PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün motoruma güzel bir bakım yaptım. Mutluyum, huzurluyum...



gokayugur
03 Haziran 2014, 23:52
Motosikletimle 1 haftalık ayrılığımızın ardından inşallah yarın tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz :)

Efendim fren balatalarım "aga benden bu kadar" demeye başladığında buradaki SYM yetkili servise telefon açıp sordum stok ve fiyatlarını. Elinde ön yokmuş getirtiriz dedi, fiyat dedim. Ön 30 dolar arka 45 dolar!!! "Öhhhööö öhhhööö size hayırlı işler" deyip kapattım telefonu. İnternetten check ettim aşşağı yukarı aynı fiyatlar.

Muadillere bakalım diye google amcayla cedelleşmemin sonucunda, ön balatada, farklı sitelerde birbirinden tamamen apayrı görsellere rastladığımdan güvenemeyip inip ön - arka fren balatalarımı söktüm. Arka balatayı sökmek kolay olsun diye egzozu da indirdim aşağıya. Birkaç yerinde hafif paslanmalar vardı onuda boyarım dedim. (Bu arada eksik alet edavatlarımı tamamladım 2-3 gün içinde)

Şu bilgiyi paylaşayım bu arada; SYM Joyride 200 için uyumlu ön fren balatası EBC için : SFA 306
Arka EBC SFA 427 (Ben bunları internetten 75 tl ye aldım). Birde BRENTA' da arka 431-189 uyumlu fakat ön için Brenta' nın kodunu bulamadım (Bilgisayar ekranından 431-130 çok benziyor gibi görünüyor ama o daha farklı neyse)

Bugün öğleden sonramı motosikletime ayırdım. Önce egzozu bir güzel zımparaladım, temizledim. Manifolttan telle asarak MOTIP 690 C dayanıklı sprey boya ile boyadım. O kururken fren balatalarımı taktım. Fren hidroliklerimi değiştirdim. (Castrol bayisi en çok PO marka satıyoruz dedi, hadi ondan olsun bakalım ver bi DOT3 dedim.) Bunları daha önce kendim yapmamıştım, videolarını izledim, forumda yazılanları okudum, yapabileceğime kanaat getirip işe giriştim. Biraz zorladı ama hallettim.

Sonra motor yağını değiştirdim (IPONE). Zaten son 50 km.dir değişim ışığı yanıyordu, sıfırlamamıştım değiştirince yaparım diye. Daha sonra İstanbuldan gelirken aldığım yedek hava filtresinide eskisi ile değiştirdim. Üzerinden çıkan çok kirli değildi, onuda ayırdım bir kenara, temizleyeyimde sıkıştığımızda kullanabiliriz.

En son egzozu taktım, grenajları taktım bir turlayayım diyordum yağmur başladı. Zaten bacaklarım koptu eğil eğil eğil.

Biraz yoruldum, üst baş kir pas ama ne bileyim kafamı boşalttım bu arada, mutlu oldum, huzur buldum. Yazayım paylaşayım dedim. Herkese kazasız belasız cezasız sürüşler...

mhmtesk
04 Haziran 2014, 00:10
Bi kaç resimde ekleseydin iyi olurdu şimdi kuru kuruya Oh ne güzel olmuş demezdim :queen:

gokayugur
04 Haziran 2014, 00:38
Valla fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi:)

oyunageldim
04 Haziran 2014, 00:44
İyi bakım olmuş ellerin dert görmesin
Birde yıkayıp üzerine Çbs silikon cila çekseydin dördün dördünü tamamlamıştın:)

Arda_Karaca
04 Haziran 2014, 00:55
İnsanın kendi eliyle yaptığı iş kadar zevklisi yoktur. Tebrikler :rendeer: