PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaktan kumanda ile motor kitleme



OGUZHANKY
10 Ekim 2013, 21:44
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Motosikletime alarm taktırmayı düşünüyorum. Altta linkini verdiğim ürün hoşuma gitti. Ancak bir sorun var. O da şu ki; alarmın uzaktan kumanda ile motor kitleme&stop ettirme özelliği var (100 mt den). Acaba giderken bir sorun yaşar mıyım? Bu özellik motora zarar verir mi, bir tehlike yaratır mı? Yada alarmı bu özelliği iptal etmek suretiyle takmak mümkün mü?
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Motosiklet-Alarmi-Ufo-BR0011136_2247.html#0

MrMaydec
10 Ekim 2013, 21:54
iyimiş bende düşünebilirim

astorojna
10 Ekim 2013, 22:42
bu alarmı az bişey araştırarak 50 tl ye alabilirsin. benzer bi alarmı bende kullanıyorum. yolda giderken sen basmadığın sürece stop etmez. ama olurda basarsan vitede giderken ne olacağını az çok tahmin edebilirsin.

OGUZHANKY
10 Ekim 2013, 22:51
hepsiburada vb. birkaç sitede daha ucuza aynı fonksiyona sahip başka alarmlar var evet. Şuanda bu özellik kafamı kurcalıyor ama.
Birde benim motor şaftlı olduğu için sonuçları çok çok ağır olabilir.

bagımlı
10 Ekim 2013, 23:03
Benim motorumda alarm ve uzaktan çalıştırma var. Scooter olduğu için sıkıntı yok yalnız alarm çok öterse kumanda ile çalışmayabilir.

serkanADH13
11 Ekim 2013, 01:09
dostum bu ürün muadili 50 lira ve bende mevcuttur,

motor marşa basıldıgında 6 sanıye mrş motoru çevirir,
anahtarsız calısır ve yıne anahtarsız stop eder,
yanındakı şema sayesınde biraz kafa yoruldugu taktırde herkes baglayabılır,

2 adet kumandası mevcut olup,
yeni model motorlardaki ekstra soketi bulunur ve hiç zahmetsiz soketi takılıp devreye girer...

drtayfun
11 Ekim 2013, 01:45
Ve hırsızların kullandığı bir alet ile sinyalinizi kopyalayıp motorunuzu alıp gidebilirler :D

OGUZHANKY
11 Ekim 2013, 03:12
Ve hırsızların kullandığı bir alet ile sinyalinizi kopyalayıp motorunuzu alıp gidebilirler :D
O sinyal meselesi şöyle, mesela siz arabaya kilitle sinyali gönderiyorsunuz onlar o anda bir çeşit jammer devreye sokuyor. Siz araba kitlendi zannedip gidiyorsunuz (ki o an için gerçekten kitleniyor) ama o jammer etkisini çok kısa bir süre sonra (5-6 sn) gösterip sinyali bozuyor ve araba açılıyor. O yüzden kitledıkten sonra mutlaka birkaç saniye beklerim ve kapıları öyle kontrol ederim.[COLOR="Silver"]

Oldjack
11 Ekim 2013, 12:03
O sinyal meselesi şöyle, mesela siz arabaya kilitle sinyali gönderiyorsunuz onlar o anda bir çeşit jammer devreye sokuyor. Siz araba kitlendi zannedip gidiyorsunuz (ki o an için gerçekten kitleniyor) ama o jammer etkisini çok kısa bir süre sonra (5-6 sn) gösterip sinyali bozuyor ve araba açılıyor. O yüzden kitledıkten sonra mutlaka birkaç saniye beklerim ve kapıları öyle kontrol ederim.[COLOR="Silver"]
Jammer sinyalin hiç gitmemesini sağlar diye biliyorum . Ve kablosuz olarak giden her sinyal kopyalana bilir .

OGUZHANKY
11 Ekim 2013, 18:20
jammer tamamen keser evet ama bu tam jammer değil işte. Sinyal kopyalayanını duymamıştım. Yakında hırsızlık ürünleri fuarıda yaparlar artık..

