PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Pulsar 200 NS Test ( CBR250 karşılaştırmalı)



Sayfa : [1] 2

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 12:58
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir bekleyişin ardından Pulsar a kavuştuk. Cbr yi satmamın üzerinden tam bir yıl geçmiş. Bu arada pek motosikletsiz kalmadım ama pulsar - canlı canlı hiç görmememe rağmen - hep aklımdaydı. Canlı olarak görmeyen arkadaşlara söylütorum resimlerdekinden daha kalıplı ve daha güzel.

İş yerinden yazdığım için fazla resim yükleyemiyorum ve fazla uzun tutamayacağım kusura bakmayın.

http://i.hizliresim.com/MYd7BN.jpg (http://hizliresim.com/MYd7BN)

http://i.hizliresim.com/XWPANk.jpg (http://hizliresim.com/XWPANk)

http://i.hizliresim.com/Gn9VNZ.jpg (http://hizliresim.com/Gn9VNZ)

Motosikleti aldığımda 4 km de idi. Pulsar ın kullanıcı sayfasında formumuzda detaylıca konuşulduğu için km kısmına tekrar tekrar girmiyorum. Ama servis işi bitti götürebilirsin dedikten sonra elimle önemli gördüğüm vida ve somunlarını kontrol ettiğimde en önemli vidalardan biri olan yağ tahliye vidasının oldukça gevşek olduğunu gördüm ve kalfayı sert şekilde uyararak bir yarım saat gözümün önünde tüm vidalarını sıktırdım. Siz siz olun servis elemanına güvenmeyin. İşin ilginci Urfa da honda bayisi yokken cbr250 yi bu servise götürüyordum. Hatta Suzuki Vstrom u da rutin bakımları ve kaza yapınca parça değişimini felan aynı serviste Yalçın Usta da yaptırmıştım. Ama şansıma usta bajaj ın eğitiminde olduğundan az kaldı kafamız ağrıyacaktı.

Neyse lafı fazla uzatmadan biz Pulsar a devam edelim:

http://i.hizliresim.com/aqzWpQ.jpg (http://hizliresim.com/aqzWpQ)

http://i.hizliresim.com/oQOvWX.jpg (http://hizliresim.com/oQOvWX)

http://i.hizliresim.com/59DJl5.jpg (http://hizliresim.com/59DJl5)

http://i.hizliresim.com/NVZP0g.jpg (http://hizliresim.com/NVZP0g)

Aklımda olan ve paylaşmak istediğim ilk şey koruma demirleri. Pulsar ın yanına karton koydum ve amacım motosikleti yavaşça sola yatırmak ve koru demirinin koruma hizasını resmetmekti ama motosiklet yattıkça yattı. baktım gidon ayna ayaklık vs ne varsa kartona temas etti hemen kaldırdım. Koruma demiri motor kısmını koruma amaçlı yapılmış ve başka da bir işe yaramaz kanımca. Ama oldukça sağlam ve piyasada 40 - 50 tl ye satılan koruma demirlerinin malzemesi ile alakası yok. Oldukça sağlam ve motor kısmını koruma amaçlı yapılmış belli.

Amortisörler ön ve arka cbr ile boyut olarak aynı ölçüde. Ama pulsarın amartisörler daha yumuşak gibi görünmesine rağmen ( üzerine oturmadan yaylandırıldığında daha yumuşak ) çukurlarda ve stabilize yolda ( ilçe gelene kadar 45 km ham asfatta kullandım ) cbr den daha sert geldi.

http://i.hizliresim.com/djOpR7.jpg (http://hizliresim.com/djOpR7)

http://i.hizliresim.com/DX7ZaZ.jpg (http://hizliresim.com/DX7ZaZ)

http://i.hizliresim.com/rLOrn1.jpg (http://hizliresim.com/rLOrn1)

http://i.hizliresim.com/p461yN.jpg (http://hizliresim.com/p461yN)

Viraj ve yol tutuşta çok birşey diyemeyeceğim. Hem pulsar ın rodajda olması hemde lastiklerin daha yeni olması nedeniyle karşılaştırma yapamayacağım ama lastikler oldukça yumuşak geldi. Özellikle manevra kabiliyeti cbr nin gidonunun dar açılı olması nedeniyle pulsar da daha kullanışlı ( cbr ye göre iyi ama aklınıza ybr gibi bir gidon açısı gelmesin :) )

http://i.hizliresim.com/djOp6Z.jpg (http://hizliresim.com/djOp6Z)

Fren konusunda bybre ( brembo nun alt markası - duke 390 ve 200 de kullanılıyor ) daha ilk basmada - disk ve balatanın alışma süresinin olmasına rağmen çok iyi. Cbr nin frenleri gibi motoru yere kitliyor resmen. Hatta düşük hızda ön freni ani sıktım yere çaktı resmen :cat:

http://i.hizliresim.com/38Eb84.jpg (http://hizliresim.com/38Eb84)

Orta sehpanın yeri yapılmış, yeri hazır yani. Ayrıca resimlerde gördüğüm kadarı ile sportifliğine bir zararı kesinlikle yok. Hiç gelmeyecek denmesi üzücü. Ama yarın satışa çıkarsa yetkililerin başına kalkarım haberleri olsun.

