PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bakkallar motosiklet satarsa !!!



ylmzzz
13 Mayıs 2006, 15:15
dün arkadaşıma motor almak için başladık motorcuları gezmeye. yol üzerinde bi tane motor bayii gördük. merak ettik durduk. sonra baktık ki regal raptor satıyorlar 4900 ytl deyince biraz fazla sanki diye düşündüm. ondan sonda arora diye bir markanın 150cc racing e uzaktan benziyen bir motorunu sordum. 3350 ytl dedi. ben de biraz pahalı değil mi dedim satıcıya. neye göre dedi. ben de honda cbr125r a göre pahalı dedim. boyutları lastiği aynı dedim üstelik honda üstelik su soğutmalı, üstelik daha güçlü , üstelik daha devirli hızlı dedim.
adam kalkıştı arada 1400 ytl var hondaysa ne olmuş. o da motor bu da motor dedi. bu 150cc dedi. hondayla ne farkı var dedi.
ben de nasıl olmaz dedim biri honda dünya markası biri arora ya da her ne b.. sa. adamla kavga edecektim. sinirlendiğim mevzu motordan anlamayan kişiler motor almaya geliyolar bu adam hondadan iyi filan diye resmen YALAN söylüyor.

bakkal benzetmesi bunun içindi. önüne gelen motor satıyor. büyük yalanlarla haketmediği paralarla bu motorları satıyorlar. satış yapabilmek için firmalar bisikletçilere, marketlere motor sattırıyorlar.

daha önce motor bile sürmemiş kişiler motor satıyorlar. bi de benim gibi müşterilere sataşırlar. Allah belalarını versin diyorum başka birşey demiyorum.:farao: :farao: :farao: hondayla çin malını kıyaslayan bu adamlar yüzünden motoru değiştirirsem kesinlikle 50cc bile olsa düzgün işi bilen firmalardan alacağım motorumu. (honda,yamaha vs...)

N_O_S
13 Mayıs 2006, 15:18
haklısın kardeş kesınlık leeee

fraktal
13 Mayıs 2006, 15:22
Benim de çok kez satan kişiye sattığı motorun özelliklerini anlattığım oldu.

Ergin
13 Mayıs 2006, 15:24
aslında bu yazıyı tam tamamlamadım ama böylece vermek istdim ayrı bir topic açacaktım görüyorumki aynı fikirde olduğum arkadaşlar benden önce davranmış buyrun yazım yazı biraz imladan yoksun olabilir şimdiden özür dilerim:cat:

Motosiklet satmayı beyaz eşya satmaya benzetenlerle motosikleti almayı bisiklet almaya benzetenlerin farkı.

Ülkemizde motosiklet alemi adına güzel bir kıpırdanma var tabi bizim açımızdan çok iyi gibi gözüken ama içinde bir çok tehlikeyi üzüntüyü ve sorumsuzluğu barındıran bir çokta örnek var. Önceleri bit gibi türeyen ‘NE ALIRSAN 1YTL’ ciler vardı kısa süre içerisinde ülkemizdeki bakkal sayısıyla yarışmaya başlamıştı şahsen ben çok şaşırmıştım bir şey bu kadar çabuk nasıl yaygınlaşabilir diye.Şimdi aynı şey motosiklet için geçerli ama şunuda belirtmek isterimki motosiklet almak 1 ytl’ciden incik boncuk almaya benzemez iki günlük zevk uğruna canımızı tehlikeye atmaya hiç deymez .yaşadığımız ülkede gelir seviyesi malum bin bir zorlukla biriktirdiğin parayla bütçene uygun bir motosiklet almak istiyorsun ve hemen resmini gazetelerde yada başka yayın organlarında gördüğün motosikleti almak için bayide alıyorsun soluğu beğenip alıp çıkıyorsun artık senin de bir motorun var istediğin yere gidebilir hayal ettiğin her şeyi yapabilirsin.bir süre sonra motosikletinde bir sorun çıktı hemen motosikleti aldığın bayiye götürüyorsun ama oda ne motoru satarken etrafında pervane olan bayi şimdi suratını ekşitmiş sanki sen bir suç işlemişsin gibi yüzüne bakıyor sen derdini anlatıyorsun ama adam sanki sana küfür etmişsin gibi bakıyor sonuçta servise bırakıyorsun 2 günlük işi olan motorun 15 gün çıkmıyor her gittiğinde bir bahane hadi bunu atlattın ya ikinci sefere böyle bir sorunla karşılaşırsan ne yapacaksın işte bu andan itibaren sen motor değil sorun aldığını anlamış oluyorsun ama malesef iş işten geçmiş oluyor benim hep söylediğim bir laf vardır motor değil servis ve bayii satın alıcaksınız bence gerçek bir motor sever araştıran inceleyen ve ambalaja değil ürüne güvenendir .

