PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zonguldak-İzmir Bisikletle Gitmeyi Planlıyorum Görüş ve Önerilerinizi Bekliyorum...



CenkKeskin
23 Nisan 2006, 21:01
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır (yaklaşık 6 aydır ) aklımda Zonguldak'tan İzmire oradanda Kuş Adasına Bisikletle gitmek var. Muhtemeln bu yaz Haziran ayında(babaannemin demesiyle Kiraz ayunda:queen:) çıkacaz bu yola 2 kişiyiz. Daha önce bu kadar uzun yola çıkmadık bisikletle sizlere bir danışayım dedim. Ne yapmamız lazım yanımıza neler alalım. Mantıklı bir iş yapmadığımızı billiyorum. Zaten mantıklı kimseler değiliz bu yola çıkanlar. Yorumlarınızı Bekliyorum...


Not:konuyu bilerek buraya açtım konuyu çünkü daha Gezi Yazısı olamadı

beto_977
23 Nisan 2006, 21:06
Öncelikle kendinin fizikselolarak hazırla, Yanına mutlaka iyi tamir malzemeleri al, bide bence konaklama yerlerini önceden tespit et.

İskenderunluKILIC
23 Nisan 2006, 21:10
Valla abi önce hangi yollardan gideceksen onu planla ondan sonra yola çıkın motorun varsa motorla git hem yorulmazsın hem de zaten işine gelir motorla gitmek yoksa kirala yaw
......................... ::gleam:: ___KILIÇ___ ::gleam:: ......................

CenkKeskin
23 Nisan 2006, 21:11
tamir malzemesi tamam.konaklama yeri olarak çadır düşündük madem macera için yapıcaz bu işi çadır olsun dedik. Fiziksel olarak o zor olacak kondisyonum var zaten amacımız birazn önce varmak değil yavaş olsun temiz olsun... Maksat Macera olsun diye bu yola çıkıyoruz acelemiz yok yani o kadar Teşekkürler beto_977

sarapci
23 Nisan 2006, 21:15
35 plaka bi kamyon bulacaksin.gizlice arkasına yanasıp tek elle zincirini yalakalayacaksınız.sonra durdugu yerlerde durup leziz ve ucuz yemekleri yiyeceksiniz.hareket edince yine takılacaksiniz.keyifli olur.

ilnapoli
23 Nisan 2006, 21:18
çok yakın bir arkadaşım.. bahsettiğin gibi bir geziyi.. bodrum-istanbul arasını bisikletle gitmeyi denemiş.. bu bahsettiğim arkadaşım kürek milli takımında aynı zamanda gs kürek takımında profesyonel bir sporcu.. arkadaşımın herhangi bir para problemi de olmadığından piyasadaki en iyi malzemeleri yanına da almış ve yola koyulmuş.. piyasadaki en hafif bisikleti falan satın almış.. geziye çıkmadan 1 ay öncede her gün bisikletle antrenman yapmış takımla yaptığı kürek antrenmanları dışında.. neyse gelelim sadede.. daha yolun başında bizimki tamamen yamulmuş.. 1 gece çadırda konaklamış ama 2. veya 3. günü çıkartamamış.. hergün hiç durmaksızın 8 saat bisiklet kullanıyormuş ama yaptığı planların hep gerisinde kalıyomuş.. gereçkten tehlikeli ve zor olduğunu söylemişti.. 3. gün diz kapağı su toplamaya başlayınca, sakatlanmamak için bisikleti otobüse yükleyin istanbul'a dönmüş..

yapmayı düşündüğünüz iş gerçekten çok ciddi.. ve bence kondisyon durumun yetersizse (arkadaşım kadar iyi kondisyona sahip olabileceğinizi açıkçası düşünmüyorum) bu işe hiç bulaşmayın.. gerçekten zor hem de çok zor... özellikle bisikletleriniz kaliteli, bu iş için yapılmış değilse zaten aklınızdan bile geçirmeyin derim ben.. ama illa yapacaksanız... ilk önce zonguldak'ın bir ilçesine gidip gelmeyi falan deneyin.. belki fikriniz değişir yada daha da netleşebilir..

CenkKeskin
23 Nisan 2006, 21:18
İskenderunluKILIC Yol belirme işini yapıcam ok.

sarapci bu fikri Kalın puntoyla not aldım :queen:

ilnapoliTabiki arkaşdaşın kadar kondisyonlu değilim ama zonguldak ın ilçelerine çok gittik bisikletle yorucu olacak aksini iddaa etmiyorum ama arkadaşın belli plan yapmış kendine şu gün şu saatte orada olacam gibisinden bizde öle bişi olmıyacak bu gün 8 saat yarın 2 saat sürüp dinleniriz o yönden bir sıkıntım filan yok. Ama dediklerini kulakarkası etmiyecem dikkate alıcam emin olabilirsin...

MrCool
23 Nisan 2006, 21:23
Maratoncular gibi kalbinizi büyüteceksiniz. Arslan gibi kalbiniz olacak. Bence yapmadan önce tanıdık bir doktorla konuşun. Hep yapmak istemişimdir ama sağlık kısmını gözardı etmeyin.

naruto
24 Nisan 2006, 13:47
Selam hemşehrilim..Öncelikle sana bu yolculukta başarılar dilerim..Bence bi amasra yapsaniz yeterli olur size bu yolculuğun ne kadar zorlu olacağını anlamış olursunuz..Ben de kısa bi yolculuk yapmıştım zonguldak çaycuma arasını gitmiştim bisikletle..( Delilik zonguldağın havasında var galiba,kömür tozu akıl sağlığını bayaa bozuyomuş..:P )..
Yolculuğun sırasında otobanı kullanacağını ve konaklama yerleri olarak her zaman belirli tesisleri kullanmayacağını anladım..Bu kadar ıssız yerlerde seyahat ederken senin ve arkadaşının güvenlik için yanınızda bi iki şeyin bulunması gerektiğini düşünüyorum..Her ne kadar bilek gücüne güvensen de o kadar yol pedal çevirdikten sonra ekstra bir şeylere ihtiyacınız olacaktır.Ortamın güvenli olmadığı şu günlerde bi hemşeriyi kaybetnek isteyiz..Daha ne diyim..Kolay gelsin..

