PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : verilmiş sadakamız varmış !!!



barodi
31 Mart 2014, 00:48
istanbuldan izmite gazlamak için yola çıktık hava güzeldi ben ve 110 kiloluk artçım sayesinde hava rüzgarlı olmasına ragmen turbulansın t sini yaşamadık. ancak otobandan izmite son 9 km kala son dinlenme tesisinde mola verdik. birşey dikkatimi çekmişti motorda.
parlıyan metal bir şey görmüştüm arka lastik üzerinde.
bakayım dedim herhalde çakıl cam parçası felan girmiştir dedim lastiğe.
çıkarmaya çalıştım birde ne görim çıkarmaya çalıştıkça daha çok uzuyordu. 5 cm büyüklüğünde yani hemen hemen parmak uzunluğunda ince bir çivi saplanmış . tam çıkarıcam tısttttttttttttttttt diye hava kaçırmaya başladı bir anda hemen geri soktum çiviyi sonuna kadar. hemen benzincinin yanında lastikçi vardı fitil attırdım . çok şükür sağ salim izmitte biraz gezdikten sonra geri geldim.
Aslında çok ölümcül bir kazadan şans eseri kurtulmuştuk. pazar günü seçim var diye yol boş olucağını tahmin ettiğimizden gazlamak için iki kişi 110+80 toplam 190 kg arka lastiğie basınç uyguluyordu.yola çıkmadan 2 kişilik hava basıncı uygulamıştım lastiklere.
düşünsenize o çivi otobanda giderken aniden çıksaydı lastikten ikimizde ölücektik.
2 kişinin vermiş olduğu ağırlık ile arka lastik basıncı kaybetseydi sonumuz korkunç olucaktı. tesadüfe bak molada gözüme bir metal parçası parıldamıştı ya o çiviyi görmemiş olsaydım. o çivi mola yerinde iken lastiğin altı kısmında yere bakan tarafında kalsaydı ve yolda gazlarken çıksaydı veya lastik iyice patlasaydı.
Burdan şunu tecrube edindim. mola yerlerinde özellikle lastikleri kontrol etmenin hayati önem taşıdığını dikkatinize çekmek istiyorum.
lastiğinize taş çivi deymesin kazasız sürüşler.

sSameT
31 Mart 2014, 00:57
Geçmiş olsun kardeşim
Verdiğin bi sadaka varmış demekki
Allah kazadan beladan korusun hepimizi bende bakacam bundan sonra

Ahmet Abi
31 Mart 2014, 01:09
Donanımhaberdeki csblere benzemiş. Geçmiş olsun.

suato21
31 Mart 2014, 03:30
Gerçekten verilmiş sadakanız varmış,geçmiş olsun.Kazasız sürüşler dilerim..

Carbondioxid
31 Mart 2014, 03:37
Geçmiş olsun, başlıkta dediğiniz gibi defalarca başıma'da geldi, siz yine sadaka/zekat/fitre tazelemeye/vermeye devam edin, mutlak sürette faydası var, ihtiyaç sahibinin ihtiyacına "vesile olun", bir hayır duası yetiyor.