PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.el motosiklet fiyatları neden devamlı yükseliyor ?



extrem_015
05 Nisan 2014, 17:49
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ülkemizde 2.el motosiklet fiyatları her geçen gün uçuyor neden derseniz 3'e alan 5'e satma çabasında olduğu için örneğin aşağıda linkini verdiğim motosikleti bundan önceki sahibinden almaya gitmiştim o zaman motosiklet denizlideydi önceki sahibi 22-23 civarı bir fiyat çekmişti(boyalı yerleri olduğu için)fiyatı motosikete göre gayet normaldi neyse temizlik göreceli bir kavram olduğundan motosiklet isteklerimi karşılamadığı için almaktan vazgeçmiştim aynı motosikleti malum sitede tekrar gördüm gerçekten şaşırdım alan şahıslar aynı motosiklete 5.000 lira civarı ekleyerek tekrar satışa koymuşlar.

Serbest piyasa isteyen istediğini yazar ilan verir diyebilirsiniz ama öyle değil her motosiklet alıp satan böyle yaptıkça fiyatlar akıl almaz şekilde tavan yapıyor hevesli arkadaşlarımız motosiklet alamaz oluyorlar.
Sen hem bu motosikleti alıp kullanıyorsun eskitiyorsun hemde 4-5 gibi bir kar elde etme çabasına giriyorsun.
Bu bence hiç etik bir davranış değil.

Sadece bu değil aynı şekilde başka makinalarda var.
Fiyat konusunda insani değerlerde kalınmalı ki herkes motosikletten zevkini alsın gönlünce gazlasın unutmayın ki motosiket ticaret kapısı değil,özgürlük kapısıdır.:cat:

Hepinize iyi forumlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sahibinden-temiz-ekstrali-2009-yamaha-yzf-r1-159818561/detay

Edit:Düzenleme.

mhmtesk
05 Nisan 2014, 17:54
Bastan sona haklisiniz. Ne zamandir bende motosiklet bakiyorum. Ama vaz gecicem gibi fiyatlar bu sekilde devam ederse kesinlikle almam.

Shrieker
05 Nisan 2014, 18:01
Sıfır motosiklet fiyatları neden devamlı yükseliyor ? Sıfır motosiklet fiyatı yükselirken adam salak mı ucuza satsın elindeki motoru ? Biz kısaca enflasyon diyoruz buna.

Tabii hükümet enflasyon sepetine pinpon topu ve abajur gibi abuk subuk şeyler koyup enflasyon oranını %7-8 gösteriyor. Millet de bi güzel yiyor (kahvaltıda pinpon topu, ımmm favorim:)).

cool113
05 Nisan 2014, 18:20
isteyen olur, veren olmaz.

extrem_015
05 Nisan 2014, 18:22
Peki motorun onca yıl kullanılması aşınması modelinin düşmesi kaza geçirmesi boyanması ne oluyor enflayonmuş :mrgreen: gülerler adama.
Ucuza satsın diyen yok ki,en azından kısa süre zarfında aldığı fiyatlara yakın satsın diyoruz,1-2 ay gibi kısa bir sürede 5.000 lira kar koymak akıllıksa salak kim siz bulun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------


Bastan sona haklisiniz. Ne zamandir bende motosiklet bakiyorum. Ama vaz gecicem gibi fiyatlar bu sekilde devam ederse kesinlikle almam.

Aynen hocam mantıklı düşünen birilerini görmek güzel. :cat:

Sepetçioğlu
05 Nisan 2014, 18:25
Evet bayağı yükseldi, nedeni euro nun yükselmesi.
Atıyorum Z800 10,000 euro, geçen sene mayısta 23 bin küsür liraya geliyordu, şimdi ise 29 bin küsür liraya geliyor.
Şimdi 23 liraya ikinci el bile bulamıyorsun.
Haliyle sıfırı o kadar yükselince ikinci elde de vatandaş zam yapıyor.
Tabi R1 de fiyatlarda bir değişme olmadıysa, vatandaş kar elde etmek için böyle yapıyor demek ki!

extrem_015
05 Nisan 2014, 18:26
Geneli kar etme peşinde euro zam falan hikaye...Kısa sürelerde bu kadar fiyat farkı olmaz.

Sepetçioğlu
05 Nisan 2014, 18:40
Evet haklısınız, ben süreyi uzun düşünmüştüm, yoksa 22 ye al 2 ay sonra 25 e sat ticaret, başka bir şey değil!
Ama böyle düşünen çok var, çevremizde de görüyoruz, hiç motor ile alakası olmayıp alıyorlar, bisiklet gibi binip kar edince de satıyorlar.
Motoru bilen motorcu adam bunlara pirim vermez zaten, o istesin dursun.

ferdinandd
05 Nisan 2014, 18:58
Benim inancım herkes "istisnasız herkes" yıllarca kullandığı motosikletini ( bak düşsün kalksın da demiyorum ) direk aldığı fiyattan satsa Bayilerdeki fiyatların bukadar yükselebilmesinin ihtimali dahi yok, yılda 3-5 anca satarlar insaflıysa kar marjını dusurur değilse büyük vurgun olmuyor deyip kapatır gider.

Bunlara bu gücü verende bizleriz. 2. elini şişirirsek bişeyin adamda sıfırında işin şeyini çıkarır, e haklıda sayılır parayı kolay kazanan sayısı günden güne artıyor alıcısı var :pr:

Euro enflasyon bilmemne bencede hikaye. 10 modelin en çok istenen 3 modeli 10 liradan 13 e çekilirken, diğer modeller 10 liradan 10.300 TL ye çekiliyor. Demekki karar verende halka geçirme eğrisini belirleyende kendileri.

İnsaflı birinden 2. el bekliyorum kasımdan beri :/ Kimsenin hakkını yemiyeyim karşılaşmadımda değil ama elimi hiç çabuk tutamadım 1-2 saatte hakkına satıldı çoğu, bikaçtanesinide satış sonrası galeri ilanı olarak geri geldiğini gördüm. Birde böyle pislik aracı kurum var. Hayır sana getirilene koy karını sat, satan adamın veya bekleyen adamın ekmeğiyle oynama. Sonuçta +2000 lira fiyatı şişirip üstünden egzozu çantayı çıkarmak nasıl bir vicdan ki sonra bu herif yüzünden piyasada şişiyor bir sonraki ilanı koyan kişide etkileniyor ve aylarca satamıyor. Çünkü öyle bi dünya yok, nasıl satsın.

Almak isteyen adam kim = müşteri, satan adam da elden çıkarmak, kurtulmak isteyen, paraya ihtiyacı olan... Şimdi ikiside karşılıklı küfürleşse bile müşteri haklı değil mi hakka hukuka göre :silent:

Birde indirim istemiyorum, hangi servise notere gidelim konuşup kararlaştıralım dediğinde ben motorumu garajdan çıkarmam ustanı al gel beğenirsen bi ara gideriz notere onu sonra konuşuruz falan diyenlermi ararsın, fiyatta 50 lira düşmeyip 3 gün sonra sahibindende 1000 lira düşenmi, nasıl kafalar bunlar anlam vermekte zorladığım çok tipler çıkıyor. La o motorla bakkala gitsen ekmek alamazsın ya ekmek senin hiçbi geçerliliğin yok onu yaşama dönüştğrmek için bana muhtaçsın nasıl birde üstüne küstahlaşırsın ki :silent:

Sinirliyim hafiften bu mevzulara böyle insana benzemeyen tipler yüzündende gidip bayiden hizmet alıyoruz ordada hazır yolluyuz görüyorlar geçir babam geçir... Böyle pislik bi kısır döngü işte :pr:

Esnaf denilen adamı da öldürdüler, ortalık saçma sapan uç noktalara dağıldı, millet üçkagıtçı oldu, o adam tüm dengeleri tutan vicdanıyla resmen vefa borcu hissiyle iş yapan güvenilir kapıydı. Gerçi kimseye suç bulmayayım o adamın yok olmasına da bizler destek çıktık halende çıkıyoruz.

