PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A2 Ehliyet Sınav Komisyonu ve Sürücü Kursu Rezillik. Yardım !



umutk
06 Temmuz 2014, 13:46
Merhaba arkadaşlar, bugün a2 direksiyon sınavına girdim ve kaldım, kalmadım bıraktılar. Bizim motorun zinciri kopmuş başka kurstan bir motor bulmuşlar bizim ki 150'lik gelen motor ise 100'lük. Motorun benden önce benzini bitmiş sürüş sırasında benzin atmışlar sonrasında motor geldi ben bindim motoru 2'de çalıştırdım hoca kesinlikle 2'de çalıştırın öyle gidin diyordu ben yine 1'e alıcaktım ama hem komisyon hem hoca acele ettirdi geç kaldık diye son aday bendim. Birde yeni gelen motorun vitesleri farklıydı karıştırırım diye atmak istemedim. birinci kalkışımda kalmadı stop etti ikincidede öyle oldu ücüncüde kalktı motor 2 metre gitti gaza bastım ama gazı almadı olduğu yerde kaldı motor ve stop etti arkadan bağırdılar tamam insin demiş komisyon ben tabi şoka girdim diğer adaylarda motordan anlayan adaylar bunlar motordan farklı ses geldi dedi. Yalvar yakar dinlemediler hoca bindi motora test etti oda dedi motorda sorun var diye komisyon bizim yapcağımız birşey yok sürücü kursunun sorunu diye sinirden ağlıyacaktım neredeyse. Çünkü motor aldım ben burdan başka bir şehire taşıyacam menzun oldum ehliyetsizde bir yere götüremiyorum motoru nereye koyacam ben ne yapacam o kadar masraf ve bir sonraki sınav 1 ay sonraymış. Şimdi söyleyin arkadaşlar benim suçum neydi neden kaldım neden mağdur oldum ben? Komisyonun bir ikinci lafı müfettişler var ordalar bişey yapamam die müfettişin yanına gittim müfettiş felan yokmuş beni kandırmış başka bir denetmen burda müfettiş olmaz felan dedi. Sinirden ne yapcağımı bilmiyorum. Ankarada bir eniştemiz dayımız yoktu ki arayalım hallettsin durumu. Kurs sahibi ile tartıştım nereye şikayet edersen et dedi baksanıza rezilliğe ! :'(

Gunsal
06 Temmuz 2014, 13:56
Dostum diyecek bir şey bulamıyorum bizim kursta da benzer sorun yaşandı motorun debriyajında sorun vardı ve gaz yemiyordu inan bu komisyonlar motosikletten 1 gram anlamayan adamlar bana denk gelen komisyon 8.sınıftaki ingilizce öğretmenimdi görünce şaşırdım yani adamın motosikletle bir alakası yok bizim kurstan sadece 2 kişi geçebildik gaz yemediği için diğer adaylara söylememe rağmen 8 çizerken debriyaj kullandılar hepsi kaldı yapacak bir şey yok 1 ay bekle bence bekleyemezsende motoru kargoyla veya alternatif bir yöntemle gideceğin şehre götür kesinlikle kullanarak götürme yüklü miktarda cezası var ve allah muhafaza başına bir şey gelirde kaza yaparsan suçlu durumuna düşersin gittiğin şehirde de iyi bir kursa yazıl masraftan kaçınma ehliyetine kavuş

mtasdel60
06 Temmuz 2014, 13:57
Motora tekmeyi atacaktın hocam, yani bu olaylara anca bu tepkiyi verirdim. Çok saçma bir olay.

ArdaAras
06 Temmuz 2014, 14:01
komisyondakilerin a2 ehliyetleri bile olmuyor genelde. en azından benim girdiğim direksiyon sınavı komisyonunun kamyon ehliyeti vardı. motor ehliyeti olmayan bir kişinin motor sınavında gözetmen veya bir merci olması kadar saçma birşey olabilir mi? ama oluyor işte. burası Türkiye.. Canın sağolsun dostum, umarım bir ay sonraki sınava sorunsuz girer ve alırsın ehliyetini. bir dahakine komisyonun seni heyecanlandırmasına da izin verme derim. motoru 1e tak kaldır 2ye at ve yoluna devam et. tahminime göre motoru boğmuşsun iki de devir düşük gelmiş. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, masraftan kaçınma ve iyi bir kursa yazıl. gis akademi var ankarada, oraya bir bak derim. iyi pazarlar

Trasabaglar
06 Temmuz 2014, 14:18
geçmiş olsun dostum yönetmeliği iyice bulup okumanı öneririm sürücü kursu seni sınava sağlam bir motorla sokmasının şart olması lazım ben olsam mahkemeye verirdim heralde yönetmeliği okuyup açık bir nokta ara delilin olur bakın yönetmelikte bu şartlar yazıyor bana bu şartları sunmadılar mağdurum diye.