Resimde görünmüşken o fren vites kollarının hali ne öyle. Tornadan çıkmış da takılmış gibi. İyice inceledim şekli kötü ama sağlam.

http://i.hizliresim.com/BXLp9v.jpg (http://hizliresim.com/BXLp9v)

Motor bloğuna söyleyecek sözümüz yok. Motorun gücü yerinde. Ama cbr nin 3 hp lik farkı ve özellikle torkunun çok daha fazla olması cbr yi daha güçlü yapıyor. Buradan Pulsarın güçsüz olduğu kanaatine varmayın sakın. Gücü oldukça iyi. Devirlenmesi cbr den daha iyi. Ama dişli ile hafif oynamak gerek. Cbr 5bin devirde 80km/h yaparken Pulsar aynı devirde 70 km/h yapıyor.

Titreşim konusuna gelecek olursak koltuğun sertliğinden daha çok etkilendim. İlk fırsatta kaplamacıya araya sünger koydurarak deri kaplama yaptıracağım. Cbr nin koltuğuda sertti ve kaplatmıştım.

Titreşim var ama öyle el ayak uyuşturacak bir titreşim değil. Ama cbr den ybr den hatta MONDİAL DRİFT'ten daha titreşimli. Aklınıza 2001 model Honda Titan ın titreşimi gelmesin. Hatta Yeni kasa Apaçinin titreşimi felan hiç gelmesin. Aslında Pulsar oldukça titreşimli bir motor ama kullanılan takozlarla titreşim en aza indirilmeye çalışılmış. Örneğin Gidon bağlantı noktası plastik takoz ile bağlantı yapılmış ve sanki gevşemiş gibi oynuyor.

http://i.hizliresim.com/ml2Y18.jpg (http://hizliresim.com/ml2Y18)

Sele altı oldukça küçük. Harici alarmı koydum doldu. Belki ruhsat vs konabilir. Cbr ninki daha genişti. yarım lt lik pet şişe naylon yağmurlu vs koyuyordum ben.

Sele altında anahtar takımı var ama takım ön koltuğun altında ve ulaşabilmek için 2 vida sökmeniz gerek :sunny:

Kısa tutacağım dedim ama tadında oldu bence :P

Pulsar ın CBR250 ye göre artıları:

* Oturuş pozisyonu çok daha dik ve rahat.
* Yakıtı deneme imkanım olmadı ama Cbr den daha az yakacağı kesin.
* Trafikte araç aralarında manevrası daha iyi.
* Hakimiyeti daha kolay ve eylenceli.
* Motor alt devirde de üst devirde de daha iyi. Devir aralığı daha geniş. Cbr ile 2bin devir de gidilmez ama Pulsar sarsıntısız devam ediyor.
* Alan arkadaşlar ya dikkat etmemiş ya da söyleme gereği duymamış: Depo plastik kaplama. Evet asıl depo plastiğin altında. ( Umarım akşam akşam yanlış görmedim :mrgreen: )
* Lastikler daha iyi
* Bacaklar depoyu daha iyi kavrıyor - deponun ön tarafına yumuşak plastik koymuşlar.
* Devir limit uyarı lambası var
* Kumanda ışıklandırması güzel olmuş.

Eksileri:

* Titreşimi özellikle ayaklıklarda kendini daha iyi hissettiriyor ( kesinlikle almama sebibi değil )
* Gücü ve torku hemen kendini hissettirmiyor. ( Pulsar devirleniyor ama agresif değil - uzayıp gidiyor motor ) Cbr güç konusunda daha iyi.
* Ayak peglerinde ayağın ucu ile basıp topuklarla sıkıştırmak imkansız. Topuk kısmını kısa tutmuşlar. Ancak normal şekilde basınca topuklar la sıkılabiliyor.
* Direksiyon kilidi için CBR de sola çevirip kilidi az aşağı bastırarak kitlemek kafi; Pulsar da kilit aşağı gidiyor ama dönmüyor. Normal şekilde sola çevrildiğinde kitliyor ama alışkanlık gerektiriyor.
* Kuman düğmeleri özellikle sinyal düğmesi cbr ye göre daha basit kaçılmış.
* Kornası zayıf

Benden bukadar. Kimseye al alma diyemem. Cbr 13.000 tl - Pulsar (pazarlığa açıkmış geç öğrendik) 7.350 tl.

Allah gönlünüze göre versin arkadaşlar. Daha iyileri sizin olsun inşallah. Hayır dualarınızı eksik etmeyin.

Bu resimler de bonus olarak canım kardeşim EKONOMİ için gelsin.

http://i.hizliresim.com/ElPaMn.jpg (http://hizliresim.com/ElPaMn)

http://i.hizliresim.com/MYdn4Q.jpg (http://hizliresim.com/MYdn4Q)

http://i.hizliresim.com/NVZvd5.jpg (http://hizliresim.com/NVZvd5)

NOT: Resimdeki Mondial Drift 2014 mart çıkışlı, 270 km de. Şuan itibari ile kullanılmıyor ve satılıktır. Düşünen arkadaşlar özelden yazarsa dönüş yaparım. Sağlıcakla.:king:

Lucas
17 Mayıs 2014, 13:13
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :)

GP500-1st
17 Mayıs 2014, 13:30
7.350 degilde 7.000 veririm buna:P

beyazda çıkartmalar çıkınca baya olumlu etki yapmıştı. Tasarımı güzel olmasına ragmen o çıkartmalar çin motoruna benzetme konusunda çok iyi işlev görüyorlar. Ben çıkartırdım kesin.

