PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Problem akü mü başka birşey mi?



Phoenixs
12 Ocak 2014, 11:33
İyi günler öncelikle
Geçtiğimiz haftasonu motor SORUNSUZ çalıştı sağa sola gittik vs 1-2 defa kornaya bastım korna nın gücü %30-40 az çıkıyordu ama onun dışında hiçbir problem yoktu hava soğuk olduğu için öyle çıkmıştır felan diye düşündüm.Bu cumartesi 11.01.2014 de yani motoru çalıştırdım gene bi yere gittim sonra stop ettim sonra motor çalışmadı KORNA bile çalmıyordu vurdurmak zorunda kaldım.Henüz bi işlem yapmadım motora akü yü güzelce söküp doldurtacam da başına bu tarz bi olay gelen sorunun başka birşey de olduğunu düşünen ve yardımcı olacak varsa sevinirim.

forewer
12 Ocak 2014, 12:27
Aküdür muhtemelen dostum angara soğukları aküleri güzel hırpalıyor. Benim motorda 2 hafta önce çalışmadı motomaxdan akü şarj aleti aldım daş oldu şimdi;)Fiyatı çok uygun alman malı güzel bir ürün tavsiye ederim. Ha yine de düzelmezse akün gidiktir.

NECOCAN
12 Ocak 2014, 17:00
büyük çoğunlukla aküdendir. benim akününde şarj olması gerekiyor ama şu sıra vaktim yok çalıştırırken bende motorumun sağında bir pedal var (adını tam olarak bilmiyorum) onunla çalıştırıyorum dediğin gibi kornanın sesi bir garip ve kısık çıkıyor korkmana gerek yok aküyü şarj ettir bişeycik olmaz:)

ogzcngdk
12 Ocak 2014, 17:20
konjektör yandıysa akü şarj olmaz, bana konjektör yanmış olabilir gibi geldi..
eğer dediğim gibiyse aküyü doldursanız bile farları falan açarsanız 1 saate yine biticek akü.
ustanıza gidin aletle ölçüm yapsın ona göre değiştirirsiniz..

muhiddnevrn
12 Ocak 2014, 20:51
Bendede korna güçsüz çalmaya falan başlamıştı.Bazen iyi çalıyor bazen güçsüz.Konjektör değiştirdim sorun düzeldi.Şöyle bi yöntem varmış
'aniden gaz verdiğinde far parlaklaşmıyorsa konjektörün bozuktur' denilmişti.

Phoenixs
19 Ocak 2014, 02:23
Bugün gittik sıfır akü aldık taktık herşey çok güzel di evimize geldik motora indik :( motor çalışmadı tüm akü boşalmış xenon var motor da büyük ihtimalle o kaçırıyor yarın elektrikci bi abimiz kontrol edecek kısa far eski orjinal ampul takıp bi süre de öyle gezecem sorun oda değilse zaten karışık yerlere doğru gidiyor demektir.Ayrıntıyı yazarım aynı sorunu yaşayan başkaları faydalanır.

NECOCAN
19 Ocak 2014, 15:11
aküyü yeni aldığın halde düzelmediyse arkadaşların dediği gibi konjektör bozuktur onu değiştirmek çözüm getirebilir belki bir ihtimal farlardanda olabilir en iyisi işin uzmanına göstermek:cat: