PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha servisini şikayet etmelimiyim bir fikir verin



ahmet0021
16 Ağustos 2014, 22:14
Yamaha ybr 125 esd yi 1025 km de iken hiç bir sorunu ve sıkıntısı olmadığı halde garanti dışı kalmasın diye mersin ekintaş motorsiklete servise bıraktım yarın sabah gelip alın dedi.
Yarın oldu 75 tl bayıldım. Motorda bir garip ses geliyor ama tam anlayamadım. Biraz daha bindim ve kesin sıkınyı olduğuna karar verdim hayatta motordan anlamam ama 1000 km sürmüşüm sesini iyi tanırım örnek veriyorum. Motorla vites 5 te 70 km hızla giderken devriyajı sıkarım motor nerdeyse sıfır sesle yoluna devam eder ama ne olduysa motor servisten çıktıktan sonra gır gır gır ses gelmeye başladı. Vites 5 ye 70 km hızla gidiyorum devriyaja basılı tutuyorum gır gırgır ses geliyor motorumu tanıyorum servisyen önce öyle bir ses yoktu hani bisiklette arka teker yamulur gır gır gır sürter aynen öyle. Bir telaş servise gittim. Az sesimi yükselterek abi motordan ses geliyor önceden ses ykktu dedim hal durum böyle dedim aldı bindi sürdü bugün saat 4.30 civarıydı usta yok pazartesi getir bakalım dedi ben hala bozuk plak gibi bu motor önceden böyle degildi diyorum hatayı kabul etmiyorcasına bir tavrı vardı motorunda sıkıntı yok ama pazartesi getir usta baksın diyoordu. Biri geldi ver bakıyım dedi bir kaç tur attı evet dedi motor ses yapıyor bu sesin olmaması lazım dedi. Pazartesi getir diyen kişi abi bunun zincirinden geliyor ses dedi yada grenajdan dedi grenajmı dedi tam bilmiyorum karıştırmışta olabilirim. Herneyse sıkıntısız motor servisten sıkıntılı çıkıyor ben bu işi sevmedim abi benim yapmam gereken bişey varmı bana bir akıl verin

cpt_caveman
16 Ağustos 2014, 22:25
Pazartesi götürün bence çözmezlerse yamaha ya filan şikayet edin servisi ama motorun sorunu çözmek lazım sonra daha büyük bir sorun çıkarmasın

sedat_57
16 Ağustos 2014, 23:19
Bu tarz sorunların olmasının en büyük nedeni YAMAHA TR nin servislere olan tutumu beraber alem mi yapıyolar nedir acaba bir kere YAMAHA TR falança şubeyi arayıp ''Bakın sizden çok şikayet geliyor ayağınızı denk alın'' demişliği
yada buna yakın bişey söylemişliği varmıdır merak ederim..

efizikci
16 Ağustos 2014, 23:23
gır gır ses zincirden geliyor olamaz dimi zincir gerginliği fazlalaşmış olmasın ? ayrıca hemen servise gidip durumu söyleyin takalamayan tavırda olurlarsa hemen şikayet edin peşini de bırakmayın

hasansonmez
17 Ağustos 2014, 00:03
cumartesi nasıl usta yokmuş anlamadım tapu dairesi gibi mi çalışıyorlar.

Survivalsyk
17 Ağustos 2014, 05:27
Merhabalar
Bundan sonrası için servise güvenmeyin.Servis motoru yaparken başından ayrılmayın.Hatta ybr 125 ufak motor 1-2 takım alıp kendiniz yapın derim ben.2. El araçla uğraşan bilir.Zamanında taksi anadol vardı tamirciye gitmekten imanımız gevremişti.Yaptım diyip bozanlar mı dersiniz.Parçayı parlatıp değiştirdim diyen mi dersiniz.Allah ne verdiyse.Hatta benzincide yakıt pompasının ağzına kesme şeker koyup motoru siz farketmeden öldüren mi dersiniz neler neler.Hatta sizi parça almaya yollayıp yakıtı calanı bile var.Siz siz olun çoook dikkatli olun.Sakın güvenmeyin.Yaparlar gözünün yaşına bakmazlar.Servista olan olayla ilgili olarak garantiden olduğu için sakal alabilmek için yani,yapmış olabilir.Yani sizin anlıyacağınız usta işi iyisini bulamazsanız sakat iş.
Bilg.
Sayg.

mgora
17 Ağustos 2014, 09:31
Arkadaşlar az bir sakin sanki dünyanın en mükemmel ülkesinde yaşıyoruz , herkes mükemmel gibi saydırmışsınız , ben devlet dairesine işim düştüğünde çıldırıyorum , hırsızların polisleri tutukladığı bir ülkede servise yüklenmişsiniz , olur usta yoktur oradaki çocuk kendini aşacağını düşünmüştür bekle pazartesiyi çok bir süre değil pazartesi olayı çözmezlerse veya çözmeye niyetli durmazlarsa hep beraber kızalım.

ahmet0021
17 Ağustos 2014, 12:03
Pazartesi yapsınlar bakalım ona göre tavrımı takınıcam

PIERzig
17 Ağustos 2014, 13:31
Beldeyama yamahayı bıraktıktan sonra servislere birşeyler olmaya başladı ben de servise götürdüğümde koyfukları yağdan memnun kalmadım ,özellikle debriajda sıkıntı varsa yağdan olabilir ...

