PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CBF150 orijinal parça - çakma parça



norace
28 Nisan 2014, 19:45
Merhabalar. Geçirdiğim kaza sonrası CBF150'nin bazı parçalarının değişmesi gerekiyor ancak karşı tarafın sigortası, tamamen karşı taraf suçlu olduğu halde parçaların çoğunu ödemiyor. Bu durumda masrafın büyük kısmını ben karşılayacağım için size danışmak istiyorum. Şimdi şu parçaların değişmesi gerekiyor:

- Depo
- Depo grenajları (sağ-sol)
- Kuyruk grenajları (sağ-sol)
- Far grenajı
- Direksiyon
- Aynalar
- Ön çamurluk

Bu parçaların orijinal ya da çakma olması arasında ne fark vardır? Ben her zaman orijinalden yana olduğum için hepsini orijinal yaptırmak istiyorum ama ciddi bir fiyat çıkıyor ortaya. Depoyu güvenlik riski oluşturacağını düşündüğüm için orijinal getirteceğim, diğer parçalar için ne dersiniz? En ufak bir yamukluk, farklılık, değişiklik olsa hep gözüme batacak o. Aranızda mutlaka yan sanayi ve orijinal parça arasındaki farkı deneyimleyenler vardır. Depo dışındakiler için ne önerirsiniz?

rahmi34
28 Nisan 2014, 21:20
ön çamurluk, far grenajı ve gidon bunları yan sanayi alırsan herhangi bir fark göremezsin çünkü benimkilerde yan sanayi şuan ve bir farkını görmedim.. fakat depo grenajı ve kuyruk grenajları ilk başta orjinal gibi görünsede, zamanla üzerinde ki vernik sararmaya başlıyor ve stickerları sökmeyi düşüncek olursan vernik izi kalıyor. ( ben yaşadım, şuan yan sanayi depo grenajlarını zımparaladım hafta içi boyatıcam :) ). onun haricinde beni biraz idare etsin dersen yan sanayi alabilirsin depo grenajınıda, maddi durumun düzelince orjinalini alabilirsin.