PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıncal Motosikletlilerden Özür Dile!



Sayfa : [1] 2

famerx
18 Nisan 2014, 15:29
Hıncal Uluç'un sabah gazetesinde kaleme aldığı, "Motosiklet terörüne kim dur diyecek" isimli yazısında iyi kötü ayrımı yapılmadan bütün motosiklet sürücüleri terörist yerine konulmuş. akla hayale gelmeyecek hakaretlere maruz kalmışız.

buna tepki olarak sesimizi duyurmak, böyle olmadığımızı anlatmak ve Hıncal Uluç'u özür dilemeye davet etmek adına twitter üzerinden #hıncalmotosikletlilerdenözürdile hashtagi ile twit atmaya davet ediyorum.

ayrıca change.org üzerinden de konuyla ilgili imza kampanyası başlatılmış.

http://www.change.org/tr/kampanyalar/gazeteci-h%C4%B1ncal-ulu%C3%A7-motosiklet-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BClerinden-%C3%B6z%C3%BCr-dilemelisin

bütün arkadaşları imzalamaya davet ediyorum.

lütfen sessiz kalmayalım.

Hıncal Uluç'un yazısı: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2014/04/17/motosiklet-terorune-kim-dur-diyecek

tr_select
18 Nisan 2014, 15:34
Bu adamın arabası filan var mı ? Operasyon yapalım :mrgreen:

Pekbipicadam
18 Nisan 2014, 15:36
Bence bizim üstümüze alınmamıza gerek yok ayrıca verdiği örneklerde gayet haklı kendisi.

Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.

ectuna
18 Nisan 2014, 15:40
bence örtün gitsin.
bu işin sonunda bize girer.
ne kadar çok gündemde kalırsa polis başlar kaldırıma park etmiş, ters yön giren, kaldırım üstü motor kovalamaya.
Allah korusun konu "emniyet şeridini de kullanmasınlar" a kadar gider.
bırakın 80 ninde kimsenin sallamadığı adamı gündeme getirmeyi.
Hepimiz biliyoruz o herif kessen özür mözür dilemez. dilese bana ne fayda.
bu işin sonunda kaybeden biz oluruz.
örtün, gündeme getirmeyin, sessizlikle karşılayın.
derim nacizane bir fikir olarak...

redlion999
18 Nisan 2014, 15:40
Hıncal uluç u haberci olarak takan birileri varmış.. Rıdvan dilmen in türkiye nin ekonomi politikasını değerlendirmesi kadar saçma geliyor bana.. Sabah evinden çıkıyor. O gün başına ne geldiyse abartarak yazıyor..

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/Arsiv/

Baksanıza yazıların başlıklarına..

Syanur
18 Nisan 2014, 15:42
Okumasını bilene yazmış...

enxdesign
18 Nisan 2014, 15:47
Adam haklı bence. Kaldırımda insanların kollarına çarpa çarpa giden pizzacılara bir önlem alınması lazım. Tamam bu arkadaşlarımız ekmek parası için çalışıyorlar. Buna lafımız yok. İşverenlerle ilgili bir düzenleme yapılması, 30dk olayının kaldırılması falan gerek.

ceyceypad
18 Nisan 2014, 15:48
hıncal abi aşırı uçlarda tepkisel yazılarıyla gündem oluşturur . formul bu şekilde formulun içindeki x y z ise niz tabi üstünüze alınırsınız ama sizde formul yazmayı okumayı biliyorsanız üstünüze alınmazsınız

kurubuz
18 Nisan 2014, 15:50
Adamın söylediklerinde yanlış yok. Senin imza kampanyana katılmayacağım, Hıncal'ın düzenlediği imza kampanyası varsa ona imza atabilirim. Ben de çok rahatsızım kural tanımaz paketçi/kurye tayfasından, trafikte otomobillerden çok onlardan çekiniyorum.

abeciMotoru
18 Nisan 2014, 15:55
hıncalın motosikletliler hakkında bir yazısı daha vardı.
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2013/11/06/istanbulda-motosiklet-rezilligi
kastedilen bizler değiliz, çünkü kurallara uyuyoruz! değil mi ? adam haklı beyler dağılın :D

rumelian
18 Nisan 2014, 16:05
Adma onca yilin hakki diye o koseyi veriyorlar, yoksa miladi dolmus bir yazar. Emin olun yazisini editoru bile okumuyordur.
Once tum motosikletliler teroristtir demis. Yazinin ortasinda tirsmis, adam gibi surene lafim yok diye acik kapi birakmis. Sazanlarda o kapidan girip disarida kalanlara sovuyor...

Vedigi yaya seridinden giden motor ornegi de, daha once bir kere basina gelmis bir olay ve onunda yazisini yazmisti. Hatirlatayim, Beyimiz Sabah binasinin karsi seridine aracini park ettirip soforune bekletiyormus (duraklama ve park yasak o yolda). Kendisi yaya olarak karsiya geciyormus, trafikte zamandan kazanmak icin. O sirada bir paketci (onaylamiyorum) yay seridinden gecmis. Beyimiz korkmus. O gun bugundur motor diyince yay seridinden gecen motor ornegi veriyor.

turkish39
18 Nisan 2014, 16:06
Her trafiğe çıktığımızda muhakkak birşey yaşıyoruz,bir tek gazeteci,köşe yazarı,motosiklet derneği başkanı vs. bunları yazmadı.Hoş yazsa ne olacak,kim okuyacak.Motosikletle ilgisi olmayan adama ne desen tınlamaz motosikletleri.

dış mihrak
18 Nisan 2014, 16:07
Hıncal Uluç'un dediklerine katılan arkadaşlar; motosiklet dışındaki meslek gruplarının arasında da olduğu gibi (dolmuşçu, taksici vs. ) trafik kurallarını takmayan, kendi hayatını ve insanların hayatını ciddi derecede tehlikeye atan binlerce trafik canavarı var. Bu meslek gruplarına bir yenisi daha eklendi: kuryeciler. Amma velakin her durum ve koşulda kuryeciler bu şekilde kullanmaktadır diyerek nefret söylemi çerçevesinde bu kişileri "hayvan" diye nitelendirip, diğer sürücüleri sadece "motosikletini seven ve düzgün kullanan kişiler" diye kurduğu bir cümleyle tenzih etmekle yetinen, ve genel bir "terörist" sıfatı diye yaftalayan bir gazeteci sizce doğru bir hareket mi yapmıştır? Kendisi her koşulda, her olaydan sonra düşüncelerini nefret söylemi ve kutuplaştırma çerçevesinde ileterek, uç noktalarda yorum yazarak ortalığı karıştırmaktadır bunun en güzel örneğini hatırlatmakta fayda var: bknz. (hıncal uluç'un 4 şubat tarihli defne joy foster'in ölümü hakkındaki yazısı) Evet kuryecilerde olsun, bazı heyecanlı ve risk gözetmeyen bilinçsiz motosiklet kullanıcılarında olsun çok fazla hata mevcut ama bir gazetecinin görevi bu kişileri hayvan, terörist diye nitelendirerek insanlardaki motosiklet ve motosiklet kullanıcılarına karşı olan nefretini kamçılayıp, kutuplaştırmak mı? Yoksa bazı önerilerde bulunup, çeşitli kuruluşlara bu konuda üstleri düşeni yapmaya çağırmak ve toplumu bilinçlendirmek adına girişimlerde bulunmasını sağlamak mı? İmzalamamakta elbette özgürsünüz ama Hıncal Uluç'a katılıyorum deyip kenara çekilen arkadaşlar ve elbetteki diğer motosiklet kullanıcılarının üzerinde durup gerçekten düşünmesi gereken bir konu. Saygılar...

bluewindy
18 Nisan 2014, 16:17
Kuryecileri anlarım da; terörist motorcular demesinin amacı ne? Hangimiz devletimiz ya da halkımızı zarar verecek bir şey yaptık?

ectuna
18 Nisan 2014, 16:32
Hiç motosikletlerin vasıtadan sayılmadığı için başımıza gelenlerin yazıldığı bir yazısına rastlamadım bu şahsın veya diğer köşe yazarlarının.
Taksi terörünü yazsa ya. Yazamaz ama çünkü binmeye korkar sonra.
Herkesin gücü bize yetiyor.
Yapmayın arkadaşlar gaza gelmeyin. Sonuçlarını düşünün. Velev ki aleyhimize cadı avı başlasa ne olur bir hesap yapın.

O kurallara uyan arkadaşları bir sabah köprüden Avrupa'ya, yada akşam Avrupa'dan Anadolu'ya geçmeye çağırıyorum. Emniyet şeridine girmeden geçsinler hepsinin ellerinden öpeceğim.
Yada ben hiç hayatımda emniyet şeridine girmedim diye beyan etsinler.
Yoksa bahsettikleri kurallar; bir takım kurallar mı? bazılarına uyulur bazılarına uyulmaz mı?
Duran trafikte şerit aralarına girmediler mi hiç? Yoksa bu da mı kuraldan sayılmaz. Hadi kırmızı ışıkta, en arka arabanın arkasında dursunlar beklesinler; bakalım kaç ay yaşayacaklar.
Cadı avı başlarsa polis bunlara acıyacak mı sanıyorsunuz?

Jedaykin
18 Nisan 2014, 16:34
Sabah gazetesinde yazıyor ya işte sahibinin sesi, kızdığı her adama terörist deme hakkını kendinde buluyor. İstediği kadar kıvırmaya uğraşsın haddini aşmıştır. Motosiklet terörü değil trafik terörü vardır bu ülkede. Adamın amacı kuryeleri eleştirmek filan değil. Kalkmış kimibilir kimin neresinden uydurduğu dandik istatistikler veriyor, yok yüzde 80 miş yok 16 katmış. Herifin amacı toplumdaki motosiklet fobisini körüklemek, insanları soğutmak. Bu yılın motosiklet linç kampanyasının başka bir ayağı bu. Dün gece Star TVde dizide motorla yağmurda düz yolda giderken kayıp düştü oyuncu. Uydurma dandik sahne ile "motor çok tehlikeli bak yağmura yakalansan gidemezsin, düşer yaralanırsın" imajı veriliyor. Linç kampanyasının bir başka ayağı. Motosiklet kullanılmasın otomobil kullanılsın diye yakında motosikletlileri kafir, satanist filan diye göstermeye başlayacaklar. Ne yapacaklarını şaşırdılar.