raven
24 Nisan 2006, 14:17
selam. bende geçen yaz arkadaşlarla İstanbul Bursa ve Balıkesir yapmıştım. yapman gerekenlerin başında fiziksel ve zihinsel olarak bu yolculuğa hazır olmak vardır. çünkü gideceğin yollardan keyif alman tamamen bu uyuma bağlı. koşu yapmana gerek yok yalnız uzun ve hızlı tempolu yürüyüş egzersileri yapmanı ve hergün yine tempolu ve hızlı merdiven çıkmanı tavsiye ederim.
bisikletin arkasına dayanıklı bir bağaj ve uygun bir çanta kullanmalın eğer rast gele bir çanta koyarsan yolda topukların çantaya değebilir ve buda rahatsız edici, yorucu olur. sırt çantası kullanmanı tavsiye etmem fakat küçük bir sırt çantası olabilir ancak çok yükleme. su şişeni koyabilir ve bir hortumla sırt çantası kayışının yanına düzenek yaparsan bisikletten inmeden su içebilirsin. bu çok iyi oluyor çünkü uzun yolda dur kalk yapmak kişinin temposunu baya bi bozuyor. yanına fren teli, yama ve yedek şamyel al mutlaka. ayrıca bisikletinin ön kısmına 2 tane ledli lamba koy. her lambada 5 led var toplam 10 led eder ve çok iyi aydınlatır. arka lambayı da unutmamlısın. kaskına mutlaka reflektör bant yapıştır. tabi kıyafetinede çünkü sadece bisiklet üzerindeyken görülebilirlikle beraber bisiklette değilkende görülebilir olmalısın gece durman gerekebilir. yanına küçük kamp ocağı, cezve, kafve, çay, konserve gibi şeyler al ama bunları tüm gezi boyunca yetecek kadar almana gerek yok çünkü bittikçe yollarda zaten bulabilirsin. yolda kenara çekip çay kahve içmek çok keyifli oluyor. fotoğraf makineni de yanına almalısın. tabi yola çıkmadan önce mutlaka iyi bir bakım yaptır bisikletine. heleki bisikletinin ar4ka dişlisi küçükse bunu mutlaka değiştir çünkü dik rampalarda zorlanırsın. shimanonun mega range dişlisini tavsiye ederim rampalar çok kolay aşılır onunla. yanınızda bir isviçre çakısı da bulundurum ve tamir için ekipman tabiki. gezi gününe kadar artırmalı bisiklet turları yapın. tur sırasında yedikleriniz ağır ve yağlı olmasın.
bol sıvı alın ve muz gibi meyve şekeri yüksek gıdalar alın. yapay şekerli yiyecekler kısa süreli enerji verir fakat sonrasında enerjiniz kalmaz. çok önemli bir şey daha; seleyi değiştirin. geniş ve jel sele alın uzun yolda çok rahat edersiniz. pompayı unutmayın. yedek kıyafet alın. şarjı uzun giden bir cep teliniz olsun ve radyoyu da unutmayın. bir de telsiz bulundurun yanınızda şu ikili satılanlardan. el fenerinizde olsun ve yedek pil tabiki. bunlar tecrübe ile sabittir. kamp ocağınız için de tabiki yedek tüp lazım. bir kamp malzemesi satan yeri ziyaret etmenizi tavsiye ederim. birde yolda ekonomik sıcak yemek isterseniz eğer bunun için hazır gidalar var sadece ısıtıp yiyorsun. sanırım ülkerin vardı. yanınızda bir de ayna bulunsun. ayrıca bisiklete ayna da takın çünkü kamyon ve otobüsler çok tehlikeli oluyor şehirler arası yollarda. bisiklet kilitlerini unutmayın. bu arada eğer bisikletinizde arka amortisör varsa o bisikletle bu yolculuğa çıkmanızı önermem. yanınıza yol haritası alın ve yolculuk öncesi gideceğiniz güzergahları ve konaklama yerlerini belirleyin. birde alternatif plan yapın mutlaka ve muhtemel aksaklıkların neler olabileceğini ve olduklarında nasıl davranacağınızı planlayın. acil durum için aranacak telefon numaralarını yanınızda bulundurun.
biraz karışık yazdım ama bunlar yolculuğunuzu rahat geçirmenizi sağlar. eminim diğer arkadaşlar da tecrübelerini aktaracaktır.

FutureShock
24 Nisan 2006, 16:12
abi yapmayın derim ben :farao:

raven
25 Nisan 2006, 00:20
sen bakma her söylenene, kafana koyduysan mutlaka git iyi bir anı olur. bisiklet de bir tutkudur... :cat:

cezerye
25 Nisan 2006, 00:37
benim de kurekci ark.lardan ikisi boyle bi ise kalkisti. onlar da marmara turuna mi kalkismislardi ne.. ole bise.. sonu oldukca huzunlu geldi. trafik kazasi Ferit Toska adli arkadasimi buldu. o da baya bi sure GS da kurek cekmisti. otobana girmisler. kamyonun altinda kaldmis, 5 metre suruklenmis. uzun sure hastanede kaldi. 2 ay sanirim.. kac dikis, kac kırık bilmiyorum. su an saglikli:) evlendi falam:) nesse... diiceem sudur ki... tehlikeli yollara sidik yarisi icin, performans-dikkat testi icin falan filan girmeyin. yolu kısaltmak icin de girmeyin. her adimi dogru atacaginiza inaniosaniz kalkisin bu ise. ok? aman diim!

ama cok eylenceli olacaktır mutlaka. imrendim walla..

toomuchcc
25 Nisan 2006, 01:02
-Güzergah ve trafik
-Mevsim şartları

Şu iki nedenden dolayı yapmayın derim. Profesyonel bisikletçi degilseniz tamamen unutun zaten.