Zeronix
17 Ağustos 2014, 13:44
aynı srun bendede oldu bısıkletcıye yamaha servıslıgı verırlerse bole olur

aranel
17 Ağustos 2014, 14:11
:) şikayet edebilecek bir yol bulursanız kesinlikle edin.

freewill
17 Ağustos 2014, 14:23
ustama ne kadar güvensem de kesinlikle motorun başından ayrılıp gitmem size de tavsiyem bu yönde olacaktır :) yoğun olduklarını söylerlerse onlardan gün saat isteyin saatlerce sürecek bir sorun olsa bile kesinlikle motosikletinizin yanından ayrılmayın :)

ozkansedef
17 Ağustos 2014, 15:51
Sonucu paylaşırsan seviniriz. Ben de yamaha almayı düşünüyorum fikir değiştirebilirim.

yasdal
17 Ağustos 2014, 15:58
Abartmışsınız gibi geldi bence. 1000 km de ne yapabilirler ki. En çok yağ değişimi yapmışlardır. Zinciri germişlerdir. Seviyeyi bi kontrol edin. Çok veya az yağ koymuş olmasınlar. Zinciri de şöyle elinizle veya bir anahtarla esnetin. 2-3 cm esneme varsa iyidir. Adamlara debriyaj değişimi için veya motor aksamını açmak için bırakmış olsanız anlarım ama en fazla ne yapmış olabilirler? Hepimizin malı kıymetli ama biraz anlayışlı olmak lazım.

Avanged
18 Ağustos 2014, 13:28
Bir iki hafta içerisinde yamaha ybr 125 alacağım hataydayım mersine taşınıyorum motoruda oradan alacağım motoru hangi bayiden aldığınızı söylerseniz bende dikkat ediyim

seljukdemir
18 Ağustos 2014, 15:02
Arkadaşım aynı sorun bende de oldu. Ses sorunu için servise geri gittim. Dedi bu normal bir şey. Ben motorun başındaydım serviste. Zincir gerginliği yüzünden ses yaptığını fark ettim. Eve gitmemle eski ayarına getirdim zincirimi ve ses ortadan kayboldu. Şu an 2300 km deyim. Ayrıca 75 tl nedir ya. ben 20 tl ye servise gittim. Yağ parası ödedim çıktım. Nasıl mı ayarladım. kullanıcı kitabında yazıyor. ayrıca gerekli anahtarlar motosikletin anahtar takımında mevcut. Motosiklet servisine güvenim kalmadı. neredeyse her türlü tamirat işini kendim yapar oldum. Bence sende motosikletinin zincir gerginliğini azalttır. Sesin kesildiğini farkedeceksin.

mithrelios
18 Ağustos 2014, 15:43
Bak yetkili serviste yaşadığım ufak şeyler:

1- Kitapçıkta yapılmaması gerektiği açıkça yazmasına rağmen, hava filtresine basınçlı hava tuttular.
2- Kitapçıkta yıllık veya KM bakımlarında yapılması gereken tüm adımlar belirtilmesine rağmen ve ben bunları tek tek söylememe rağmen bana "abi onların yazdığı herşeyi yapsak bakımı bitiremeyiz, çok abartıyorlar" dediler.
3- Fren hidroliğini değiştirin dememe rağmen, gerek yok ona diyerek yapmadılar. (arkadaş parasını da vericez neticede anlamadım ki nedir dert)
4- Motosikleti sıfır aldığımda teslim ederken izlemeleri gereken prosedürü kesinlikle izlemediler. Aldın motoru bin git naparsan yap tadında bir yaklaşım ile.

Ortadoğu kafasıyla iş yapmanın sonucu bunların hepsi. Memeleketin genel meselesidir, şaşırmamak lazım. Gerekirse kendin öğrenip yapıcaksın tüm bakımları. Hatta teknik manueli bulup diğer herşeyi de sen yapıcaksın. Yoksa kanser olmak işten değildir.

Yamaha servisini şikayeti düşündüm ben de ama ne burdaki dağıtıcıda ne de global yamaha motors sitesinde bir şikayet linki maalesef bulamadım. Şikayet edersen nasıl ve hangi kanalla ettiğini haber edebilirsen sevinirim.