Bu arada üşenmedim kendim sağlam bir cevap döşedim mail olarak ilgili zata.

gugukk
18 Nisan 2014, 16:35
Hıncalı hiç seçmem ama doğru demiş imza kampanyası saçma olmuş adam tüm motorcular demiyor sadece kurallara uymayanlardan dolayı sıkıntısını yazmış bence haklı kaldıki ben bile motorda diğer motor kullanan arkadaşların tavırlarından rahatsız oluyorum.

acayüp
18 Nisan 2014, 16:39
Yollarda terör estirene terörist denir arkadaş. Adam yanlış birşey dememiş.
aklıma Can Yücelin anektodu geldi nedense.

Jedaykin
18 Nisan 2014, 16:45
Kurallara uyanları ayrı tutuyorum manevrasını yapmış ama kanmayın bunlara. Emin olun adamın hedefi bütün motosiklet sürücüleri. Yazının alttaki kısmını gözden kaçırmayın.

"Önceki gün ben de böyle bir kazadan kıl payı kurtuldum" diye ölümlü bir motosiklet kazasını ve kendi başına geleni yazmış.
"Motosiklet kazalarında yaralanma oranı yüzde 80, arabalarda yüzde 20.. Ölümler motor kazalarında 16 misli" diyor.

Böyle uydurma rakamlar ile milletin kafasını bulandırıyor. Bunu kuryeyle, kuralla ne alakası var? Trafik kazaında ölen, yaralanan kaç yaya var, kaç motorlu var? Olay başka. Motor kullanmayın ölürsünüz imajı yaratıyor.

Hadi diyelim ki bu rakamlar doğru. Peki bunun kaçında otomobil sürücüsü motora çarpmış onun bilgisi var mı? Yok. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

polo34
18 Nisan 2014, 16:47
bu konudaki mesajlar zırt pırt siliniyor :)

ectuna
18 Nisan 2014, 16:54
biz birbirimize kıl da oluruz kavga da ederiz. söveriz de barışırız da.
elin kerameti kendinden menkul herifi laf söylerse, kimse kusura bakmasın. 2 tekerin üstünde kim varsa, ben ondan yanayım.
ölende biziz, yaralanan da. bir de terörist olduk.
ben yolda kalsam o herif dönüp suratıma bakmaz. yardım edecek olan gene o terörist.

banro
18 Nisan 2014, 17:02
Yazdığı yer belli. Okuyanı yok, dikkat çekip gündem yaratmak için sivri dilli yazılar yazıp, sağa sola sataşıyor. Görmezden gelin. Böyleleri kaale alınmaya değmez.

draggy
18 Nisan 2014, 17:05
"Çılgın Proje" tanımlamasının mucididir kendileri, takmayın kafanıza. Ertekinle ortaköyde gezsin tozsun..

rebitek
18 Nisan 2014, 17:07
bunlar sadece hıncal'ın başına gelen şeyler değil. ve ne yazık ki çoğu o kadar şanslı olmuyor.

iptaluyelik02
18 Nisan 2014, 17:11
imza kampanyası ne gidip fularından asalım,her aksam ortaköyde Ertekin'in yerine takılıyor bu.
Yapmayın beyler,
ortada bir motosiklet terörü var,
İstanbul ne ki?
Ben Çorlu'da günde on tanesine ana avrat sövmemek icin kendimi zor tutuyorum.
Sabah bir kaç yerel gazete dağıtan çok afedersiniz "piç" var,adamlar sadece kaldırımdan gidiyor,motordan inmeden dükkanlara gazete dağıtıyorlar.
Bir simit fırınının motorla simit dağıtan elemanı var,o da kaldırımda.bi de yürüyenlerden milletten yol vermelerini bekliyorlar.
Kaldırım nedir arkadaşlar,sakin sakin hiç bir tehlike olmayan yürüyebileceğiniz alandır,aklınıza bir sey takılır zırt diye geri dönersiniz,vitrinde gözünüz bir seye ilişir o tarafa saparsınız,kaldırım yayanın güvenlik alanıdır,vasıtalardan korunduğu alandır.Burada motosiklet ne zaman çıkar,ya o kaldırımdan gecip garajına gidersin,ya da hiç bir sekilde yaya trafiğini aksatmayacak bir kuytu köşe varsa oraya parkedersin bu sonuncuya da mevzuat izin vermese de toplum pek sesini çıkarmaz.
Başka yerlerde pek görmedim Çorlu'da motosikletten fazla elektrikli bisiklet var,onlar ayrı bir tehlike,ne geldiği belli ne gitti,vızzzt uçup gidiyor.gece akü bitmesin diye farları söndürüp gezeni burada görebilirsiniz. Gece arabayla ezseniz adam sayılacak.Oysa adamın canı bir akünün şarjı kıymetinde.
Burada Her kebapçının,çig köftecinin önü plakasız motor dolu,Polisi görünce topuklayıp kaçıyorlar.Kim takip edecek,hiç kimse.
kaldırımda gezen,ters yola giren,Polisten rahatlıkla kaçan 14-15 yaşındaki velet kaldırımdaki insanı mı düşünecek ya da bir diğerinin can güvenliğini mi ?
Üçyüzbin nüfuslu bir kasaba irisinde bunlar oluyorsa,beni deli ediyorsa,hayatında hiç motor kullanmamış bir ihtiyarı ne yapar.
Sabah gibi okumaya değmeyecek bir gazetede yazan ve günahım kadar sevmeyeceğim adamın bile kısmen haklı olması da dikkate değer tabii.
Öyle yazmasaydı böyle yazsaydı demek de afaki bir yaklaşımdır,adam hepimizin yaşı kadar yazıyor.İyi yazıyor,kötü yazıyor.
Kendince yazıyor,ben söylesem farklı mı yazacak ?.Ben adamın yazdığı gazeteyi bedava verseler okumam,yazdığına karışsam ne olacak :)yazmış işte.