Axis
25 Nisan 2006, 12:35
Arkadaşım Cenk Keskin,ben 4 yıldır yarı profesyonel olarak dağbisikleti sporu yapıyorum.Ayrıca ege üniv.bisiklet topluluğunda 3 yıldır yöneticiyim.2004 yılında kapadokyaya ve 2005 yılı yazında da Sarp sınır kapısından İstanbul a kadar bisiklet turumuz oldu.Toplamda 1780 km yol pedal basıldı.Rotamız üzerinde bulunduğunuz için az çok oraları da bilirim.Yapmaya çalıştığınız iş güzel,fakat bu tür şeyler ciddi bir altyapı çalışması ister.Söylemek istediğim yalnız kondüsyon değil,rota planlaması,diyet programı,yol ve hava şartları değişimi gibi şeyler.Sonuçta en az 3 ayrı bölge değiştireceksiniz.İsterseniz rota vb şeyler konusunda yardımcı olabilirim ama planlama olmazsa profesyonel de olsanız sonuç değişmez,2.günün sonunda geri dönersiniz...

turkishflier
25 Nisan 2006, 14:47
Axis'in dedikleri doğru.Bu arada ben de profesyonel bisikletçiyim.Bu tür turlara çıkmaya karar vermeden önce kendini tanıman gerekir.Sahip olduğun performansın bu yol için yeterli olduğuna kesin bir şekilde karar vermen gerekir.
Öncelikle bu bahsettiğin gezi zor değil.Bu tür rotaları yapan bir sürü arkadaş var.Benim ve benim gibi arkadaşların çok kolayca yapabileceği bir rota.Ama dediğim gibi tecrübeli olmayan için biri için bu yol işkenceye dönüşür.Daha önce bu şekilde yola çıkıpta ilk gün sonunda geri dönen adamlarıda çok gördüm.
Herşeyden önce bu tür bir rota için;günde 125 km yi rahatlıkla devirebilecek potansiyele sahip olman gerekir.Yani Zonguldak'ın ilçelerine gitmek pek yeterli olmuyor.Önce bu kapasiteye ulaşmak için kısa turlar yap,daha sonra gözünü yükseğe çevirirsin.

CenkKeskin
25 Nisan 2006, 14:58
naruto
Meraklanma gerekli güvenlik teşhizatını ben hemen her zaman yanımda tasırım :) Malum kömür tozu biraz beyin hücrelerine zarar veriyo anladın sen benim dediğimi bide amasraya da gidecem bu yaz mutlakacadır filan kurmayı düşünüyorum müsait bir yermi orası hiç gitmedim ?
raven
Hepsini not ıyorum dostum...
Futurehock
Valla sende halısın ne diyeyim. Millet sigaraya bağımlıdır bende Adrenalin bağımlısıyım hayatımda bazı çılgınlıklar olmassa rahat edemem...
Cezerye
sen bana küsmemişmiydin ya :)
Arkadaşın için üzüldüm... onlar yolu kısaltmak için bir tehlikeyi göz önüne almışlar ama sonucu malum... Uzun sürsün ama temiz sürsün benim yolculuğum yola cıkarken ilk prensibim bu... Çünkü otobanlarda trafik çok hızlı sürer o trfiğe yak uydurmak zordur. Çevre yolları daha müsait ve yavaş işler trafik oralarda...
İmrendiysen buyur katıl bize Sakaryadan geçicez muhtemelen oradan katılırsın... :queen:
toomuchcc
valla su nda kesin değil ama yapmak için elimden geleni ardıma koymucam. beni bu işten vaz geçirebilecek tek bir şey var. O da Haziran ayında bir motosiklet almam onun dışında zor vaz gecerim(sağlık sebebleri bide vazgeçirir)
Axis
Hocam irtibatı koparmyalım...
turkishflier
Zonguldak ilçeler arasında günde 125 KM yol yapan biri uzun yola cıkmak için düşünmez ... Benim bu yol güzergahında en çok korktuğum kısım zonguldaktan çıkmaktır çünkü oranın yolları çok dik ve virajl sakatlık çıkarta bilir...
DARKDIAMONDabicim
Niyet mutlaka yapmak tabiki. Saolasın normal karşılıcağını tahmin ediyordum... :queen:

DARKDIAMOND
25 Nisan 2006, 15:02
Senin için normal Cenk kardeşim.Ama lütfen bilenlerin önerilerini kulak ardı etme.Niyet mutlaka yapmaksa yap derim ben.:cat:

aytskal
25 Nisan 2006, 15:08
Gel abi gel sen ziyaret et bizi kahvemizi içersin adamlar bisikletle hollandadan buralara geliyorlar tam techizat sağlam ekipmanla ben olur derim...

