PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abilerim lütfen yardım edin



Avanged
16 Ağustos 2014, 13:04
Hepinze hayırlı günler ben 17 yaşında ehliyetini yeni almış kardeşinizim çok az tecrubem var babamla birlikte ilk motorumuzu yamaha ybr125 karar kıldık inşallah 1 hafta 10 gün içerisinde alıcaz sorularım ise şunlar
1- rodaj yaparken neye dikkat ediyim ilk 1000 kmde devir kaç bine kadar çıkıyım ( bazıları motorun iyi açılması için yüksek devir kullan diyor bu doğru mudur yeni motor için zararlı geldi bana)
2- ekipman ve kask olarak fazla bi bütçem yok o yüzden ls2 f351 kaskı düşünüyorum uygun fiyatlı mont ve eldiven önerebilir misiniz ?
3- okul ev dershane olarak kullanıcağım sizde fabrika çıkışlı lastikler değiştirilmeli midir aynı marka motoru alan bi abim gerek olmadığını tekerlerinin kaymadığını söyledi
4-mersinde güvenilir motoru oradan alacağım iyi bakım yapan yetkili servisi varmı yerini tarif ederseniz çok sevirim

s.ozer1991
16 Ağustos 2014, 14:40
Kardesim simdiden motorunuz hayirli olsun. Rodaj asamasiyla ilgili bilgiyi internet uzerinden bulabilirsin. Ben hyosung a bakmistim. Yanlis hatirlamiyorsam ilk 500 km max devirin 1/3 unde vites atin ustune cikmayin, 500-1000 km arasi 2/3 une kadar cikabilirsiniz diyorlar. Motoru ilk aldiginda zorlarsan guzel olmayan sonuclar dogurabilir. 1000 km dolduktan sonra bakimlarini yaptirir sonra motor acilsin diye biraz zorlarsin.

2. Olarak ls2 cok dandik degil diye biliyorum. Kendim de ls2 kullanıyorum. Sadece 1 kere 40 50 km hizlarda bi kazam olmustu onda da gayet iyi korumustu darbeyi hissetmedim bile. Ama daha yuksek hizlarda ne olur bilmem. Allah beterinden korusun.

ekipman konusuna gelirsek, sakin eksik etme. 15 20 km/h hizlarda dussen bile olan o yaralar ve cektigin acinin tarifi yok. Tavsiye konusuna gelirsek ben venom kullaniyorum. Cok memnunda değilim cok pisman da değilim. Zaten piyasadan alacagin 150-300 arasi hemen hemen her montta ayni standart korumalar var. Bana kalirsa 4 mevsim mont al. Bende ki mont oyle. Icinde 2 astar var. Havanin sicakligina gore 2 astari yada tek astari cikarip rahatca kullanabiliyorsun.


yaziyi telefonumdan yazdim. Yazim yanlislari olabilir kusura bakma.