heia2654
18 Nisan 2014, 17:14
Ben hayatımda böyle pervasız yazı az okudum. Yazmaya yeni yeni niyetlenen, dünya görüşü yeni yeni oluşmaya başlamış kardeşlerimizden de çok daha gerekli konular üzerine yazılar okudum.

Ortada bir yerde tek cümleyle düzgün kullananları tenzih etmesi bu yazıyı aklamaz.

Ucundan köşesinden sosyoloji ne demek bilen, en azından arada bir gazete okuyan, okuma yazma bile bilmese az çok vicdanı açık bir kişi böyle bir yaftanın sonuçlarını bilir.

Şahsen emniyet şeridine girmek ve duran trafikte yavaş yavaş aralardan geçmek dışında söylediklerinin hiçbirini yapmıyorum. 1-2 kere park için kaldırıma çıktıysam da yayaları engellemeyecek kenar köşeye utana sıkıla bırakıyorum motoru. Zaten emniyet şeridinde de taş çatlasa 50km/s ile giderim. Bu pervasız fular fetişi adamın kendince düzgün kullananları tenzih ederek eleştirdiği hareketlere de çokça laf etmişliğim vardır. En azından önceki mesajlarıma bakabilrisiniz, daha geçenlerde böyle bir konu üzerine ağzıma geleni yazdım kötü sürücülere. Çünkü en az bu adam kadar motosiklete karşı nefreti körükleyen tiplerdir benim gözümde.

Çok dert ediyorsan aç telefonun kamerasını kaydet, gönder emniyete. Az bir emekle kayda değer bir fayda sağlamış olursun yayalara saygı açısından.

Şimdi ben yolda bir araba gelip sıkıştırdı diye bütün otomobil şoförlerini terörist mi ilan edeceğim? Sinyal verdiğimde gaz kesip yol verenler ne olacak? Bazısı kural tanımıyor diye bütün taksicileri topa mı tutacağım? Aküm bittiğinde taksisinden inip motoru ittiren ne olacak? Senin gibi bir faydasız gazete köşesinde otobüsteki teyze muhabbeti yapıyor diye bütün gazetecileri de boş beleş mi ilan edeceğim? Yıllardır beni aydınlatanlara ayıp olur...

Öncelikle bu adamın yerinde bir eleştiri yapabilmesi için motosiklet kullanıyor olması, hiç yoktan motosiklet kültürünün içine az da olsa girmiş olması gerek. Zaten öyle olsaydı bu gereksiz yazı yerine gider bin türlü faydalı organizasyon ve kortej düzenleyen gruplardan bahseder, motosiklet kültürünün aslını özendirirdi. Şu durumda motosiklet türlerini 1)kebapçı 2)kurye 3) yarış motoru diye sınıflandıranlardan hiçbir farkı yoktur. Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!

Aramızda vakit ayırabilecek avukat vs. varsa lütfen nefret suçları kapsamında şikayet etsin bu herifi.

İş ilerlerse de kimse motorlara emniyeti kullanma demez merak etmeyin. He yok aralardan kontrolsüzce geçenlere, kaldırımlara çıkanlara müdahele eder mi? Etsin, kökünü de kurutsun. Yarın öbür gün ben de kaldırımda yürüyor olacağım. Ama emniyet şeridinde kimsenin yürüyeceğini sanmam. Arada fark var.

"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler.

Jedaykin
18 Nisan 2014, 17:23
Zatın kendi sözünü aktarayım

-Motosikletli, bu ülkede terörist demektir. Yasa, kural, ahlak ve vicdan taşımayan..-

İnsan gibi kullanan alınmasın kıvırmasına kanıp bu lafı yutacaksanız diyecek bir sözüm yok. Adam tüm motorsiklet kullanıcılarını hedef göstermiş.

Tekrar altını çiziyorum bu adamın derdi tehlikeli motor kullananlar değil motosiklet kullanılması.

dış mihrak
18 Nisan 2014, 17:24
Ben hayatımda böyle pervasız yazı az okudum. Yazmaya yeni yeni niyetlenen, dünya görüşü yeni yeni oluşmaya başlamış kardeşlerimizden de çok daha gerekli konular üzerine yazılar okudum.

Ortada bir yerde tek cümleyle düzgün kullananları tenzih etmesi bu yazıyı aklamaz.

Ucundan köşesinden sosyoloji ne demek bilen, en azından arada bir gazete okuyan, okuma yazma bile bilmese az çok vicdanı açık bir kişi böyle bir yaftanın sonuçlarını bilir.

Şahsen emniyet şeridine girmek ve duran trafikte yavaş yavaş aralardan geçmek dışında söylediklerinin hiçbirini yapmıyorum. 1-2 kere park için kaldırıma çıktıysam da yayaları engellemeyecek kenar köşeye utana sıkıla bırakıyorum motoru. Zaten emniyet şeridinde de taş çatlasa 50km/s ile giderim. Bu pervasız fular fetişi adamın kendince düzgün kullananları tenzih ederek eleştirdiği hareketlere de çokça laf etmişliğim vardır. En azından önceki mesajlarıma bakabilrisiniz, daha geçenlerde böyle bir konu üzerine ağzıma geleni yazdım kötü sürücülere. Çünkü en az bu adam kadar motosiklete karşı nefreti körükleyen tiplerdir benim gözümde.

Çok dert ediyorsan aç telefonun kamerasını kaydet, gönder emniyete. Az bir emekle kayda değer bir fayda sağlamış olursun yayalara saygı açısından.

Şimdi ben yolda bir araba gelip sıkıştırdı diye bütün otomobil şoförlerini terörist mi ilan edeceğim? Sinyal verdiğimde gaz kesip yol verenler ne olacak? Bazısı kural tanımıyor diye bütün taksicileri topa mı tutacağım? Aküm bittiğinde taksisinden inip motoru ittiren ne olacak? Senin gibi bir faydasız gazete köşesinde otobüsteki teyze muhabbeti yapıyor diye bütün gazetecileri de boş beleş mi ilan edeceğim? Yıllardır beni aydınlatanlara ayıp olur...

Öncelikle bu adamın yerinde bir eleştiri yapabilmesi için motosiklet kullanıyor olması, hiç yoktan motosiklet kültürünün içine az da olsa girmiş olması gerek. Zaten öyle olsaydı bu gereksiz yazı yerine gider bin türlü faydalı organizasyon ve kortej düzenleyen gruplardan bahseder, motosiklet kültürünün aslını özendirirdi. Şu durumda motosiklet türlerini 1)kebapçı 2)kurye 3) yarış motoru diye sınıflandıranlardan hiçbir farkı yoktur. Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!

Aramızda vakit ayırabilecek avukat vs. varsa lütfen nefret suçları kapsamında şikayet etsin bu herifi.

İş ilerlerse de kimse motorlara emniyeti kullanma demez merak etmeyin. He yok aralardan kontrolsüzce geçenlere, kaldırımlara çıkanlara müdahele eder mi? Etsin, kökünü de kurutsun. Yarın öbür gün ben de kaldırımda yürüyor olacağım. Ama emniyet şeridinde kimsenin yürüyeceğini sanmam. Arada fark var.

"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler.

Ağzınıza sağlık, söylediklerinize tamamen katılıyorum.

Potenza
18 Nisan 2014, 17:28
özür dile bizden hıncal abüüüüü..

Macit250
18 Nisan 2014, 17:29
Şu change org dan da onlarca ankete imza attık biride bir işe yaramıyor.Varsa yoksa adamlar bizden para kazanıyor girdikçe

ectuna
18 Nisan 2014, 17:31
:cat:

Teşekkür ederim arkadaş.



Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!

Jedaykin
18 Nisan 2014, 17:33
Ben hayatımda böyle pervasız yazı az okudum. Yazmaya yeni yeni niyetlenen, dünya görüşü yeni yeni oluşmaya başlamış kardeşlerimizden de çok daha gerekli konular üzerine yazılar okudum.

Ortada bir yerde tek cümleyle düzgün kullananları tenzih etmesi bu yazıyı aklamaz.

Ucundan köşesinden sosyoloji ne demek bilen, en azından arada bir gazete okuyan, okuma yazma bile bilmese az çok vicdanı açık bir kişi böyle bir yaftanın sonuçlarını bilir.

Şahsen emniyet şeridine girmek ve duran trafikte yavaş yavaş aralardan geçmek dışında söylediklerinin hiçbirini yapmıyorum. 1-2 kere park için kaldırıma çıktıysam da yayaları engellemeyecek kenar köşeye utana sıkıla bırakıyorum motoru. Zaten emniyet şeridinde de taş çatlasa 50km/s ile giderim. Bu pervasız fular fetişi adamın kendince düzgün kullananları tenzih ederek eleştirdiği hareketlere de çokça laf etmişliğim vardır. En azından önceki mesajlarıma bakabilrisiniz, daha geçenlerde böyle bir konu üzerine ağzıma geleni yazdım kötü sürücülere. Çünkü en az bu adam kadar motosiklete karşı nefreti körükleyen tiplerdir benim gözümde.

Çok dert ediyorsan aç telefonun kamerasını kaydet, gönder emniyete. Az bir emekle kayda değer bir fayda sağlamış olursun yayalara saygı açısından.

Şimdi ben yolda bir araba gelip sıkıştırdı diye bütün otomobil şoförlerini terörist mi ilan edeceğim? Sinyal verdiğimde gaz kesip yol verenler ne olacak? Bazısı kural tanımıyor diye bütün taksicileri topa mı tutacağım? Aküm bittiğinde taksisinden inip motoru ittiren ne olacak? Senin gibi bir faydasız gazete köşesinde otobüsteki teyze muhabbeti yapıyor diye bütün gazetecileri de boş beleş mi ilan edeceğim? Yıllardır beni aydınlatanlara ayıp olur...