umuttuna
05 Nisan 2014, 19:05
Malin 0 km fiyati yukseldikce 2.elinin de yukselmesi kacinilmaz yapacak bisey yok.bayi kar marjini arttiriyor dolar euro bir yandan artiyor sezon aciliyor ana biz hala fiyatlarin dusmesini bekliyiruz.esas enteresan olan sey bu herhalde.

mckayrak
05 Nisan 2014, 19:06
Motor piyasası küçük olduğu için olabilir. Ama yine de 5 yaşındaki motora o kadar para vermem.

sedat_57
05 Nisan 2014, 19:14
Bunun en büyük sebebi vatandaştan önce bayiiler özellikle HONDA vurun abalıya :queen: Türk halkı zaten uyanık aldığı fiyattan değilde o an ki sıfır fiyatı üzerinden hesabını yapar ilanı verir..

suato21
05 Nisan 2014, 19:16
Şimdi arkadaş isyan etmekte haklı,tamam euro yükseldi.Fiyatlar arttı ama motorunu satmak isteyipte aman ne kadar az zarar,o kadar kar düşüncesinde.Ne yazık ki sapıtanlarda oluyor,herkes az zararla satmak ister ama usulünce..Adamın elinde 2011 8 binde Honda pcx var,abi ne kadar istiyorsun buna..Valla 6500 birader,aşağısı kurtarmaz..Allah aşkına biraz insaf ve mantık ya,sıfr Honda pcx 2014 modeli 7000 TL...!!
2011 modeli,sıfır 2014 modelden 500 lira düşürüp satıyor..Kimse kusura bakmasın da,bunun adı ticaret değil.Düpe düz insanları keriz yerine koymak..Ben almam,sen olmazsın ama yeni başlayan yada anlayaman alır..
Bu yüzden foruma link atıp bu moturu alayım mı ? diye konu açan arkadaşlara.Elimizden geldiğince yardımcı olalım..Üç kağıtçılara da prim vermemiş oluruz..Saygılar..

merr
05 Nisan 2014, 20:03
Sıfırı yükselince 2. elide yükseliyor.Hepsi bu ...

okan.turan
05 Nisan 2014, 20:15
Suzuki inszumalara bakiyorum bi suredir. Ikinci el fiyatlari sifirlasindan yuksek sahibinden devam

Thomas
05 Nisan 2014, 20:58
Honda yüzünden.

Ahmetd20
05 Nisan 2014, 21:23
Bu motorun sahibi motordelisi.com un admini Emin Atar (deli emin) siz bence motorları karıştırıyosunuz aynı motor olmasının imkanı yok , hatta şurdan profilinden bakabilirsiniz ;https://www.facebook.com/m.emin.atar sanırım motordan biraz uzaklaşma gibi bi amacı var diğer motoru olan stuntbike da sattı , iki motor forumunuda sıkı takip ediyodum burda üyelik açma ihtiyacını bu başlıkta gördüm :) iyi günler iyi sürüşler :)

extrem_015
06 Nisan 2014, 02:36
Ahmetd20@
O motor olduğundan eminim o motor istediğin gibi araştırmasını yapabilirsin.Bu işin içinde olanlar böyle yaparsa normal kullanıcılar neler yapar sen düşün.

ERROR88
06 Nisan 2014, 02:48
delıemın degılmı len o cbr 600rr sutunt bıke den sonra bunuda satıyor demekkı hayabusa alıcak

Serk21
06 Nisan 2014, 03:46
Bu motorun sahibi motordelisi.com un admini Emin Atar (deli emin) siz bence motorları karıştırıyosunuz aynı motor olmasının imkanı yok , hatta şurdan profilinden bakabilirsiniz ;https://www.facebook.com/m.emin.atar sanırım motordan biraz uzaklaşma gibi bi amacı var diğer motoru olan stuntbike da sattı , iki motor forumunuda sıkı takip ediyodum burda üyelik açma ihtiyacını bu başlıkta gördüm :) iyi günler iyi sürüşler :)



Movie star di stunt bike dimi? Aynen sattim diye epey uzuluyordu.

bi ata sozu vardi nasildi unuttum? "Alan yok satanin anlina koyayim" miydi neydi? Yahu sifiri 10.000 tl olan aracin 2. Eline 9500 veren adam salaktir. Birakin ne hali vatsa gorsun..madem arastirmiyor,madem.kimseye sormuyor? E kafasida basmiyosa nefeste almasin..

gecenlerde adamin biri facebookta sym wolf grubunda wolf icin sifir km bayiden 10.000 tl fiyat almis,bir baskasida 9.700 tl ye ikinci el ilani koymus. Bende "cok pahali yahu sifiri 10bin" yazinca beni gruptan attilar :) oktay zibinsiz midir nedir orda wolfu olan ve wolflerin 2. Elde 20.000 tl ye satilmasini deli gibi arzulayan adam :) sorsan motorcu bunlar grup fln kurmuslar ama grubun amaci baska turlu :)) orgy :)))

adem80
06 Nisan 2014, 04:02
Suzuki inszumalara bakiyorum bi suredir. Ikinci el fiyatlari sifirlasindan yuksek sahibinden devam

Ben bi tane değerinde buldum ve aldım. 10 bin km deydi. Sıfırdan ucuzdu 2000, 2500 tl kadar. Takip etmek lazım.

Ahmetd20
06 Nisan 2014, 09:36
Emin abiyle bizzat konuşdum bu kendi r1 i değil kuzenininmiş kuzeni gdoguda polis olduğu için satıyolarmış ,kendiside söyledi zaten bu fiyatı kuzeni istediği için yazdığını , herkes biliyo bi motorun ne kadar ediceğini , iyi sürüşler

ENGİN REİS
06 Nisan 2014, 11:54
kesinlikle katılıyorum.motor alamıyorum bunların yüzüne.

deliemin
06 Nisan 2014, 11:57
Değerli arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim geçen sene bu motorun taliplisi çoktu ... Sahibinin üstüne çöküp değerinin altında almak için akbaba gibi etrafında dolaşıyorlardı... Kuzenim şark görevinde güney doğuda polis motorun ilan linkini bana attı bende her ilde olan dostlarımızı aradım ve sağolsunlar bizi karşıladılar krallar gibi ağırladılar... motorun sahibide arkadaşları...anlaştık aldık... Motoru almamız diğerlerinin okadar zoruna gittiki her face grubunda laf sokup durdular. ama köpek ürür kervar yürür misali biz kale bile almadık... Ben 13 yıldır racing motosiklet kullanıyorum motosikleti inceledim baktım Motosikletin sağ ve sol grenajı boyalı tamir yok boya var gidişi gazlanması ivmelenmesi herşeyiyle mükemmel.. benimde 2008 R1 im vardı bu ondan da ciğerli bir motor anında 299km sürate ulaşan güzel bir makine...

Şimdi arkadaş 2-3 ay önce aldı demiş ama bu motoru ben 04-09.2013 tarihinde aldım bu bir ... İkincisi ozamanlar dolar kuru 1,7 tl civarındaydı şimdi ise 2,15 tl bu iki ... Üçüncüsü O Zamanlar 1000RR 32.000 tl idi şimdi ise liste fiyatı 44.500 tl

Çok örnekler yazarım burdan ama sana ayıracak zamanım fazla yok

Açıklamaya gerek yok ama genede yazayım ben Haziran ayında kuzenimin yeni görev yeri belli oluyor ev alıcak o yüzden satıyor motorunu. yoksa motor çok güzel ve uzun yıllar binmeyi düşünüyordu ...

Motosikletin kaparosu alındı bu arada . Tekirdağa Biliyorum fiyatını merak ediyorsun 25 bin tl ye verdim burayada yazıyorum

emreaydin69
06 Nisan 2014, 12:08
Şuanda sahibinden de sifirindan daha pahali 250r var. Plaka masraflarinida eklemiş 1000km kullanımis satiyo şaka yapiyo galiba :)

ectuna
06 Nisan 2014, 16:03
İnazuma aldım geçen hafta. Sahibinden de adamlar sıfırından pahalı fiyat çekiyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-suzuki-inazuma-temiz-arayanlar-icin-159514759/detay
şu linke bakın isterseniz. Az evvel bayide idim. 11.400 e veriiyor 2013 modeli. 2014 model de 12.400TL 600 TL de plaka sigorta falan. Üstelik taksitle.
Bu arkadaş 11.500 diyor. Buna da sigotrta yapılacak. şehir değişikliği noter de ekle 150TL. Bu daha pahalı.
adam istiyor.
İster arkadaş.
bakıyor 2014 e 12.400.TL fiyatı. 600 de masraf 13 eder. aklı sıra 1500 tl az alıyor indirim yapıyor.
Almamak lazım.
Ben 2. el alacaktım mantıklı fiyatlı bulamadım gittim sıfır aldım. Ne diyim.

adem80
06 Nisan 2014, 16:26
İnazuma aldım geçen hafta. Sahibinden de adamlar sıfırından pahalı fiyat çekiyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-suzuki-inazuma-temiz-arayanlar-icin-159514759/detay
şu linke bakın isterseniz. Az evvel bayide idim. 11.400 e veriiyor 2013 modeli. 2014 model de 12.400TL 600 TL de plaka sigorta falan. Üstelik taksitle.
Bu arkadaş 11.500 diyor. Buna da sigotrta yapılacak. şehir değişikliği noter de ekle 150TL. Bu daha pahalı.
adam istiyor.
İster arkadaş.
bakıyor 2014 e 12.400.TL fiyatı. 600 de masraf 13 eder. aklı sıra 1500 tl az alıyor indirim yapıyor.
Almamak lazım.
Ben 2. el alacaktım mantıklı fiyatlı bulamadım gittim sıfır aldım. Ne diyim.

Ben 9.500 e aldım peşin. 11, 11.5 a 2 ci el almaktansa sıfır almak daha mantıklı tabi.

irfan46
06 Nisan 2014, 18:21
haklısın kardeşim devletin enflasyonu tamamen tüketiciyle alakasız şeyler gerçek enflasyon değil yani o yüzden gerçek enflasyon %20-30 civarında haliyle sıfırı artan ürünün 2. elide yükseliyor birde bahar gelince 2. el motorsiklet fiyatlarını biraz şişiriyorlar bizim millet fırsatçılığı sever heryerde öyledir

extrem_015
08 Nisan 2014, 02:34
Şimdi arkadaş isyan etmekte haklı,tamam euro yükseldi.Fiyatlar arttı ama motorunu satmak isteyipte aman ne kadar az zarar,o kadar kar düşüncesinde.Ne yazık ki sapıtanlarda oluyor,herkes az zararla satmak ister ama usulünce..Adamın elinde 2011 8 binde Honda pcx var,abi ne kadar istiyorsun buna..Valla 6500 birader,aşağısı kurtarmaz..Allah aşkına biraz insaf ve mantık ya,sıfr Honda pcx 2014 modeli 7000 TL...!!
2011 modeli,sıfır 2014 modelden 500 lira düşürüp satıyor..Kimse kusura bakmasın da,bunun adı ticaret değil.Düpe düz insanları keriz yerine koymak..Ben almam,sen olmazsın ama yeni başlayan yada anlayaman alır..
Bu yüzden foruma link atıp bu moturu alayım mı ? diye konu açan arkadaşlara.Elimizden geldiğince yardımcı olalım..Üç kağıtçılara da prim vermemiş oluruz..Saygılar..

Aynen hocam yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum adam alıyor kullanıyor eskitiyor gazlıyor boyalı neidüğü belirsiz makinaya utanmadan arsız yüzsüz gibi değerinin üstünde paralar istiyor bunlar resmen aç köpek başka bişey değil!!!
Böyle ilan verenleri insan yerine bile koymamak lazım bunlar ısıracak kemik arıyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------


Emin abiyle bizzat konuşdum bu kendi r1 i değil kuzenininmiş kuzeni gdoguda polis olduğu için satıyolarmış ,kendiside söyledi zaten bu fiyatı kuzeni istediği için yazdığını , herkes biliyo bi motorun ne kadar ediceğini , iyi sürüşler

Herkes biliyorsa ona göre fiyat yazılsın o zaman buna bile bile ...... etmek denir ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:57 ----------


kesinlikle katılıyorum.motor alamıyorum bunların yüzüne.