Hayırlı olsun, kazasız belasız 50.000-100.000 kmlere:cat:

6uven
17 Mayıs 2014, 13:31
Hayırlı olsun hocam kendime almış gibi sevindim :) Bende pulsar düşünüyordum lakin titreşim olayından dolayi vazgeçtim Skygo marka motorum vardı indiğim zaman ellerim ayaklarımı hissetmiyordum sonra cbf 150 alınca o motorsa bu ne demiştim kendi kendime özetle titreşim beni bozar titreşim fobisi var :)) Güle güle binin sağlıcakla

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 13:37
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :)


7.350 degilde 7.000 veririm buna

beyazda çıkartmalar çıkınca baya olumlu etki yapmıştı. Tasarımı güzel olmasına ragmen o çıkartmalar çin motoruna benzetme konusunda çok iyi işlev görüyorlar. Ben çıkartırdım kesin.

Hayırlı olsun, kazasız belasız 50.000-100.000 kmlere

Teşekkür ederim.

GP500-1st: sıkı bir pazarlık gerek 7 bin e neden olmasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------


Hayırlı olsun hocam kendime almış gibi sevindim :) Bende pulsar düşünüyordum lakin titreşim olayından dolayi vazgeçtim Skygo marka motorum vardı indiğim zaman ellerim ayaklarımı hissetmiyordum sonra cbf 150 alınca o motorsa bu ne demiştim kendi kendime özetle titreşim beni bozar titreşim fobisi var :)) Güle güle binin sağlıcakla

Titreşim Cbf den fazla ama kesinlikle uyuşturmuyor :mrgreen:

çelikatlı
17 Mayıs 2014, 13:39
Motosiklet çok güzel. Ama eski bir hyosung kullanıcısı olarak söylüyorum servislerdeki çıraklardan.ve kuralkandan çekeceğiniz var.

kamsea
17 Mayıs 2014, 13:47
yok teknolojik motor yapmışlar 3 buji filan "arkadaş sen önce titreşim sorununu çöz de 2 buji eksik kalsın" demezler mi adama !
yine de hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın inceleme için ayrıca çok teşekkürler

Tundzhay
17 Mayıs 2014, 13:50
Kazasiz belasiz bol bol gezmeni dilerim. Motor tanitimi icin tesekkur ederim. Kafamdaki bazi sorulari merak ettigim konulari aciklamisin.

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 13:53
Kazasiz belasiz bol bol gezmeni dilerim. Motor tanitimi icin tesekkur ederim. Kafamdaki bazi sorulari merak ettigim konulari aciklamisin.

Teşekkür ederim. Almadan önce kafamda olan sorulara değinmeye çalıştım. Alıp 2 haftadır kullanan arkadaşlardan yorum dinledik ama detaya inmediklerini gördüm. Eski bir cbr kullanıcısı olarak yazma gereği hissettim.

Ramazan Can
17 Mayıs 2014, 14:04
hayırlı olsun allah kaza bela göstermesin...

meki 60
17 Mayıs 2014, 14:06
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin arkadaşım güle güle kullan.Ayrıca bilgiler için teşekkürler..

Tundzhay
17 Mayıs 2014, 14:10
Kac kg motor?

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 14:19
Kac kg motor?

pulsar 145kg
cbr 165kg

EKONOMİ
17 Mayıs 2014, 15:03
hadi bakalım pulsara kavustun
şimdi hangi motoru alacagini rahat rahat dusunebilirsin :)

hayirli olsun tekrardan. kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin ALLAH c.c.
gelelim elestiri oklarına

jantlardan bahsedilmemis zaten anlatılacak bir seyi de yok
100 luk cuplarin 5 kollu jantlari harika zevkle seyrediyorum hani cbr dekiler varya onlar ışte

on çamurluk kaba derken driftin camurlugu gorunce tiskindim ( tiksindim ) :)
camurlugun bisesi eksik de çözemedim
yapistirma falan halledilebilir belki
aslinda tam kirmizi pulsar eksikligi hissedilen

koruma demiri kaynakla uzatilabilir veya başka bir tane daha yapilabilir bu sefer virajda yatirma olayı kalmaz benim motordaki koruma demiri mat siyah büyük baya ise yarar cinsten ayrica da 25 tl

yakıt tuketimi degerleri vermemissin en azindan rekor degerleri paylasip konuyu daha zengin hale getirebilirsin

fotolar ne kadar cok olsa da az kalıyor bakmaya doyamadik anlaşılan
"ummetimin fitnesi mal sevgisidir" diye hadis var ya
hz. Suleymanin atı cok severmis o hesap

kontaktan mi kitleniyor gidon?
eger öyleyse süper

alarmin sesi kapali yerde tam duyulmayabilir

kuyruğu egri duruyor :) anlayan anladi muh hah hah

gostergede foton çıkmış

araba degil ki istedigin janti tak fren uyumu vs. zor iş
ama jantin ince olmasi aerodinamik yonunu guclendirmis
ruzgarla daha az karşılaşır daha az sürtünme belki de

