PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazada Değil Sonrasındaki Kavgada Öldü



Ahmet Abi
18 Nisan 2014, 04:37
Adana'nın Kozan İlçesi'nde iki aracın karışıtğı maddi hasarlı trafik kazası sonrası çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Olay, saat 20.30 sıralarında ilçeye bağlı Varsaklar Mahallesi Akit Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerinde iki araç maddi hasarlı trafik kazasına karıştı. Araçlardan birinin sürücüsü 36 yaşındaki Ali T. ile diğer araçta bulunan 4 genç tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali T., üzerinde taşıdığı tabancayla gençlere kurşun yağdırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla kanlar içerisinde yere yığılan Çağrı Çomak (23), Murat Öztürk (23), Mehmet Ceyhan (22) ve Resul Mumcuoğlu (22), özel araçlarla Kozan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Göğsüne 2 kurşun isabet eden Çağrı Çomak yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamazken, diğer yaralıların tedavileri sürdürüyor.

Olayı haber alan gençlerin yakınları hastaneye akın ederken, kayıplara karışan Ali T.'nin yakalanması için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

deprogadias
18 Nisan 2014, 04:59
Adamın hakkında bu kadar bilgi varsa yakalnması yakındır. Abi bide bu arada nefsi müdafaa (doğru mu yazdı bilmiyorum) varsa yani o 4 genç suçlu oldukları halde 4 kişi olmalarına güvenip adamın üstüne çullandıysa bi suç indirimi veya ceza almama durumu olur mu? (Silahı ruhsatlı varsayalım)

rebitek
18 Nisan 2014, 05:27
nefsi müdafa, ağır tahrik vesaire vesaire derken suç indirimi olur ama, hem 4 kişiye ateş etmek, hem birini öldürmek, ne yazık ki cezası uzun olur. kimin haklı olduğunu bilmediğim için öldürene mi acıyalım, ölene mi acıyalım bilemiyorum.

Ahmet Abi
18 Nisan 2014, 05:47
Adamın hakkında bu kadar bilgi varsa yakalnması yakındır. Abi bide bu arada nefsi müdafaa (doğru mu yazdı bilmiyorum) varsa yani o 4 genç suçlu oldukları halde 4 kişi olmalarına güvenip adamın üstüne çullandıysa bi suç indirimi veya ceza almama durumu olur mu? (Silahı ruhsatlı varsayalım)

1 kişinin silahlı şahsa saldırdığını varsayarsak adamın silah vasıtasıyla o kişiyi yaralamış olması kişinin silahsız olması nedeniyle orantısız güç olarak kabul edilir ancak silahlı şahsa 4 kişi saldırmışsa verilecek kararda olay hakkında bilmediğimiz detaylar önemli rol oynar. Silahlı şahsın tkc86/e ve tck82 maddelerinden yargılanacağını göz ardı etmemek gerek.

deprogadias
18 Nisan 2014, 05:48
Kesinlikle. İki tarafında hayatı kaydı orası kesin. Hadi diyelim ceza almadı onun vicdan azabı yeter adama. Tamam kavga edersin öldüresiye döversin hastanelik olur sağlığını alırsın ona da eyvallah ama can almak bambaşka bi boyut

mzerhan251
18 Nisan 2014, 07:06
Geçenlerde bir akşam buna benzer bir olayda benim başıma geldi.Kavşakta orta şeritte kırmızıda bekliyorum sağa döneceğim sinyalimi vermişim,sağımda içinde 4-5 tane genç olan bir arabada var,neyse yeşil ışık yandı sağımdaki aracı kolluyorum hatta bir ara yol verdim ki geçsin ve sağa dönüşümü yapayım ben durdum oda durdu elimle geçmesini işaret ettim, aracın sürücüsü gençle gözgöze geldik bana bakıyor sinirli sinirli hareketler yapıyor,neyse ilerliyorum oda ilerliyor. öyle bi duruma geldik ki azda ha kaza olacaktı bende dur demek için korna çaldım. Vay efendim sen misin çalan araçtan bir indiler hepsi artistik hareketler felan, alkolluler belli bir ara trafikte bir boşluk oldu bir manevra ile yoluma devam ettim ve olay tatsız bir boyut almadı onlara uysam belkide neler olur du neler.plakasını alıp trafiğe bildirdim tabiki.

Seko
18 Nisan 2014, 08:54
Kavga olayı neyse da bana göre silah taşımanın ve de kullanmanın affı yoktur. Memlekette idam cezası olsa bunların hiçbiri olmaz. Ne demek ya basit bir kavga yüzünden bir insanı öldürmek ? İnsanlarda cezaevine girme korkusu diye birşey kalmadı artık. Kimseye ruhsatlı veya ruhsatsız silah aldırtmayacaksın, bıçak ve tüm benzeri aletleri de silah kapsamına sokacaksın. Silahı bırak, üzerinde bıçakla, arabasında sopayla yakalananın bile anasını ağlatacaksın, millet bıçağa elini sürmeye korkacak.

zihnigonen
18 Nisan 2014, 10:52
Silah taşırsan ona güvenirsin ve kullanırsın.

solmyr
18 Nisan 2014, 10:54
doğal seçilim. Allah rahmet eylesin.

cenkito
18 Nisan 2014, 11:02
doğal seçilim. Allah rahmet eylesin.

nedense adana da daha cok oluyor bu seçilim eleme olayları :)

solmyr
18 Nisan 2014, 11:51
nedense adana da daha cok oluyor bu seçilim eleme olayları :)

ben hiç antalya, konya,ankara,zonguldak çizgisinden doğuya gitmedim. adanalı arkadaşlar ve medya sayesinde kabadayılığa meraklı olduklarını biliyorum. güney doğu illerinde de kaba dayılıktan ziyade, hakkını silahla arama durumunun olduğunu biliyorum. antepli bir arkadaş, her ay silahlı bir toprak kavgası olur diyor. herkesin evinde keleşnikof :) olur diyor. diyarbakır'lı bir arkadaşım, kürtçe bildiğin halde türkçe konuşursan, hor görülürsün, ukalalık olarak algılanır, dışlanırsın diyor. karadenizin'de özellikle trabzon'da, silah kullanımı adeta bir hobi olduğunu yine medyadan duyuyorum ancak ordu'lu bir arkadaşımdan öyle bir heves ya da istek görmedim, kendisinde yöre ağzı yok ama karadeniz mizahı mevcut. :)