murad13
06 Temmuz 2014, 15:20
Dostum geçmiş olsun hemen hemen benzer bişey benim de başıma gelmişti şunu söyleyeyim sürücü kursları tamamen soygunculuk yapıyor hele de küçük nüfuslu bir ilde alıyorsan bittin. Ceplerinden başka düşündükleri yok motosiklet eğitimi yok hatta sınav motoruna benzin bile koymayı umursamyorlar. Yine de peşine düş derim, çünkü hem zamanin hem de paran boşa gidecek komisyon zaten parasini düşünüyor başka birşeyi değil.

umutk
06 Temmuz 2014, 15:43
Arkadaşlar ilginiz için sağolun hepsini okudum teşekkürler. Dediğim gibi bende hiç bir sorun yok eve şimdi geldim kendi motorumu sürdüm benden olabilir mi? diye 2de kaldırdım herşeyi denedim hiç bir sorunum yok motoru boğmuş olma ihtimalimde yok düzgün bir şekilde çalıştırdım belki giderken kalksın diye fazla gaz verdim 100lük motor sonuçta boğulmuş olabilir. Ama lanet olsun hem bu kadar zor yapıyorlar testi hemde işten anlamayan adamları komisyon diye tutuyorlar. Mahkemeye gitsem herhangi bir şey çıkmaz bir kanıtım yok en son aday bendim benden sonra hoca bindi bir iki kez oda stop etti ama sonrasında birşeyler yaptı zorladı felan açıldı düzeldi motor. Sürücü kursu dediğiniz gibi soyguncu parayı alıyor ama derslere gelince veriyorlar motoru 1 2 tur attırıyorlar tamam o kadar vites değiştirmede yaptırtmıyorlar. Kısacası hem kurs hem de komisyonda ki adamlar(Adamda değillermiş) hakkımı yediler Allah belalarını versin. :pr: :pale:

cpt_caveman
06 Temmuz 2014, 17:32
Geçmiş olsun gerçekten rezillik insanları da mağdur ediyorlar. Memlekette bir hak hukuk da yok ki hak arasan.

mystic80
06 Temmuz 2014, 17:51
Bende bazı sorunlar yaşadım motorun tek aynası vardı 1. Vitese geçmiyordu bir ara 3. Vitese geçmedi filan ki bu en büyük sürücü kurslarından biriydi. Üstelik bir sonraki sinav ayin 12-13 un de olmadi lazim

4Vale
06 Temmuz 2014, 18:04
Yerinde olsam o sürücü kursunun adını ve adresini bu basına gelenleri de ekleyerek yazardim. hem insanları bilinçlendirir hem de o sürücü kursunu bir nebze de olsa cezalandırmış olurdum. Bildiğim forumlarda paylaşırdim bu olayı. Birde şikayet var sitesine yazardim ki bu site artık bir sey yapmadan veya bir sey satın almadan önce baktığimiz ilk sitelerden birisi.

umutk
06 Temmuz 2014, 18:20
Bende bazı sorunlar yaşadım motorun tek aynası vardı 1. Vitese geçmiyordu bir ara 3. Vitese geçmedi filan ki bu en büyük sürücü kurslarından biriydi. Üstelik bir sonraki sinav ayin 12-13 un de olmadi lazim

Telafi sınavıymış galiba değil mi?

Dediklerinizi yapıcağımda şuan korkuyorum daha büyük sorunlarla karşılaşırım diye yine aynı komisyon üyeleri denk gelir birde kurs sorunlar çıkartır diye

mystic80
06 Temmuz 2014, 19:12
tam bilmiyorum ancak bildiğim şey kalanlar için ara sınavı diye geçtiğini biliyorum.

umutk
06 Temmuz 2014, 19:43
tek ümidim o kurs yarın öğrenip haber vericek bakalım ne olucak

umutk
07 Temmuz 2014, 19:53
Kurs bugün haber verdi telafi felan yokmuş öyle dedi. Bir daha ki ay bayramdan sonra girecek mişim galiba bir daha ki döneme kaldı.

caneroz
07 Temmuz 2014, 20:02
Suç komisyonda değil kursta

cpt_caveman
07 Temmuz 2014, 20:11
Bence de kurs kabahatli bir sürü zaman ve moral kaybı. Kolay gelsin.

mitmuallim
07 Temmuz 2014, 20:14
Üzücü bi durum,bir ay daha beklemek vs. de siz ve komisyon en büyük hatayı farklı bir motorla( ONAYI ALINMAMIŞ) sınava girmeyi kabul etmeniz ve komisyonun buna göz yumması..ben bu sınav komisyonlarında görev alan biriyim..
size tavsiyem buraya yazdığınız şikayeti aynı şekilde bimer e yazmanız.. mutlaka size dönülecektir.
burada istediğiniz kadar bağırın bimerdeki kadar ses çıkmaz vesselam..

