PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekipman temizliği



xbuky
28 Ekim 2014, 12:14
Herkese merhaba böyle bir konu kesin olarak forumda vardır. Tarattırdım fakat ben bulamadım. Yinede konu açılmamış gibi buraya sormak istiyorum.

Eldiveninizi, montunuzu nasıl temizliyorsunuz? Makinaya atarsak zararı olur diye düşünüyorum. Ayrıca yok ben attım diyen olursa kaç derece falan söylerse çok sevinirim.

Ayrıca ls2 kask var bende içini söküp onuda yıkamak istiyorum önerisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Önceden açılmış konuyu bulan olursa da linki koyarsa sevinirim. İyi forumlar.Kazasız sürüşler...

Carbondioxid
28 Ekim 2014, 12:39
Kask farklı değil ise venom kaskı ayırıp arada yıkıyorum, 1 ay geçmeden yıkamak gerekiyor, yada sürekli ninja gibi balaklava kullanmak gerek.

Deri aksam için bende öenri bekliyorum mont ve eldiven yıkama /temizlik vakti geldi artık.

..Carmentality..
28 Ekim 2014, 12:47
Öneri bende bekliyorum . omuzları demir olmasa makineye atcam . prohel colombia serisi mont kullanıyorum.

wolrath
28 Ekim 2014, 13:01
ben her hafta 1 kez az nemli bez ile temizleyip kuruluyorum tum ekipmani. (kask disina silikon sprey) ayda 1 de turtle wax in deri temizleme/bakim sutuyle tulumu siliyorum.

yaz olsa da balaklava kullanin ve deri icin temizleme sutu kullanin. yoksa kisa zaman icinde hem kaskiniz kokar hem de deriniz sertlesir.

Darkin
28 Ekim 2014, 13:25
Arkadaşlar kendi bildiğim ve okuduğum kadarını söyleyeyim.

Mont, pantalon gibi ekipmanları makinede yıkamıyoruz. İçlerindeki koruyucuları (astar/termoplastik/koruyucu parça vb) çıkardıktan sonra, soğuk suyla veya 30 dereceyi geçmeyecek şekilde sıcak su ilave ederek elde yıkıyoruz. Hiçbir şekilde yumuşatıcı veya çamaşır tozu kullanmıyoruz. Bu tür kimyasallar ürünlerin su ve rüzgar geçirmezliğini etkiliyormuş.

Ayrıca, ekipmanlarınızın içinde, özel olarak nasıl yıkayacağınıza dair bilgilendirme etiketleri olabilir, onları mutlaka okuyun temizlemeden önce.

xbuky
28 Ekim 2014, 13:57
Valla helal olsun hocam.

Darkcity2000
28 Ekim 2014, 15:20
Kaskı bebekler için satılan ıslak mendillerle güzelce siliyorum ama iyi siliyorum mis gibi oluyor ve kokuyor hiç çıkarmadan içini...ama eldiven nası temizlenir merak etmekteyim içi umuma açık wc lerden daha bakterili olabilir...

Evrenalpar
28 Ekim 2014, 18:18
Tekstil montumu içindeki korumalarıyla birlikte 30 derecede kısa programda yıkıyorum. Aynı şekilde tekstil eldivenleri de atıyorum. Daha bir zararını görmedim.

Kaskın da içiniz söküp bebek şampuanıyla elde yıkıyordum ama hiç bir işe yaramıyor. Geçenlerde bastım kosla oxi action'ı mis gibi oldu :))

Karalı
28 Ekim 2014, 18:38
Kask'ın içini çıkarıp küçük leğenin içine su doldurup hacı Şakir ile ovalıyıp su ile duruluyup elimle sıktıktan sonra kurumaya bırakıyorum eldiven'de aynı şekilde tekstil montu pantolonu makinede en düşük seviyesinde yikiyorum sıkıntı olmuyor gibi