PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100Kh ile Kirklareli mugla arasi



stalking
07 Aralık 2013, 02:33
Simdi size 2006 model mondial 100 kh ile yaptigim uzun yol macerami anlatacagim umarim hosunuza gider :)

14 haziran Cuma Saat 05:22
Yer; Kırklareli Yayla mahallesi
Ben ve iki arkadaşım, 5 aylık hazırlanma sürecini atlatmış, yola çıkmaya hazırdık.
Biraz heyecanlı biraz endişeli biraz sevincliydik. Ama öyle yada böyle o yola çıkılacak ve o yol tamamlanacaktı.
Bir 100kh bir Arora Kartal 100 birde Tvs Scooty pep 90 cc ile 3 kişi nihayet yola koyulmuştuk.
Az cok motor bilgimiz vardı. Yinede endiseliydim saatte 50 km hızla seyrederken, arkamdaki yük ağırlaşıyor kaskın içinde daralıyordum. Tabiki bu durum fazla uzun sürmedi aslında sabah saatlerinde hava biraz serin ve pusluydu tek duydugum ince motor sesi ve kulaklikta calan Eminem Lose yourself sarkisi. Onumde giden Scooter'ın arka farına dalıp gitmisim. Saat 06:00 civarı yanımızdan gecen tır'ın rüzgarı bizi savurunca bi an sanki uykudan uyanır gibi oldum. :) saat 06:30 Lüle burgaz'a vardık. Sonra açık bi simitçi bulup simit açma aldık açık bulduğumuz ilk kahvehaneye girip sıcak çay ile birlikte simitlerimizi yemeyi planlıyorduk.
Ve bir kahvehane bulduk iceriye girdik, kahveci bize bakıp hoşgeldiniz gençler diyerek bize cay ikram etti. Sonra başladık sohbete,
- Nereye gençler?
-Mugla'ya abi
- Bu motorlarla mı?
- evet abi
- hadi bakalım dikkatli olun... Bende sizin yaşınızdayken meraklıydım "Deyip bize dışarıda duran 251Mz isaret etti" Bree ben o motorla nerelere gittim anlatsam aksama kadar surer. Askerden gelince almıştım ama simdi yaslandi benim gibi.
Aramızda böyle konusmalar gecti nasihatler vs. Fazla uzatmayim.
Saat 07:00 hareket vakti geldi ve bizde İstanbul'a doğru yola cıktık.
Yolun kenarından en önde scooter ile giden arkadasımızı 45 km hizla takip ediyorduk, bir yandan bağıra bağıra kendi aramızda sohbet ediyorduk, Birde tarladan fırlayan köpeklerin pesimizden kosarak havlamalarıda var tabi. Hoşt dersin gitmez Çühh beee dersin gitmez.
Ama sonunda kendiliginden bırakır pesini.
Saat 10:00 İstanbul/ Kadıkoy boğa heykeline vardık. Sırada diger Kıtaya geçmek vardı. FSM köprüsünden geçmek küçükken otobus yolcugu yaparken hep hayalini kurdugum birseydi, sonunda gerceklesiyordu.
Köprüye gelmeden depolarımızı doldurduk. Heyecanla köprüye gazladık. Biraz yol tikanikti bu yuzden koprunun tadını daha cok cikardik diyebilirm. Arabalarin icinden bize biraz saskin biraz alayci bakanlar dil cikartan cocuklar el sallayanlar vardı cok guzel bir duyguydu inanilmazdi. Sonunda kopruden gectik ve istanbul cıkışına hareket ettik. Feribota vardığımızda saat 12:15 olmustu Yalova'ya denizden geçecektik. Orada bir bufede oturduk birseyler yiyip sohbet ederek Feribotun kalkmasini bekledik.

YAZININ 1. Bolumunu tamamladık asıl macera bundan sonra baslıyor devami yazicam saat gec oldu uyumam gerek :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

Arkadaslar hata düzeltme; Köprüden gectikten sonra kadikoy boga heykeli oradan feribota hareket ettik. Yanlislik yaptimisim kusurabakmayin telefondan yaziyorum. 2. Bolum daha derli toplu olacak. 40 bolum yazmayi planliyorum.