Macit250
07 Temmuz 2014, 20:19
Eheh yine bir kurs faciası .İlk sınavda benim altımdaki motosiklet 1 de takılı kaldı vites .İleri geri zart zurt ,üstüne çıkıp tepinmeme rağmen vites değişmiyordu.Bende ilk sınavda kalmıştım bu yüzden.

umutk
07 Temmuz 2014, 20:38
Üzücü bi durum,bir ay daha beklemek vs. de siz ve komisyon en büyük hatayı farklı bir motorla( ONAYI ALINMAMIŞ) sınava girmeyi kabul etmeniz ve komisyonun buna göz yumması..ben bu sınav komisyonlarında görev alan biriyim..
size tavsiyem buraya yazdığınız şikayeti aynı şekilde bimer e yazmanız.. mutlaka size dönülecektir.
burada istediğiniz kadar bağırın bimerdeki kadar ses çıkmaz vesselam..

Başka bir kursun motoruydu büyük ihtimal onayı alınmıştır şikayet etsemde birşey olcağını sanmıyorum ben kaldıktan sonra 5dk içinde motorun sorununu düzelttiler bir kanıtım yok.
Böyle durumlar yüzünden mağdur kalıyoruz sistemin saçmalığı. Motordan zerre anlamayan adamı koyuyorlar oraya adam motorda ne var ne yok bakmıyor ki. Benim düşünceme göre motordan anlayan birisini koymaları lazım oraya herhangi bir sorunda anlık kontrol yaparak motorun durumunu anlaması ve ona göre tutanak tutması gerekiyor. Ben gibi çok insan mağdur kalıyor. Hocanın ve etraftakilerin motorda sorun olduğunu söylemesine rağmen dinlemediler aceleleri varmış insanda hiç mi vicdan olmaz..

mitmuallim
08 Temmuz 2014, 02:35
başka kursun değil aynı kursun bile olsa plakası uymasa sınava giremez araç,komisyonun elinde ki değerlendirme tutanağında adının ve gireceğin aracın bütün bilgileri var.. sen bilirsin şişkayet etmez isen komisyonlar böyle saçmalıklara devam edr sizde madur olmaya devam edersiniz..
Belki sizin hakkınız tam olarak karşılanmayacak ama komisyon ve kurs yaptığının yanına kar kalmadığınıda görecek ve daha kurallı olmaya dikkat edecekler..
Bimer şikayetide komisyon üyelerine en az bir yıl sınav vermeme cezası ile ödüllendirecekleri için bu diğer komisyonlardakileride etkileyecek ve düzelme biraz daha hızlı olcak..
benden söylemesi..
son söz "türk milleti söylemz ,söylenir" demiş adamın biri söylenmede pek bi işe yaramıyor vesselam..

lawyer_16
08 Temmuz 2014, 02:46
böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız arkadaşlar olay sizde bitiyor. bilinçli bir tüketici olarak kursun kapısından içeri girer girmez fiyat değil eğitim sorun. hangi motorla eğitim alıcaz, kim eğitim vericek, bire bir eğitim mi olacak, sınava hangi motorla girecez, eğitimde neler öğreteceksiniz? şimdi eğitim adı altında dandik çin malı motoru altınıza veriyolar "hadi git gel öğren" diyorlar pişkin pişkin. benzer bi başka konuda da fikirlerimi yazdım, ordan da bakabilirsiniz. sürücü kursunu ticarethane gibi gören adamların eline kendinizi düşürmeyin. 100-200 lira fazla verin gerekirse ve adam gibi muamele göreceğiniz kursları tercih edin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:44 ----------

bu arada bir kursun motoru bozulur ise başka bir kursun motoru ile öğrencilerini sınava sokabilir. bu tamamen yasaldır. yeter ki diğer kursun motoru da vitesli ve debriyajlı olsun.

umutk
09 Temmuz 2014, 00:53
Şimdi başka bir motor olabilir mi? olamaz mı? eğer mitmuallimin dedikleri doğruysa ehliyeti alamasamda gam yemem o komisyon ve kurs bulsunda cezasını :D

ufukk
09 Temmuz 2014, 01:03
4 sene önce sınava girdiğimde kendi motorunuzla sınava katılabilirsiniz demişlerdi
şimdi durum nedir bilmiyorum ama keşke araştırıp kendi motorunla girseydin sınava
bize de scoter verdiler gidon yamuktu düz gidebilmek için sola doğru çevirip gitmiştim
bir daha ki sınava kendi motorunla gir , sürücü kursları anca alacakları paranın takibini yaparlar

lawyer_16
09 Temmuz 2014, 01:55
bakın eskiden herhangi bir motor ile sınav yapılabiliyordu. fakat şimdi sistem değişti. hangi kursta sınava girecekseniz o kursun motorunu kullanmanız gerekiyor. oldu ki kursun motoru sınavdan hemen önce arızalandı veya kaza vs yaptı. bu durumda komisyon üyeleri küçük bi tutanak tutar ve siz de başka bir sürücü kursuna ait olan motor ile sınava girersiniz. ama sizin sürücü kursunun motorunun başına bir şey gelmediği sürece başka kursun motoru ile sınava giremezsiniz. yani kurs kendi motorunu getirmeyip sizi başkasının motoruyla sınava sokamaz. illaki kendi motoru orada olacak. arızalıysa başka bir kursa ait olan motorla sınava gireceksiniz. bu anlattığım yasal uygulamadır.

umutk
09 Temmuz 2014, 15:40
bilgiler için sağol lawyer