Mirkuza
05 Eylül 2014, 17:47
Ya arkadaş geri bir dönde sonuç ne oldu bir yaz ne zaman bir konu okusam problemini çözen geri dönüp şöyle oldu demiyor, bence site yöneticileri bu kişilere bir yaptırım uygulamalı !!!

zerzura
05 Eylül 2014, 18:47
3- Fren hidroliğini değiştirin dememe rağmen, gerek yok ona diyerek yapmadılar. (arkadaş parasını da vericez neticede anlamadım ki nedir dert)


Çünkü fren hidroliğini değiştirmenin o adama maddi anlamda bir katkısı yok. Tamam sen parasını ve hatta "işçilik" ücretini de vereceksin.
Ama patron kazanacak, içşi uğraşıp zaman ve efor kayedecek.
O yüzdendir ki genelde bu tip şeyleri umursamadan yağ değiştirip gönderirler. Öflerler püflerler. Uğraştırıyorsun sen adamı sonuçta. Değştirse de aynı maaşı alacak değiştirmese de...

MD.Murat
05 Eylül 2014, 20:16
http://www.youtube.com/watch?v=bRWsyXcbxIw

bu sese benzer mi?
ben ybr de frkedip video yüklemiştim , sonradan farkettim ki farklı bir zincir yağıyla yağladığım için oluyor :)

ahmet0021
17 Aralık 2014, 13:47
Sıkıntıyı hallettiler büyük ihtimal zincir yağındandı. Yada zincir gerginliginden.
Ses yine yapıyor ama zinciri yağlayınca geçiyor. Yağlamakta çok önemli akşam gaz yağı ve fırçayla temizliyorum sabah wurtle yağlıyorum. Sesiz gidiyor kısaca her 300 km de bir yağlamak şart.
Yav bu mersin ekintaş motor nekadarda yobaz ybr bakımına 75 tl istiyor. Silifke bayine sordum 40 tl dedi.

oluroyle
17 Aralık 2014, 14:13
Sıkıntıyı hallettiler büyük ihtimal zincir yağındandı. Yada zincir gerginliginden.
Ses yine yapıyor ama zinciri yağlayınca geçiyor. Yağlamakta çok önemli akşam gaz yağı ve fırçayla temizliyorum sabah wurtle yağlıyorum. Sesiz gidiyor kısaca her 300 km de bir yağlamak şart.
Yav bu mersin ekintaş motor nekadarda yobaz ybr bakımına 75 tl istiyor. Silifke bayine sordum 40 tl dedi.

Her 300 km de şart diye birşey yok. Zinciri yağlama aralığı hava şartından,yolun tozlu topraklı oluşundan ötürü bile değişir,haliyle yağlama aralıklarıda değişir.Sen ıpone zincir yağı ile yağlarsın, zincirine yağ daha çok yapışır ,zincirden atmaz bir başkası başka marka bir yağla yağlar,çabuk atar zincirden ..E haliyle de tekrar zinciri yağlama zamanı gelir. Kullanılan zincir yağı bile etkiler yağlama aralığını değiştirir.
En garantici yolu ise,belirli aralık gözetmeden,zinciri ara ara kontrol etmektir bence. Ancak genellemelerin olduğuda bir gerçek.

Ek olarakta,

Yaşadığınız tarzda bir ses değişikliğini bende yaşadım,serviste ses yok normal demişlerdi ama siz sürücüsünüz ve ilk günden itibaren sürüş esnasında ister duyduğunuz sesin farklı bir sebepten ötürü değiştiğini fark edebiliyorsunuz. Demekki servis bile olsa motoru kontrol etmeden teslim almamak gerekir diyelim...


Keyifli,kazasız-belasız sürüşler

logan07
17 Aralık 2014, 14:38
Bak yetkili serviste yaşadığım ufak şeyler:

1- Kitapçıkta yapılmaması gerektiği açıkça yazmasına rağmen, hava filtresine basınçlı hava tuttular.
2- Kitapçıkta yıllık veya KM bakımlarında yapılması gereken tüm adımlar belirtilmesine rağmen ve ben bunları tek tek söylememe rağmen bana "abi onların yazdığı herşeyi yapsak bakımı bitiremeyiz, çok abartıyorlar" dediler.
3- Fren hidroliğini değiştirin dememe rağmen, gerek yok ona diyerek yapmadılar. (arkadaş parasını da vericez neticede anlamadım ki nedir dert)
4- Motosikleti sıfır aldığımda teslim ederken izlemeleri gereken prosedürü kesinlikle izlemediler. Aldın motoru bin git naparsan yap tadında bir yaklaşım ile.

Ortadoğu kafasıyla iş yapmanın sonucu bunların hepsi. Memeleketin genel meselesidir, şaşırmamak lazım. Gerekirse kendin öğrenip yapıcaksın tüm bakımları. Hatta teknik manueli bulup diğer herşeyi de sen yapıcaksın. Yoksa kanser olmak işten değildir.

Yamaha servisini şikayeti düşündüm ben de ama ne burdaki dağıtıcıda ne de global yamaha motors sitesinde bir şikayet linki maalesef bulamadım. Şikayet edersen nasıl ve hangi kanalla ettiğini haber edebilirsen sevinirim.

ceo larının mail adresine ingilizce mail at