Rocknrolla
07 Aralık 2013, 02:34
O Biraz yol tıkanıktı dediğin, köprünün her zaman ki hali.

Arda_Karaca
07 Aralık 2013, 02:51
Çübe deyince gitmeyecek köpek yoktur. Duymamıştır onlar sizi :cherry:

SULH
07 Aralık 2013, 03:13
hocam o köprü mecidiyeköyden tıkanıyo:D

stalking
07 Aralık 2013, 03:19
hocam o köprü mecidiyeköyden tıkanıyo:D

Sabah erkendi heralde o yüzden. Pek İstanbul semtlerinin isimlerini bilmiyorum o yuzden ayrintiya girmedim. Ama koprude beklerken arabadaki insanlarin bakislarini gormeliydiniz. :)

crxforever
07 Aralık 2013, 03:21
resim de olsaydı keşke

stalking
07 Aralık 2013, 03:34
resim de olsaydı keşke

150 ye yakin fotoraf var eglenceli ilginc kareler var suan Bilgisayarim tamirde gelince aticam resimleri Saygilar :)

mtasdel60
07 Aralık 2013, 10:48
Merakla devamını bekliyorum dostum :)

yasdal
07 Aralık 2013, 11:05
Meraklandırdın bizi. Hadi bakalım beliyoruz devamını. Aslına bakarsan 800 CC ile hız cezası korkusuyla 90 ı geçmemektense 100 cc motosikletle zaten geçemeyeceğini bilip gitmek daha moral verici olabilir. Bekliyoruz fotoğrafları da.

Garip
07 Aralık 2013, 11:21
vay be helal olsun size. çok güzel olmuş. çok ama çok yorulmuşsunuzdur ama o bile yeteri kadar zevk vermiştir size.

devamını bekliyorum..

Resim de olsaydı keske

fatek95
07 Aralık 2013, 12:52
Hangi rüzgar attı sizi bu maceraya :) Ehliyeti aldıktan hemen sonra denizli-Muğla arası yol yapmaya başladım. 2013 mondial snappyx var(100lük cup). Sahile felan iniyordum kafam esince. Bir kaç saatlik yol fazla yormuyordu ama sonuçta cup motor vardı altımda. Araba, kamyon vs sollayacak olsan bi dert. Bazı sürücülerin sizi tınlamaması ayrı bir dert( cup motor ya adamdan saymıyorlar :D ). Hele hele asfalta taş atmışlardı. Arabaların hiç düşündüğü yok ki yandan hızlı hızlı geçiyorlar. Kaç taş yedim bilmiyorum. Ekipmanlarım tamdı oradan yırttım :) Bu cesaretiniz takdire şayan :)) bu arada cup motorda ekipmanlı birisini görünce şaşıran çok oluyor. İnanın 600lük bi motordan daha fazla dikkat çekiyordum :P yalnız yazın çok börtü böcek oluyor maalesef çok böcek çarptım :)

stalking
07 Aralık 2013, 14:48
2. BÖLÜM

Saat 12:30 veya 13:00 emin degilim. Motorları
Feribota görevli yardımıyla yerleştirdik, havada baya sıcaktı bizi buda motorlar bakımından bizi endiselendiriyordu, sonucta hava sogutmali motorlar icin sıkintili bir durum oluşturuyordu özellikle scooterlar icin. Arkadasimizin 90 cclik Scooter'i buraya kadar gelebilmeyi basarmisti peki ya sonrası?...
Bi yandan bu olumsuzlukları düşünmek istemiyorduk bi yandan aklımızın bi ucunda duruyordu.
Feribot'u kocaman otobusler doldurmus her tarafımızda luks cipler arabalar vardı, ancak hic biri bizim kucuk mutevazi motorlarimizin yasattigi seruveni yasatamazdi, en azindan boyle avunuyorduk. Feribot hareket edince bizde tuvalet ihtiyacimizi gidermek ve soguk icecek almak icin yukari ciktik. İceceklerimizi ictikten sonra denizi izlemeye koyulduk. Hafifce feribotu sallayan dalgalar, sanki insani kucukken uyudugu besikte gibi hissettiriyor derken uyuya kalmıstım.
Yolculugun vermis oldugu yorgunlukla kolayca butun vucudum uyusmustu.
Sonra arkadasimin matkap etkisi yaratan durtmesiyle uyandim :)
"Hadi aşağı inelim neredeyse geldik"
Sozuyle motorlarin yanina indik, Feribottan inerken otobuslerin altinda ezilmemek icin acele etmeliydik :)
Nihayet feribot iskeleye yanaştı. Bizde hızlı bir sekilde gazladık, Ama yinede bizi umursamayan otomobil suruculeri bizi ezmek icin sanki firsat kollar gibi arkamizdan bize hizla yaklasip korna basiyorlardi.
( Orada bir otomobil sürücüsüyle küfürlü husumet yaşadık).

Yalova iskelesinden uzaklasirken, etrafta luks villalar restaurantlar görüyorduk, Hava'nın yakıcı sıcakligi bizi bunaltiyordu, bu sekilde 1 saat devam ettikten sonra, Osmangazi'de yol kenarinda gölge bi yerde durum iskender satan bir dukkanda durduk. Biraz migdeyi doldurduk dinlendik. 30 dk kadar mola verdik. Cunku ileride cok dik bir yokus vardi, bu yokusu tırmanmak cok zor oldu. 30 35 km arasi bir hizla bu yokusu tirmandik.
Fakat bilmedigimiz birseyse bu cikisin birde inisi vardi :)
Boyle bi inis gormedim diyebilirim vitesi bosa attim ve inerken km saati 140 km gosteriyordu, motosiklet yalpaliyor frene basmaktanda korkuyordum. Neyseki bu sekilde iyi bir inis yaptik. Scooter hafif oldugu icin bu kadar hizlanamamis cok geride kalmisti bizde asagida durup 5 dk kadar onu bekledik.
Yalova, Osmangazi, Gemlik derken Bursa terminaline geldik. Bursa benim 2. Sehrim diyebilirim surekli gider gelirim o yuzden yabanci degilim bursaya.
Saat 18:00 oldugunda Hürriyet mahallesindeki babaannemin evine vardik. Sagolsun bize yemek hazirladi yedik ictik. Gunu bursada tamamladık, artık dinlenmeye gecmis saat 19:00 gibi uykuya dalmistik bile.
En son gece tuvalete kalktigimi hatirliyorum sonrasi deliksiz uyku. Yol yorgunlugunun ustune rahat bi yatak gibisi yok emin olabilirsiniz.
13 saatlik uykudan sonra sabah saat 07:00 de onumuzde muthis bi kahvalti sofrasiyla uyandik. Kucuklugumden beri sabahlari yaptigim gibi cizgifilm izlemeye koyuldum :) ( Cizgi film izlemenin nesi komik gulme )

Bugun yapmamiz gereken Bursayi gezmekti. Cok guzel bir sehir Tophane, Heykel, gibi semtler gorulmesi gereken yerler heleki motosikletinizle caddelerinde turlamak gercekten muthisti.
Motosikletlerimizle, Hayvanat bahcesi, botanik park, kültür park, uludag'ın eteklerine cıktık. tarihi binalar ulu cami, meshur cinar agaci ve daha bir cok yeri gezdik. Saat 18:00 tekrar babaannemin evine donduk. Cunku yarin yola cikacaktik dinlenmis olmaliydik ve o rahat yataklarin tadini bol bol cikarmamiz gerekliydi cunku, uzun bir sure boyle bir yatak bulamayacaktik :).

2. Bolum bitti, 3 bolumde görusmek uzere :))

(Not : Telefondan yazıyorum yanlışlık yaptıysam affedin :)