PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması



elchivo
13 Ağustos 2013, 13:00
Merhaba arkadaşlar;

Yurtdışına çıkanların (benim için Yunanistan) yaşadığı en büyük sorun uluslararası ehliyet mecburiyeti ve yüksek maliyeti maaluım. Konuyu araştırırken Viyana Trafik Paktı ve birçok ülkenin imzaladığı antlaşmaya rastladım. Bu antlaşmaya göre imzalayan ülkeler birbirlerinin yerel ehliyetlerini kabul ediyorlar. Örnek bir antlaşma maddesi şöyle diyor.

""" 4. Akit Taraflar´ın bu Sözleşme´nin 3. Bölümünde belirtilen bütün koşulları yerine getirmeyen motorlu taşıt ve römorkları kendi topraklarına uluslararası trafikte kabul etmek ve başka bir Akit Tarafın topraklarında verilmiş bir sürücü belgesiin kendi topraklarında geçerliliğini, 4. Bölümde belirlenenlerin haricinde kalan durumlarda tanımak için tek taraflı ya da ikili veya çok taraflı anlaşmalarla aldığı ya da alacağı önlemlerin, bu Sözleşme´nin amacıyla uyum içinde olduğu kabul edilecektir. """

Özellikle hukukçu arkadaşlardan ricam bu antlaşma taraflarını ve ülkeleri bağlayıcılığını araştırabilirler mi ?

Yani kısaca İpsala sınır kapısında uluslararası ehliyet isteyen bir görevliye ( Türk yada Yunan ) " yerel ehliyetim var. buyrun bu da bilmem kaç yılında imzalanan uluslararası antlaşma " diyebilir miyiz ?

Bulabildiğim Viyana antlaşması şudur " http://www.trafikci.com/icerik/kanun-ve-yonetmelik/viyana-sozlesmesi/106 "

Aman şu ülke bile istemiyor, herkes biz Türklere düşman mottoları yerine Araştırıp yorum yazanlara şimdiden teşekkürler...