ön tekerler kabak
tasli yolda dikkatli ol
asfalttaki gibi rahatlik saglamayabilir



lastikler tubeless tamir spreyini al cik yola ohh

kaski motora uyduracagim diye karman corman bise almissin
beyaz kask ideali bu işin
%24 daha fazla farkediliyor trafikte beyaz kask

depo plastik kaplamaysa tank pad iz birakabilir depoda
benim motordaki tank pad sokulunce yapiskan izi kaldi inat etti çıkmıyor cif falan surmek gerek

o kadar para ver kiprasimli motor al
gerci senin motorda kiprasim olunca benim çin mondialin kusurunu örtüyor
artik telefonlarda bile titresim var normal karsilamak lazım :(
mühendislik yetersiz kalmış ışte


1.1 litre yağ koca motora haaa
97 cc de 1 litre yag kullanıyor

kitapcikta 20 50 yag tavsiye edilmiş komedi gibi
kus serisi arabaların yagi 20 50

API SL yag onerilmis
hani su burun kivirdigin petrol ofisi sentetik yag var ya 10 40 olan

iste o API SL !!!

simdilik bu kadar
foto atabilirsen imkan oldukca atmaya bak

ronnytechno
17 Mayıs 2014, 15:47
Hayırlı olsun güzel motor yanlız şu yanlardaki çizgiler hiç hoş değil tabi kendi görüşüm bide titreşim olayı kötüymüş.

htmetin
17 Mayıs 2014, 15:58
HAyırlı olsun fuar da gördüm gerçekten resimde görüldüğünden daha kalıplıydı. Oturuş pozisyonu çok iyiydi.

turkish39
17 Mayıs 2014, 16:04
Hayırlı olsun

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 16:19
Hayırlı olsun güzel motor yanlız şu yanlardaki çizgiler hiç hoş değil tabi kendi görüşüm bide titreşim olayı kötüymüş.

İyi niyetleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Titreşimden korkanlar - çekinenler test etsin. Apaçi kadar değil onu unutmayın :wiinkk:

EKONOMİ: dediğin gibi beyaz kask görünürlülüğü arttırıyor, uzaktan görenler ŞAHİN sanıyor. Rengi pulsar a uyduralım dedik. Zaten önceki kaskta kırmızı siyahtı. Önceki LS2 5 senesini doldurdu. Değiştirmek gerekiyordu zaten. Fırsat bu fırsat kaska 180 dedi. Oha dedim. Her yerde 150tl. Neyse yarısını vereyim dedim. Tamam dedi. 100 tl verdim. 10 tlsini vermedi. İstedim oralı değil. Baktım Küçük çocuk kaskı var. Ne kadar dedim 20 tl dedi. Tamam dedim aldım attım çantaya. Kendi düşünsün :)

Salih_T
17 Mayıs 2014, 16:22
Hayırlı ossun. Allah kaza bela vermesin..

ERROR88
17 Mayıs 2014, 16:56
Tıtreşim cbr 250 ile aynı beyler dert etmeyin

kaan898
17 Mayıs 2014, 20:29
pulsarda titreşim var deyip şikayet eden arkadaşları 10 binlik makinalara davet ediyoruz...

JAWA 15
17 Mayıs 2014, 21:28
Hayırlı olsun güle güle kullan Allah kaza bela vermesin

rebel_punto
17 Mayıs 2014, 23:46
pulsarda titreşim var deyip şikayet eden arkadaşları 10 binlik makinalara davet ediyoruz...

Tek silindirli olupta titreşimsiz motor yok gibi. Pulsar da da titreşim var. Ama bu titreşim rahatsız edecek düzeydedeğil. 5500 - 6000 devir arası var. Test etme imkanı olmayan ama pulsarı beğenen arkadaşlar için cbr ybr gibi titreşim var belki bir tık daha fazla. Bu 8. motosikletim. Rahatsız edecek bir titreşim yok. Titreşimli motorda kullandık. El ayak uyuşur, inince takımları hissedemezsinde kontrol etme gereği duyarsın :queen:

ceza031
17 Mayıs 2014, 23:54
inceleme için teşekkurler bende dun ıtıbarı ıle pulsarıma kavustum :) tvs apaçiden inip pulsara bindim titreşim var diyen arkadaslara sesleniyorum kanuni seyhan 126 kullandınızmı hiç ?? titreşim olayı yokdenecek kafar az ve sadece motor soğukken tıtresim var pulsarla ılk gunum 245 km yol gıttım sadece 1 kere durdum sıkıntı rahatsızlık sıfır on numara sürüşü leyıfli oturma pozisyonu rahat seri atik makina tek sıkıntı sele biraz sert :)

fedos
18 Mayıs 2014, 00:24
Motor çok güzel hayırlı olsun.Sanırırım titreşim olayı ,almaya niyetli bir çok kişiyi sorunu işaretlerine götürecek

Zuzuuw
18 Mayıs 2014, 00:40
Tek silindirli olupta titreşimsiz motor yok gibi. Pulsar da da titreşim var. Ama bu titreşim rahatsız edecek düzeydedeğil. 5500 - 6000 devir arası var. Test etme imkanı olmayan ama pulsarı beğenen arkadaşlar için cbr ybr gibi titreşim var belki bir tık daha fazla. Bu 8. motosikletim. Rahatsız edecek bir titreşim yok. Titreşimli motorda kullandık. El ayak uyuşur, inince takımları hissedemezsinde kontrol etme gereği duyarsın :queen:

Titreşimin Drift kadar olması düşündürücü.

