PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler !



birolbey
05 Ocak 2014, 02:04
Arkadaşlar parayı herşeyi hazırladım en yakın zaman Honda cbr 125r alıcam. Fakat bu motosikletin bir de muhafaza edilmesi var hem yağmura çamura hem de hırsızlara karşı. İzmir/Karşıyaka da oturuyorum ve oturdugum mahalle düzgün bir muhit. Ama yine de hırsız bu niyeti bozmuşsa heryerden çalar semt muhit fark etmez ona. Apartmanımızın özel ufak bir garajı var garaj kapalı değil açık ama kapısı var yani otoban gişesi tarzında sadece apartman sakinleri açabiliyor. Herneyse, diyorum ki buraya koyayım motoru; sağlam bir zincir ile havadan kilitleyeyim yere değmeyecek şekilde. Üstüne de branda geçireyim yeter. Zaten garajın en köşesine koymayı düşünüyorum otomobillerin arkasına. Asıl sorum da şu; bu önlem yeterli olur mu? Şayet yetmez derseniz özel bir otopark ile anlaşmayı düşünüyorum. Ya da disk kilidi, alarm vs de lazım olur mu ? Cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar...

kim
05 Ocak 2014, 02:31
Eğer motor sıfır olmayacaksa alarm taktırmanı öneririm,sıfırsa alarmlı disk kilidi çok işe yarar,unutmayın hırsızın işi ne kadar uzarsa okadar vazgeçer,ayrıyetten köşe bucak saklamanı önermem tam tersi görülebilir bir yere koyman ,gelen geçe olması caydırır,brandayı mutlaka kullanmalısın dikkat çekmemesi için,5 dk dahi olsa mutlak kitlemeni öneririm.

tr_select
05 Ocak 2014, 02:41
50 liraya alıcağın disk kilidi demir parçasıyla çok rahat kırarım. Geçiniz bunları... Bi boka yaramaz o yüzden :mrgreen:

Şu çelik alaşımlı metal disk kilitler var. En azından daha sağlam olucağı kanaatindeyim. Yine aynı şekilde çelik halatlar var...
Bunun yanınada kaliteli bir alarm takarsanız motorunuza yeterince güvenli olucaktır.

Brandayı unutmayın, branda dikkat çekiciliği azaltacaktır...

Marka tercihinde ABUS veya MESTERLOCK'tu sanırım. Bu markalar önerilir...

birolbey
05 Ocak 2014, 03:24
teşekkür ederim yorumlarınız için hepsini dikkate alıcam peki bu masterlock tarzı kilitler mi daha sağlam olur yoksa çelik sağlam zincir ve asma kilit ile mi kilitlesem ?

OGUZHANKY
05 Ocak 2014, 06:59
Eğer alarmlı değilse disk kilidinin fazla işe yaramasını beklemeyin. Adamlar zaten kamyonete yükledikleri için disk çokta etkilemez onları. Bana göre en iyisi alarm+halat. Bakın zincir değil halat. Bu ayrım çok önemli.

Macit250
05 Ocak 2014, 09:06
Evinizdeki o gişe benzeri yerdende medet ummuyorsanız kapalı otopark yolu gözükmüş size.Ayda 70 tl güvenliğe verin :)

EKONOMİ
05 Ocak 2014, 09:53
gps tracker denen takip aleti
nasil kullanılıyor bilmem de ebay da satılıyor

asma kilit bas parmak kalınlığında olsa da demir makasiyla kitirrt diye kırılıyor bkz. inşaatta kullanilan demir kesiciler

çelik kalın halati sanayide yaptiriyorlarmis
kesmesi daha zor olur tel tel keserken ugrastirir

kayar milli kilit tavsiye etmisti birisi
iste linki

www.yumakilit.com/index.asp?sayfa=YUMA-Kilit&Yumakilit=Kayar%20Milli%20Asma%20Kilit&Kilit=3

ayetel kursi oku en başta

alarmi servis takarsa garanti dışı olmuyor demisti birisi
sorarsınız artık
ebay da iki kumandali ,125 db sesi olan
kumandadan motoru calistiran motorsiklet alarmi
23 tl civarına aldim kargo dahil

saseyi saglamca bir yere bağlamak önem arz ediyor

Felis Leo
05 Ocak 2014, 10:39
Alarm takmak zok basit, ben hepsiburada dan 60 liraya aldım, koltuğun altına koydum, küçük bir sireni var onuda yanına kendş yapışkanlı alt yüzeti ile sabitliyorsun, birçok zamazingo kablosu var, sinyal , marş falan filen bunları takmıyorsun iptal edyorsun böylece motorun kablolarıda orjinal kalmış oluyor, sadece artı eksi kabloları aküye ağlıyorsun işlem tamam alet görevini yapıyor yani en ufak sarsıntıda ötmeye başlıyor.