zx12r
13 Mayıs 2006, 15:35
evet haklısınız çin malları tam konya'ya girmeden önce yaklaşık 3 sene kadar önce adamla konusuyorum bayiliğini almıs bir markanın bana övgüyle söz ediyor motoru ben daha adamıın söz bitmeden kimden alınacak dedim "ben" dedi yedek parcası dedim "ben" dedi arızalanırsa kime götürecez servisi kim dedim "yine ben" dedi bende iyi güzelde sen kimsin dedim hadi ürünü aldık dediğiniz gibi arıza cıktı aldığım bu adama gidecem belkide işler kötü gitti kapatttı ne yapacam ben herhangi bir tamirciye götürsem kurda kuzu emanet gibi bir sey olacak anlasalar iyi birde anlamasalar iyice bozacaklar kutu içine koyup verecekler dediğiniz gibi para kolay kazanılmıyor ... gerekirse 3 -5 ay daha binmeyeceksin ama bildiğiniz bir yerden almak gerekiyor diye düşünüyorum
kazasız günler diliyorum

Ertuğrul_Öz
13 Mayıs 2006, 15:46
Bu motosikletlerde kalite problemini yoğun olarak yaşandığı için japon ve avrupa menşehli olanlara nazaran servise daha fazla ihtiyaç duymaktalar.

Üzerine birde buzdolapçıdan dönme bayi, bisikletçiden dönme motosiklet tamircileri eklenince iş dahada dramatik hal alıyor ne yazık ki.

TycOOn
13 Mayıs 2006, 15:48
arkadaslar iyi diyosunuz hoç diyosunuzda motor satan kişilerle muhatap olurken aslında onların birer tüccar olduğunu hatırlamanız gerek. adam malını satıp para kazanmak için çin malı dünyanın en iyisi de der. ayrıca satıcının motorla olan ilgisi sadece kataloglardan (hepimizinde görüp ögrenebileceğimiz özellikleri) ögrendikleri. dolayısıyla siz adama honda dan ne farkı var derseniz bilmez ki! bahsi geçen cbr 125 in ne oldugunuda bilmiyordur muhtemelen. Ama satıcıya ancak yalan söylemeye başladıgında sert çıkmak dogru olabilir. bu demek değilki satıcı malını satmak için müşteriyi kandırsın yalanlar söylesin. sizin adamın motorcumu oldugunu yoksa sadece tüccarmı olduğunu anlamanız ve ona göre bilgi edinme yoluna gitmelisiniz.
bu konuya objektif bir gözle bakmakta fayda oldugunu düşünüyorum.

ashes
13 Mayıs 2006, 16:01
bakkallar motor satarsa lokantalarda araba satar burası türkiye burda herşey beklenir o yüzden dikkatli olmanız gerekir

powerbyaydin
13 Mayıs 2006, 17:11
aslında çin malları bir bakıma iyi oldu herkez içindeki özgür kanatlara sahip oldu ama eksileri artısından fazla tabii ki mesela taklit çok ve satılan motorlar hakkında kimse bişey bilmiyor tabii ki alıp tecrübe yapmak lazım buda bir başbelası demek ve ayrıca İstanbulda askerlik yapıyorum ve yaz geldi gördüğüm her yerde izlenimlerin tüpçüler spotçular beyaz eşyacılar falan filan motor satıyor amaç kar yapmak ben motoru almışın satış sonrası ilgilenen kim
tavsiyen 3-5 aramamak kaliteden şaşmamak

Khutuck
13 Mayıs 2006, 17:20
Okumadan, araştırmadan gidip buzdolapçıdan motor alan adam kazıklanmayı hakediyordur.

kivanctf
13 Mayıs 2006, 17:29
Dun isyerimin onune bir koylu motorunu parketti. Jinlun 250 ligin uzerine basmıslar baska bi marka satmıslar adama. 4.500 ytle efendim neymis 12 ay vadeliymis. Adama laf anlatmaya calısıyorum anlamıyor. Satan bilgisiz , alanlar daha bilgisiz olunca sorun olmuyor. Adama ne deseler yemiş.

Ahmet Yılmaz
13 Mayıs 2006, 19:03
Benzetme hiç de yanlış degil, daha geçen hafta hürriyet gazetesinde kasaplar motor bayiiliği için sırada diye bir haber çıktı, Oturdugum yerde bu sene içinde motor bayileri mantar gibi bitmeye başladı, üstelik mondial & asya motor vs. bunlar eyvallah, ama adı sanı duyulmadık bir dünya marka.

Arkadaşlar bu insanları anlamak çok güç, hiç araştırıp etmeden parayı bastırıp kazıgı yiyiyorlar, bayiler bilmemne karta, bilmem kaç taksit deyip, afedersiniz kol gibi vade farkını yapıştırıyor.

Benim param kıymetli arkadaşlar, ben 100 liralık bile mal alacak olsam kılı 40 yararım, ama klasik ifadesiyle bu işler arz-talep meselesi bilindigi üzere.

Hepinize sevgiler saygılar.

Tuncer Sezen
13 Mayıs 2006, 19:27
önüne gelen motor satıyor. büyük yalanlarla haketmediği paralarla bu motorları satıyorlar. satış yapabilmek için firmalar bisikletçilere, marketlere motor sattırıyorlar.daha önce motor bile sürmemiş kişiler motor satıyorlar. bi de benim gibi müşterilere sataşırlar. Allah belalarını versin diyorum başka birşey demiyorum.:farao: :farao: :farao:

İşte benim Asya motoru alırken en büyük sebebim buydu, yani kuruyemişcinin önünde benim kullandığım motorun satılmasını istemem.Çin mallarının kalitesi ortada ama tercih ederken servis ve bayileşmeye verilen öneme çok dikkat etmek lazım.İzmir de 1 tane yerde Asya Motor bayisi var ve 1 tane servis (yan ilçelerinde menemen,çeşme gibi var başka servis ve bayilerde var) var.İşlerini inanın bana mükemmel yapıyorlar,adamlarda asla ''1.500 ytl ye motor alıyon ne bekliyon ki'' mantığı yok,orda olduğun an içinde bmw veya benzer büyük firmaların motosikletlerine sahipmişsin ve servis onların servisiymiş gibi hissediyorsun her bakıma servis gibi servis...Kaldı ki yaklaşık 5 senedir vespa sı olan bir adam geldi ve vespanın servisinden hatta bu güne kadar gördüğü bütün motosiklet servislerinden çok daha iyi olduğunu söyledi ve inanamadığını da ekledi(oğlunun T1 ini getirmişti)Yani demem o ki illaki çin malı alacak olsam gene Asya alırdım en azından bakkal,mobilyacı,kuruyemişci gibi yerlerde satıldığına hiç rastlamadım.Peki satsalar ne olur?Daha çok satış yapıp daha çok kar ederler,ama bunu yapmıyorlar ve motosikletin öneminin ve nasıl satılması gerektiğinin farkındalar.Ve hepsi motor hakkında az çok bilgili insanlar,almaya gittiğimde bile ''honda,yamaha gibi markalar ile kalitesi karşılaştırılmaz tabi ama sonuçta fiyatı ve üretimi yeni olan bi marka ve arada sorun yapabilir,ama bunu birlikte üstesinden geliriz,asla bu konuda şüpheniz olmasın'' demeyide bilen insanlar...
Not:Asya motor çok iyi demiyorum,sonuçta bi çin malı,asla ve asla onların reklamını da yapmıyorum sadece gördüklerim bunlar...:cat:

MeTaL_MoRguE
13 Mayıs 2006, 19:58
benım burda anlayamadıgım bır olay war,
eger çin mallarına karsıysanız neden gıdıp o adamlarla muattap oluyorsunuz,neden gıdıp onlardan motor alıyosunuz,neden onunla honda vs çin malı karşılaştırılması yapıyosunuz?
tamam ucuz ama hiç dusunmuyomusunuz 1-2 yıl sonra ne olucak bu motorun halı dıe?
bence bu tarz topicler her zaman bı kısır dongu içinde olacaktır ve cogu zaman bı sonuc alınamayacaktır...
sureklı bu tarz topicler açılıo ortada açık bırseyler war ve bız yınede bunları tartışıyoruz...

