaz vermeden debriyajı kavrama noktasına getirme alıştırmaları yapman tavsiyesini verebilirim. Kompresyon freninde de vites düşürdükten sonra gaz verip debriyajı yavaşça bırakarak teker kilitlemesini engelleyebilirsiniz

emo132
30 Ekim 2014, 00:32
farkli bir sanzuman olmamis... kursun verdigi egitimle girsen daha iyiydi.. motora selam caktirmanda bilek hassasiyetinin henuz oturmadigindan...zamanla gelisecek..

Kendi kendimi eğitmeyi daha çok seviyorum ama tavsiyen için teşekkürler, motoru olsa olsa daha yarım saat yada 1 saat sürdüm ama gerçekten vitesler çok farklı mesela yolda 1. viteste gidiyordum arkamdaki arabada zaten dibimden geliyodu 2 ye takim diyip yukarı çektim pedalı ve gaz verdim motor bağırdı sadece boş vitese almışım