PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Soru- Mont ne işe yarar, Topcase ceza nedeni mi.



melihbesikci
26 Ekim 2014, 17:24
Arkadaşlar 2 sorum var. Birincisi:

Motosiklet montu ne işe yarar? Yok yok, kızmayın. Sorduğum şey aslında bir detay. Omuz ve dirsekteki korumaların görevi nedir, bunu merak ediyorum açıkçası. Venom dynamic mont aldım, korumalarını inceledim. Hiçbir şekilde darbeden korumaz gibi geldi. Ancak sürtünmeden korur. Motosiklet montlarının görevi darbeden korumak mıdır, sürtünmeden mi?

İkinci sorum ise, topcase konusu. Proje, ruhsata işletme vs bir ara karışıklık yaşandı. Şu an son durum nedir? Topcase kullansam ve çevirmeye girsem, ceza yer miyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

Macit250
26 Ekim 2014, 17:27
Büyük ihtimal montunuzdaki korumalar yumuşak köpüksü kıvrılabilen cinsden ,genelde belli fiyat aralığındaki ürünlerin korumaları böyle.Daha pahalı ve kaliteli montların korumaları daha sert sürtünmeye dayanıklı.Düşme ve sürtünme halinde size koruma sağlıyor.iç korumalar değilde ,özellikle titanyum korumalı dış korumalı giyimde var, fiyatlar biraz uçuk ama sonuçda tekstil bir montla deri montu nasıl sağlamlık konusunda bir tutamazsak.Venom bir montlada daienese montu bir tutamazyız.


Soldaki sarı olan sizin montlarınızda ve o fiyat aralığındaki montlarda kullanılan CE onaylı en basit koruma sünger gibi hafif ve dayanıksız.Siyah ise daienese montumdaki Knox marka sert plastik ve sürtünmeye darbeye fazlasıyla dayanıklı diğerine göre.Sarı koruma tamamiyle bükülebilirken ,knoxsu bükmeniz kıvırmanız imkansız.SAnırım yeterince açık ve net anlatabilmisimdir.

http://i.hizliresim.com/2QlVLq.jpg (http://hizliresim.com/2QlVLq)

hakikiteker
26 Ekim 2014, 17:36
Mont sizi darbelerden ve esas olarak da sürtünmeyle oluşan doku kaybından korur. O nedenle kross giysileri asfalt sürüşlerinde pek bir işe yaramaz. Topcase konusunu Kahramanlar'da bir esnaf abiden öğrendim, onun bir trafik polisi ahbabı/müşterisi varmış ve söylediğine göre sadece ticari kullanımlarda sorun çıkarıyorlarmış ama herkesin uygulaması aynı olmaz tabi. Eşeği sağlam kazığa bağlamak esas her zamanki gibi :)

Tİme_shİft42
26 Ekim 2014, 18:44
Sürtünmede işe yarar :) sabit bir yere girdinmi işe yararamayabilir

C.Kaan
26 Ekim 2014, 18:47
Giyilen bütün ekipmanlar sürtünme ve ufak çok ufak darbelerden korur, siz düşüp gidip bariyere bodoslama çarparsanız sizi korusa korusa ancak Allah korur.

Top case olayında'da sanmıyorum bireysel kullanıcılara ceza keseceklerini :cat:

__redandblac
26 Ekim 2014, 23:00
Daha cok darbe alan yerler dirsek ve omuzlar. Benim korumalarimda yumusak sas tec. Gerekli onaylari var. Darbe aldiginda sertlesiyor diyorlar. Test ettim gorevini iyi yapti.

telike
26 Ekim 2014, 23:26
daha 1000-2000 km tecrübem varken yaşadğım kazayı anlatiyim. benzinlikten çıkarken gazı birazcık fazla açmamla low side şeklinde düşmem bir oldu. üstümde ceket eldiven kask vardı altımda da kot. sol tarafıma düştüm
-ceketin üstünde sürtme izleri vardı hafif, sol dirseğim ve sol dizimin üstüne düştüm. evde monta baktığımda dirsek elimin dışı omuzum toz olmuştu sürtmeden dolayı. pantolonu çıkarttığımda da kanayan yer yapışmıştı adrenalinle hissetmediğim acı 1 hafta seke seke gezdirdi beni. koruma knox değildi ama yine de korumuştu. ama dizimde koruma olmadığı için yara aldım. ayrıca ceket sürtünmeden ve rüzgar soğuktan da korur. ve vücudu sardığı için normal bir mont gibi patır kütür gitmezsin aerodinamiği de sağlarsın.

topcase için de açılmış başlıklar var bulamadım şimdi yönlendirmek için, ama özet geçeyim. motosikletin boyutlarında bi değişiklik yapmadığı sürece çizimsiz onaysız standart topcase in ceza nedeni olmayacağından bahsetmişti bir arkadaşımız. detaylı detaylı. yani yan çantalar buna dahil oluyor ve ayrıca topcase çok büyük ve sökülmez şekildeyse bi şekilde kitleyebilirler cezayı.

oluroyle
26 Ekim 2014, 23:52
Merhaba,

ek olarak mont bedeninize uygun değil,korumaları tam oturmuyorsa, kaza anında döneceklerinden korumanın aksine zarar da verebilirler.

melihbesikci
27 Ekim 2014, 00:49
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar :rendeer: