PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : maddi hasarlı kaza tutanağı



spıderman
28 Nisan 2014, 20:26
ya akadaşlar bilen vasa sölesin lütfen motorla bi başka motora yada arabaya çarpdın diyelim hasarı trafik sigortası kaşılamıyomu karşı tarafın hasarını tutanak tutsan nereye veriliyo evraklar sölermisniz

shooter1
28 Nisan 2014, 20:32
kim kime çarpıyor kazada kusurlu kim bunları bilmeden

spıderman
28 Nisan 2014, 20:46
mesela ben motorumla karşı tarfa çarpdım diyelim nasıl bi yolizlicem tutanak dolması evraklar kime nereye verilcek

metinkilic
28 Nisan 2014, 20:59
Olayı ve izlenecek yolu açıklamaya çalışayım. Eğer kaza sadece maddi hasarlı durumda ise, yani yaralı veya ölü yok ise tutanak kazaya karışan sürücüler tarafından tutulur. Eğer yaralı var ise polis çağrılması gerekir.
Tutanak oldukça basittir. sürücü bilgileri, araç bilgileri, sigorta poliçe bilgilerinin yazılacağı bölümler, kazanın oluş şeklini gösterir krokinin yazılacağı bölüm ve her iki sürücünün kendi görüşlerini yazacakları bölümlerden oluşur.
Eğer maddi hasarlı bir kaza yaptıysanız hemen olay şeklini, araçların durumunu, yol durumunu, hasarın görülebileceği bol miktarda fotoğraf çekin. Size ait bölümde kaza ile ilgili görüşlerinizi açık, net ve okunabilir yazın. Karşı tarafın ehliyet, trafik sigorta poliçe fototokopilerini alın. Bu evraklar ile birlikte motorun yetkili servisine götürün. Onlar hasar dosyası açacaklar. tutanaklar, fotoğraflar, fotokopiler istanbul'a gönderiliyor. onlar suç oranını yani hatanın kimde olduğuna karar veriyorlar. Siz haklı çıkarsanız motorunuz için eksper görevlendiriliyor. Eksper hasarı tespit ediyor ve tamir yapılıyor. Servisinizin sigorta şirketi ile anlaşması varsa siz cebinizden hiç para ödemiyorsunuz. Motor bitince alıyorsunuz. Servis fatura karşılığı sigorta şirketinden masrafı alıyor. Süreç bu şekilde.
2 defa özel aracıma çarptılar. ikisinde de karşı taraf suçlu idi. Yukarıda ki prosedürü uyguladım.
Burada önemli olan, olay yerini ve olayı açıklamayı destekleyecek bol miktarda fotoğraf çekmek. Gerekirse olay yerini gören kamera görüntülerini edinmek ve dosyaya eklemek.