Aynen hocam böyle aç ticaret ahlakı olmayan insan kılıklılar yüzünden aylarca makina aradım.

Kiminin tası öter kiminin kafası yağ kaçırır kiminin boyası olur vs.vs. birde bunlar çok temiz gerçek km diye satışa sunulan motorlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------


Şuanda sahibinden de sifirindan daha pahali 250r var. Plaka masraflarinida eklemiş 1000km kullanımis satiyo şaka yapiyo galiba :)

İnsanlık olmadıktan sonra biz istediğimiz kadar konuşalım adam hem kullanıyor hemde 6-7 ay gibi kısa bir sürede 5.000 prim yaptırıyor ohh ne güzel altından karlı hemde binip gezip gazlıyorsun hem 5.000 indiriyorsun adamlar işi bulmuş ....

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------


İnazuma aldım geçen hafta. Sahibinden de adamlar sıfırından pahalı fiyat çekiyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-suzuki-inazuma-temiz-arayanlar-icin-159514759/detay
şu linke bakın isterseniz. Az evvel bayide idim. 11.400 e veriiyor 2013 modeli. 2014 model de 12.400TL 600 TL de plaka sigorta falan. Üstelik taksitle.
Bu arkadaş 11.500 diyor. Buna da sigotrta yapılacak. şehir değişikliği noter de ekle 150TL. Bu daha pahalı.
adam istiyor.
İster arkadaş.
bakıyor 2014 e 12.400.TL fiyatı. 600 de masraf 13 eder. aklı sıra 1500 tl az alıyor indirim yapıyor.
Almamak lazım.
Ben 2. el alacaktım mantıklı fiyatlı bulamadım gittim sıfır aldım. Ne diyim.

En iyisi sıfır almak aslında neidüğü belirsiz insan görünümlülerden almak yerine sıfır alırsın kafan rahat olur ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------


haklısın kardeşim devletin enflasyonu tamamen tüketiciyle alakasız şeyler gerçek enflasyon değil yani o yüzden gerçek enflasyon %20-30 civarında haliyle sıfırı artan ürünün 2. elide yükseliyor birde bahar gelince 2. el motorsiklet fiyatlarını biraz şişiriyorlar bizim millet fırsatçılığı sever heryerde öyledir

Mantıklı ve akıllıca verilmiş cevapları seviyorum aynen bunlardan söz ediyorum.
İnsan olan insan zarar etmeyecek yada çok az zarar edecek şekilde satar tamam buna lafım yok ama bunların yaptığı insanlık değil bunlar paranın kulu kölesi 3'e alıp 5'e satma derdindeki fırsatçı mahluklar....motosikleti amacı kar etmek değil özgürlük ama anlayana tabi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------


Değerli arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim geçen sene bu motorun taliplisi çoktu ... Sahibinin üstüne çöküp değerinin altında almak için akbaba gibi etrafında dolaşıyorlardı... Kuzenim şark görevinde güney doğuda polis motorun ilan linkini bana attı bende her ilde olan dostlarımızı aradım ve sağolsunlar bizi karşıladılar krallar gibi ağırladılar... motorun sahibide arkadaşları...anlaştık aldık... Motoru almamız diğerlerinin okadar zoruna gittiki her face grubunda laf sokup durdular. ama köpek ürür kervar yürür misali biz kale bile almadık... Ben 13 yıldır racing motosiklet kullanıyorum motosikleti inceledim baktım Motosikletin sağ ve sol grenajı boyalı tamir yok boya var gidişi gazlanması ivmelenmesi herşeyiyle mükemmel.. benimde 2008 R1 im vardı bu ondan da ciğerli bir motor anında 299km sürate ulaşan güzel bir makine...

