PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aniden dönüş yapan otomobile 3 motor birden çarptı (video)



admin
09 Ağustos 2014, 11:19
3 motosikletli kafadarın yolculuğu kazayla neticelendi.

Güney Afrika'nın Kuzey Batı Bölgesindeki Harties şehirinde ilerleyen motosikletli 3 arkadaş, dönüş yapmak için yola çıkan lüks otomobile çarptı. Peş peşe araca çarpan motosikletliler, yerde sürüklenerek yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, otomobil sürücüsünün ifadesi alındı.


Kaynak: Novahaber.com - İHA


http://www.youtube.com/watch?v=UUsy8oOnP_4

OnurTr
09 Ağustos 2014, 11:22
Tipik bir O.Ç...Şekil-A...

Mr.Yldrmdmr
09 Ağustos 2014, 12:14
sonrada motosiklet tehlike binmeyin. Böyle dallamalar olduğu sürece arabalar bile tehlikeli

samet10
09 Ağustos 2014, 12:33
yazık cidden... böylelerinin ehliyetini alacaksın

Reşit
09 Ağustos 2014, 13:05
Çeken motorda takip mesafesi normalin altında olmasına rağmen doğru frenlemeyle durabiliyor ancak arkasındaki için aynı şeyi söyleyemiyorum. Öndeki eleman panik frenin tatbikatını yapmış. Acaba arabaya kilitlenip fren yapacağına soldaki boşluktan kaçabilir miydi? Ayrıca kavşağa gelinen sürat normal seyir süratiyle aynı. Her zaman kavşakta duracakmış süratte gel diyor bu işin guruları. Demek bir bildikleri varmış. O aracın lastiği patlar, uyuya kalır vs Bu önlemleri bu gibi aksi durumlar için alıyoruz. Neyse geçmiş olsun

Tİme_shİft42
09 Ağustos 2014, 13:48
İndirin arabadan çekin kenarıya güzel bir sopa atın bu kadar basit

Arabadaki arkadaş baktı yol kalabalık gelen giden var çekecek kavşağa girmeden emniyet şeridine yolun boşalmasını bekliyecek

İlk çarpan motorlu arkadaş ön frene haş diye basmış anlaşılan motorcu ne yapsın fren mesafesi yok soldan kaçabilirdi diyoruzda her zaman öyle olmuyor ben olsam % 99 arabaya kitleneceğim için arabaya bodoslardım :queen:

ramcixx
09 Ağustos 2014, 14:18
İndirin arabadan çekin kenarıya güzel bir sopa atın bu kadar basit

Arabadaki arkadaş baktı yol kalabalık gelen giden var çekecek kavşağa girmeden emniyet şeridine yolun boşalmasını bekliyecek

İlk çarpan motorlu arkadaş ön frene haş diye basmış anlaşılan motorcu ne yapsın fren mesafesi yok soldan kaçabilirdi diyoruzda her zaman öyle olmuyor ben olsam % 99 arabaya kitleneceğim için arabaya bodoslardım :queen:

emin ol dediğini yapmışlardır. :)

bilginozi
09 Ağustos 2014, 14:23
Sanki kasıtlı yapılmış gibi yada araç şöförü cidden çok acemi. dönüşe gelmeden yaklasık 20mt önce dönmeye başlamış.

enxdesign
09 Ağustos 2014, 14:27
Bilmem dikkat ettiniz mi ama mercedes önce motorcuların önündeki arabaya çarpıyor. Yani yapılacak pek az şey kalmış.

Sadece panik fren yaparken arkayı kilitlemiş, ön frenide kilitleyince sağa düşmüş. Belki sola düşseydi hiç yara almadan kurtulabilirdi. Turuncu R1 zamanında düzgün fren yapıp duruyorken, arkadan gelen mavide kayarak geliyor ve turuncuyu havalandırıyor. İlk düşen bacaklarından feci yara almış olabilir.