Öncelikle bu adamın yerinde bir eleştiri yapabilmesi için motosiklet kullanıyor olması, hiç yoktan motosiklet kültürünün içine az da olsa girmiş olması gerek. Zaten öyle olsaydı bu gereksiz yazı yerine gider bin türlü faydalı organizasyon ve kortej düzenleyen gruplardan bahseder, motosiklet kültürünün aslını özendirirdi. Şu durumda motosiklet türlerini 1)kebapçı 2)kurye 3) yarış motoru diye sınıflandıranlardan hiçbir farkı yoktur. Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!

Aramızda vakit ayırabilecek avukat vs. varsa lütfen nefret suçları kapsamında şikayet etsin bu herifi.

İş ilerlerse de kimse motorlara emniyeti kullanma demez merak etmeyin. He yok aralardan kontrolsüzce geçenlere, kaldırımlara çıkanlara müdahele eder mi? Etsin, kökünü de kurutsun. Yarın öbür gün ben de kaldırımda yürüyor olacağım. Ama emniyet şeridinde kimsenin yürüyeceğini sanmam. Arada fark var.

"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler.

yüzde yüz katılıyorum

Pekbipicadam
18 Nisan 2014, 17:45
Bu yazıyı bir motorsever yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti, adam sert yazmış , yok herkese demiş, yok bilmem neymiş, yazıyı fazla sert bulmuş olabilirsin uslupla ilgili sıkıntı olduğu doğrudur ama söylediği şeyler ne yazık ki doğru , bence söylenenlere, düşünmeden saldırmak yerine çuvaldızı kendimize batıralım, mesleklerinin gereği olduğunu iddaa edip deli gibi motor kullanıp , kaldırımdan gidip, ters yönden gelip olmayacak yerden makasa girip sonra kaza yapıp ölüp birde kimse bizi görmüyor, düşünmüyor v.s diye bir taraflarını yırtan bir kesim var , ee kardeşim sen önce kendini düşün sonra başkaları seni düşünsün, birileri çıkıp taksileri minibüsleri neden yazmıyor demiş , onların yazılacak yanları kalmamış ne yazık ki kanun yapıcılar da bu konuyla ilgilenmiyorlar, belki motorlarda bu olayın başındayken durduruz diye yazıyı yazmış adam, kendim motor kullandığım için ve o bahsettiği tayfa yüzünden devamlı aynı muameleyi gördüğüm için bu adama hak veriyorum, ne kendisini tanırım nede bir hayranlığım vardır ama ne yazık ki doğru söylüyor. bir grup ekmek parası adı altında bizim çok severek kullandığımız bir aracın adını çok ama çok kötü olarak lanse ediyor ve kimse buna müdahale etmiyor.

Yazıya hak verenlere sazan falan bilmem ne yazan arkadaşım günün birinde gerçekten haklı olduğun bir konu olursa inan senide sonuna kadar desteklerim.

"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

Diyen arkadaşım zaten bu herifler her dakka fevri durumdalar sırf bunlardan çekinip gerçekten haklı olan adama haklı diyemeyeceksek, biz bu sevdadan vazgeçelim, gidelim araba alalım o zaman.

Ben sırf bu heriflerin imajından kendi zihnimde kurtulmak için elimden geldiğinde herkese yol verip saygı göstermeye çalışıyorum , ama sonra ben ışıkta beklerken bir bakıyorum herif önce kaldırıma çıkıyor sonra yaya geçidinden aradan yoluna devam ediyor sizde kalkmışsınız bu adamları savunuyorsunuz, ya sizde aynı onlar gibisiniz yada yalnızca işin içinde motor olduğu için tarafsız olamıyorsunuz.

Hepinize saygılar ve sevgiler.

raven71
18 Nisan 2014, 17:54
Hınçal Uluç'un yorumlarını sevdiğim söylenemez fakat bu konuda kesinlikle haklı. burada kimse çıkıp da özür falan beklemesin özür isteyen ve bu konuda Uluç'u haksız gören önce kendisini sorgulasın. kuralsız sürücülerden gına geldi. ortada pervasızca motosiklet kullanan kendini bilmezler yüzünden çoğu vatandaş motosiklet kullananların tümünü aynı kefeye koyuyor.

ectuna
18 Nisan 2014, 17:56
Hedef göstermesi ile sıkıntı duyuyoruz "pekbipicadam".
servis şöförünün bilerek motorun üstünden geçerek öldürmesi üzerinden daha kaç gün geçti?

Ufuk ARSLAN
18 Nisan 2014, 18:06
hıncal uluc un yazısını bende okumuştum. zerre kadar acıkcası umursamadım. adamı ülke capında takan kaç kişi varda biz takalım. boş verin bu adamı. bir imza kampanyası yapılacak ise motorsikletlerimizi park etmek için ve belediyelere verilecek bir dilekçe için kampanya düzenlensin.

hamzarat
18 Nisan 2014, 18:11
şu adam yerine koyupta uğraştığınız yaşam formuna daha ne kadar prim verceksiniz.allahaşkına hiç işiniz gücünüz, yapacağınız,araştıracağınız,göreceğiniz,bakacağını z bişeyler yok mu abicim.neden böyle her elinde hıyar olana tuzla koşuyorsunuz.neden böyle tiplerin amacına ulaşmasına vesile oluyorsunuz.böyle yaşam formlarına cevap veripte ne gibi bir geribildirim aldınız.şu anda bende üzülerek bunu yaptım ama şu halinize çok üzülüyorum be abi.

