PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlayan



Beginner1
11 Mayıs 2014, 19:38
Arkadaşlar siteyi yeni buldum belki yanlış yere açmışımdır konuyu belki de önceden sorulmuştur soracaklarım şimdiden özür dilerim.

20-08-97 doğumluyum 20 ağustosta ehliyete başvuru yapabiliyorum. Scooter kullandım gayet başarılıydı ufak tefek püf noktaları öğrendim. Ama scooter tarzım değil. Cbr 125 le başlamak istiyorum okula gidip gelirken kullanmak için, amacım hız yapmak değil şehir içi ulaşım. Motoru baba parası değil kendim biriktirip almak istiyorum hem okuyup hem ufak bi gelirli işte çalışmaya başladım.

1: Ehliyet masrafları ne kadar sınavlar ne kadar zor?
2: Cbr 125 başlamak için uygun mudur?
3: Haberlerde gördüğümüz gibi motor çok ölümcül müdür ve olan ufak kasise girdiği zaman hemen denge kaybolur mu? Halk arasında böyle bişey var
4: Vites arttırmak ne kadar zor veya zor mu?
5: Motor alındığında kaç km de ne kadar masraf çıkar çok masraflı mıdır?
6: Yağmurlu havalarda motor kullanmak tehlikeli midir? Yeni başlayan için ne kadar tehlikelidir?
7: Ankarada oturuyorum Honda servisi gibi motor sürmeyi ayrıntıyla öğreten bir yer var mıdır?

Lise 3e gidiyorum ilkokul 6. sınıftan beri araba kullanıyorum araba hobimde olduğu için güzel araba kullanırım bu da işe yarıyomuş galiba.

Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar:)

deprogadias
11 Mayıs 2014, 20:17
kardeşim hoşgeldin.gelelim sorularına
1. devlete ödeyeceğin harçlar kart ücreti falan 220 tl tutuyo. geri kalanı kurs ücretine bağlı. 300e de kayıt olabilirsin 500 e de.
2.evet cbr uygundur.
3.scooterdan daha rahat denge sağlarsın diye düşünüyorum.
4.araba kullanıyosan viteste sıkıntı yaşamazsın mantık aynı işliyo. vites yerlerini öğrendikten sonra bi sıkıntı olmaz.
5.motor kaç km de masraf çıkarır diye bişey yok. ne kadar çok ilgilenirsen ne kadar çok bakarsan o kadar az sorun çıkartır. özellikle honda.
6.yağmur yeni başladığında yerler çok kaygan olur. ayrıca yağmur asfaltı temizlediği için daha iyi yol tuttuğunu söyleyenler var. benim tavsiyem iyice öğrenmeden yağmurda çıkmaman her ihtimale karşı.
7.honda sürüş eğitimleri, gis akademi gibi yerler var fakat ankadara şubeleri var mı bilmiyorum. onu internetten çok rahat bulabilirsin.

Beginner1
11 Mayıs 2014, 20:33
Çok sağolun bilgiler için baya konuda aydınlandım herkes bi ayrı söylüyodu :D Scooterda ilk hiç bişey yapamamıştım ama 1 2 saat sonra çözmüştüm işi yolculu öğretmişti trafiğe çıkmıştım cbr daha rahat olursa denge o kadar kolay o zaman. honda ve gis akademinin ankarada yeri yok galiba bulamadım ankarada. Çok teşekkürler tekrar iyi sürüşler iyi forumlar

Karachali
11 Mayıs 2014, 21:15
Motorda öğrenmen gereken 3 hayati şey;
1- motosikletin trafikte yeri
2- Kontra
3- Frenleme, yavaşlama

Bunlara iyi çalış öğren. Simdiden kolay gelsin.