Crixa
09 Ağustos 2014, 15:51
o.ç serefsiz !!

sodurlu88
09 Ağustos 2014, 16:18
Araba önündekine çarpmamak için sağa kırıyor, dönmek için değil.. Arabanın önündekine olan mesafesi dikkat ederseniz böyle bir çıkarım yapılabilir, motorların önündeki arabaya da çarpıyor... Ağzına mıçmış yani ortalığın...

durgay14
09 Ağustos 2014, 18:26
Çeken motorda takip mesafesi normalin altında olmasına rağmen doğru frenlemeyle durabiliyor ancak arkasındaki için aynı şeyi söyleyemiyorum. Öndeki eleman panik frenin tatbikatını yapmış. Acaba arabaya kilitlenip fren yapacağına soldaki boşluktan kaçabilir miydi? Ayrıca kavşağa gelinen sürat normal seyir süratiyle aynı. Her zaman kavşakta duracakmış süratte gel diyor bu işin guruları. Demek bir bildikleri varmış. O aracın lastiği patlar, uyuya kalır vs Bu önlemleri bu gibi aksi durumlar için alıyoruz. Neyse geçmiş olsun

+++++ tamamen katılıyorum

zihnigonen
09 Ağustos 2014, 18:27
Bu tür insanları hadım etmek lazım ki nesilleri üremesin. :)

Zeronix
09 Ağustos 2014, 18:30
mavı motor doğru frenleme yapıyor turuncu anasını aglatıyor ortalıgın :D bodozlama

seyyid47
10 Ağustos 2014, 01:10
kırmızılı durmuştu da arkadan gelen mavi tosladı maalesef. Bu motosikletleri kullanırken daha aktif olmak lazım. belki belki kaçabilirdi. ama o durumda heyecanı kontrol altında tutabilmek lazım. bunu da çok az insan yapabiliyor.

murad13
10 Ağustos 2014, 01:24
o arabanın koltuğundakini,,,,,,,,,,,,,,,,,

eod
10 Ağustos 2014, 04:47
araç dönüş mü yapıyor yoksa öndeki duran aracı geç farkettiği için kaçmaya mı çalışıyor tam anlayamadım ...
bana kaçmaya çalışmış gibi geldi çünkü ilk olarak otomobile kıç tarafından çarptı ki o beyaz arabayı görmemesi imkansız dönüş yapacak bile olsa...
panikle direksiyonu sağa kırmış olabilir diye düşünüyorum

ESGEL
10 Ağustos 2014, 07:53
kollarını bacaklarını kıracaksın.....

TRaKYaLeee
10 Ağustos 2014, 12:58
Motosikletler neden tehlikeli olsunlar asıl tehlike arabalar

[Turan]
10 Ağustos 2014, 13:00
Harş daldı ortaya vay öküz vay.

drsteel
10 Ağustos 2014, 23:48
arkadaşlar buranın kalitesi iyice düştü. direk küfür yaz oh ne ala. tanımadığınız bir kadına niye küfür edersiniz anlamam. ayrıca burada forum yöneticileri artık tatile gitmiş herhalde. adamlar ana avrat küfrediyor ve bunlar yayınlanıyor.
küfreden arkadaşlar önce motor kullanmayı öğrensinler. adam beyaz araca çarpıyor. yeterli takip mesafesindeki ilk motorun motorun rahat durması gerek. ikinci üçüncü motor ilk motordan daha acemiler olay artık ani hareketten önünde gördüğün harekete dönmüş sen hala gelip araca çarpıp düşüyorsan suç sende. ani frenleme kaçış hareketi çalışmaları gerek. peki bu araç değile yolun kenarında olan çoçuk yola aniden atlasaydı ne yapacaktınız kesin çoçuğu ezmiştiniz. burda lüks beyaz araç takip mesafesini korumadığı için önündeki araç durunca direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride azcık geçiş yapıyor. şeridin yarısından fazlası boş. kaçılabilir orada güvenli durulabilir. ama araca kitlenip gidilip çarpılmaz. ayrıca bu küfreden arkadaşların çoğunun takip mesafesinin ne olduğunu bile bilmediklerini farzediyorum. aynı durma kendileri de düşebilirler.
ikinci üç motor yolda iseniz ip düzeninde gitmeyin derler üstadlar. bakınız grup sürüş kuralları ilgili forum sayfaları.

topcu197877
11 Ağustos 2014, 00:10
ilk önce İngiltere zannettim güney afrikaymış.adamlar sol şeritten gidiyor. hatalı sağlama yapıyorlar:)
Aslında lüks araç tamponu çizdirmeyim diye kırmış direksiyonu ama kaportayı buruşturdu. Allahtan motorcular çok süratli değildi.

kurubuz
11 Ağustos 2014, 17:42
Motorlar da hatalı. Kavşağa yaklaşırken hız azaltmıyorlar ve konvoy halinde solluyorlar. Diğer araçlar gibi yollarında gitseler kaza olmayacak.