Pekbipicadam
18 Nisan 2014, 18:11
Hedef göstermesi ile sıkıntı duyuyoruz "pekbipicadam".
servis şöförünün bilerek motorun üstünden geçerek öldürmesi üzerinden daha kaç gün geçti?

Amacım tartışmak değil kesinlikle ama, motorun üzerinden geçen adamın zihniyeti zaten bu yazıyla dahada vahşileşecek bir yapıda değil dir., zaten o yaratığın aklı senin benim gibi çalışmıyor. Zaten bizleri sevmiyorlar bu yazıyı okuyup ulan zaten sevmiyorduk Hıncal abide destek verdi hadi gidip öldürelim diye düşünen bir adamın, bu yazı olmadan da bizlere zarar verecek akıl sağlına sahiptir zaten.

Herif iyi veya kötü bir şekilde yazmış keşke haklı olmasa da bende severek hatta aşkla bağlı olduğum motoruma laf söyledi diye bir şekilde saldırsam ama haklı herif öyle de böyle de haklı.

draggy
18 Nisan 2014, 18:23
Tüm otomobil şoförleri, taksi şoförleri, servis şoförü, minibüs şoförü, otobüs şoförleri insan kanına doymayan katiller sürüsüdür, 30 yılda 160 bin kişinin canını alarak dünyanın en büyük terörist örgütünü kurmuşlardır. Hiç bir ahlak ve vicdanları yoktur..


4 tekerli aracını canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.

yav he he :)

ectuna
18 Nisan 2014, 18:26
Tüm gençler de.
Cep telefonları da bu teröristlerin silahlarıdır.
Hiç bir ahlak ve vicdanları yoktur..

4 tekerli aracını canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.

http://www.yokboylebirsey.com.tr/video/dikkat_bu_videoyu_mutlaka_izleyin_ve_izlettirin.ht ml#.U1E00_l_sus



Tüm otomobil şoförleri, taksi şoförleri, servis şoförü, minibüs şoförü, otobüs şoförleri insan kanına doymayan katiller sürüsüdür, 30 yılda 160 bin kişinin canını alarak dünyanın en büyük terörist örgütünü kurmuşlardır. Hiç bir ahlak ve vicdanları yoktur..


4 tekerli aracını canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.



yav he he :)

YouSuffer
18 Nisan 2014, 18:35
Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.

Yazıdan alıntı bir cümle :
Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.

Tundzhay
18 Nisan 2014, 19:04
oldum olası bu adamın yazılarını ve boş boş tartışma yaratmasını anlamış değilim. yine yazacak bi konu bulamamış sallamış....

imza attım bende. sizde atın arkadaşlar...

_pLay_06
18 Nisan 2014, 19:09
+1 oy :bestmt:

_yasintopcu
18 Nisan 2014, 19:15
Adam bahsettiği kişiler konusunda çok haklı . . Ailelerimiz yakınlarımızın motoru öcü gibi görmeleri korkmaları ölüm makinesi demeleri bahsettiği kişilerin motor kullanmasından kaynaklanıyor.

Darkfriairs
18 Nisan 2014, 19:53
Hıncal yaşlandı artık, hiç gerek yok yazılarını okumaya...

Espaniole
18 Nisan 2014, 19:58
''Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.''

Bu cümle sanki gelebilecek tepkilerden kaçınmak için yazılmış. Yazının neredeyse tamamı bütün motorculara hakaret biçiminde. Adam resmen bütün motosiklet sürücülerini sevmediğini yazmış. Motosiklet sürmeyen adam bu yazıyı okuyup nasıl o üzerine alınmaması gereken kitleyi farkedecek?

Sen eleştirdiğin kitleyi parantez içine al, diğerlerinin iyi yönleriyle eleştirdiklerinin farkını yaz da, okuyucu da bu farkı anlasın değilmi?

Alisilin
18 Nisan 2014, 20:32
Adam açık açık 'HAYVAN', 'YARATIK' demiş.
Hiç kimse hiç kimseye bunu söyleyemez hakkı yoktur, ki motosiklet olsun araba olsun kamyon olsun her kesimde çürük elma vardır, bunu genelleyerek motosikletli bu ülkede teröristtir diyor,
İmza değil gerekirse yürüyüş yaparım bu adamcık için.