Bu motorlar fabrikada montajlanıp bayilere öyle mi yollanıyor yoksa bayinin bulunduğu yerdek serviste mi montajlanıyor ?

Şayet Mondial gibi ilçe servislerinde falan montajlanıyorsa, çok kıymetli kanuni ustaları haddinden fazla sıkmış olabilir.

Motor kulakları, pedallar ve gidonu tutan vidaları TORK ANAHTARI ile yeniden sıktırma imkanın var mı ? Bence hissettiğin titreşim azalacak.

Geçen yaz Endonezyada pulsar kullandım ve drift sahibiyim, pulsarda drift kadar titreşim hissetmen normal değil yada mikronluk sinrlere sahipsin. :mrgreen:

Bu arada o 10 liralık kaskı çocuğa takacak mısın?

rebel_punto
18 Mayıs 2014, 07:22
Titreşimin Drift kadar olması düşündürücü.

Bu motorlar fabrikada montajlanıp bayilere öyle mi yollanıyor yoksa bayinin bulunduğu yerdek serviste mi montajlanıyor ?

Şayet Mondial gibi ilçe servislerinde falan montajlanıyorsa, çok kıymetli kanuni ustaları haddinden fazla sıkmış olabilir.

Motor kulakları, pedallar ve gidonu tutan vidaları TORK ANAHTARI ile yeniden sıktırma imkanın var mı ? Bence hissettiğin titreşim azalacak.

Geçen yaz Endonezyada pulsar kullandım ve drift sahibiyim, pulsarda drift kadar titreşim hissetmen normal değil yada mikronluk sinrlere sahipsin. :mrgreen:

Bu arada o 10 liralık kaskı çocuğa takacak mısın?

Kaskın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Zaten çocuk dediğim 2,5 yaşında. Sadece sokakta en fazla 10km hız ile önüme alıp gönlünü yapıyorum.

Servis kaska 180 tl çekti, hediye alamadık bari fifti fifti olsun dedim. Tamam dedi. 100 tl verdim. Üstünü bekliyorum. Adam aladağdan serin. Artık para üstünü isteme gereği duydum. 180 in yarısı 90 yapıyor 10 liramı ver dedim ki zaten kask her yerde 150 tl. Mırın kırın etti.
Öncesinde servis elemanı abi 10 tl lik yakıt koyduk demişti. Ulan düşünüyorum ilk sıfır motorum değil. Bundan önceki 4 firma yakıt parası istememişti ( Ekrem Bey de zaten fabrikadan bir miktar dolu geliyor dedi ) bajaj niye istiyor. Yoksa benzindi ilk bakım ücretiydi bilmemne HİNT FAKİRİ ni mi oynuyor. Yakıt parasını bayiden al dedim.

Bunlar baktım sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışıyor sen 10 lirayı verme ben bu küçük kaskı alıyorum dedim. Kaskın alınış hikayesi budur. Evet miniğe 10 liralık kask giydireceğim :)

Pulsar paketinde montajlı halde geliyor. Bayi sadece aküsünü şarja takıp genel kontrolünü yapıyor. Zincir bile yağlı geliyor o derece.

Drift te koltuk çok harika. Titreşim zaten az. Sadefe elde ayakta hissediliyor.

Yav arkadaşlar hissediliyor diyince aklınıza ne geldi anlamadım. Pulsardaki titreşim Ybr - cbr250 ayarında bir titreşim. Koltuğun sertliği hissedilebilirliği arttırmış o kadar. Ben kullanıcıyım. Testim kullanıcı gözüyle. Profesyonel bir test olmadığı açık. Sadece 60 km deki izlenimlerimi yazdım. Km ilerledikçe yorumnkatmaya devam ederim. Haaa 60 km de bukadar yorumu nasıl yazıyorsun diye olursa 18 yıl - 7 motor ve on binlerce yol kat ettim. Ama hala yolun başındayım. 200 lük bir motosiklet bile beni heyecanlandırabiliyor. 650 lik motor sürdüm tamam şimdi sıra 1200 lükte demedim ( aklımda ama imkan meselesi )

Km yaptıkça demişken aynanın konumu berbat. Çok aşağıda kalmış. Yoldan gözünüzü ayırmak zorunda kaalıyorsunuz. Beğenmediğiniz driftin aynasının konumundan bile kötü. Arkayı görmek için ayarladığınızda ayna %45 sizi gösteriyor.

Aklınıza takılan soru olursa burdan sorun. Özelden sorduğunuzda cevabı sadece size vermiş olurum. Ama burdan herkese sunmuş oluruz. Selametle.

Zuzuuw
18 Mayıs 2014, 08:00
Kaskın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Zaten çocuk dediğim 2,5 yaşında. Sadece sokakta en fazla 10km hız ile önüme alıp gönlünü yapıyorum.

Servis kaska 180 tl çekti, hediye alamadık bari fifti fifti olsun dedim. Tamam dedi. 100 tl verdim. Üstünü bekliyorum. Adam aladağdan serin. Artık para üstünü isteme gereği duydum. 180 in yarısı 90 yapıyor 10 liramı ver dedim ki zaten kask her yerde 150 tl. Mırın kırın etti.
Öncesinde servis elemanı abi 10 tl lik yakıt koyduk demişti. Ulan düşünüyorum ilk sıfır motorum değil. Bundan önceki 4 firma yakıt parası istememişti ( Ekrem Bey de zaten fabrikadan bir miktar dolu geliyor dedi ) bajaj niye istiyor. Yoksa benzindi ilk bakım ücretiydi bilmemne HİNT FAKİRİ ni mi oynuyor. Yakıt parasını bayiden al dedim.

