PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KIŞ-YAĞMURLUK-TAVSİYE



Benhur
02 Ekim 2013, 20:50
Herkese merhabalar,
Motorsiklet maceram bu sezon CBR125R ile başladı ve yollarda geçen zaman, istanbul keşmekeşi ve motor sevdası dolayısıyla "sürekli" motora binen, binmek isteyen biriyim.

Korumalık olarak Kask+Bering Aero yazlık ceket(ki bu ceket knox marka korumalıkları ile yazın beni hiç üzmedi)+4Riders kaval korumalı dizlik, kullanıyorum.

Fakat kışın yağmurlarda doğru ekipmana karar verememiş vaziyetteyim. Tulum şeklinde yağmurluk alıp içte bunları giymeyi düşünüyorum. Bütçem kışlık mont+pantolon almayı kaldıracak seviyede değil hoş pantolon benim için işlevsel bir tercih değil.

Bu konuda önerilerinizi, kendinizi yağmur ve soğuktan nasıl koruduğunuzu merak ediyorum. Bering Eco tulum yağmurluk ve Prosev yağmurluk takım üstüne yoğunlaştım, fikirlerinizi bekliyorum.
İyi forumlar.

rwmurat
02 Ekim 2013, 22:49
ben de bakiyorum simdi karar veremedim bi turlu.sadece alt mi almali yoksa alt ust mu bilemedim.

Serkang
02 Ekim 2013, 22:53
merhaba,

Bence bütçene uygun düzgün bir pantolon ve mont kesinlikle almalısın. Yoksa kışın yazlıklarla binmenin imkanı yok. Yağmurluk için ise direk "işbir" mağazasından 20 tlye takım yağmurluk. Ha ayrıca eldiveni unutma, yoksa parmaklar isyan edip banane kardeşim diyip frene gitmiyorlar.

Permatiq59
02 Ekim 2013, 22:56
balıkesir motosiklet festivaline gittiğimizde (1200km) geri dönerken ıslanmamak için sorduk sorusturduk bulamadık en son bir av bayii ne gidip askeri kamuflaj alt-üst takımını 35 liraya aldık yağmurlukları..

hem pantolon ve montun üzerine rahatlıkla giyilebiliyor. hem cantası var yer kaplamıyor

600km yolu konvoy halinde çam ağacları gibi yeşilli yeşilli döndük :D

sbr
02 Ekim 2013, 23:18
size tavsiyem işmont mağazalarında 20 lira civarında bir yağmurluk var. gidin görün deneyin.. sağanak yağmurda bile mükemmel sonuç:cat:

Benhur
02 Ekim 2013, 23:20
Motorda kamuflaj giymek pek mantıklı olmayabilir :D onun dışında bu standart işçi yağmurluklarının motor için yapılmış olmaması ve nefes alabilen kumaş vs. Etkenler düşündürüyor. Motor pantolonu ise kullanamam. Asıl soru şu : Kazak + Bering mont + kot pantolon + su geçirmez günlük bot bunların üstüne tulum yağmurluk etkili olur mu :)

Permatiq59
02 Ekim 2013, 23:23
bir gün gelibolu keşan yolunda 5km kadar yağmura maruz kaldım.. nası bişey olduğunu çok iyi biliyorum :) kamuflajmıs nefes alıomus almıomus hic bi önemi yok :D mühim olan totonun kuru kalması bence

oyunageldim
02 Ekim 2013, 23:26
size tavsiyem işmont mağazalarında 20 lira civarında bir yağmurluk var. gidin görün deneyin.. sağanak yağmurda bile mükemmel sonuç:cat:

Bu linkteki yağmurluktanmı bahsediyorsunuz
Bilekleri lastiklimi,fermuarı yukarı kadarmı çekiliyor,fermuardan su almıyormu?
http://eshop.ismont.com.tr/tabid/135/CatalogItemId/178/Default.aspx

ormankebabi
03 Ekim 2013, 00:14
Bende takım yağmurluk var, giymesi de çıkartması da ayrı dert:S Islak ıslak onu bir yerlere sokuşturmak ayrı dert... Hele hele "ulan yağmur yağacak gibi, yağmurluk alayım yanıma" dediğinde taşıması apayrı bir dert :S En iyisi çantalı tulum yağmurluklardan almak galiba

Agv
03 Ekim 2013, 05:43
Arkadaşlar açıkçası motosiklet ürünlerinin hepsinin pahalı olduğu kanaatindeyim.

Şehirlerinizde Decathlon var ise gidin..

Misal; Üst yağmurluk 23 TL Alt yağmurluk ise 34 TL Üstlük aldım ben alt bulunduğu için fiyatına göre gerçekten harika. Cebine doğru sokuşturuyorsunuz ufacık oluyor. Yer de kaplamıyor. Fiyatına bakıpta naylon, dandik basit bir şey diye düşünmeyin. Varsa eğer bulunduğunuz şehirde gidip görün derim. Harika ürünler var pek motosiklet ürünleri olmasa da işimize yarayacak bir kaç ürün var.

Ayrıca 23 TL diye bahsettiğim yağmurluğun bilek tarafları sıkıştırılmış lastikle yani o örnek verdiğiniz 30,40 TL'lik yağmurluktan da kullandım ben bildiğin hava içime giriyordu. Paraşüt gibi açılıyordu kocaman kol vardı ne cırt, ne başka bir şey hava giriyordu.

Bu arada ben de Balaclava tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Mâlum çoğunun boyun kısmı uzun çok güzel fakat hepsinin de ensesi kısa yav saçmalık.. Ne yapmak lazım? Buff tarzı ürünler kullanıyorum ama çare olmuyor.

Motomax'den Nitro bot aldım 130 TL'ye gerçekten çok iyi fakat uzun süreli yağmurda su geçirir dedi görevli kişi. Fiyatına göre iyi, bilek koruması vs. Aniden misal geçen teker atmıştı ayağımı refleksle yere koydum ayakkabı vardı mâlum o zamanlar hava sıcak.. Ayağım bilekten kırılıyordu motorun teker atınca. :) Bugün mesela yağmur çiseliyordu 2 saat civarı kullandım sürekli sorun yaşamadım ama sağanak yağmurda su geçirir büyük ihtimal.

Ayrıca kışlık eldivenin çilesi yerine Venom deri yazlık eldiven ve el kılıfı kullanacağım.

phradrel
03 Ekim 2013, 10:55
yağmurda motor sürüşü için

paran varsa gore-tex
o kada para vermeye gerek yok dersen dainese d-dry
hein gericke de su geçirmiyor dersen hein gericke sheltex
hadi hayırlısı diyorsan revit alt üst yağmurluk (alt tarafının bacak arası hemen yırtılmıştı bende)
tecrübeliysen işmont :)

bu ürünlerin montu, pantolonu hatta botu da var. inceleyin.

mcmstar
04 Ekim 2013, 12:51
Merhaba ben de aranıza Bodrum'dan katılıyorum.
Her gün işim gereği 7-8 dak gidiş ve geliş olarak ortalama 15 dk motora bineceğim gün içerisinde. Bazen aşırı sağnak yağışları dışında aşırı bir soğuklar olmuyor burada kışın.
O yüzden yağmurluk takım alayım diye araştırmalarıma devam ediyorum ve iki tane takım buldum ancak sizlerin de yorumunu almak isterim:

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/motosiklet-yagmurluk-alt-ust-takim-bot-kilifi-91396089
(http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/motosiklet-yagmurluk-alt-ust-takim-bot-kilifi-91396089)
ve

http://www.n11.com/xrider-1121-polyester-astarli-reflektorlu-motosiklet-yagmurluk-P12934472

Bana ilki ücretsiz kargo oluşu ve de bot kılıfı vermesiyle mantıklı geldi. Ayrıca alanlar da olumlu yorum bırakmış profile (Gerçi daha alanların kullandıklarını sanmıyorum).

Siz hangisini tavsiye edersiniz veya en fazla 110 TL civarı başka bir takım?

otopsici
04 Ekim 2013, 13:22
http://www.sahinmotorsiklet.com/index.php?route=product/product&product_id=757

%100 memnunum hiç bir şekilde su geçirmez ve günlük kullanıma uygun
istanbul dan Van'a geldim nisan yağmurlarında tek damla su almadı içeri

Syanur
04 Ekim 2013, 14:37
Bering iyi markadır, prosev ile kıyaslanmaz.

Tulum düşünüyorsan 100 TL ye mantıklı gayet.

AttilaXtreme
24 Kasım 2017, 19:39
Karaköy, Perşembe pazarı Fermeneciler caddesi
Balıkçı yağmurluğu, gerisi yalan. Özellikle kafadan giyileni. Tek parça dikişsiz. Hesaplı sağlam. Asla su geçirmez ve kolay eskimez. (İsteyene önden fermuarlı artistik olanı da var. Takım elbise gibi meret :) )
https://i.hizliresim.com/ZOavOZ.jpg (https://hizliresim.com/ZOavOZ)

Edit: Yanlış yere yazmışım. "Yağmurluk nereden satın alınır" başlığına yazacaktım. Silmeyi de beceremedim. Neyse burada kalacak artık.