Seino
18 Nisan 2014, 20:47
ben nasıl otomobil magandasını eleştiriyorsam adamda haklı olarak bahsettiği türde motosiklet kullananları eleştirir.

bende kendisine katılıyorum.

heia2654
19 Nisan 2014, 01:23
Bu yazıyı bir motorsever yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti, adam sert yazmış , yok herkese demiş, yok bilmem neymiş, yazıyı fazla sert bulmuş olabilirsin uslupla ilgili sıkıntı olduğu doğrudur ama söylediği şeyler ne yazık ki doğru , bence söylenenlere, düşünmeden saldırmak yerine çuvaldızı kendimize batıralım, mesleklerinin gereği olduğunu iddaa edip deli gibi motor kullanıp , kaldırımdan gidip, ters yönden gelip olmayacak yerden makasa girip sonra kaza yapıp ölüp birde kimse bizi görmüyor, düşünmüyor v.s diye bir taraflarını yırtan bir kesim var , ee kardeşim sen önce kendini düşün sonra başkaları seni düşünsün, birileri çıkıp taksileri minibüsleri neden yazmıyor demiş , onların yazılacak yanları kalmamış ne yazık ki kanun yapıcılar da bu konuyla ilgilenmiyorlar, belki motorlarda bu olayın başındayken durduruz diye yazıyı yazmış adam, kendim motor kullandığım için ve o bahsettiği tayfa yüzünden devamlı aynı muameleyi gördüğüm için bu adama hak veriyorum, ne kendisini tanırım nede bir hayranlığım vardır ama ne yazık ki doğru söylüyor. bir grup ekmek parası adı altında bizim çok severek kullandığımız bir aracın adını çok ama çok kötü olarak lanse ediyor ve kimse buna müdahale etmiyor.

Yazıya hak verenlere sazan falan bilmem ne yazan arkadaşım günün birinde gerçekten haklı olduğun bir konu olursa inan senide sonuna kadar desteklerim.

"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

Diyen arkadaşım zaten bu herifler her dakka fevri durumdalar sırf bunlardan çekinip gerçekten haklı olan adama haklı diyemeyeceksek, biz bu sevdadan vazgeçelim, gidelim araba alalım o zaman.

Ben sırf bu heriflerin imajından kendi zihnimde kurtulmak için elimden geldiğinde herkese yol verip saygı göstermeye çalışıyorum , ama sonra ben ışıkta beklerken bir bakıyorum herif önce kaldırıma çıkıyor sonra yaya geçidinden aradan yoluna devam ediyor sizde kalkmışsınız bu adamları savunuyorsunuz, ya sizde aynı onlar gibisiniz yada yalnızca işin içinde motor olduğu için tarafsız olamıyorsunuz.

Hepinize saygılar ve sevgiler.

Sevgili pekbipicadam arkadaşım/ağabeyim,

Şu cümlelerimi yeniden okumanı rica ediyorum:

"...eleştirdiği hareketlere de çokça laf etmişliğim vardır. En azından önceki mesajlarıma bakabilrisiniz, daha geçenlerde böyle bir konu üzerine ağzıma geleni yazdım kötü sürücülere. Çünkü en az bu adam kadar motosiklete karşı nefreti körükleyen tiplerdir benim gözümde.": Bir motorsever olarak yazdığm şu yorum da tepki çekmişti zamanında:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/128881-cinayet-gibi-kaza-ani-post3303253.html?highlight=#post3303253

"Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!": Birinin içinde potansiyel olması başka şey, körüklenip eyleme dönüşmesi ve yaygınlaşması başka şey. Kötülük potansiyelini eğitebilirsin ya da kamçılayıp azdırabilirsin. Yoksa gelişmiş ülkelerdeki insanların hepsi melek değil, sadece eğitimliler. Bu yazıyı az kişi görse, hatta gören kişilerin de sadece bir tanesi etkilenip yarın bir motosikleti taciz edip düşmesine sebep olsa, hatta ve hatta düşen arkadaşa hiçbir şey olmasa bile yine de değerdir bu adama haddini bildirmek.

Bu heriflerin imajından kurtulmak için saygılı davranmanı destekliyor ve de aynen uyguladığımı bilmeni istiyorum. Ama "siz de aynı onlar gibisiniz ya da işin içinde motor olduğu için taraflısınız" demen dayanaksız bir tespit. Arada tek bir cümle dışında sanki bütün motosiklet kullananlar böyle gibi yazı yazmış herif. Açık, net, çerçevesi belli tanımlamalar yapmadan eleştiri yaparsan bunu okuyan ve iyi-kötü motorcu ayrımı yapacak motosiklet kültürü olmayan (yani nüfusumuzun kayda değer bölümü) başkası geneller ve tümüne karşı algı oluşturur. Bak yukarıda yazmış birisi, eleştirdiklerinle iyi kullananların farkını açıkla ki millet de ayırt edebilsin diye. Ama o iş tek cümleyle olmaz işte. Ki zaten kuryeci, pizzacı diye de genelleyemezsin, varsayalım ki hepsi kötü kullansa, arada bir tane bile düzgün çıksa günahını alırsın.

Ben derim ki gel seninle taşın altında elimizi sokup motor üstünde şaklabanlık yapanların kökünü kurutmak için birşeyler tasarlayalım. Sonra da forum, emniyet, federasyon vs. her kanala başvurarak bir yaptırım ve bilinç uyandırma işine girişelim. Ama önce bu Hıncalgilleri temizlemek lazım.

Aslına bakarsan bazı arkadaşlarımızın dediği gibi hakkaten kaale alınacak adam değil ama işte naparsın illa birileri bunu da okuyor...

TAYFUNBORA
19 Nisan 2014, 01:29
Ben yazıyı okudum.Gayet kolay anlaşılır bir dille yazmış. Haklı örnekler vermiş. Bir daha okuyun isterseniz.