Bunlar baktım sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışıyor sen 10 lirayı verme ben bu küçük kaskı alıyorum dedim. Kaskın alınış hikayesi budur. Evet miniğe 10 liralık kask giydireceğim :)

Pulsar paketinde montajlı halde geliyor. Bayi sadece aküsünü şarja takıp genel kontrolünü yapıyor. Zincir bile yağlı geliyor o derece.

Drift te koltuk çok harika. Titreşim zaten az. Sadefe elde ayakta hissediliyor.

Yav arkadaşlar hissediliyor diyince aklınıza ne geldi anlamadım. Pulsardaki titreşim Ybr - cbr250 ayarında bir titreşim. Koltuğun sertliği hissedilebilirliği arttırmış o kadar. Ben kullanıcıyım. Testim kullanıcı gözüyle. Profesyonel bir test olmadığı açık. Sadece 60 km deki izlenimlerimi yazdım. Km ilerledikçe yorumnkatmaya devam ederim. Haaa 60 km de bukadar yorumu nasıl yazıyorsun diye olursa 18 yıl - 7 motor ve on binlerce yol kat ettim. Ama hala yolun başındayım. 200 lük bir motosiklet bile beni heyecanlandırabiliyor. 650 lik motor sürdüm tamam şimdi sıra 1200 lükte demedim ( aklımda ama imkan meselesi )

Km yaptıkça demişken aynanın konumu berbat. Çok aşağıda kalmış. Yoldan gözünüzü ayırmak zorunda kaalıyorsunuz. Beğenmediğiniz driftin aynasının konumundan bile kötü. Arkayı görmek için ayarladığınızda ayna %45 sizi gösteriyor.

Aklınıza takılan soru olursa burdan sorun. Özelden sorduğunuzda cevabı sadece size vermiş olurum. Ama burdan herkese sunmuş oluruz. Selametle.

Benzin parasını bende de istemişlerdi ama benım kafa bir milyon olduğu için adamın sürekli içine 5 liralık benzin attık derken para istediğini çakmadım. :) ama yalan soylemısler. 5 liralık benzınle en az 30 km gıtmesı lazımdı, aldığımda zaten 6 km idi. 9. km de yolda kaldım. :pl: bir elimde plaka, öteki elim gidonda ite ite petrole gittim. Puşt içine 1 çay bardağı bile koymamış.

HELLAS
18 Mayıs 2014, 08:46
CBR250 SAT
BUNU AL BAGAJ NEYDI ISMI BAGAJ BOK GIBI :farao:

Panther38
18 Mayıs 2014, 10:28
CBR250 SAT
BUNU AL BAGAJ NEYDI ISMI BAGAJ BOK GIBI :farao:
Cbr250 nin yarı fiyatına motor daha ne istiyorsun cbr250 den fazla beklentide kalmayacaksın. İster alır ister satar kullanıcının kendi insiyatifinde.

EKONOMİ
18 Mayıs 2014, 11:42
Titreşimin Drift kadar olması düşündürücü.

Bu motorlar fabrikada montajlanıp bayilere öyle mi yollanıyor yoksa bayinin bulunduğu yerdek serviste mi montajlanıyor ?

Şayet Mondial gibi ilçe servislerinde falan montajlanıyorsa, çok kıymetli kanuni ustaları haddinden fazla sıkmış olabilir.

Motor kulakları, pedallar ve gidonu tutan vidaları TORK ANAHTARI ile yeniden sıktırma imkanın var mı ? Bence hissettiğin titreşim azalacak.

Geçen yaz Endonezyada pulsar kullandım ve drift sahibiyim, pulsarda drift kadar titreşim hissetmen normal değil yada mikronluk sinrlere sahipsin. :mrgreen:

Bu arada o 10 liralık kaskı çocuğa takacak mısın?

tork anahtari pahali bir parça
bajaj servislerinde olmamasi bajaj standartlarının düşük olduğunu gösteriyor
olmasi gerekirdi

ozellikle fren diski gibi hassas yerlerde vidayi fazla sıkmak vida kafasini kopartabilir (ben yaşadım)
gerekmedikçe fren diski vidalarina dokunmayin
zaten icinde gevsemeyi önleyici madde var

motor vidalarini cok sıkmak titresimi artırabilir
500 bakimi sonrasi servisten cikip eve giderken motorun titresimli olduğunu farkettim
öncesinde titreşim var mi yok mu anlamiyordum

titresimi olcmek icin
google play dan android telefona veya tablete "vibrometer" programını indirin rölantide çalışırken tekerlerin üzerindeyken ölçüm yapın

100 mg prince de ortalama verisi 3.2 çıkıyor
net veriler olursa karşılaştırmak daha kolay olur
olcum sonuçlarını beklerim

ronnytechno
18 Mayıs 2014, 11:50
tork anahtari pahali bir parça
bajaj servislerinde olmamasi bajaj standartlarının düşük olduğunu gösteriyor
olmasi gerekirdi

ozellikle fren diski gibi hassas yerlerde vidayi fazla sıkmak vida kafasini kopartabilir (ben yaşadım)
gerekmedikçe fren diski vidalarina dokunmayin
zaten icinde gevsemeyi önleyici madde var

motor vidalarini cok sıkmak titresimi artırabilir
500 bakimi sonrasi servisten cikip eve giderken motorun titresimli olduğunu farkettim
öncesinde titreşim var mi yok mu anlamiyordum

titresimi olcmek icin
google play dan android telefona veya tablete "vibrometer" programını indirin rölantide çalışırken tekerlerin üzerindeyken ölçüm yapın

