PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat, hurda araçlar yenilenerek satılıyor !



tr_select
15 Ağustos 2013, 13:25
Hatasız diye araçlarını satmak isteyen, araç sahiplerinin... Aslında pert olan aracı sıfırlayarak satmaya çalışan araç sahiplerinin motor ve şasi numaraları değiştirilerek hasarsızmış gibi sattığını biliyormuydunuz ? (Yasal boşluk kullanılıyor)

Pert aracı alan kişi, arda gelen sorunlar ardından aracı servise gösteriyor ve acı gerçek orada ortaya çıkıyor. Araç PERT !

Alıntıdır:


“Arabayı satın aldığım kişinin, internetten bulduğum firmaya aracımı ekspertiz yaptırmaya gittim.. Ama aracı aldıktan sonra kasko yaptırmaya çalışırken aracın pertten çıkma olduğunu öğrendim. Pert aracı bile anlayamadılar. Bu nedenle pert aracı satın aldım. Suçunu da kabul etmiyorlar.Bundan sonra taksitli falan sıfır almaya çalışacağım. İkinci el araç alırken bundan sonra babamın aracını da alsam yetkili servise götürürüm.”


“Bana pert arabayı sağlam diye aldırttılar! Yaklaşık 2 yıl önce almakta karar verdiğim bir aracın durumunu göstermek için servise gittim. Araca baktılar kaporta için alıp başka bir yere götürdüler 15 dakika sonra geldi araç. Durumunu sordum bana sağ çamurluğun değiştiğini ve komple boya olduğunu söylediler. Şasilerinde işlem olup olmadığını sordum bana hayır kesinlikle yok dediler. Aracı aldım satışı yaptık. Daha sonra bir tanıdığım vardı ona da gösterdim. Karşılaştığım durum araba pert. Bu nasıl bir hizmettir ticarettir? Ayrıca bunun için de 100 TL para vermiştim.”


Noter sözleşmesinde görüp, beğenerek aldım diye bir madde var yanlış hatırlamıyorsam. Bu yüzden yasal olarak pek seçenek kalmıyor...
Pkaladan sorgulama yapınca pert kaydını göremiyorsunuz. Şasi numarasından sorgulama yaptırın...
Kilometre düşürme olayları için ise hangi yıllarda, hangi kilometre ile muayaneye girdiğine bakınız. Bunun için bi sms hattı vardı.
Müsait zamanımda pert olayını anlatacağım arkadaşlar...

manners
15 Ağustos 2013, 13:36
cok onemli bilgiler, bu sasi numarasi degistirilerek calinti arabayida legal yapabilirler o zaman :S

flame
15 Ağustos 2013, 13:44
Aynen öyle aynen...Çok yararlı olmuş bu başlık.

Bunun yanında ankara ve antalya kökenli motosikletlere dikkat...İsimlerden tam emin olmadığım için paylaşamıyorum.5 şahısın 2 ilde hurda ve kazalı motorları toplayıp,change diye tabir edilen motor şase değişimi yapılıyor.Tamamen yasal yollarla veya numaratör ile motor veya şasi numarası basarak yasadışı yollarla...

Ruhsat yenilemek vizeden geçirmek çok kolay.Tüv ne kadar sıkı olsada şöyle bir boşluğuvar.

Hafif kusur;

"Motor no okunamıyor" "Şasi no okunamıyor"

İşini sıkı yapan bir eleman olursa sizi yetkili servise yollar.Şasi no doğrulamak için.Ki geneli sallar bunu çünkü hafif kusurdur bu...

Nerden mi biliyorum ? 2009 yılında gsx-r600 ile hayatımın kazığını yedim...

tr_select
15 Ağustos 2013, 13:54
Aracı tramer veya sigorta kayıtlarından incellettiğimizi var sayalım. Aracı servise götürüp tam expertiz yaptırdığınızıda düşünelim...
Motor performansının %90-bir kaç parçada boya olduğunu, aracın çok diri olduğunu söylediklerini var sayalım. (Bunlar doğrudur)
Sizde incelediniz, her şey çok güzel. Tekleme, boyada solma, yamukluk vs hiç bir şey yok. Tertemiz gözüken bir araç var önünüzde ?
Haliyle araç tertemiz olup satın alıyorsunuz. İşte olay bundan sonra başlıyor.

Aracı sigorta yaptırmaya çalıştığınızda (Hepsi değil- Çok azı) aracın sigortanamayacağı cevabını veriyor. ( Bir çoğu sigortalıyor, onlarda anlamıyor)
Araçta pert kaydı var cevabını lıyorsunuz neden sigorta diyince ?
Tanıdıklarınız var ise onları devreye sokarak -motor no, şase no, ruhsat no, farklı zamanlardaki farklı plakaları- Sorgulattığınızda acı gerçek ortaya çıkıyor.
Genelde taktik şudur;

W0L0 diye devam etmesi gereken şasi numarası, WOLO şeklinde yazılır. Geri kalan şasi numarasında oynama yapılmaz. Araç TÜV muayaneden sorunsuz geçer.
Araç pert olduğundaki numarayla şuanki numarayı sorgulattığınızda (Tramer) Hiç bir kayda ulaşamıyorsunuz... :cat:

Motosikletler içinde durum böyle arkadaşlar. Siz çalınan her motorun kullanıldığını, parçalanarak satıldığınımı sanıyorsunuz ?

PERT olan, kazalı motora; Çalınan motosikletin parçaları aktarılarak sağlam-hatasız motor toplanır ve satışa çıkartılır. Peki bunu şahıslardan çok bazı bayilerin yaptığını biliyormusunuz ?
Genel olarak motosiklet bu yüzden çalınır...


Not: Hurda olan aracın şasi numarası çalıntı araca aktarılarak ortaya sorunsuz araç çıkartılabiliyor... Bunun yöntemleri basit ve anlaşılması güç. (Şasi numarasını hatasız yapıyorlar) Anlaşılmıyor. . .

y.akan
15 Ağustos 2013, 14:02
Türkiye'de bunlar normal . kazasız diye satılan araç 3 senede 5 defa kaza yapmıştır. 1 parça boya var dene araç boydan boya boyanmıştır. ilk günkü gibi denilen araç perttir.

kurubuz
15 Ağustos 2013, 14:12
Madem şasi numarası sorgulatıldığında aracın pert olduğu ortaya çıkıyor, demek ki şasi no yu değiştirmiyorlar. Ortada yasa dışı bir durum yok. sadece araç alırken sasi numarasını sorgulatmayan kekler var.




Hafif kusur;

"Motor no okunamıyor" "Şasi no okunamıyor"





şasi numarası ağır kusurdur, motor numarası okunmaması hafif kusurdur. Asıl olan Şasi numarasıdır.

tr_select
16 Ağustos 2013, 00:15
Dediğim yöntem ile şasi numaraları -O-o şeklinde gösterilebiliyor. .

tr_select
06 Nisan 2014, 18:04
Konuyu tekrar okudumda, yararliymiş be arkadaş. Up yapiyim affiniza siğinarak, herkes gorsun..

turkish39
06 Nisan 2014, 23:23
Güncel...:)