PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorda arıza yardım lütfen..



ilnapoli
13 Nisan 2006, 00:32
selam arkadaşlar daha bir buçuk hafta önce aldığım motomax-keeway focus 125 scooter'ım (250 km'de henüz) bugün evden çıktıktan hemen sonra beni yolda bıraktı. nedeni hakkında yorum yaparsanız memnun olurum.

motoru çalıştırdıktan sonra biraz ısınması bekledim ve harekete geçtim benim evden caddeye çıkar çıkmaz ana yola bağlanmam için 1.5 km uzunluğunda dik sayılabilecek (Maslak'tan Tarabya'ya inen yol) bir yokuş çıkıyorum her zaman olduğu gibi motorda rodajda olduğunda 40-45 km/s hızlarla yokuşu çıktım. yokuşu çıkarken de bir iki kere ara gaz vermiştim (nedensiz yere) yokuş bittikten sonra düzlükte motorum gaz yememeye başladı. yani gaz veriyorum ama motor gitmiyor! herhalde boğuldu sandım durdum ve rölantide bir süre çalıştırdım sonra tekrar bindim motora ama gaz veriyorum hareket yok biraz bekledikten sonra yavaşça ilerliyor.. motoru orta sehpaya alıp boşta çalıştırdım ve gaz verdikçe motor hızlandı o sırada motorcu bir arkadaş durdu ve yardım etti (sağolsun Kanuni Cheetah'lı bir güvenlikçiydi) motorun sağına soluna, benzinine, gazına falan baktı bir şey olmadığını söyledi. fakat motorun aşırı ısındığını belirtti.. biraz beklersen (soğuduktan sonra) düzeleri dedi. yapacak bir şey olmadığından bekledim ve motor gerçekten de düzeldi. daha sonra da hiç bir sorun olmadı.

fakat hararet yaptıysa eğer bu kadar kısa zamanda yapması normal mi?
o yokuşu çok çıktım hiç yapmadı bugün niye öyle oldu?
başka bir sebepten olabilir mi?

... aklıma gelen sorular şimdilik bu kadar.. motorum hava soğutmalı hararet göstergesi de yok.. ben nasıl anlayacağım bu motorun hareret yaptığını, bir gün yolda giderken motor fazla ısınmaktan elimde kalırsa ben ne .ok yicem..

İHTİYAR
13 Nisan 2006, 01:58
1.yağ azalmış olabilir 2.fan tıkalı çöp vb olabilir

ilnapoli
13 Nisan 2006, 02:44
yağ azalması benim de aklıma geldi aslında. henüz kontrol etmememe rağmen motorun yağı azalsa, sürekli park halinde durduğu yerde bir yağ birikintisi veya yağ yaksa egzoz gazı siyah renkte olmaz mı? benim motorumda böyle sorunlar yok.. egzoz gazı da normal, durduğu yerde de hiç bir yağ kalıntısı yok.. motorun soğumasını bekliyordum yarın sabah ilk işi yağını kontrol edicem..

GazSesi
13 Nisan 2006, 12:08
aynı sorun hem ybrde hemde kanunide başıma geldi,büyük ihtimal benzindeki pisliktendi.muslugu kapatıp karbüratördeki benzini tamamen bitirince geçiyor.
Allah başka sorun vermesin

tüzemen
13 Nisan 2006, 12:25
FOCUS cu arkadaşım geçmiş olsun.Sorun düzeldiğine göre geçici bir sorun imiş anladığım kadarıyla benim aklıma gelen benzindeki pisliktir.karburatorde tıkanma yapmıştır oda tesadüfen senin yokuş yukarı çıkmana denk gelmiş. Depo konumu yokuşta değiştiği için yani yukarı doğru açıyla durduğu için tahliye vanasının olduğu yere pislik akmıştır dolayısıyla benzin geçişi harcanan dan daha az olduğu için yetmemiş ve teklemiş olabilir. Benzin bitene kadar alma tamamen boşalsın ondan sonra bildiğin yerden al. Benzin piyasasında hile hurda çok oluyor. Büyük istasyonlarda bu tür şeyler olmuyorda arada köşedeki istasyonlarda durum vahim.
Çünkü artık eskisi gibi değil şirketler mobil laboratuarlar ile anında analiz yapıyorlar ve belli aralıklarla istasyonları kontrol ediyorlar.Cezai müeyyidesi de çok fazla olduğu için cesaret edemiyorlar. Belli bir istasyondan al benzini ni.Birde sürekli kontrol et yağ damlaması hava filtresi sorunları olmasın. Rodajda sıkıştırma zaten sabrın sonu selamet belli km ye ulaşınca istediğini yaparsın.
Kazasız günler diliyorum.

Fatih
13 Nisan 2006, 12:42
Bencede,
Benzini tamamen bitirdikden sonra farkli bir yerden almani oneririm. Bu durumda karburator e pislik gitmisdir veyahut buji yaglama yapmis olabilir. Motorlarin calisma sistemini pek bilmem ancak otomobillerde ayrica bu soruna sebep benzin pompasi olabiliyor.

aidikurt
13 Nisan 2006, 13:07
aldıgın benzınden dolayıdır emın ol yada karburatore bı baktır

ilnapoli
13 Nisan 2006, 14:06
saolun arkadaşlar, benzin önerilerinizi dikkate alacağım hafta sonu motoru bir de servise götürüp durumu söyleyeceğim belki karbüratörü flan bi kontfol ederler. daha motor çok yeni olduğundan ben pek ellemek istemiyorum. onlar uğraşsınlar :)

rutti
13 Nisan 2006, 14:13
karbüratör boğazında da delik olabilir ya da montajda iyi bağlantı yapılmamış olabilir. Bazen montaj yaparken takılmamış boğazlara bile rastlıyoruz.