100 mg prince de ortalama verisi 3.2 çıkıyor
net veriler olursa karşılaştırmak daha kolay olur
olcum sonuçlarını beklerim

İOS için olanı varsa şimdi indirip kendi motorumda ölçüm yapıcam fakat programın scalası yeterli olurmu bilmiyorum :)

EKONOMİ
18 Mayıs 2014, 12:08
favorimdeki motosiklet
bajaj discover 100
1 litreyke 91 km

www.bajajauto.com/dis_features_technology.asp#topLook

http://i.hizliresim.com/0Vz1nY.jpg (http://hizliresim.com/0Vz1nY)

rebel_punto
18 Mayıs 2014, 22:43
http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-ilanlari/131351-mondial-drift-2014-mart-cikisli-270-km-de.html#post3350839

Mondial drift düşünen arkadaş varsa cumaya kadar fiyatı düşürdüm. Ödemeyeceğim faiz alan arkadaşa kar olsun, bayi - banka fazla kazanmasın. İyi akşamlar.

vico
19 Mayıs 2014, 21:10
Merhaba arkadaslar,
Pulsar in reklami cikti tvde hayirli olsun
Bu arada bn araniza yeni katildim, cbr250 veya pulsar 200ns almayi dusunuyorum ilk motorum olacak az-bucuk tecrubemiz var ,
Bu arada yardimlari icin "rebel-punto" ve motor bizim isimiz diyen bir motorsiklet ikonu "EKONOMI" abimize cok tesekkur ederim...:rendeer:

rebel_punto
19 Mayıs 2014, 22:08
Merhaba arkadaslar,
Pulsar in reklami cikti tvde hayirli olsun
Bu arada bn araniza yeni katildim, cbr250 veya pulsar 200ns almayi dusunuyorum ilk motorum olacak az-bucuk tecrubemiz var ,
Bu arada yardimlari icin "rebel-punto" ve motor bizim isimiz diyen bir motorsiklet ikonu "EKONOMI" abimize cok tesekkur ederim...:rendeer:

Ne demek rica ederim. Yardimimiz oldu ise ne ala bize. Ilk motosiklet olarak pulsar olabilir. Ama dikkat etmek gerek. Gücü yerinde.

ekrem ata
19 Mayıs 2014, 22:39
favorimdeki motosiklet
bajaj discover 100
1 litreyke 91 km

www.bajajauto.com/dis_features_technology.asp#topLook

http://i.hizliresim.com/0Vz1nY.jpg (http://hizliresim.com/0Vz1nY)

Değerli ekonomi rumuzlu arkadaşım; discover 100 modelimiz kesin olmamakla beraber 2015 yılı ürün gamlarımız arasında. Özellikle motosikletten beklentilerim "sadece benim ulaşımımı sağlasın, sağlarken sürüş keyfini doyasıya hissedeyim, yeterli donanıma sahip olsun, yakıt tasarrufu sağlasın, fiyatı da uygun olsun" düşüncesinde olan arkadaşlarımız için ideal bir ürün olacak.

Saygılarımla...

vico
19 Mayıs 2014, 23:41
Altin elbisli adam testini yapacak mi pulsar 200 enes'in:)
Satislar ucar harbiden, millet bunu heycanla bekliyor ,bnce bir tamam derse islem tamm demektir aea ile gorusmeniz oldu mu olacK mi acaba ekrem bey? Tesekurler..

Rebel-punto abimizin aea dan eksigi yok ama adettendir yinede...:)

orh
19 Mayıs 2014, 23:56
Değerli ekonomi rumuzlu arkadaşım; discover 100 modelimiz kesin olmamakla beraber 2015 yılı ürün gamlarımız arasında. Özellikle motosikletten beklentilerim "sadece benim ulaşımımı sağlasın, sağlarken sürüş keyfini doyasıya hissedeyim, yeterli donanıma sahip olsun, yakıt tasarrufu sağlasın, fiyatı da uygun olsun" düşüncesinde olan arkadaşlarımız için ideal bir ürün olacak.

Saygılarımla...
biraz cc büyütmek isteyen bizleride görün şu 400 lüklerde gelsin her taraf ekonomi motosikleti dolu zaten geçiş motosikleti yok piyasada ekonomik

vico
20 Mayıs 2014, 00:03
biraz cc büyütmek isteyen bizleride görün şu 400 lüklerde gelsin her taraf ekonomi motosikleti dolu zaten geçiş motosikleti yok piyasada ekonomik

O da bisey mi bazi motorcu buyuklerimiz Az yaksin diye tek teker gidecek :flower::flower::mrgreen:

Garip
20 Mayıs 2014, 00:03
çok güzel bir paylaşım olmuş. güzel bir eşleştirme olmuş.