Şimdi arkadaş 2-3 ay önce aldı demiş ama bu motoru ben 04-09.2013 tarihinde aldım bu bir ... İkincisi ozamanlar dolar kuru 1,7 tl civarındaydı şimdi ise 2,15 tl bu iki ... Üçüncüsü O Zamanlar 1000RR 32.000 tl idi şimdi ise liste fiyatı 44.500 tl

Çok örnekler yazarım burdan ama sana ayıracak zamanım fazla yok

Açıklamaya gerek yok ama genede yazayım ben Haziran ayında kuzenimin yeni görev yeri belli oluyor ev alıcak o yüzden satıyor motorunu. yoksa motor çok güzel ve uzun yıllar binmeyi düşünüyordu ...

Motosikletin kaparosu alındı bu arada . Tekirdağa Biliyorum fiyatını merak ediyorsun 25 bin tl ye verdim burayada yazıyorum

Öncelikle adam gibi konuş kimseye hakaret edemessin...Akbabaymış senden başka akbaba göremiyorum ben,leş fiyatına alıp 5.000 kar edecek şekilde satışa koymandan belli oluyor ne mal olduğun.

Sen gibi köpekler ürüyor doğru gelip utanmadan burada savunmaya geçiyorsun seviyesizce laflar ediyorsun.
Bizde yıllardır motosiklet tapesindeyiz sesinden anlarız malı ilk yorumdada dediğim gibi temizlik görecelidir sana güzel gelen bana hurda gelir bana güzel gelen belki başka birisine hurda gelir motora bişey diyen yok beğenmiş almışsın yada almışsınız sorun o değil.

sorun olan kısımlar;
biricisi motoru 22'ye alıp kullanıp 27.500 gibi bir fiyatla satışa sunmak.
ikincisi neidüğü belirsiz motorla sıfır motosiklet fiyatlarını karşılaştırmak (bununla sadece kendini kandırırsın unutma.)
üçüncüsü tanımadığın birisine seviyesizce hakaret niteliğinde bişeyler yazmak.Terbiyesizliğin lüzumu yok...

Asıl benim sana ayıracak vaktim yok ama millet neyin ne olduğunu görsün bilsin ona göre davransın diye yazıyorum....

Alper Kaya
08 Nisan 2014, 02:49
boş muhabbetler siz böle konuşunca piyasada bi değişim olmuyor ki insan psikolojisi motoru olan iyi fiyata satmak olmıyanda ucuz almak ister.Gel gelelim şimdi şöle bi olay var emin bey haklı görüyorum ben bu aleti 2013te 22 ye alsamda o zaman sıfırı ne kadardı şimdi 25 sattım 3000tl kar ettim gibi görünüyor ama sıfırı ne kadar zamlandı ben bu motoru aldığım fiyata tekrar satsam aynı temizlikte alabilirmiyim almak istesem ? bu süre zarfında aslında işin özü para zamlarla değer kaybediyor fiyatlar yükseliyor tartışılcak bişey değil

extrem_015
08 Nisan 2014, 02:53
sizinkide boş muhabbet o zaman 5-6 ayda 5.000 kazanacak motor varsa getirin ben 5-10 tane alayım... gayette tartışılacak bişey..

sefasahin
08 Nisan 2014, 03:05
Fiyatların yüksek olmasının tek sebebi bu işi ticarete döken,doymak bilmeyen insanlar.ne enflasyon ne kur nede modelin sıfır fiyatı.

extrem_015
08 Nisan 2014, 03:11
Fiyatların yüksek olmasının tek sebebi bu işi ticarete döken,doymak bilmeyen insanlar.ne enflasyon ne kur nede modelin sıfır fiyatı.

Doğru söze ne denir ki bende baştan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama bazıları anlamak istemiyor çünkü işlerine öyle geliyor.

zheroen
08 Nisan 2014, 04:40
bu arz talep meselesidir.
mesela şuan sahibinden de 2012 model cbr250r 70 tane var ve bunların sıfırını alamaycak 500 kişi var .
sıfırın fiyatları artıncada mecburen 2. elin fiyatları artıyor.çünkü alıcısı çoğaldı değerlendi