mostwanted_57
13 Mayıs 2006, 22:03
dün arkadaşıma motor almak için başladık motorcuları gezmeye. yol üzerinde bi tane motor bayii gördük. merak ettik durduk. sonra baktık ki regal raptor satıyorlar 4900 ytl deyince biraz fazla sanki diye düşündüm. ondan sonda arora diye bir markanın 150cc racing e uzaktan benziyen bir motorunu sordum. 3350 ytl dedi. ben de biraz pahalı değil mi dedim satıcıya. neye göre dedi. ben de honda cbr125r a göre pahalı dedim. boyutları lastiği aynı dedim üstelik honda üstelik su soğutmalı, üstelik daha güçlü , üstelik daha devirli hızlı dedim.
adam kalkıştı arada 1400 ytl var hondaysa ne olmuş. o da motor bu da motor dedi. bu 150cc dedi. hondayla ne farkı var dedi.
ben de nasıl olmaz dedim biri honda dünya markası biri arora ya da her ne b.. sa. adamla kavga edecektim. sinirlendiğim mevzu motordan anlamayan kişiler motor almaya geliyolar bu adam hondadan iyi filan diye resmen YALAN söylüyor.

bakkal benzetmesi bunun içindi. önüne gelen motor satıyor. büyük yalanlarla haketmediği paralarla bu motorları satıyorlar. satış yapabilmek için firmalar bisikletçilere, marketlere motor sattırıyorlar.

daha önce motor bile sürmemiş kişiler motor satıyorlar. bi de benim gibi müşterilere sataşırlar. Allah belalarını versin diyorum başka birşey demiyorum.:farao: :farao: :farao: hondayla çin malını kıyaslayan bu adamlar yüzünden motoru değiştirirsem kesinlikle 50cc bile olsa düzgün işi bilen firmalardan alacağım motorumu. (honda,yamaha vs...)

+9999999999999999999999999999999999999999

yusuf3461
14 Mayıs 2006, 00:28
yanasıl satabiliyo olurmu öle bişeyya bakkal kasap kesinlikle satamaz ruhsatını iptalederler

ylmzzz
14 Mayıs 2006, 01:03
benım burda anlayamadıgım bır olay war,
eger çin mallarına karsıysanız neden gıdıp o adamlarla muattap oluyorsunuz,neden gıdıp onlardan motor alıyosunuz,neden onunla honda vs çin malı karşılaştırılması yapıyosunuz?
tamam ucuz ama hiç dusunmuyomusunuz 1-2 yıl sonra ne olucak bu motorun halı dıe?
bence bu tarz topicler her zaman bı kısır dongu içinde olacaktır ve cogu zaman bı sonuc alınamayacaktır...
sureklı bu tarz topicler açılıo ortada açık bırseyler war ve bız yınede bunları tartışıyoruz...

arkadaşım satın alanların hepsi ekonomik nedenlerden alıyor bunları. muhattap olmamın nedeni motor alcak diğer kişileri kandırma nedenleri. çin malı demedim ayrıca ben. çin mallarını satan bilinçsiz satıcılar dedim. :farao: benim sorunum satıcılarla çin malı satıyosan ne olduğunu söyle millete bilerek alsınlar.


Okumadan, araştırmadan gidip buzdolapçıdan motor alan adam kazıklanmayı hakediyordur.

ya insanlar internet kullanmıyor satıcıların demesiyle alıyor zaten.
bence durumu bilmeden konuşanlar susmayı hakediyor :pr:


yanasıl satabiliyo olurmu öle bişeyya bakkal kasap kesinlikle satamaz ruhsatını iptalederler

arkadaşım motor satmak için ustalık belgesi gerekmiyor ki. adam kasabı kapatır birkaç gün içinde alır belgelerini açar motorcuyu

viper_1
14 Mayıs 2006, 12:16
Dostlar , aslında bu konuda Turkiye Motosiklet Federasyonu devreye girmeli..
Federasyon ; 2 ay öncesine kadar sponsorsuzluktan yakınıyordu.Yeterli gelir elde edemiyordu.
İşte federasyona para getirecek bir sistem...

Motosiklet satan yerler , federasyondan belli bir ücret ödeyerek , belge almalı.
Ve hatta bu belgeyi alırken de belli periyotta eğitim görmeli.
Yani mesela 125cc'nin 250cc den daha küçük olduğunu , motorların tüketim konusu gibi önemli , satıcının bilmesi gereken eğitimleri almalı.

Daha sonra bu eğitim ve belgeyle federasyon kontrolünde motosiklet satmalı...

Bu sistem , motosiklet satma konusunda bence önemli bir nokta.
Ama bu bilgileri öğrenen satıcı da ; bence ÇİN motoru satmaktan vazgeçer...:P :queen:

NoVaRiX
14 Mayıs 2006, 15:52
Üzülerek söylüyorumki halkımız bu koyun tavırlarını sürdürürse sadece motor değil daha da vahim konuda uyuklamaya devam edecek.. Başımızdakiler bile memleketi uçuruma sürüklerken ''HALK BÖYLE İSTİYOR'' demiyor mu?