PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uzun yola çıkıyorummm



celebi16
05 Ağustos 2013, 15:54
uzun yol konusunda ben de tavsiyelerinizi bekliyorum eylül gibi türkiye turu düşünüyorum uzun yola hiç çıkmadım benim sormak istediğim atıyorum 500 km yada 5 saat falan arada ufak molalarla gidilebilir mi yorgunluk durumu ne olur konsantrasyon durumu tabiki bisikletle 3 saat gitmişliğim var tavsiyelerinizi bekliyorum

batua7x
06 Ağustos 2013, 12:02
Motorun tarzi ne?

musty043
06 Ağustos 2013, 12:13
Eylül Gibi Bizde İzmir'e Gidecegiz celebi16 Gelebilirsin İstersen Ama Türkiye Turu Degil Haberin Olsun 1 Haftalık Tatil

ramcixx
06 Ağustos 2013, 12:19
Motor küçükse (125-150) her 400-500 km de bir mola verirsen hem senin için hem motor için sağlıklı olur. Motor şişmekten, sen sıkılmaktan kurtulursun. Mola yerlerinde elini yüzünü yıkamanı tavsiye ederim. Yolda düşük hızda bir müddet gittiğin zaman insanın dikkati dağılıyor. Ben birkaç kez yoldan çıkma tehlikesi atlattım.

İyi Yolculuklar...

sbr
06 Ağustos 2013, 12:20
hiç uzun yol tecrübesi olmayan birine Türkiye turu çok ağır gelebilir. bence 300-400km lik bi rota bulun:cat:

erro
06 Ağustos 2013, 12:25
ilk seferinde türkiye turu anlamsız bence...en azından bu zaman kadar uzun yol sayılabilecek yakın bir yere gidip fikir edinmen gerekirdi..ilk sefer için bence böyle birşeye kalkışma...küçük motorla 500 km bir gün için ciddi bir rakamdır ve yaklaşık 10-11 saat sürer sağlıklı molalarla...

forzaBJK
06 Ağustos 2013, 12:57
sifir uzun yol tecrübesi ile 4000km yol yapan birisi olarak, kendine ve motoruna güveniyorsan neden olmasin derim - dikkat edecegin hususlar cok fazla bilmedigin yollara girme, mutlaka ve mutlaka güzergahini daha önce belirle ve kagit üzerinde ciktisini yanina al. en azindan girdigin yolun nere varacagini bilmelisin. benzin alacagin yerler yogun olsun, sapa yerlerden mümkünse almamaya dikkat et. en ufak yorgunluk belirtisinde kisa mola ver, tir veya otobüs arkasinda seyir ederken mesafeni koru ve türbulansa girmemeye gayret göster. otomobillerin arkasinda mümkün oldukca dikiz aynasindan (orta ayna degil) farkedilebilecegin sekilde serit icerisinde pozisyon al.
özellikle trasit yollarda yerlesim bölgelerinde yoldan karsiya gecen köpeklere dikkat et - bilhassa geceleri, farlar hayvanlarin gözlerini alip senin yakinlastigini farkedemiyorlar. eminiyet seritli duble yollarda pozisyonunu sag ve sol kenari ortalayacak sekilde pozisyonunu al - yani sag seritin sol kisminda. belirli araliklarda aynalari kontrol et - cok kisa olmamakla beraber yaklasan araci farkedebilecek araliklarda, sehirler arasi yollarda yakin ve son sürat motorun yanindan gecmeyi sevenler cok oluyor. esyalarini cantalarda posetlemeni tavsiye ederim. hiz sinirlarina dikkat etmeni, yedek far, ampül ve arza yapabilecek ve kendin tamir edebilecegin parcanin yedegini, gerekli tamir anahtarlarini, motorlar icin ufat ilk yardim cantasini, emniyet yelegini yaninda bulundurmani tavsiye ederim.