CenkKeskin
25 Nisan 2006, 15:16
thundersss taibi bea bi şişe su alsam yeter aslında :queen: nedir izmir 670 Km şimdi çıksam 10 dakka sonra oradayım:queen:

afk
25 Nisan 2006, 15:28
bence bu topiği bisiklet sitelerinde açsaydın daha iyi olurdu bence neyseki burdada bisiklete binenler varmış reklam olmazsa işte adresler www.bisikletforum.com veya www.mtbtr.com

vınvın
25 Nisan 2006, 15:32
sevgili cenk senin yazdıklarını ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum. İçindeki hevesi, adraneline olan bağımlılığını çok iyi anlıyorum. ( uzun yıllar dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraştım. ) arkadaşlarımızın yazdıklarına ilave olarak benimde birkaç küçük tavsiyem olacak. Öncelikle umarım bisikletleriniz ve kondisyonunuz ,sağlık durumunuz bu iş için uygundur. Bunun gerekliliğini ve önemini bildiğini düşünerek bu konuları geçiyorum. Yanına alacağın malzemelerin hafif fakat işine en çok yarayan cinsten olmasına dikkat et. Bizim kamp set adını verdiğimiz çok hafif çay demlemek ve yemek yapmak için kullandığımız bir setimiz var. Bu seti edinmeye çalış ya da çevrende bulamıyorsan benimle irtibata geç benimkini vereyim sana. Hem çok hafiftir hem de az yer kaplar. Ayrıca yanında götüreceğin ocağa dikkat etmen gerekir. hafif olmalı ve yakıtı uzun süre gitmelidir. benim tavsiyem msr adı verilen genellikle dağcılıkta kullanılan ocaklardır. Diğer kartujlu ocaklar hem çok yer kaplayacaktır hem de yakıtları çabuk biter. Hava ne kadar güzel olursa olsun yanında mutlaka polar, yağmurluk ve pamuklu uzun kollu tsort al. mutlaka güneş kremini ve ilkyardım setini, haritanı yanında bulundur.

aythakan
25 Nisan 2006, 15:37
Arkadaşım herşeyden önce bunu yapmayı geçekten istiyormusun. Bu turu yapabilmek için geniş bir zaman ihtiyacın olacak. Bi yerden bi yere gitmek için belirli zaman aralığın olursa işkenceden başka bişey olmaz. Sindire sindire yol alırsanız zevk alacağınızdan eminim. Zaten arkadaşlar neler almanız gerektiğini fazlasıyla yazmışlar extradan yazacak başka bişeyim yok. Severek pedal çevirirseniz bir dahaki geziyi iple çekeceğinizden eminim.

turkishflier
25 Nisan 2006, 20:35
Cenk arkadaşım söylenenleri dinlesen iyi olur.Hiç uzun yola çıkmamışsın,bisiklet konusunda yeterli tecrüben yok.Daha Zonguldak'tan nasıl çıkmak zor,nasıl giderim,nasıl gelirim gibi şeyleri düşünüyorsan senin için çok erken.

Ayrıca bu işten adrenalin de bekleme.Bisiklet herşeyin haricinde bir spordur.Vücudunun yolun vereceği yorgunluğa karşı koyabilmesi gerekir.Sen bir anlık hevesle yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışıyorsun.Ayrıca işin bir de trafik yönü var.Ben senelerdir bisiklet sürüyorum,ayda 2000 km yaptığım oluyor.Ama buna rağmen trafik kazalarından kaçamıyorum.Sen hata yapmasanda arabanın biri gelip sana koyuveriyor.