Beginner1
11 Mayıs 2014, 23:01
Çok teşekkür ederim kolay gelsin kazasız günler

Mesh
11 Mayıs 2014, 23:26
uzun anlatmaya gerek yok bu arkadaş tek teker motor kullanıyordur eminim :D biraz tüyo vermek gerekirse altın elbiseli adamın videolarını izle trafiğe kapalı alanda yap ekipmazsız asla yapma :D

Mehmet Öz
11 Mayıs 2014, 23:46
Kardesim merhabalar. Seninle durumlarımız hemen hemen aynı. Bende cbr düşünüyodum falan bende kendi paramla almak istiyodum fakat bu cbr denen arkadaşı araştırdığıma göre özellikle 2006 kasalarının grenajları ve diğer parçaları pahalı yeni kasalarıda aynı şekilde pahalıdır 100 küsür civarlarında şimdi belli olmaz motor düşecek sağa sola yatacak veya ayaklığı indirdim sanıp bırakacaksın trafikte sürtecek kaza yapacaksın falan filan tek başına denersen başın ağrır ben seneye ehliyetimi alıcam fakat araştırmamı yapıyorum. Ss lerde böyle bir sıkıntı var parçalar pahalı genel olarak başlangıçta genelde ybr cbf falan önerirler tabii parçalar ucuz da olsa az da yaksa motor biraz yakısıklı olucak ben sahsen sevmiyorum o motorsikletleri naked tarzı hosuma gidiyor ama büyük cc lerde geçenlerde hyosung gt 250 naked arastırdım oda naked tarzı fakat hos bir motorsiklet simdi az öncede yamaha mt 125 i gördüm ve gerçekten çok hoşuma gitti daha yeni çıktı belki çıkmamıştır Türkiyede fiyat konusunda da pek bi bilgim yok ama motora bence bi bak gayet sportif duruyor ktm duke e benziyor ben acele etmemen taraftarıyım ss leri yükselteceğin ve paran olduğu zaman alman daha mantıklı. Ben kendi yorumlarımıda kattım yinede fikir senin dediğim motorsikletlere bakmanı öneririm. Hayırlı aksamlar

kalemlik123
12 Mayıs 2014, 00:44
Abiler bende yeni motor kuba xcg 100'lük.Daha önce debriyajlı motor kullanmadım ama öğreniceğimi düşünüyorum.
Motor hakkında aklıma takılan birkaç bişey var
1-)Kuba xcg de baransör diye(ne olduğunu bilmiyorum :D) bişey yokmuş o yüzden çok fazla titreme yapar diyorlar
2-)Bu kuba xcg 100'lükler döner şanzımanmı ?

deprogadias
12 Mayıs 2014, 01:27
Abiler bende yeni motor kuba xcg 100'lük.Daha önce debriyajlı motor kullanmadım ama öğreniceğimi düşünüyorum.
Motor hakkında aklıma takılan birkaç bişey var
1-)Kuba xcg de baransör diye(ne olduğunu bilmiyorum :D) bişey yokmuş o yüzden çok fazla titreme yapar diyorlar
2-)Bu kuba xcg 100'lükler döner şanzımanmı ?

Balansör motorun titreşimini hareletini emer. Bu yüzden de motor titremez. Xcg de balansör yok ve evet çok titrer. Ama bu demek değil ki balansörsüz her motor çok titrer. Balansörü olmadığı halde titremeyen veya titrese bile rahatsız etmiycek seviyede titreyen motorlarda mevcut. Motorun şasiye nasıl bağlandığıyla ilgili birazda.

kalemlik123
12 Mayıs 2014, 13:55
Peki bu xcg ler döner şanzımanmı ?

Beginner1
12 Mayıs 2014, 21:21
bende tipe önem veriyorum sese de önem veriyorum chopper alıcaktım sesi hoşuma gitmiyo cbr daha güzel doğru söylüyosun illaki bi sürtünme olucak ama iyi para biriktirip masraf karşılamayı düşünüyorum yani pahalıda olsa yapıcak bişey yok 2010 kasa temizinden almayı düşünüyorum daha zamanım var herkese tavsiye bilgi için teşekkürler:))

kalemlik123
13 Mayıs 2014, 16:32
Yani kuba xcg 100'lük alsam bi sıkıntı yaşamam dimi ? Önerirmisiniz ?