birolbey
05 Ocak 2014, 21:13
Eğer alarmlı değilse disk kilidinin fazla işe yaramasını beklemeyin. Adamlar zaten kamyonete yükledikleri için disk çokta etkilemez onları. Bana göre en iyisi alarm+halat. Bakın zincir değil halat. Bu ayrım çok önemli.

hocam şu halat dediğin asansörlerde kullanılan çelik halat mı ?

kefeeee
05 Ocak 2014, 21:25
Halat işe yaramaz, halat kesiliyor. Kablo olmayan demirden kelepçe şeklindeki çözümler en iyisi.

Mümkünse kilit veya bağladığınız cisim yerde olmasın. Yerde olursa inşaat makasi ile eyrden güç alarak kesiliyor.

Burada linkte detaylı bilgiler var. Saniyesi ile link yolladım. LİNK (https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ol_RFdr3LWg#t=336)

ozgurakman
05 Ocak 2014, 21:30
ben 100 liralık masterlock kiilit kullanıyorum, 80 liraya da 1mm olanında masterlock disk kilidi aldım ama güvenmiyorum. üstünü kapatmak ve çok temizletmemek, parlatmamak ve hafif pis bırakmak en güzel kilittir. dikkat çekmemesi ve gözden ırak olması iyidir. branda bu yüzden şart

EKONOMİ
05 Ocak 2014, 22:12
iddialara göre koltuk altında alarm soketi varmış
alarmı o sokete tak fişi bitir işi yapıyorlarmış

OGUZHANKY
05 Ocak 2014, 22:43
Tel tel olanlar. Asansör halatı fikrini ilk defa sizden duydum ama mantıklı. Tabi ben halat derken disk kilidine göre daha iyi diyorum. Yoksa onunda kesilmesi vs. mümkün.

Tİme_shİft42
05 Ocak 2014, 22:45
Peki hırsız flexle geziyorsa :queen:

PEACEBALL
05 Ocak 2014, 22:58
Bende KSK da oturuyorum. Alarmlı disk kilidi, masterlockun en üst seviye zincir kilidini aldım fakat içimde hep bir korku oluyordu. Apartmanımın otoparkı olmadığı için Bostanlı Migros Katlı otoparka abone oldum. Hem güvenli hemde yağmurdan, selden vs korunmuş oluyor. 50 TL aylık veriyorum. Evden otoparka bisikletle 10 dk da gidiyorum. Bisikleti bırakıp, motoru alıyorum. Dönüncede motoru bırakıp bisikletle eve dönüyorum :-)

ERROR88
05 Ocak 2014, 23:11
kardes sen brandanın altına koltuk ustune muhakkak bı bez parcası koy hatta fırca olabılır gazete kagıdı burusuk sekılde cbr 125 ı kedıler cok sevıyor brandanın altında olenı bıle gorduk yanıı kedı gırmıcek sekılde yapsanda o bı yol bulup gırer on lastıkten gırdı cok sınırlıyım kedılere

birolbey
05 Ocak 2014, 23:20
Tel tel olanlar. Asansör halatı fikrini ilk defa sizden duydum ama mantıklı. Tabi ben halat derken disk kilidine göre daha iyi diyorum. Yoksa onunda kesilmesi vs. mümkün.

valla halat diyince aklıma çelik halat geldi ilk önce. herşeyin kesilmesi kırılması mümkün fakat buradaki amacım hırsızı en çok uğraştıracak olan sağlam kilit ve zincir

APALA
05 Ocak 2014, 23:20
Hırsıza hiç bir şekilde önlem alamzsınız.
Yapacağınız tek şey, onu uğraştırmak ve sizin zaman kazanmanız olur.
Bu sebepten, ne kadar kilit, alarm varsa takmanızı öneririm.
Bunun yanın da, güvenlik kameralarının olduğu yere, mümkünse işlek bir caddeye, ve geç saatlere kadar açık olan bir dükkanın önüne park etmenizi öneririm.

birolbey
05 Ocak 2014, 23:22
Bende KSK da oturuyorum. Alarmlı disk kilidi, masterlockun en üst seviye zincir kilidini aldım fakat içimde hep bir korku oluyordu. Apartmanımın otoparkı olmadığı için Bostanlı Migros Katlı otoparka abone oldum. Hem güvenli hemde yağmurdan, selden vs korunmuş oluyor. 50 TL aylık veriyorum. Evden otoparka bisikletle 10 dk da gidiyorum. Bisikleti bırakıp, motoru alıyorum. Dönüncede motoru bırakıp bisikletle eve dönüyorum :-)