Dediğim gibi önce biraz işi öğrenmeye çalış.Buna rağman hala ''gidecem de gidecem'' diyorsan,allah kolaylık versin

CenkKeskin
25 Nisan 2006, 20:38
vınvın
ocak konusu doğru diyosun ama sıcak yicekleri düşün müyorum yani genelde hazır yicekler tercih etmeyi planlıyorum. Ama kararım değişebilir duruma göre irtibata geçicem seninle ilgin için teşekkür ediyorum...
aythakan
Severek ve isteyerek çıkıyoruz bu yola daha doğru umarım çıkacam. Dha kesin değil bakalım haziran ayında belli olacak...

Barış Şuşut
25 Nisan 2006, 20:53
ya geçen sen bi belçikalı karı koca ( en az 45-50 yaşlarında ) belçikadan türkiyeye gelmişler muhabbet etmiştik amaçları tibete kadar gitmekti ne oldular bilmiyom hatta hala yaşıyolarmı onuda bilmiyom ama 45-50yaşında biri yapıyosa sende yaparsın....Ama kasmadan yap onlar hiç kasmıyodu günde şu kadar km yapacam diye düşünme yorulana kadar de...

sarapci
25 Nisan 2006, 20:56
kardes amma buyutmussunuz meseleyi,duyan da dunya turu sancak.sen dedigimi dinle bul bi 35 plaka agır vasıta,takıl zincirine.aynen izmirdesin.kamyonculara guven en saglam onlardır trafikte.bi tek polis gorunce ayrıl.gerisi hikaye.sana iyi eglenceler.

motocycleboyreigns
25 Nisan 2006, 21:01
Sevgili Cenk;fikir çok hoş.Ama öncelikle söylemen lazım;ne gibi tecrübelerin var?Zonguldak-İzmir dediğin yol kaç km biliyorsundur herhalde,ben bilmiyorum.Ben de öğrenme-başlangıç olayından hazzetmem,ama bir yere kadar...Dizimden geçirdiğim bir sakatlıktan sonra tekrar bisiklete binmeye başladım ben de...Önümüzdeki sene lisans alacağım kısmetse.
Dah önce uzun yol yapmadıysan,sana tavsiyem önce Zonguldak-Sakarya yapman,.Yol zorlu değil,mevsim en durağan haline giriyor şu anda.Bir sonraki turunu İstanbul a düzenlersin.Kendini gerekirse bir de Çanakkale ile sınarsın,sonra ver elini İzmir.
Bisiklet en önemli olay...Hardtail bir bisiklet herzaman daha avantajlıdır.
İyi bir softtail çok pahalıdır ,yokuşa da gelemez yaylanma ve ağırlık faktörleri nedeniyle.Bisikletinin sade kadrosu değil tabii,vites sistemi de önemli.Benim kullandığım demir yığınında Shimano Mega var çok memnunum.
Aklıma geldikçe yazacağım...

CenkKeskin
25 Nisan 2006, 22:25
BBRR
valla öle düşünüyorum bende yorulana kadar pedal salla sonra kur çadırı dinln ertesi gün baktım hava güzel değil hayla yorgunluğumu atamadım devam dinlenmeye... Sonra tekrar yola çık git baktım göl kenarı(veya deniz kenarı) kur çadırı takıl orada biraz denize gir filan.. öle öle yavaş yavaş gidecem zaten kafamda öle bişi benimki. Yok 3 günde o yol bitecek diye bi kayyide yok kafamda maksat macera benimki :)
sarapci
senin taktiği denicem hatta otobanda denicem daha çok sarsın diye :queen:
motocycleboyreigns
sen yazdıkca bende okuyacağım ve dikkate alıcam sölediklerinizi...

kumkum
25 Nisan 2006, 23:51
[QUOTE=CenkKeskin]Merhaba arkadaşlar uzun zamandır (yaklaşık 6 aydır ) aklımda Zonguldak'tan İzmire oradanda Kuş Adasına Bisikletle gitmek var. Muhtemeln bu yaz Haziran ayında(babaannemin demesiyle Kiraz ayunda:queen:) çıkacaz bu yola 2 kişiyiz. Daha önce bu kadar uzun yola çıkmadık bisikletle sizlere bir danışayım dedim. Ne yapmamız lazım yanımıza neler alalım. Mantıklı bir iş yapmadığımızı billiyorum. Zaten mantıklı kimseler değiliz bu yola çıkanlar. Yorumlarınızı Bekliyorum...