13.000 tl lik motorla bile kıyaslanabiliyorsa bu en büyük artısı bence

D e m i r
20 Mayıs 2014, 02:08
cbr 250 ile titreşimi aynımı ?

satın alma aşamasındayım. arada ciddi bir fiyat farkı var. İkinci elde cbr kadar gider mi acaba

Syanur
20 Mayıs 2014, 02:20
yok teknolojik motor yapmışlar 3 buji filan "arkadaş sen önce titreşim sorununu çöz de 2 buji eksik kalsın" demezler mi adama !

Bu fiyata bunu buldun da titreşimsizini istiyon... demezler mi adama !

Kranka biraz daha büyük balansör koyup performanstan kaybederek titreşimi engellemeyi elbet biliyorlardır.

umurcan
20 Mayıs 2014, 02:47
cbr 250 ile titreşimi aynımı ?

satın alma aşamasındayım. arada ciddi bir fiyat farkı var. İkinci elde cbr kadar gider mi acaba

ikinci elde hondanın tek rakipi daha popi bir honda olabilir sadece. dolayısıyla cbr kadar gibi birşey beklememek lazım

rebel_punto
20 Mayıs 2014, 10:10
http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-ilanlari/131351-mondial-drift-2014-mart-cikisli-270-km-de.html


ikinci elde hondanın tek rakipi daha popi bir honda olabilir sadece. dolayısıyla cbr kadar gibi birşey beklememek lazım

Geçen sene cbr yi satarken tam 1,5 ay ilanda kaldı. En sonunda araba ihtiyacından dolayı gıcır gıcır cbr mi 8250 ye sattım. Kısmet meselesi. Daha önceki honda titanımı bir arkadaş ve ybr mi komşumuz elimden zorla aldı :P Aklımda satmak bile yoktu. Jawa ve pejom ilk pazara çıkarmamda satıldı. Türkiyenin en çok satış yapan markası mondial de satışta bakalım o ne zaman satılacak :)

EKONOMİ
20 Mayıs 2014, 13:30
2015 te inşaallah gelecek olan
bajaj discover 100 ön inceleme 1 litreyle 91-100 km :)
bol fotolu


http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/131418-bajaj-discover-100-on-inceleme-%3D-bol-fotolu-%3D-1-litreyle-91-km.html#post3352088

1okan2
20 Mayıs 2014, 14:13
Arkadaşlar öyle ahım şahım bi titreşim yok. Herkes başka yorumlar yapıyo ben test sürüşü yaptım kısa sürede olsa motordaki titreşim rahatsız edici değil kesinlikle hatta kullanımı okadar zevkliki aklına bile gelmiyo. ayrıca hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Güle güle binmen dileğiyle doğru bir seçim yapmışşın..

rebel_punto
26 Mayıs 2014, 09:51
Arkadaşlar rodaj nedeni ile yakıt ölçümü çok sağlıklı bilgi vermez ama ben yinede paylaşayım:

Yakıt göstergesi son dişe düşüğü anda trip metreyi sıfırlayıp tekrar tek dişe düşene kadar yol alınarak ölçüm yapılmıştır.

4 lt ile 140 km gitti yani 100 km de 2,85 lt ( tek kişi 120 km si 5 bin devri geçmeden ş.dışı - 20 km ş.içi )

1.8 lt ile 50 km, 100 km de 3,6 lt ( iki kişi 30 km ş.dışı - 20 km ş.içi yine 5bin devri geçmeden)

Şehir içinden kastım 2. Vites 20-25 km/h arası. Malum ilçe küçük, yollar berbat, hız kesiciler arabanın altını sürterek geçmenize sebebiyet verecek kadar yüksek.

Bu gün koltuğu söküp döşemeciye gideceğim. Resimleri atarım. Koltuğun sertliği ve aynaların yetersizliği harici bir olumsuzluk göremedim. Onlarda zaten halledilebilecek konular. Yetkililerden şikayetleri dikkate alan abilerimiz oluyor. Koltuk ve ayna konusunu dile getirirlerse sonra gelecek partiler için faydalı olacağı kanatindeyim.

EKONOMİ
26 Mayıs 2014, 13:10
molipot kaplama kac km sonra tamamen eriyor acaba

bugün motorla sehir disi yaptım
ortalama 60 ile giderken ondeki kamyondan 1 adet balkon demiri 10-15 metre ileride onume düştü
aha gittik moduna girdim frenledim bir baktım demir yolun kenarına savruldu
1 adet de çinko benzeri nesne de ayni şekilde düşmüştü

piskin piskin durdular ilerde demiri arıyorlar :)

Kamyonlardan uzak durun
motosiklet tehlike hacı
yol kamerasinin önemi birkez daha ortaya çıktı

ekrem ata
26 Mayıs 2014, 13:23
molipot kaplama kac km sonra tamamen eriyor acaba

bugün motorla sehir disi yaptım
ortalama 60 ile giderken ondeki kamyondan 1 adet balkon demiri 10-15 metre ileride onume düştü
aha gittik moduna girdim frenledim bir baktım demir yolun kenarına savruldu
1 adet de çinko benzeri nesne de ayni şekilde düşmüştü

piskin piskin durdular ilerde demiri arıyorlar :)

Kamyonlardan uzak durun
motosiklet tehlike hacı
yol kamerasinin önemi birkez daha ortaya çıktı

Değerli EKONOMİ; molipot kaplamanın 5.000-10.000 km arasında tamamen yok olacağı bilgisi tarafımıza verilmişti. Saygılarımla...