Bostanlı migros bana yürüme mesafesi ile 10dk bile değil. aylık 50tl de çok gelmedi aslında makul sayılabilecek bir fiyat peki senelik abonelikte mi 50tl ye geliyor aylığı yoksa 1 aylık 50tl mi ? ayrıca güvenlik konusunda nasıl orası güvenliği falan var mı 7/24 girişte ?

yqavuzhyan
05 Ocak 2014, 23:45
1- Ara sokaklara veya tenha yerlere bırakmayın. Her zaman göz önünde bulunacak, geceleri açık olan fırın, hastahane veya emniyet yakınları, metro giriş ve çıkışları, güvenlik kameralarının bol olduğu yerler... EN ÖNEMLİSİ MOTORU BIRAKTIĞINIZ YERDİR. Komşu kişler ile selamınız olsun, motorun size ait olduğunu bilsinler. Bir sıcak gülümseme ile motoru onlara emanet edebilirsiniz. Eski okulumda, İzmir'de iken komşum sebahat teyze vardı, kedileri bile kovalardı motorumdan. O zaman branda yoktu, kadın üstüne örtü örterdi. İnsan ilişkileri önemli :queen:

2- Ben 125 liraya dışı vinil kaplama ayrıca bakla bakla bükülebilen zırhlı-alarmlı çelik halat aldım. 1.80 metre olduğu için motorun şasesini herhangi bir yere kilitleyebiliyorum. Makasla kesmeden önce dışındaki kaplamayı ezmeleri lazımki çok uğraşmaları gerekir. Ayrıca alarmıda var.
http://www.masterlock.eu/apps/utilities/img.jsp?i=MLEU_8115.jpg&w=600&u=3&cs=1

3- Koltuk altındaki sokete takılı uzaktan kumanda ile motorun tüm fonksiyonlarını kullanabilen aynı zamanda 120 db sese sahip alarmlı, elinize koltuğa koymanız veya motoru hafiften titretmeniz yeter ötmesi için. Bunu devre dışı bırakması için önce alarm olduğunu bilip koltuğu sökmesi lazım, bu arada öter. Hadi koltuğu söktü aküye veya alarm kablosuna ulaşamaz çünkü alarm beyni tüm bunların üstüne monteli durumda.

4-Branda

5-Direksiyon kilidi

6-Ucuz bir android telefon alın, ayda 25 tllik sınırsız internet paketi yapın ve 6 dolar karşılığında followmee isimli programı yükledikten sonra sizin ayarlarınıza bağlı olarak motorun anlık veya geçmişe ait gittiği tüm güzergahları sadece belirlenen isim ve şifreyle takip edecek şekilde yerleştirin. Tel şarjı minimum 5 gün gidiyor. Zaten aküye bağlayın ve 2 günde bir marşa basın hiçbir zaman bitmez. 6 ayda bir batarya ölür en fazla :D

7- Kampüs içinde :D burdanda gitmez umarım.

benden bu kadar, haa sorarsanız motor 2500 liralık. Yazın kısmetse SYM,CBR yada başka bir 250 lik alınca aynı sistemleri ona aktarmayı düşünüyorum.

blackarca
06 Ocak 2014, 00:09
Zincirle kilitleyenlere kucuk bir tavsiye; sanayiye gidip (oto sanayi degil) ışıl işlemci de denilen sulamacilara gidip zinciri sertlestirtmeniz zincirin kesilerek motorun calinma ihtimalini %90 oraninda engelleyecektir

PEACEBALL
06 Ocak 2014, 10:21
Senelik abonelik diye bir durum yok. Alsancak Stadyumununa yakın bir yerde İzelman merkeze gidip abonelik başlatıyorsunuz. Abonelik sırasında aracın ruhsatı ve kimlik gerekiyor. Daha sonra aylık olarak verilen banka hesabına 50 TL yatırıyorsunuz. 7/24 otopark görevlisi bulunuyor.Ben yinede tekerleğe kilit takıyorum.

Pasali1921
06 Ocak 2014, 23:07
Kapalı otoparkta çözüm değil yeterki çalmak istesinler.İStanbulda geçen senelerde perpa gibi cok işlek bi yerin kapalı otoparkından cok motosiklet çalındı.hadi onuda geçelim isparkın otoparklarından az motosiklet gitmedi siz yinede önleminizi alın derim..

Tİme_shİft42
06 Ocak 2014, 23:11
Otoparka bırakacaksan çıkışa güveliğin olduğu yere yakın bi yere bırakman faydana olur

Görevlilerin olduğu yerlerin hemen yakınına bırak ( mutlaka brandala )otoparkta ıssız yerlere kuytu köşelere bırakma

Kilitlerden ayrıca alarm taktır alarm sesini duyunca panikler uzaklaşır

birolbey
07 Ocak 2014, 01:26
tüm yorumlarınızı okudum arkadaşlar. bütçem biraz kısıtlı o yüzden alarm vs işleri biraz pahalıya geliyor sanırım 2. plana attım onları. şimdilik apartmanın otoparkında sağlam bir kilit ve branda ile bırakmayı düşünüyorum. kimisi diyor mağazalardakine markaya para veriyorsun git saniye döküm çelik bir zincir ve kilit al markaya değil sağlamlığa para ver. şu mağazalardaki masterlock, abus gibi markalar nasıl arkadaşlar açması kesmesi zor mu yani verdiğimiz 100 küsür liraya değer mi ? kullanan arkadaşlardan bununla da ilgili öneri alabilirsem çok iyi olacak. tekrar teşekkürler diğer yorumlarınız için de çok faydalı oldu

marvel23
03 Temmuz 2015, 05:29
tüm yorumlarınızı okudum arkadaşlar. bütçem biraz kısıtlı o yüzden alarm vs işleri biraz pahalıya geliyor sanırım 2. plana attım onları. şimdilik apartmanın otoparkında sağlam bir kilit ve branda ile bırakmayı düşünüyorum. kimisi diyor mağazalardakine markaya para veriyorsun git saniye döküm çelik bir zincir ve kilit al markaya değil sağlamlığa para ver. şu mağazalardaki masterlock, abus gibi markalar nasıl arkadaşlar açması kesmesi zor mu yani verdiğimiz 100 küsür liraya değer mi ? kullanan arkadaşlardan bununla da ilgili öneri alabilirsem çok iyi olacak. tekrar teşekkürler diğer yorumlarınız için de çok faydalı oldu
hort olacak hocam ama ne yaptın?

agustosbocuu
06 Eylül 2015, 12:11
http://www.avea.com.tr/web/AkilliAracTeknolojileri/AkilliMotosikletYonetimi

serkan0748
06 Eylül 2015, 12:26
Kardeşim bede ilk motororumu alacağım zaman senin gibi endişeler yaşıyordum. İlk önce sana şunu söyleyeyeim 40-50 liraya alacağın disk kilitlerinden felan pek bi hayır bekleme. Ayrıca disk kilidi çabuk unutuluyor yani en azından ben unutuyordum. Başımaa gelen bi olayı anlatayım.Sabah işe geç kaldım.Aceleyle evden çıktım motoru çalıştırdım ısınmasını bekleyecek çok vaktim yoktu ondan hemen bindim ve hareket eder etmez hooop yerdeyim akşamdan disk kilidini taktığımı unutmuşum. Başka bi günde yine unutmuşum elimle hareket ettirdim hoop bu seferde disk yamuldu al sana bi dünya masraf. O yüzden kendi tecrubeme dayanarak sana tavsiyem disk kilidi olayına girme. Git güzelinden bi tane zincir al(ABUS) gibi bak keyfine. Bu arada döküm kilit olayıda traş olay. Bilirsinki dökğm daha çabuk kırılır. Üzerine 2 dk soğutucu sık sert birşeyle vur o zincirlerin hepsi yalan olur. ABUS dediğimiz markanın testlerini izle lazerle dahi kesemiyorlar

Nikkfurie
06 Eylül 2015, 12:37
disk kilidinin küçük olanlarından var bende..bunu ön fren kaliperi ile amortisör arasında jantin içinde kalacak şekilde takiyorum diske..bu şekilde kilide müdahale edecek alan kalmıyor...uzun süre kullanmayacaksam gidonun altında amortisör borularinin arasından baston kilit geçiriyorum..bu bolgeyede demir makası sokmak neredeyse imkansız...yani benim anlayisim kilitleri müdahale edilemeyecek şekilde gizleyerek dar alanlara yerleştirmek..hirsiz kafaya koymussa hertürlü alır gider ama arkadaşların da dediği gibi bir motor başında 10-15 dakika oyalanmak da istemez

tugayriri
07 Eylül 2015, 14:06
Disk falan boş iş tak alarmini,zincirini de bagla yere degmiyecek sekilde yeter