:cat: ::biggrinn ::biggrinn Önce tebrikler böyle bir cesaret göstererek uzun yola çıktığınız için.Ben de bisikletciyim.Çok da zevk alırım..Ama hiç o kadar uzun yol yapmadım.yazın hergün en az 40 km. yol yaparım bazan daha çok ama bu çok fazla.tebrikler tekrar..

Teknik ve techizat konusu eminim tamamdır.Ben sadece ilave olarak arkadaşlara size ufak birkaç şey önereceğim...*1-spirulina deniz yosunu tabletlri kullanın ek destek olsun size.*2- mutlaka vahşi köpek ve hayvanlara hazırlıklı olarak köpeksavar bulundurun, geceleri de şarjlı olandan takın çadıra..
*3- bisiklet bisiklettir, onu değiştirmemek lazım ama uzun yola zevkle çımak istiyorsanız yolun yokuşlarını ve yorgun anları düşünerek bisikletinize motor taktırın. En son motor fuarında gördüm bir standda. Adı şimdi aklımda değil, ilgilenirsen bulurum ama, istanbul Suadiyede bir bisiklet malzemesi satan firma var. öyle bir motor takıyorlarki düzeneğe vites değiştirerek bisikletini bisiklet, istersen de motorlu bisiklet yapıyorsun. 40-50 km hız (sanırım) veriyor ve aynı motosiklet kullanır gibi gidona takılan ayarlar var, gaz ,fren. İstedikleri tek şey, bisikletin kadrosunun erkek bisikleti veya unisex bisiklet olması.:) :)
iyi yolculuklar dilerim şimdiden...

motocycleboyreigns
28 Nisan 2006, 17:48
O dediğiniz motorlar 2-3 kg'dir.Sorun çıkartır uzun yolda,tavsiye etmem o yüzden.Diğer tavsiyeler iyi;benim çadır tecrübem yok o konularda bilgisizim.Bazıları tasvip etmeyebilir ama av bıçağımı yanıma alırım.Ben de yaza doğru bir trek 4300 düşünüyorum,belki yazın sonuna doğru beraber birşeyler yapabiliriz.
Bisiklet kadrosunda neler var?Toplamak daha hesaplı oluyor genelde,belki (hatta daha büyük ihtimalle öyle olur) ben de ona dönebilirim.

muritu
04 Mayıs 2006, 02:02
bi ara bende kalkışmıştım bu işe..işte trek markamıdır yokda bisan apeninmidir.. derken çadırdı felan herşeyi pilanlamıştık yazın 1 ay inecektik güneye.ama sona millet caymaya başladı .bide motor sevdası başladı bende,zaten eskiden beri vardı.sonra sinüzit çıkınca vazgeçip arabaya sarmıştım.ama gene başlayınca bisiklet işi yattı. ama bi alayım motorumu işte ozaman türkiye beni bekle geliyoruuuuuum..

bence sende öğle yap. al bi motor, ayağın çalışacağıan cebin çalışsın sen keyfini sür hemde zaman kazan( yada cesaret et-ki takdir ederim- bas bisikletle cidden eğlenceli olur topluca olunca)

kocaday
04 Mayıs 2006, 02:49
Cenk ereğliye 1 günde gidersiniz oradan oradan akçakoca,düzce maximum.Düzce'den otobüsle dönersiniz bence.İmkansız kardeşim profesyonel sporcular bile kalkışmaz o işe.Eğer gözünüz karaysa yanınıza silah,bıçak gibi malzemelerde alın ki kurtlar falan gelir gece allah muhafaza.