PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Çalınmalarına Karşı Önlemler



yusufgursoy
08 Ekim 2013, 21:25
Arkadaşlar iyi akşamlar. Kasım başı ortası gibi kısmetse cbr 250 alacağım. Yarın ehliyet başvurusunu da yapacağım. Hayırlısı artık...

Lakin kimi için 2 bin liralık motorlar değerliyken kimi için 50 binlik vs dir. E şimdi para yatırıyoruz ama piyasa şerefsiz kaynıyor...

Motoru alırken yanında alabileceğim sağlam kilitler nelerdir ? Garajda saklayacağım motoru üstü açık ama büyük kapısı var. Ama başka yerlere gittiğimde neler yapabilirim ne tarz kilitler korur motoru ? Kasko şart mı ? Çalındığında karşılar mı ?

Bir kaç farklı sistem okudum çoğu kırılıyor ediliyor vs deniliyor. Motorların belli bi ağırlığı var haliyle lastiklerin merkez noktasından ( yere temas olarak ) belli bir süspansiyon basıncı var ağırlığından. Şimdi motoru çalmak için bu adamların motoru kaldırmaları veya binmeleri bi şekilde hareket ettirmeleri gerekiyor. Şöyle bi sistem var mı ben motoru kilitledikten sonra o süspansiyon 1-2 mm kedi vs payı hariç oynadığında bassın çığlığı ? Yoksa yapabilir miyiz bence güzel fikir ? Tabi tez sadece :)

engineoil
08 Ekim 2013, 21:28
Uydu takip sistemlerini araştır derim.

yusufgursoy
08 Ekim 2013, 21:33
dostum onuda araştırdım ama şimdi motor çalındı diyelim anasını ağlatırlar o motorun 3-5 saatte. Üzerine stick falan mı yapıştırsak uydu takip ile takip ediliyor vs diye ?

shooter1
08 Ekim 2013, 21:37
direk kalın bir kilit motoru park ediceğin yer aydınlık olsun bu kadar

alikan
08 Ekim 2013, 21:42
zinciri falan yere yakın takma kesmesi kolay oluyormuş yerden yüksekte olursa hırsız açısından sıkıntı varmış


benim motorun olsa elektirik veririm 200-220v yi yerse belki akıllanır :D

engineoil
08 Ekim 2013, 21:45
Stick iyi fikir,ama ben çalacak olsam bu konudada bilgi sahibi olup yerim ulan uydunu deyip kısa sürede iptal ederdim sistemi.Kafaya koyana heryer angara misali.Forumda konuyla ilgili faydalı fikirlere uymak çalınma riskini azaltacaktır.

OGUZHANKY
09 Ekim 2013, 00:55
sokakta falan park edeceğin yerin bir kamera tarafından görülüyor olmasında fayda var. Atm, banka, dükkan kamerası vb. gibi. En azından hırsız açısından bir caydırıcılığı olacaktır.