MD.Murat
11 Ekim 2013, 19:34
ben de bunun hemen hemen aynı bir şey kullanıyorum.
içinde birçok kablo olan bir devre var ve bunları bağlıyorsunuz kısaca.
mesela uzaktan çalıştırma , alarm çaldığında sinyal ötmesi , kontak açılınca çalma gibi özellikleri vardı benim aletin.
ben motosiklet elektronik aksamına pek aşina değilim , direk 2 kablo bağladım aküye , darbe sensörü çalışıyor birtek.siren ötüyor sadece.

ots
11 Ekim 2013, 19:48
Selam Motoru kitleme özelliği için alarmın kutusundan bir röle çıkıyor bu röleyi monte ettirmezseniz bu özelliğide kullanmamış olursunuz tamamen size kalmış. Birde monte etmenin şöyle bir dezavantajı daha var birgün motorun başına gelirsin basarsın basarsın çalışmaz yada yolda giderken stop eder kafada soru işareti acaba alarmdanmı,kesicimi devrede yoksa başka bir arızasımı var bence start stop özelliği olmayan bir alarm almak daha iyi hem fiyatıda daha ucuz olur

oknglr
11 Ekim 2013, 21:03
http://www.bitenekadar.com/motorsiklet-alarmi-inwells-uzaktan-kumandali-37903-firsat-urun?catid=1-5-126-1

şurda kampanya varmış bende düşünüyorum aslında ama motora bi zarar verirmi bunlar aküye falan ?

OGUZHANKY
11 Ekim 2013, 21:57
herkese teşekkürler arkadaşlar. Anlaşılan o ki ürünü taktırırsam ben bu özelliği devredışı bırakacam. Çünkü bir avantajı yok gibi gözüküyor.

gucluaydogdu
30 Ekim 2013, 20:45
http://youtu.be/V5vYkKPt2VA?t=31s

Sırf bu videoyu paylaşıp avantajını göstermek için foruma üye oldum. :)
Videoda gördüğünüz, Brezilya'da giderek yaygınlaşan bir soygun şekli. Bu gibi alarmların uzaktan kapatma özelliği sayesinde, ışıklarda silahlı soyguncuya teslim ettiğiniz motorunuzu 60-70 metre ilerden stop ettirip hırsız gittikten sonra geri alabiliyorsunuz. Yani aslında ihtiyaç halinde avantajı çok çok büyük.
Çalıştırma meselesi ise bence şovdan öteye gitmez. Ama zararı olacağını da düşünmüyorum... Şimdiye kadar kopyalanan sinyalle çalınan araba hiç duymadım ama jammer'la kilitlemenin önlenip arabanın soyulduğunu (çalınmadığını) duydum elbette.

Herneyse...
Bu paylaştığınız inwells alarmdan ben de aldım ucuz diye. İnsanların yorumları da hep çok memnun oldukları yönündeydi. Bugün taktırmaya gittim. Ustamla birlikte 4 saat kadar uğraştıktan sonra sadece alarm (titreşim duyarlığı vs.) özelliğini bağlayarak aleti topladık. Her şeyi şemaya uygun bir şekilde bağlamamıza rağmen, motoru uzaktan çalıştırtmayı başardık ancak stop ettirmeyi başaramadık. Enjeksiyon sistemiyle alakalı olabileceğini düşündü usta. Çalıştırmayı da kestik gitti...

Bu arada şimdi düşündüm de, motoru çalıştırma özelliği de bende ancak kontakt ON'a getirildiğinde çalışıyordu. Yani sinyali kopyalayan biri olsa bile kendisi alıp götüremez. Ama yine bu benim motorumun enjeksiyon sisteminin kontak çevrilmeden çalışmamasından kaynaklı. Daha küçük motorlarda farklı sonuç alabilirsiniz belki.

Alarmla ilgili yorumlarım:
- Sesi güzel, baya yüksek.
- Titreşime duyarlılığı bence yeterli değil. En üst seviyeye ayarladım, ayar kablosunu da kesmedik. Ya fazla kapalı bir noktada durduğundan (ki titreşimi bu neden engellesin bilemiyorum), ya da motor çok ağır olduğundan oluşan titreşim alete yetersiz geldi sanıyorum.

OGUZHANKY
30 Ekim 2013, 21:43
Teşekkürler bilgi ve video için. Alarm konusunu biraz erteledim. Başka planlarım var :pl: