PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolanti Ayarsızlığı Ve Scooter Performans Düşüklüğü.



Coskun001
10 Ağustos 2013, 15:38
Arkadaşlar Asya Shark 150cc scooterim var 2012 model.

Scooterimin genel gider bakımlarını hepsini kendim yapmaktayım. scooterin sorunu motor sıcakken rolanti ayar yapmak istediğimde 1500'e Ayarlıyorum Hiçbir Sorun Yok Saat Gibi Motoru Topluyorum Çalıştırmaya Çalıştığımda Hem Zor Çalışıyor Hemde Devir Ayarlamama Rağmen Motor Devri 1000 Altına Düşerek Yavaşaça Stop Ediyor. Motorun Yağını, Bujisini, Hava Filtresini Yeni Değiştirdim Bunları Değiştirirken 1. kalite malzeme kullanıyorum. birde motosikletle seyir galindeyken gazı bırakıp tekrar gaz verdiğimde motor tekliyor. Son Olarak Yaptığım Kontrolde Hava Filtresi Borusundan Yağ Gelmişti Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum Konjektör Arızalıysa Ne Gibi Sorunlar Yaratır.

güvenyahya
10 Ağustos 2013, 15:42
scooter larda otomatik çikle var abi bide oraya bak bir ra biz çook kıvrandık :wiinkk:

tr_select
10 Ağustos 2013, 15:50
Geçenlerde sokakta adamın teki scooter'na 10 dakika marş basıp çalıştıramadı. Hop dur aküyü bitirme vs derken inip baktım. Buji piposu yerinden çıkmış. Akü bitmiş. Karbüratör hortumu tıkalı... Gerekli ayarlamaları yaptım. Söktüm, temizledim topladım vs... Onun motoru 2006-7 mondial 100 bişi bişi yanlış hatırlamıyorsam.

Neden indim, nasıl insancıl yanıma geldi yardım ettim bilmiyorum ama adamın motorunu toplayıp marşa bastığımdada sizinki gibi bir sorun vardı. Rolanti çok düzensiz idi. Ne kadar açsamda yavaş yavaş düşüp stop ediyordu. Karbüratör vardı elimde fazladan, yıllar önceki çin motorumdan kalan. Adama verip al bunu taktır diye tanıdık tamirciye yolladım.
Sabah gördü beni yanıma geldi dua ediyor, sorunu düzelmiş. Yağ gibi akıyordu... Karbüratörler 40 lira hocam zaten sıfırı. Bu çinlilerin karbüratörleri sapıttığında temizlesende, ayar versende hiç bir şekilde eskisi gibi olmuyor. En güzel yolu değiştirmek.

Coskun001
10 Ağustos 2013, 20:27
Teşekkürler Arkadaşlar. Bilmiyorum Düşüncelerinizi Dikkate Alacağım Motora Karbüratör Metal Aksam Olarak Anahtar Değmedi Daha Ondan Karbiratör Kısmından Fazla Şüphelenmiyorum. Ama Bir Deneyeceğim.

Coskun001
11 Ağustos 2013, 08:50
Peki Motorun hava filtresi hortumundan hava filtresine neden yağ atar. Şuan Gaz Verirken Kesiklik Oluyor.