maltintash
13 Ağustos 2014, 11:09
Otomobil kulancısı kesin bayandır :) Şöförler genelde kavşak ve dönüşlerde, Motosikletlileri gördükleri halde göz göre göre dönüş yapıyorlar.Bunu böyle yapmalarının iki sebebi vardır. 1- Şöförler şunu kavrayamıyorlar; Uzak mesafeden gelen bir motosikleti, otomobil şöförleri Motosikletin hızlı gelebileceğini anlayamıyorlar. Gerek Motosikletin boyutları ile hız oranını kestiremiyorlar. Bu nedenle rahat rahat kavşaklarda dönüşlerini yapı veriyoırlar.Saate 120 Km hızla giden bir araç saniyede 33 metre yol alır.Bu basit mantığı anlayamıyorlar.Ee Motosikletin boyutlarıda araba gibi de olmadığına göre otomobil sürücüleri bunu fark edemiyorlar.2- Maalesef çoğu otomobil kullanıcıları araçlarının güvenliğine çok fazla güvenip motorcuları iplemiyorlar. "Motosiklet bana çarparsa bile bana bir şey olmaz " mantığı hakim. Bu da işin Pişikolocik yanı. Şöförler Rehabilite edilmesi gerekiyor. :)

erols
13 Ağustos 2014, 13:04
Arkadaşlar Olan olmuş kazayı seyreden memleketim insanları gibi şöyleydi böyleydi demek yerine bundan çıkarılması gereken dersi konuşalım.Değerlendirmem şöyle
1. İnsan tehdit altında en büyük tehdide odaklanır. Savunma Mekanizmamız.
2. Motorcu bu yönünü eğitmelidir. Tehdide değil kaçışa bakmayı öğrenmelidir.
3. Nasıl Pratik yaparak? Neyin Pratiğini yaparak?
4. Bu olay için konuşursak; ani kontra kaçış manevrası çalışmış bunu uzuvlarına nakış etmiş bir motorcu kendini kurtarabilirdi.
5. Takip mesafesi iyi olan 2. motor duruyor ama 3. motor duramıyor arkadan giriyor. Demek ki fermuar düzeninde sıkıntı var fermuar düzeni olsalar ve yine ani kontra pratikleri olsa yine kurtarabilirlerdi.
Elbette hiçbir şeyin bir garantisi yok ama böyle anlara hazır olmak için çalışmak elimizde.
Sağlıcakla kalın kazasız belasız!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------

AYRICA

drsteel arkadaşımıza da katılıyorum. Öyle küfürler salvolar nedir böyle köy kahvesinde bile adap olur kendimize gelelim lütfen. Araç sahibine de okadar yüklenmeyin onun kide savunma mekanizması oda önünde kine çarpmamak için kaçırmaya çalışıyor kendini panikle sağa şerit değiştiriyor. Öncede hatta arabaya vuruyor. Yani olay motorcuyu görmeme durumu da değil. MOTORCU HAZIR OLACAK HAZIR. ÇOCUĞA, KÖPEĞE, ARACA, YOLDA Kİ ÇUKURA HAZIR O---LAAAA-CAKKK!!!

Furkan Tarık
19 Ağustos 2014, 19:43
Çeken arkadaşının ayağını ezmemek için önü kitliyor duygulandım :salut:

Sokollu
19 Ağustos 2014, 19:57
Arkadaşlar, bilmem farkında mısınız ama videoya tıkladığınız anda bir kaza videosu izleyeceğinizi biliyorsunuz ve sonrasında sürüş tekniği ve yol okuma hakkında eleştirilerde bulunuyorsunuz. Tabi ki , ders çıkarmamız gereken şeyler var ama videoyu izlerken gösterdiğiniz dikkati , motosikletiniz üzerindeki tüm sürüş anında gösterebiliyor musunuz, bunu düşünmek gerek bence. Öyleyse şahane :) Çünkü kaç kez kendimi bu yönde eğitmeme rağmen, kaçış alanına bakma konusunda başarısızım, şeritime giren taksinin plakasına, viraj içine atılmış pet şişesine, gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kilitlenip kalıyorum.

arrowsplit
05 Ekim 2017, 20:12
Motorcuların önünden giden araca çarpıyor ilk olarak. Başka bir sıkıntı var gibi geldi. Göz göre göre çıkıp vurmuş çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

Konunun motosikletle ilgisi yok. İlk önce mootorcuların önünde giden araca çarpıyor. Tekrar izleyin.

whitedeamon
05 Ekim 2017, 22:50
Yazık adam kaç kişinin kaç motorun altında kaldı.

velizrsln
05 Ekim 2017, 23:08
neresi lüx